Dodaj do ulubionych

bycie zniewieścialym

15.08.11, 12:39
"nabycie cech uznawanych za typowo kobiece, utrata przez mężczyznę męskich cech charakteru". Czy wiecie, jak się tych cech pozbyć- w przypadku płci męskiej nie jest uważana za pozytywną? które konkretnie wskazują tą cechę u faceta? będę wdzięczny za wszelkie info na ten temat
Obserwuj wątek
    • szymizalogowany w dzisijszych czasach... 15.08.11, 12:48
      ...inoktrynacji kobieco-homoseksualnej to nie prawda ze cechy niemeskie sa w przypadku mezczyzny uwazane za niepozytywne.

Wrecz przeciwnie stado rozujszonych brzydkich feministek przy popraciu wojujacych gejow od okolo 20 lat uprawia propagande ktora doprowadzila do powstania takiego czegos jak metrosekualizm a jak sie tej bandy nie odpali szybko to za nastepne 20 lat na siwecie beda tylko geje, kobiety, transformersi i i skrajni metroskualisci (i tak wtedy uwazani za zbyt meskich).

Caly czas opanowane przez tych zbokow media trabia propaganda (jakies ku... pisemka gdzie sie facetom zaleca:

- chodzenie do kosmetyczki
      - maniucure i pedicure (ostatnia dobra nazwa)
      - farbowanie wlosow (ostatnio wchodze do supermarketu a tam ku... na polce farby do wlosow dla facetow - fuuu co za gejostwo)
      - jedzenie tzw "zdrowej zywnosci" i ogolna promocja ze niby trzeba byc chudym (ogolnie mezczyzna musi jesc duzo bialka i weglowodanow oraz sporo cukrow a wiec jak najbardziej powinien wpie...c czerwone mieso, nabial szczegolnie jajka, rowniez drob itd. a nie jakiesjebane salatki dla kobiet i krolikow)
      - polityka poprawnosci politycznej (jak ci ktos napluje w twarz to wg. nowych norm moralnych wprowadzonych przez gejow i kobiety nie mozesz mu plomby strzelic: 100 lat temu norma bylo ze powienienes jak nosisz spodnie wyzwac go na pojedynek bo inaczej traciles honor)

itd
      itp
      • josef_to_ja Zdrowa żywność nie służy tylko odchudzaniu 15.08.11, 13:19
        Można jeść zdrowo, ale kalorycznie np. w celach budowy masy mięśniowej. Zobacz jak np. jedzą kulturyści, którzy są dla wielu ucieleśnieniem męskości - unikają smażonego, wieprzowiny jedzą mało. A te modne diety odchudzające to nie mają wiele wspólnego z prawdziwą zdrową żywnością
        • szymizalogowany Re: Zdrowa żywność nie służy tylko odchudzaniu 15.08.11, 13:24
          bo kulturysci (nie mylic z ludzmi z silowni) musza miec jak najmniej tluszczu na zawody zeby kontur miesnia bylo widac wiec jedza drob, ryby, nie smaza, duzo ryzu czy kus kusa

normlanemu mezczyznie to jest nie potrzebne - zreszta dobry kontur miesnia paskudnie wyglada jak obdarty ze skory

tamten niech popatrzy co jedza strongmani a nie kulturysci
          • josef_to_ja Re: Zdrowa żywność nie służy tylko odchudzaniu 15.08.11, 13:28
            Nie każdemu służy smażone, a produkty pełnoziarniste powinny być ważnym elementem diety każdego człowieka. Dobre ryby to o wiele bardziej szlachetne mięso niż wieprzowina
    • racjonalne-oszczedzanie na początek zapodaj sobie coś na dopał 15.08.11, 13:04
      jakiś Tribusteron, albo sterole, ZMA...
      • szymizalogowany Na początek to dieta apotem Omen... 15.08.11, 13:15
        jak jesteś zupełnym sucharem bo żona cię pod pantoflem trzyma i za namową swoich koleżanek femin cię karmiła sałatą i masz np 180 cm i ważysz ledwie z 70-80 kilo to:

przez minimum miesiąc dieta dobra

a potem to zrób sobie cykl najszybszy efekt Meta z Omenem

jakis lekki cykl np 6x2 strzaly

i powienies jakos wygladac

pamietaj: duzo czerwonego miesa, a i zeby miec glos niski a nie piszczec jak ciota to pij piwa duzo
    • selica Re: bycie zniewieścialym 15.08.11, 13:47
      Czemu nikt nic nie mówi o cechach charakteru, tylko o jedzeniu glonów i farbowaniu włosów?

Strasznie niemęskie jest strzelanie focha przez faceta, czyli obrażanie się na ch. wie co, dąsy, nieumiejętność konstruktywnej rozmowy, nieumiejętność rozwiązania problemu, chowanie się na czas konfliktu i izolacja. I nieumiejętność podjęcia decyzji i unikanie od odpowiedzialności - ty zdecyduj... ja nie wiem... mi obojętne... zrobimy tak jak chcesz.
      Czy tak robi facet z tzw jajami?
      I ne mówię tu o przeginaniu w drugą stronę, czyli agresywnym tyranizowaniu, ale czy nie bardziej męskie od cipowatego chowania głowy we piasek i nieumiejętności przedyskutowania problemu, będzie powiedzenie 'nie podoba mi się to, to i to', 'żyło by nam się lepiej, gdybyśmy postępowali w taki czy inny sposób'? takie strzelanie focha i obrażanie się, to imho typowo kobieca cecha.
      Ale jak się tego pozbyć nie wiem...
      • szymizalogowany To proste... 15.08.11, 13:55
        > Ale jak się tego pozbyć nie wiem...

nalezy wprowadzic prawo ze jak male dziecko plci meskiej zaczyna juz przypominac czlowieka czyli jak ma tam 5 czy 6 lat to wtedy idzie pod opieke wylacznie ojcowska - matka nie moze miec do niego dostepu do osiagniecia 18 roku zycia aby nie wypaczyc chlopcu charakteru

potem juz bedzie uksztaltowany i zadna kobieta nie bedzie w stanie go zindoktrynowac
        • magdaxxxx86 Re: To proste... 15.08.11, 17:17
          haha ty zapewne takiej izolacji zostales poddany, no coz , to widac... choc z drugiej strony sprawiasz wrazenie takiego malego pieska co to duzo szczeka ....;)
          po pierwsze wcale nie kobiety namawiaja facetow jakoby to chodzili do kosmetyczki, farbowali wlosy (co jest odrazajace) itp. w tym swoj udzial maja przede wszytskim koncerny ktore maja nowa nisze do spenetrowania i chca ciagnac zyski. na kobietach juz ciagna ile sie da , wiec czas na facetow. i naprawde uwierz mi, prawie zadna kobieta nie poleci na lalusia- glancusia z wymuskana buzka i lakierem bezbarwnym na paznokciach.
          i bardzo dobrze tutaj "meskosc" opisala silica. chodzi o pewna stanowczosc i posiadanie wlasnego zdania. co oczywiscie nie oznacza ze facet ma zawsze stawiac na swoim. no ale jesli jest przegiecie ze we wszystkim slucha zony to juz wtedy mozemy powiedziec ze jest "ciota" .
          a ponadto ciekawa jestem czy bylbys taki szcezsliwy zyjac wsrod arabow, to sa z pewnoscia prawdziwi mezczyzni, ale jakos nie wiem czy bys tam tak fikal. rownouprawnienie w cywilizacji zachodu przynioslo bardzo duzo tez facetom. chociazby fakt ze mozesz okazywac uczucia (przeciez prawdziwemu facetowi tego nie wolno) , mozesz wyjsc na spacer z wlasnymi dziecmi ( w kulturach patriarchalnych "to nie wypada "by facet nianczyl bachory) , nie jestes jedynym odpowiedzialnym za sytuacje materialna swojej rodzny. pomysl jaki to komfort miec swiadomosc ze jesli ty stracisz prace to przez ten czas zapewni ci bezpieczenstwo zona.
          wiec prosze nie wmawiaj ze wspolczesnie mezczyzni maja tak zle;) watpie czy dobrze bys sie czul u arabow
          • magdaxxxx86 Re: To proste... 15.08.11, 17:27
            ach i jescze dodam:) napisales ze jescze sto lat temu mogles chonorowo zaje*ac komus za zniewage. otoz wyobraz sobie ze nei tylko mogles ale tez musiales:) co wcale nie zwalnialo z wiezienia. proponuje ksiazke marqueza "kronika zapowiedzianej smierci" (bardzo krociutka jesli czytanie uwazasz za objaw zniewiescienia;)) wiec ciesz sie ze juz nie masz obowiazku zabijac w imie honoru i siedziec za to w pace:)
            • szymizalogowany Re: To proste... 15.08.11, 17:36
              Nie ciesz sie bo wcale to nie jest lepiej - odsiedziec swoje za taki czyn to lepsze niz dzisiajsza poprawnosc.
          • szymizalogowany Mieszkalem w Arabii Saudyjskiej 2 lata... 15.08.11, 17:35
            i zamierzam wkrotce tam jechac na kolejne 2.
            W tamtym swiecie a nie swiecei zachodu wlasnie lepiej sie odnajduje z pewnymi wyjatkami jak np. specjalne zezwolenia od lekarza aby kupic jakikolwiek mocniejszy alkohol (w celach leczniczych) hehe
          • szymizalogowany I nie mow do mnie kobieto... 15.08.11, 17:37
            maly piesek co szczeka - w internecie to kazdy widze jest mocny.

Znalazla sie, samica ratlerka co tez szczeka. he
            • magdaxxxx86 Re: I nie mow do mnie kobieto... 15.08.11, 17:59
              haha no widzisz , jedna rasa, pasujemy do siebie....;)
              a arabia saudyjska to kraj cywilizowany, szczerze mowiac nie znam dokladnie tamtejszych zwyczajow i jak to tam wyglada, wiec nie bede sie wypowiadac w tym temacie. natomiast watpie czy jest tam tak samo jak w zdecydowanej wiekszosci krajow muzulmanskich. zreszta co tu dyskutowac, moze ty rowniez wyznajesz zasade ze kobieta jest istota uposledzona umyslowo:):):) proponuje w nastepnych wyborach glosowac na JKM :) on chcial nawet prawo glosu zabrac kobietom:).
              a odnosnie tego ze wolalbys nawet zabic w imie honoru i isc za to siedziec... alez kto ci broni????? przeciez mozesz to sobie zrobic. roznica natomiast polega na tym ze to twoj wybor czy chcesz bronic swojego honoru i isc do wiezienia, czy rozwiazac to w bardziej cywilizowany sposob. bo wlasnie w ksiazce o ktorej mowilam , oni za bardzo wyboru nie mieli. gdyby nie zabili kolesia w imie honoru to cale spoleczenstwo uznaloby ich za niemeskie cioty:) ty w cywilizowanym swiecie nie musisz w ten sposob udowadniac swojej meskosci, ale jesli bardzo chcesz.....
              • szymizalogowany Wogle nie rozumiesz przeslania JKM... 15.08.11, 20:09

...jak wszystkie nowoczesne kobiety sprowadzasz nie zupelnie prosty przekaz intelektualny Korwina do skrajnosci mowiac glupote ze:

"Mikke to jest kretyn i zasciankowiec a poza tym nietolerancyjny prostak gdyz on chce zabrac nam prawa wyborcze i uwaza ze jestesmy istotami uposledzonymi umyslowo"

A on mowi tak:

"Kobiety nie powinny miec prawa glosu biernego (czynnego chyba tez) gdyz z uwagi na uwarunkowania biologiczne (rola matki, brak testosteronu) daza do zapewnienia maksymalnej ochrony w pierwszym rzedzie swemu potomstwu a pozniej wszystkim innym. Poza tym nie sa sklonne do podejmowania ryzyka i chca je jak najbardziej ograniczyc.

Tym czasem rozwoj spoleczenstw a dalej calej cywilizacji jest zdeterminowany przez jak najczestsze podejmowanie ryzyka, ryzyka ktore wiaze sie z ofiarami. I podaje przyklady ze jakby nie podejmowac ryzyka to nawet Ameryki bysmy jeszcze nie odkryli bo przeciez kobiety by nigdzie Kolumba nie puscily - co to wogle za pomysl na kilku skleconych malych lajbach przez niezbadany ocean?

I Korwin ma racje - wystarczy spojrzec na ostatnie pomysly i zreazlizowane pomysly na naszym wlasnym podworku:

- nie wolno palic w miejscach publicznych (bo szkodzi)
                - nastepny krok bedzie ze nie wolno palic wogle
                - ta kobita minister zdrowia jak ona sie tam zwie chce zmusic kobiety do obowiazkowych badan mammograficznych (to juz pachnie totalitaryzmem - moje cialo nalezy do mnie a nie do panstwa)
                - dalej, w dalszych planach obowiazkowe szczepienia dzieci na pneumokoki (oczywiscie za tym stoja tez cwani lobbysci firm farmaceutycznych) - znowu totalitaryzm przez kobieca chec zapewnienia 100% bezpieczenstwa i ochrony - moje dziecko jest moje a nie panstwowe i to ja bede decydowac czy ufam szczepionkom czy nie i sadze ze oni tam mu wstrzyknal jakies scierwo na bazie rteci zeby 40 lat pozniej z niego ciagnac kase za leki antynowotworowe
                - zakaz hazardu (dorosly czlowiek nie moze decydowac czy zagra sobie z Black Jacka bo mu zniewiescialy premier Tusk bedzie decydowal za niego???????)
                - zakaz handlu dopalaczami (powinny byc od 18 lat - kazdy decyduje za siebie)

Dlatego ja popieram Korwina i kobiety nalezy pozbawic praw wyborczych i kropka. Dla dobra ogolu. Tak jak sie odbiera jakims grupom ludzi bezprawnie prawa nabyte np. do emerytur - dla dobra ogolu.

I ja na Korwina glosowalem pare razy - choc na ogol nie glosuje wogle bo z tym krajem to jest jak z dzieckiem z zespolem Downa - trzeba je kochac ale cudow to ku... nie ma.
                • magdaxxxx86 Re: Wogle nie rozumiesz przeslania JKM... 15.08.11, 20:26
                  hahaaha no wlasnie dokladnie wpisujesz mi sie w schemat "fana" JKM:) no coz pozostaje mi tylko odetchnac z ulga ze jest was na tyle malo ze nie wejdziecie nawet do sejmu:) i masz racje, najlepiej to wogole wywolac wojny, zupelnie zapomniec o czyms takim jak pomoc socjalna jednostkom slabszym ktore gorzej sobie radza w spoleczenstwie, jednym slowem powrot do czasow kamienia lupanego;) ach i jesczez zalegalizowac narkotyki... bo przeciez kazdy moze robic ze swoim zyciem co chce. a zapominasz o tym ze najpiew sie bierze dla zabawy, a pozniej sie zaczyna krasc ( bo czlowiek uzalezniony do pracy nie pojdzie a skads kase na cpanie i jedzenie musi brac prawda? ), w tym celu stosowac przemoc, a to juz jest chyba pogwalcenie praw innych ludzi , czyz nie? dokladnei tak samo jest z paleniem w miejscach publicznych. i oczywiscie jesli ktos chce sobie palic to niechze sobie pali, ale ja nie mam obowiazku wdychac tych jego smrodkow (ktore w dodatku moga mnie zabic) we wspolnej sferze publicznej. wiec ty mowisz ze ten zakaz to pogwalcenie praw palaczy a ja ci mowie ze palenie w miejscach publicznych jest pogwalceniem praw osob niepalacych, dbajacych o wlasne zdrowie. ponadto pamietaj ze JKM chce wprowadzenia monarchii bo demokracja jest wg niego najwiekszym zlem. tylko tak sie zastanawiam kto mialby byc tym "monarcha" ? czyzby sam pan JKM? taki samozwańczy wladca:D?

i pamietaj ze kobiety maja wiekszy poziom empatii, dziekki temu mozliwe jest tworzenie cywilizacji opartej nie na przemocy, a na ideach nieco dalszych niz obowiazujace w stadach u zwierzat. no chyba ze ty jestes za pelnym powrtotem do natury:D gdzie wladze sprawuje ten najsilniejszy samiec alfa....
                  • szymizalogowany Re: Wogle nie rozumiesz przeslania JKM... 15.08.11, 20:46
                    magdaxxxx86 napisała:

> hahaaha no wlasnie dokladnie wpisujesz mi sie w schemat "fana" JKM:) no coz poz
                    > ostaje mi tylko odetchnac z ulga ze jest was na tyle malo ze nie wejdziecie naw
                    > et do sejmu:)

nie fana, ale przeciez nie zaglosuje na skonczonych hipokrytow i zwyklych zlodzieji z PO/PIS/SLD/PSL i "pochodnych"

> i masz racje, najlepiej to wogole wywolac wojny,

typowy kobiecy zabieg, wplesc w wypowiedz jakas bzdure - kto i gdzie napisal ze nalezy wywolywac wojny? nie klam i nie manipuluj jak wiekszosc kobiet

> zupelnie zapomni
                    > ec o czyms takim jak pomoc socjalna jednostkom slabszym ktore gorzej sobie radz
                    > a w spoleczenstwie,

pomoc tylko dla potrzebujacych - czyli niezdolnych zupelnie do pracy, starszych, schorowanych, ciezko chorych - TAK!

pomoc dla "gorzej sobie radzacych" np. dla wielodzietnych rodzin co naplodzili 10 dzieci bo sa glupi ale maja zdrowe obie rece - NIE! wrecz jak wyciagna lape do kopa na dupe

to samo koniec z pomoca polegajaca na tym aby ci co wiecej zarabiaja placili wieksze podatki od reszty - podatek ma byc poglowny - z jakiej racji np Kulczyk albo inny milioner (choc oni nie placa wogle glownymi krowami dojnymi sa etatowcy zarabiajacy 15-40tys PLN/m) maja pomagac jakiejs rodzince dresiarzy ktora zarabia 2000 pln ale tv LCd i abonamanet na Polsat cyfrowy ma, komorke ma, starego Golfa ma, internet ma - nie przelewa im sie ale nie zdychaja z glodu - chca wiecej to do nauki i do roboty a nie lape wyciagaja do tych co pracuja ciezej albo sa madrzejsi

> jednym slowem powrot do czasow kamienia lupanego;)

raczej powrot do normalnosci - do logiki i zasad prawa rzymskiego a nie jakis wirtualnych bytow nieistniejacych i nie dajacych sie logicznie wytlumaczyc co oznaczaja typu sprawiedliwosc spoleczna itp.

ach i je
                    > sczez zalegalizowac narkotyki... bo przeciez kazdy moze robic ze swoim zyciem c
                    > o chce. a zapominasz o tym ze najpiew sie bierze dla zabawy, a pozniej sie zacz
                    > yna krasc ( bo czlowiek uzalezniony do pracy nie pojdzie a skads kase na cpanie
                    > i jedzenie musi brac prawda? ),

na sciganiu narkotykow zarabia tylko mafia - nie ma innego powodu dla ktorego bialy proszek ktory w kolumbi rolnicy woza wozami na tony i im sie sypie po drodze a wart jest tyle co zborze w europie kosztowal 300-500 pln za 1gr

kto chce niech bierze, jego wolnosc konczy sie tam gdzie zaczyna wolnosc drugiego czlowieka - jak bedzie kradl czy robil rozboje i zostanie zlapany to szybka i surowa kara

poza tym kazdy obywatel powinien miec prawo do posiadania broni - wtedy taki narkoman zapewne przy 2 czy 3 probie kradziezy zostal odstrzelony i po problemie

> w tym celu stosowac przemoc, a to juz jest chy
                    > ba pogwalcenie praw innych ludzi , czyz nie?

nie rozumiem?

> dokladnei tak samo jest z paleniem
                    > w miejscach publicznych. i oczywiscie jesli ktos chce sobie palic to niechze s
                    > obie pali, ale ja nie mam obowiazku wdychac tych jego smrodkow (ktore w dodatku
                    > moga mnie zabic) we wspolnej sferze publicznej.

nie ma obowiazku zebys podchodzila do takiego czlowieka i wdychala - stan sobie pare metrow dalej - bez przesady

> wiec ty mowisz ze ten zakaz to
                    > pogwalcenie praw palaczy a ja ci mowie ze palenie w miejscach publicznych jest
                    > pogwalceniem praw osob niepalacych, dbajacych o wlasne zdrowie.

przestan podkreslac dbajacych o wlasne zdrowie - to jest znowu znak naszych czasow - tak naprawde nie jest wcale jednoznacznie potwierdzone ze palenie jest szkodliwe - oczywiscie mainstreamowe media pokazuja badania statystyczne ze niby palenie powoduje raka itd. ale badania tez renomowane (ze Stanforda np) ze wcale to nie jest pewne - jak sie zaczyna nowotworzenie, czy od wolnych rodnikow czy od nikotyny -

a sa badania ze od zwiazkow azotu NOx wydzielanych przez promowane przez eko-lewackich-euro-oszolomow samochodow diesel!

> ponadto pamiet
                    > aj ze JKM chce wprowadzenia monarchii bo demokracja jest wg niego najwiekszym z
                    > lem. tylko tak sie zastanawiam kto mialby byc tym "monarcha" ? czyzby sam pan J
                    > KM? taki samozwańczy wladca:D?

nie wiem tu sie z nim mijam, ja jestem za plutokracja a nie monarchia - plutokracja oparta jeszcze na zasadzie ze sila glosu jest rownomierna wielkosci podatku zaplaconego przez obywatela - gdyz na najnizszym szczeblu cala wladza to jest tylko kwestia tego kto i jak bedzie wydawal wspolne pieniadze

wiec, ile wlozysz tyle masz do powiedzenia - a nie jak teraz ze menele, lenie i parchy maja najwiecej do pwoiedzenia

> i pamietaj ze kobiety maja wiekszy poziom empatii, dziekki temu mozliwe jest tw
                    > orzenie cywilizacji opartej nie na przemocy, a na ideach nieco dalszych niz obo
                    > wiazujace w stadach u zwierzat.

"dalsze" sugeruje lepsze - tym czasem sa co najwyzej inne jesli nie gorsze

> no chyba ze ty jestes za pelnym powrtotem do na
                    > tury:D gdzie wladze sprawuje ten najsilniejszy samiec alfa....

occazm razor - najprostsze rozwiazania najefektywniejsze
                    • magdaxxxx86 Re: Wogle nie rozumiesz przeslania JKM... 15.08.11, 21:13
                      1) odnosnie wojen, to wlasnie mialam tutaj na mysli predyspozycje mezczyzn do podejmowania ryzyka, wlasnie ryzyka do bogacenia sie, zwiekszania terytorium przez wojny. chcesz zeby rzadzil najsilniejszy i na tym wlasnie to polega, glownie na przemocy, ktora ty zreszta usprawiedliwiasz.
                      2) dlaczego niby ja mam sie odsuwac od czlowieka palacego? jak taki koles potrafi sobie lazic w te i wewte na przystanku to ja mam co chwila sie przemieszczac? przeciez to on stanowi uciazliwosc dla mnei a nie ja dla niego... wiec bzdura jest to co piszesz.
                      3) nie wiesz chyba do konca czym sa narkotyki i w zdecydowanej wiekszosci wlasnie konczy sie tym ze taki cpun pozniej stanowi zagrozenie spoleczne. pozatym pamietaj ze czlowiek pod wplywem narkotykow (chocby nawet cpunem nie byl a zdarzalo mu sie to sporadycznie) nie kontroluje swoich zachowan i moze stanowic realne zagrozenie dla innych, a tutaj juz wlasnie mamy do czynienia z pogwalceniem wolnosci innych ludzi. ja nie raz nie dwa spotykalam sie z sytuacja gdy kolega (jeden, drugi)- student wpadal w niekontrolowany szal i zaczal kogos tluc pod wplywem narkotykow (mimo ze na codzien to zupelnie normalny koles). pod wplywem narkotykow nie mysli sie normalnie, nie kontroluje sie wlasnych zachowan i traci sie zdolnosc do przewidywania konsekwencji wlasnych czynow.
                      4) czyli im bogatszy , tym wiecej ma do powiedzenia, no ciekawe... czyli np taki nauczyciel ktory zarabia srednio 1,5 tys, za to jest (prawdopodobnie, bo roznie to bywa) lub profesor akademicki bedzie mial dziesiec razy mniejsze prawo do glosu , niz np przytepy prywaciarz ktory ma po prostu smykalke do interesu (i machlojek ) i zarabia 15 tys na miesiac? ten nauczyciel czy profesor bedzie mial nawet mneijsze prawo do glosu niz robotnik na budowie albo kafelkarz... bogactwo nie swiadczy o poziomie inteligencji ani swiadomosci.
                      5) odnosnie tekstu - chca miec wiecej to do nauki- otoz masz chyba swiadomosc ze nie kazdy rodzi sie z wysokim poziomem inteligencji i nie kazdy nadaje sie do nauki. co wiecej w polsce paradoksalnie jest najwiekszy w europie (albo jeden z najwiekszych ) odsetek ludiz po studiach a jednoczesnie bardzo duze bezrobocie. sama nauka to nie wszystko, zreszta chyba dobrze wiesz ze czesto bedac pracownikiem fizycznym mozna lepiej zarobic niz bedac po studiach. i oczywiscie nie mowie tutaj ze kazdy ma miec tyle samo. bo wiadomo ze jak ktos ciezko pracuje to naturalne ze ma wiecej , a jak ktos sie obija to ma mniej. tego chyba nikt nie neguje. tylko jak juz powiedzialam, bogactwo nie zawsze wiaze sie z pracowitoscia, ani inteligencja. wiec absurdalne jest zeby teraz ci najbogatsi mieli najwiecej do powiedzenia (choc i tak maja;)), bo to doprowadziloby do sytuacji jaka juz miala miejsce, gdzie chlop nie mial zadnych praw, natomiast pan byl bezkarny...
                      6) jak to nie jest jednoznacznie udowodnione ze palenie nie jest przyczyna raka???? nawet jesli nie wierzysz w jakies badania , to uwierz w sama statystyke. wsrod zachorowan na raka pluc itp DOMINUJA w bardzo znaczacym stopniu wlasnie dlugoletni palacze. pozatym juz nawet po kilku miesiacach rzucenia palenia odczuwa sie znaczna poprawe zdrowia i kondycji. radze porozmawiac sobie z osobami ktorym sie udalo rzucic to sie przekonasz.
                      7) ok wladze najsilniejszego pozostawiam bez komentarza:)
                      • szymizalogowany Re: Wogle nie rozumiesz przeslania JKM... 15.08.11, 21:52
                        magdaxxxx86 napisała:

> 1) odnosnie wojen, to wlasnie mialam tutaj na mysli predyspozycje mezczyzn do p
                        > odejmowania ryzyka, wlasnie ryzyka do bogacenia sie, zwiekszania terytorium prz
                        > ez wojny. chcesz zeby rzadzil najsilniejszy i na tym wlasnie to polega, glownie
                        > na przemocy, ktora ty zreszta usprawiedliwiasz.

niestety czasem uderzajace wyprzedzenie jest niezbedne aby uratowac pokoj - nie pisze tutaj o podbojach kolonialnych z ubieglych wiekow

choc np. kompletne zastopowanie od czasow sp. Ronalda Reagana wyscigu zbrojen i technologii kosmicznych spowodowalo ze stracilismy pewnie 20 lat rozwoju cywilizacji - nawet nie jestesmy w stanie powtorzyc tego co zrobilli miedzy 1969 a 1979 uwczesnie zyjacy i rzadzacy ja to piszesz "samcy alfa" czyli poleciec na ksiezyc

jakis maly wyscig zbrojen i kolonizacja ksiezyca pchnela by rozwoj nauki i technologii niewiarygodnie do przodu, warto bylo by nawet aby pomiedzy stronami byla o zasoby helu na ksiezycu wojna - powstaly by nowe rodzaje nauki, nowy przemysl, nowe zawody, wynalazki tak jak to forum na ktorym piszesz i caly internet jest wynikiem opracowanych w czasie zimnej wojny technologii wojskowych

ale niestety teraz rzadza lewicowcy i pacyfisci ktorych popierasz wiec juz nawet promow kosmicznych nie ma, plany lotu ponownego na ksiezyc odlozyl pan Obama na polke prioretyzujac pomoc socjalnom dla meksykanskich i afroamerykanskich nierobow marzacych sprayem nowo jorskie metro

> 2) dlaczego niby ja mam sie odsuwac od czlowieka palacego? jak taki koles potra
                        > fi sobie lazic w te i wewte na przystanku to ja mam co chwila sie przemieszczac
                        > ? przeciez to on stanowi uciazliwosc dla mnei a nie ja dla niego... wiec bzdura
                        > jest to co piszesz.

takie zachowania to jakis promil calosci nie wart nawet mojego zainteresowania a co dopiero ludzi ktrorzy stanowia prawo - ale tak to jest w socjalizmie i ideologii lewicowej ze sie z bzdur dotyczacych jakies promile spoleczenstwa robi medialnie niby problemy ogolnonarodowe

Korwin by sie tym wogle nie zajmowal - powiedz chlopakowi/mezowi zeby temu co pali zwrocil uwage zeby spie...l i nie podchodzil a jak nie zareaguje to plomba na ryj

> 3) nie wiesz chyba do konca czym sa narkotyki i w zdecydowanej wiekszosci wlasn
                        > ie konczy sie tym ze taki cpun pozniej stanowi zagrozenie spoleczne. pozatym pa
                        > mietaj ze czlowiek pod wplywem narkotykow (chocby nawet cpunem nie byl a zdarza
                        > lo mu sie to sporadycznie) nie kontroluje swoich zachowan i moze stanowic realn
                        > e zagrozenie dla innych, a tutaj juz wlasnie mamy do czynienia z pogwalceniem w
                        > olnosci innych ludzi. ja nie raz nie dwa spotykalam sie z sytuacja gdy kolega (
                        > jeden, drugi)- student wpadal w niekontrolowany szal i zaczal kogos tluc pod wp
                        > lywem narkotykow (mimo ze na codzien to zupelnie normalny koles). pod wplywem n
                        > arkotykow nie mysli sie normalnie, nie kontroluje sie wlasnych zachowan i traci
                        > sie zdolnosc do przewidywania konsekwencji wlasnych czynow.

roznie dzialaja na rozne osoby, zgdza sie u niektorych wywoluja agresje, tak jak alkohol ktory notabene ma indeks uzaleznienia wyzszy niz kokaina a jest legalny (etylowy)

i co to ma do rzeczy? napisalem - ktos sie rzuca, policja go lapie i wsadza do puszki, albo niech go przechodnie odstrzela - nie wazne czemu jest agresywny, bo sie nacpal, najebal wodka, czy bo po prostu jest agresywnym psychopata - pala po lbie a jak nie wystarczy to go odpalic

nic to nie ma wspolnego z tym ze narkotyki powinny byc legalne

> 4) czyli im bogatszy , tym wiecej ma do powiedzenia, no ciekawe... czyli np tak
                        > i nauczyciel ktory zarabia srednio 1,5 tys, za to jest (prawdopodobnie, bo rozn
                        > ie to bywa) lub profesor akademicki bedzie mial dziesiec razy mniejsze prawo d
                        > o glosu , niz np przytepy prywaciarz ktory ma po prostu smykalke do interesu (
                        > i machlojek )

nie "prywaciarz" moja droga pani homosowietikus tylko przedsiebiorca (nawet jak przytepy) - moze nazwij go jeszcze jak twoi przodkowie w latach 50/60 spekulant, bikiniarz, imperialista, bumelant, dywersant - widac po tobie nalecialosci pewnieprzekazane przez rodzine/znajomych z poprzedniego systemu

i tak placi 10 razy wiecej to ma miec 10 razy silniejszy glos

poza tym jak ten profesor zarabia 1500 pln to nie powinien byc profesorem - w normalnych krajach profesury maja wybitne jednostki i sa milionerami za swoje osiagniecia naukowe, to tylko u nas tytuly rozdaje na prawo i lewo kolegom Bul Komor i jego poprzednicy.

i zarabia 15 tys na miesiac? ten nauczyciel czy profesor bedzie m
                        > ial nawet mneijsze prawo do glosu niz robotnik na budowie albo kafelkarz... bog
                        > actwo nie swiadczy o poziomie inteligencji ani swiadomosci.

jak tak zarabiaja to kaflekarz wykonuje prace 10 razy wiecej warta dla spoleczenstwa niz profesor i ma miec 10 razy mocniejszy glos wyborczy

> 5) odnosnie tekstu - chca miec wiecej to do nauki- otoz masz chyba swiadomosc z
                        > e nie kazdy rodzi sie z wysokim poziomem inteligencji i nie kazdy nadaje sie do
                        > nauki. co wiecej w polsce paradoksalnie jest najwiekszy w europie (albo jeden
                        > z najwiekszych ) odsetek ludiz po studiach a jednoczesnie bardzo duze bezroboci
                        > e.

bo to takie studia - rzesza zwyklych idiotow ktorzy przed 89 rokiem mialaby mozliwosc jedynie skoczyc zawodowke teraz pokonczyla studia gotowania i prasowania hotelarstwa i turystyki i im sie wydaje ze sa ponad bycie sprzedawcami w sklepie wiec sa na bezrobotnym
                        teraz polski tytul naukowy znaczy mniej niz zero - zostal przez ostatnie 15 lat zmieszany z blotem przez dopuszczenie do powstania setek pseudo uczelni wyzszych i pozwolenie na wydawania im dla äbsolwentow"na poziomie mlodego maliniaka z 40 latka tytulow inz, licencjata magistra a nawet doktora

sama nauka to nie wszystko, zreszta chyba dobrze wiesz ze czesto bedac praco
                        > wnikiem fizycznym mozna lepiej zarobic niz bedac po studiach. i oczywiscie nie
                        > mowie tutaj ze kazdy ma miec tyle samo. bo wiadomo ze jak ktos ciezko pracuje t
                        > o naturalne ze ma wiecej , a jak ktos sie obija to ma mniej. tego chyba nikt ni
                        > e neguje. tylko jak juz powiedzialam, bogactwo nie zawsze wiaze sie z pracowito
                        > scia, ani inteligencja. wiec absurdalne jest zeby teraz ci najbogatsi mieli naj
                        > wiecej do powiedzenia (choc i tak maja;)), bo to doprowadziloby do sytuacji jak
                        > a juz miala miejsce, gdzie chlop nie mial zadnych praw, natomiast pan byl bezka
                        > rny...

znowu nadinterpretacja - jakich zadnych praw?

wszyscy bez wzgledu na placone podatki powinni podlegac pod ten sam kodesk karny i administracyjny - jedynie prawo bierne glosu wyborczego powinno byc liczone po sile zaplaconych podatkow - z wylaczeniem kobiet ktore wogle nie powinny miec prawa wyborczego

> 6) jak to nie jest jednoznacznie udowodnione ze palenie nie jest przyczyna raka
                        > ???? nawet jesli nie wierzysz w jakies badania , to uwierz w sama statystyke. w
                        > srod zachorowan na raka pluc itp DOMINUJA w bardzo znaczacym stopniu wlasnie dl
                        > ugoletni palacze. pozatym juz nawet po kilku miesiacach rzucenia palenia odczuw
                        > a sie znaczna poprawe zdrowia i kondycji. radze porozmawiac sobie z osobami kto
                        > rym sie udalo rzucic to sie przekonasz.

nic nie jest udowodnione i nie podalas nawet strzepka merytorycznego argumentu ze jest - jedynie jakis stek grafomanskich domyslow

> 7) ok wladze najsilniejszego pozostawiam bez komentarza:)
                        • magdaxxxx86 Re: Wogle nie rozumiesz przeslania JKM... 15.08.11, 22:12
                          heh no tak, ty snujesz sobie teorie spiskowe odnosnie zafalszowania wynikow na temat ryzyka raka u permanentnych palaczy;) niektorzy snuja teorie spiskowe odnosnie tego ze nasa ukrywa ufo;) sa po prostu ludzie ktorzy potrzebuja takich silniejszych emocji i ty do nich niewatpliwie nalezysz;) wiec jesli nie wierzysz wszystkim lekarzom i naukowcom, to moze sam po prostu spojrz na takiego 70 letniego palacza ktory jest uzalezniony od 50 lat. zazwyczaj taki czlowiek ledwo co mowi... ale jesli ty tego nie zauwazasz to jak mam ci to udowodnic. opracowan naukowych masz od groma chocby w necie. a jesli uwazasz ze ci wszyscy lekarze i naukowcy tylko spiskuja... no to ja tym bardziej cie nie przekonam.
                          2) odnosnie tego podboju kosmosu , wlasnie przedstawiles swoja zwierzeca nature ktora jest najbardziej niebezpieczna w przypadku osob gloszacych poglady pokroju JKM. ignorujesz cos takiego jak wojna, a co tam, jak ma byc to niech sobie bedzie wojna. wlasnie takich ludzi jak ty najlatwiej podbuntowac do wojny, chocby dlatego mamy wojne w iraku o rope. nie zdajesz sobie sprawy czym jest wojna, jak ogromnym cierpieniem, tacy ludzie jak ty zamiast szukac innych rozwiazan od razu jak widza problem rzucaja sie nan z szabelka. wlasnie taki sposob rozwiazywania konfliktow preferujesz, zamiast pomyslec (jak to czyni cywilizowany czlowiek) ty wyznajesz zasade ze prawo lezy po stronie silniejszego. dla ciebie wojna jest jak strategiczna gra komputerowa. proponuje przezucic sie z gta (czy innych tego typu) i amerykanskich filmow, na ksiazki chocby hosseiniego albo kapuscinskiego. jesli dla ciebie drugi czlowiek to zwierze, ktore jesli jest slabsze to mozna je pokonac, to ci wspolczuje. i najwazniejszym jest by takich ludzi trzymac jak najdalej od wladzy, bo stad juz tylko krok do takich pogladow jakie propagowal chocby hitler. nie skupiasz sie na czlowieku jako jednostce ktora cierpi i ma ludzkie uczucia, ale jako trybiku w mechanizmie, ktory jesli gorzej dziala to nalezy go zlikwidowac.
                          • szymizalogowany Re: Wogle nie rozumiesz przeslania JKM... 15.08.11, 22:39
                            > heh no tak, ty snujesz sobie teorie spiskowe odnosnie zafalszowania wynikow na
                            > temat ryzyka raka u permanentnych palaczy;) niektorzy snuja teorie spiskowe odn
                            > osnie tego ze nasa ukrywa ufo;) sa po prostu ludzie ktorzy potrzebuja takich si
                            > lniejszych emocji i ty do nich niewatpliwie nalezysz;) wiec jesli nie wierzysz
                            > wszystkim lekarzom i naukowcom
                            , to moze sam po prostu spojrz na takiego 70 letn
                            > iego palacza ktory jest uzalezniony od 50 lat. zazwyczaj taki czlowiek ledwo co
                            > mowi... ale jesli ty tego nie zauwazasz to jak mam ci to udowodnic. opracowan
                            > naukowych masz od groma chocby w necie. a jesli uwazasz ze ci wszyscy lekarze i
                            > naukowcy tylko spiskuja... no to ja tym bardziej cie nie przekonam.

Znowu nadinterpretacja dziewczyno.

Jacy "wszyscy lekarze i naukowcy"?

2) odnosnie tego podboju kosmosu , wlasnie przedstawiles swoja zwierzeca nature
                            > ktora jest najbardziej niebezpieczna w przypadku osob gloszacych poglady pokro
                            > ju JKM. ignorujesz cos takiego jak wojna, a co tam, jak ma byc to niech sobie b
                            > edzie wojna. wlasnie takich ludzi jak ty najlatwiej podbuntowac do wojny, chocb
                            > y dlatego mamy wojne w iraku o rope. nie zdajesz sobie sprawy czym jest wojna,
                            > jak ogromnym cierpieniem, tacy ludzie jak ty zamiast szukac innych rozwiazan od
                            > razu jak widza problem rzucaja sie nan z szabelka. wlasnie taki sposob rozwiaz
                            > ywania konfliktow preferujesz, zamiast pomyslec (jak to czyni cywilizowany czlo
                            > wiek) ty wyznajesz zasade ze prawo lezy po stronie silniejszego. dla ciebie woj
                            > na jest jak strategiczna gra komputerowa. proponuje przezucic sie z gta (czy in
                            > nych tego typu) i amerykanskich filmow, na ksiazki chocby hosseiniego albo kapu
                            > scinskiego. jesli dla ciebie drugi czlowiek to zwierze, ktore jesli jest slabsz
                            > e to mozna je pokonac, to ci wspolczuje. i najwazniejszym jest by takich ludzi
                            > trzymac jak najdalej od wladzy, bo stad juz tylko krok do takich pogladow jakie
                            > propagowal chocby hitler. nie skupiasz sie na czlowieku jako jednostce ktora c
                            > ierpi i ma ludzkie uczucia, ale jako trybiku w mechanizmie, ktory jesli gorzej
                            > dziala to nalezy go zlikwidowac.

Moja droga, stek bzdur i wyzwisk od "zwierzecych instynktow" i checi zabijania ludzi po hitlera.

Przeciez to ty popierasz tych ktorzy powoli tylnymi drzwiami wprowadzaja faszyzm:
                            - obowiazkowe badania
                            - obowiazkowa mammografia
                            - obowiazkowe szczepionki
                            - niedlugo obowiazkowa zywnosc GMO dla wszystkich bez oznakowan
                            - zakaz palenia
                            - zakaz dopalaczy
                            - zakaz hazardu
                            itp

niedlugo
                            - zakaz prostytucji (jak w szwecji)
                            - calokowity zakaz palenia nawet we wlasnym domu (metoda malych krokow oparta na precedensach)
                            - zakaz picia (w miejscach publicznych juz jest) za chwile prohibicja

Permanentna inwigilacja:
                            - kamery monitoringu miejskiego wszedzie (wielki brat patrzy i wie gdzie chodze)
                            - za iles lat zapewne kamery monitoringu panstwowego w domach
                            - monitoring w supermarketach i sklepach

a gdzie prawo do ochorny prywatnosci? dlaczego moj wizerunek jest nagrywany przez jakies sluzby bez mojej zgody ani wyroku sadowego?

- niesamowicie wysoka liczba podsluchow telefonow komorkowych (??? permanenta inwigilacja)

- paszporty biometryczne (juz jsa z odciskiem palca jak jakiegos skazanca)

Lewactwo wprowadza tylnymi drzwiami faszyzm i permanenta inwigilacje, traktuje nas jak nowoczesnych niewolnikow systemu (tylko czekac jak nowonarodzone dzieci zamiast metryki beda mialy wypalany kod kreskowy i do centralnej bazy ABW od razu).

Ty ich popierasz a mnie od Hitlera wyzywasz?

Jak napisal Maly Jas - do haremu moja droga!
                            • magdaxxxx86 Re: Wogle nie rozumiesz przeslania JKM... 15.08.11, 23:04
                              1) odnosnie palenia, no dobra moze nie wszyscy lekarze i naukowcy, moze znalazl sie jakis jeden odszczepieniec ktory glosi teorie ze palenie jest zdrowe:D:D:D
                              2) a co ci przeszkadza ze jest monitoring w miejscu publicznym???? ma to poprawic bezpieczenstwo ludzi i ja bym byla szcezsliwa gdyby byl w kazdymmiejscu publicznym , wychodzaxc na ulice wystawiasz sie na widok publiczny, obserwuja cie inni ludzie, wiec co ci przeszkadza ze obserwuje cie policja? moze jescze powiesz ze to ze po ulicach chodzi straz miejska jest rowniez pogwalceniem twojego prawa do wolnosci? jesli nie masz nic do ukrycia to w czym ci to przeszkadza? ach no tak ty bys chcial moc od razu zabijac jesli ktos ci zwroci uwage na ulicy;) albo krzywo spojrzy i w ten sposob ugodzi twoj honor:D:D:D a wtedy to masz racje, trudniej uciec przed wiezieniem jesli zostales skamerowany. w dodatku w miejscach gdzie jest monitoring bardzo znacznie spada przestepczosc, wiec jak najbardziej jestem za tym by poszerzac monitoring na inne miejsca publiczne. i nie snuj tutaj orwelowskich wizji ze ci ktos zaraz z kamera bedzie na chate wjezdzal ( no chyba ze szwagier z okazji imienin)
                              3) jaki niby zakaz palenia??? jest tylko zakaz bys nie zmuszal do biernego palenia innych obywateli. a to chyba roznica. jesli chcesz to sobie pal ale tak by nie przeszkadzac innym ludziom.
                              4) nie porownuj profilaktyki zdrowotnej do dzialan nazistow bo to jest tak absurdalne ze az w oczy kole.
                              5) zakaz dopalaczy i narkotykow jest dla mnei oczywisty ze wzgledow ktore juz wymienilam. jak chcesz sobie cpac to wyjedz do budszu , zaloz plantacje i cpaj do woli, tam dla nikogo zagrozneia nie bedziesz stanowil. natomiast nie dziw sie ze spoelczenstwo nie zgodzi sie na zalew cpunow , ktorzy nam zagrazaja. ty chyba naprawde nigdy nie miales do czynienia z nacpanym czlowiekiem i masz czysto teoretyczna wiedze o narkotykach.
                              6) paszporty biometryczne to akurat genialna sprawa, i pozwala na szybkie wykrywanie ludzi wyjetych spod prawa (handlarzy ludzmi, przestepcow , mordercow , zlodziei) jeszcze raz pytam, skoro jestes czlowiekiem praworzadnym ( tak przynajmniej zakladam) to czego sie boisz? tego ze szybciej ktos np rozbije szajke ludzi handlujacych kobietami do burdeli? tak bardzo ci to przeszkadza? to sa wszystko dzialania majace na celu zmniejszenie przestepczosci, a nie atak na prywatnosc jednostki. zyjesz w spoelczenstwie a nie w buszu, w zwiazku z tym nie mozemy mowic o calkowitej prywatnosci. rownie dobrze moglbys powiedziec ze coroczne rozliczenie podatkowe do ktorego jestes zobowiazany , jest pogwalceniem twojej prywatnosci. tak smao jest ze spisem ludnosci. ale jesli nei masz niczego na sumieniu to czego sie obawiasz???nie bardzo rozumiem.

• szymizalogowany Re: Wogle nie rozumiesz przeslania JKM... 15.08.11, 23:31
                                > moze znalazl
                                > sie jakis jeden odszczepieniec ktory glosi teorie ze palenie jest zdrowe:D:D:D
                                ...
                                > 2) a co ci przeszkadza ze jest monitoring w miejscu publicznym???? ma to popraw
                                > ic bezpieczenstwo ludzi i ja bym byla szcezsliwa gdyby byl w kazdymmiejscu publ
                                > icznym
                                ...
                                > 4) nie porownuj profilaktyki zdrowotnej do dzialan nazistow bo to jest tak absu
                                > rdalne ze az w oczy kole.
                                ...
                                > 6) paszporty biometryczne to akurat genialna sprawa,

Mam tylko kilka zdan - jestes wrecz encyklopedycznym przypadkiem Psa Pawlowa, obywatela wypranego ze swiadomosci wlasnych praw do wolnosci osobistej oraz wogle wolnosci.

Odnosnie monitoringu publicznego jest to oczywiscie lamanie ustawy o ochronie danych osobowych (nalezy do nich wizerunek). Policja czy inne sluzby mnie nagrywaja i :

Art. 49. 1. Kto przetwarza w zbiorze dane osobowe, choć ich przetwarzanie nie jest dopuszczalne albo do których przetwarzania nie jest uprawniony, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

2. Jeżeli czyn określony w ust. 1 dotyczy danych ujawniających pochodzenie rasowe lub etniczne, poglądy polityczne, przekonania religijne lub filozoficzne, przynależność wyznaniową, partyjną lub związkową, danych o stanie zdrowia, kodzie genetycznym, nałogach lub życiu seksualnym, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.

Art. 50. Kto administrując zbiorem danych przechowuje w zbiorze dane osobowe niezgodnie z celem utworzenia zbioru, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

- aby podmiot mogl administrowac zbiorem danych osobowych (moim nagraniem) musze wyrazic na to zgode pisemna badz musi uzyskac nakaz prokuratorski lub sadowy (Art. 23. 1. Przetwarzanie danych jest dopuszczalne tylko wtedy, gdy: 1) osoba, której dane dotyczą, wyrazi na to zgodę, chyba że chodzi o usunięcie dotyczących jej danych)

Art. 51. 1. Kto administrując zbiorem danych lub będąc obowiązany do ochrony danych osobowych udostępnia je lub umożliwia dostęp do nich osobom nieupoważnionym, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

- kto wie gdzie znajduja sie nagrania z monitoringu miejskiego i jakie sluzby maja do nich dostep? ABW, CBS, CBA, Policja, Sluzba Celna, Straz Miejska, Prokuratura, Wywiad Wojskowy, Sad, moze Urzad albo Izba Skarbowa?

- gdzie jest informacja dla mnie jesli mnie nagrano jak sa administrowane moje dane osobowe (moje nagranie)????

Czas wraca do Arabii Saudyjskiej bo jesli ludzie jak ty sa przyszloscia narodu to rzeczywiscie za 10-20 lat kazdy bedzie mial podskore wszczepiony czip elektroniczny z GPS ("swietna sprawa"zastapi dowod, paszport, ksiazeczke zdrowia), co pol roku obowiazkowe badania "prewencyjne" i jakie kto ma choroby (hiv, raka, cukrzyce, nadcisnienie, ilosc dioptrii w okularach itp itd do bazy danych - potem te dane cudownie znajda sie w rekach firm ubezpieczeniowych), twoje dzeci Ewa Kopacz bedzie nakluwac kazda szczepionka (a ty bedziesz za to placic) - jak nie zaplacisz albo sie sprzeciwisz to sad odbierze ci dzecko pod opieke panstwa.

Bedziesz 24h na dobe monitorowana przez monitoring miejski wszedzie (ludzie inteligentni wiedza jakie to pole do naduzyc - miliony kombinacji: pierwsza z brzegu: sluzby specjalne beda chcialy po cichu sprzatnac szpiega (kontrwywaiad) - wrobienie przechodzacej tamtedy osoby przypadkowej dziecinnie proste - do sadu: nagranie z monitoringu ze przechodzil + np. dane z obowiazkowych badan pani Kopacz ze ma wysokie stezenie testosteronu co jest przeslanka dla sadu ze jest agresywny,do tego analiza bieglego na zamowienie kontrwywiadu i koziol ofiarny gotowy).

Niestety, wiekszosc ludzi jest tak glupiutkich jak ty dziewczynko i mysli ze zycie jest fajne a wladza jest po to aby ludziom pomagac. I niestey nie ma nadzieji aby sie czego nauczyli bo media serwuja im taka papke pseudo intelektualna na poziomie ZOO ze kolejne pokolenia beda tylko glupsze.
                                • magdaxxxx86 Re: Wogle nie rozumiesz przeslania JKM... 15.08.11, 23:40
                                  heh nie nie uwazam ze zycie jest fajne, i wlasnie dlatego uwazam ze jest po to by pomagac, a to chyba swiadczy ze mam choc minimalne poklady empatii czego o tobie niestety powiedziec nie mozna...
                                  i naprawde naczytales sie zbyt duzo orwelowskich wizji itp, i teraz wszedzie widzisz spisiek. oczywiscie ze mozna czlowieka wrobic, do tej pory rowniez tak byla, slyszlaes chocby o tym kolesiu ze stanow ktory ostatnie 30 lat spedzil za gwalt , a teraz dzieki badaniom dna (ktore ty pewnie tez uwazasz za zamach na twoja wolnosc) udalo sie udowodnic jego niewinnosc...
                                  spiski i niesprawiedliwosc byly sa i beda, ale ilosc plusow plynaca z monitoringu (jescze raz przypomne- w miejscu publicznym a nie w twoim prywatnym domu!) oraz wspomnmianych przez ciebie paszportow , znacznie przewaza nad niebezpieczenstwami.

a pozatym przeczytalam sobie kilka watkow ktore tutaj zalozyles:D i juz mam swiadomosc z jakim czlowiekiem dyskutuje;) pamietaj na luzne stolce najlepsza gorzka czekolada i wegiel....
                                  • szymizalogowany Re: Wogle nie rozumiesz przeslania JKM... 16.08.11, 10:03
                                    > heh nie nie uwazam ze zycie jest fajne, i wlasnie dlatego uwazam ze jest po to
                                    > by pomagac, a to chyba swiadczy ze mam choc minimalne poklady empatii czego o t
                                    > obie niestety powiedziec nie mozna...

to pomagaj, co to ma do tematu inwigilacji przez panstwo?

> i naprawde naczytales sie zbyt duzo orwelowskich wizji itp, i teraz wszedzie wi
                                    > dzisz spisiek.

nie naczytalem sie, nie ma zadnego spisku, nie wierze w UFO, antlantyde, duchy itd.
                                    to po prostu system tak dziala - wladza jest jak nowotwor, tak samo jak np administracja

jak sie jej zapysk nie trzyma to sie bedzie rozrastac samoistnie bez zadnego spisku

poniewaz wladza musi byc nad kims a w tym wypadku jest nad nami to jej rozrost powoduje redukcje naszych praw i wolnosci

> oczywiscie ze mozna czlowieka wrobic, do tej pory rowniez tak by
                                    > la, slyszlaes chocby o tym kolesiu ze stanow ktory ostatnie 30 lat spedzil za g
                                    > walt , a teraz dzieki badaniom dna (ktore ty pewnie tez uwazasz za zamach na tw
                                    > oja wolnosc) udalo sie udowodnic jego niewinnosc...
                                    > spiski i niesprawiedliwosc byly sa i beda, ale ilosc plusow plynaca z monitorin
                                    > gu (jescze raz przypomne- w miejscu publicznym a nie w twoim prywatnym domu!)

na razie w publicznym - jak 10 lat temu wprowadzali podatek drogowy na budowe drog to tez kazdy sie pukal w czolo jakby sie dowiedzial ze oprocz tego jeszcze bedzie pobor oplat a tu prosze, minelo pare lat i jest viaTOLL, za 2-3 lata viaTOLL obejmie samochody osobowe - to jest pewne jak w banku

> o
                                    > raz wspomnmianych przez ciebie paszportow , znacznie przewaza nad niebezpieczen
                                    > stwami.

a skad ty to dziewczynko mozesz wiedziec, nie wiesz nawet jakie to niebezpieczenstwa sie za tym kryja ale w magiczny sposob umiesz porownac i zwazyc ze jedno przewaza nad drugim

> a pozatym przeczytalam sobie kilka watkow ktore tutaj zalozyles:D i juz mam swi
                                    > adomosc z jakim czlowiekiem dyskutuje;) pamietaj na luzne stolce najlepsza gorz
                                    > ka czekolada i wegiel....

c'mon nie rozsmieszaj mnie
              • szymizalogowany Zobacz tu na swoje kolezanki... 15.08.11, 20:25
                forum.gazeta.pl/forum/w,16,127928935,127928935,czy_wierzycie_w_duchy_.html
                To odnosnie mojego postu powyzej nt. Korwina i odebrania kobietom praw wyborczych.

W tym watku jest 20 wypowiedzi kobiet, twierdzacych ze maja miedzy 25 a 45 lat, sa to glowne forumowiczki forum "Kobieta" i ONE TWIERDZA ZE WIERZA W DUCHY!

Ja bym poszedl dalej niz Korwin i powiedzial ze to jest lekkie uposledzenie umyslowe, cos jak zdziecinnie.

Zapewne minister zdrowia Ewa Kopacz tez wierzy w duchy.
                I inne kobiety poslanki, minister itd. tez wierza w duchy.

I polowa wyborcow (kobiet jest 51% w polskim spoleczenstwie w wieku 25-45 lat wierzy w duchy.

Polowa wyborcow jest chora psychicznie, zdziecinniala i powinno sie im odebrac prawa wyborcze.

Co do zas tych wyjatkow od reguly ktore sa inne - no sorry, lajf is brutal - trzeba "odpalic cale stado zeby uratowac hodowle" - nie ma jak was wybierac manualnie z rzeszy wariatek wierzacych w duchy.
                • magdaxxxx86 Re: Zobacz tu na swoje kolezanki... 15.08.11, 20:29
                  taaa? twierdzisz ze to kobiety ulegaja tym mistycznym bredniom? a powiedz mi kto palil na stosach czarownice? czyz to wlasnie nei mezczyzni wtedy sprawowali pelnie wladzy?
                  • maly.jasio Ty prava :) 15.08.11, 21:57
                    magdaxxxx86 napisała:

> taaa? twierdzisz ze to kobiety ulegaja tym mistycznym bredniom? a powiedz mi kt
                    > o palil na stosach czarownice? czyz to wlasnie nei mezczyzni wtedy sprawowali p
                    > elnie wladzy?

(jak mawiaja nasi starsi bracia - Czesi)

- to bylo marnowanie materialu ludzkiego.
                    taki np. Sultan Turecki zapedzal je wszystkie do haremow i domow publicznych.
                    • magdaxxxx86 Re: Ty prava :) 15.08.11, 22:14
                      heh no widzisz;) chociaz sobie pociupcial;)
    • maly.jasio przyznaje sie 15.08.11, 14:22
      ze sikam na siedzaco, przymuszony do tego przez Szanowna.
      ale nie wiem czy swiadczy to o nabyciu przeze mnie cech kobiecych,
      poniewaz (fakt faktem) po pijanemu czesto na stojaco nie udawalo mi sie trafiac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka