01.10.11, 17:37
chcialem zapytac czy ktorys z was stosowal moze szampon revigen i vinifolin przez dluzszy czas. jak na razie kupilem sobie revigen a vinifolin stosuje od dwoch miesiecy. musze przyznac, ze szampon jest bardzo dobry jak dla mnie a vinifolin bedzie wiadomo za kilka miesiecy. co moge powiedziec na dzien dzisiejsz to jedynie zmniejszylo sie wypadanie ale oczekuje odrostow. poczekamy zobaczymy.
Obserwuj wątek
    • maly.jasio marzenia lysej glowy :) 01.10.11, 17:49
      nie ma zadnych srodkow na zanik, lub tym bardziej na od wrocenie procesu lysienia.
      inaczej koncerny farmaceutyczne juz dawno zbilyby na tym majatek.

wszystkie dostepne na rynku srodki powoduja jednynie spowolnienie procesu lysienia
      (moga pojawic sie i odrosty - jednakze one tez tylko spowalniaja proces lysienia).

JEDYNYM dostepnym obecnie procesem odwrocenia lysienia, jest przeszczep wlasnych wlosow.

Jednak to dosc kosztowna zabawa.
      (ca. w cenie nowego samochodu)

• lysolnamaksa Re: marzenia lysej glowy :) 01.10.11, 19:11
        uwazam, ze jezeli wczesnie zacznie sie odpowiednia kuracje to proces lysienia mozna bardzo ale to bardzo spowolnic a wlosy utracone odzyskac. jednak warunkami sa: rozpoznanie przyczyn lysienia i zastosowanie odpowiedniej kuracji. jezeli mowimy o lysieniu androgennym, to mozna stosowac preparaty zmniejszajace dht w skorze glowy oraz pobudzajace ich porost. Zasada: wczesnie zastosowania odpowiednia kuracja moze duzo zdzialac. Nawet znaczne spowolnienie lysienia i niewielki odrost zawsze odwleka w czasie zostanie kompletnie lysym
        • zeberdee24 Re: marzenia lysej glowy :) 01.10.11, 20:52
          Na dzień dzisiejszy jedynym skutecznym sposobem na łysienie jest lek na prostatę - ale ma kilka wad, działa w niektórych przypadkach u niektórych facetów w dodatku ze zmienną skutecznością i może być szkodliwy dla zdrowia. Cała reszta to ściemy.
          • lysolnamaksa Re: marzenia lysej glowy :) 01.10.11, 21:22
            nie do konca sie z Toba zgodze poniewaz kazdy ma inny organizm i kazdy indywidualnie reaguje na kuracje. jednym wystarcza peptydy miedzi, drugim gse (wyciag z pestek wingoron) czy solidny ekstrakt z zielonej herbaty. lek na prostate to nie wszystko bo on moze obnizyc dht odpowiedzialne z wypadanie wlosow a co z pobudzaniem wlosow do wzrostu? dlatego stosuje sie inne specyfiki. uwazam ze vinifolin ma ciekawy i innowacyjny sklad, zawiera polifenole z jablek (dokladnie procyjanidyne b2), na temat ktorej byly prowadzone badania publikowane w kilku journalach. mysle, ze nie mozna bagatelizowac nowo pojawiajace sie produkty i podejsc do sprawy naukowo, czyli opierajac sie na badanich ale to moje zdanie. pozdrawiam
            • poprioniony Re: marzenia lysej glowy :) 01.10.11, 21:44
              > nie do konca sie z Toba zgodze poniewaz kazdy ma inny organizm
              > i kazdy indywidualnie reaguje na kuracje.

Typowa gadka desperata. Otoz nie, w 99.9% mamy bardzo podobne organizmy,
              bardzo podobna fizjologie i bardzo podobnie reagujemy na farmokologie.
              Stad na infekcje praktycznie zawsze dziala antybiotyk a nie taniec szamana
              a na wypadanie wlosow dzialaja inhibitory konwersji DHT a nie pestki z winogrom.
              • lysolnamaksa Re: marzenia lysej glowy :) 01.10.11, 21:55
                pestki winogron nie dzialaja jako inhibitory ale jako srodek pobudzajacy wzrost wlosow, bo zmniejszenie poziomu dht w skrorze glowy to nie jest wszystko, cos musi je pobudzac do wzrostu, dlatego dht jedno a pobudzanie drugie. z reszta palma sabalowa, ktora jest w lekach na prostate nie jest jedynym inhibitorem i na pewne osoby moze w ogole dzialac. nie jestem desperatem tylko czytam badania i na nich opieram swoje zdanie. w ostatnim czasie pojawia sie ich wiele i czasami warto poczytac. peace :)
                • ender83 Re: marzenia lysej glowy :) 02.10.11, 15:30
                  To zwykła perfidna kryptoreklama - nie ma co dyskutować z Panem lysynamaksa. Niech trolluje w innym miejscu.
                  • lysolnamaksa Re: marzenia lysej glowy :) 02.10.11, 18:30
                    dlaczego kryptoreklama? dlaczego do tego perfidna? jezeli ktos pisze o nowym produkcie, ktory sie pojawil, to zawsze bedziesz to odbieral jako reklame. jezeli ludzie beda dyskutowali o vichy to tez uznasz za reklame? pytam zupelnie serio i niezlosliwie. szacun

ender83 napisał:

> To zwykła perfidna kryptoreklama - nie ma co dyskutować z Panem lysynamaksa. Ni
                    > ech trolluje w innym miejscu.
    • pawel_ef Re: łysienie 02.10.11, 15:37
      I tu w zasadzie muszę się zgodzić. Można próbować odrostu włosów (wszystko zależy w zasadzie od powodu łysienia), ale najbardziej pewny przeszczep ( tu nieco więcej porostwlosow.pl/przeszczep-wlosow-%E2%80%93-ostateczna-ostatecznosc.html) Natomiast co do skuteczności konkretnych preparatów. Jest ona delikatnie mówiąc dyskusyjna, gdyż jest zależna od dużej ilości czynników
      • ender83 Re: łysienie 02.10.11, 15:40
        Na pewno żaden szampon nie działa (bo jest na naszej głowie zbyt krótko i nie przenika skóry - powiedziała mi to jedna dermatolog) ani żadne szamańskie specyfiki typu ekstrakt z zielonej herbaty. Kto je stosuje, traci tylko czas i gotówkę.
        • lysolnamaksa Re: łysienie 02.10.11, 18:39
          a czytales jakiekolwiek badania na ten temat? dermatolodzy nie maja wiedzy na tematy wypadania wlosow i najzwyszajniej go bagatelizuja.

ender83 napisał:

> Na pewno żaden szampon nie działa (bo jest na naszej głowie zbyt krótko i nie p
          > rzenika skóry - powiedziała mi to jedna dermatolog) ani żadne szamańskie specyf
          > iki typu ekstrakt z zielonej herbaty. Kto je stosuje, traci tylko czas i gotówk
          > ę.
          • poprioniony Re: łysienie 02.10.11, 19:15
            Dobra, skoro tak sobie uparcie wycierasz ryja tymi badaniami,
            poprosimy o linki do niesponsorowanych, slepych badan
            na temat skutecznosci winogron czy co tam reklamujesz.
            • lysolnamaksa Re: łysienie 02.10.11, 19:28
              najzwyczajniej brak Ci kultury osobistej, wykup sobie publikacje bo sa one platne

Takahashi T, Kamiya T, Hasegawa A, Yokoo Y (1999) Procyanidin oligomers selectively and intensively promote proliferation of mouse hair epithelial cells in vitro and activate hair follicle growth in vivo. J Invest Dermatol 112:310–316.
              551.↵ Takahashi T, Kamiya T, Yokoo Y (1998) Proanthocyanidins from grape seeds promote proliferation of mouse hair follicle cells in vitro and convert hair cycle in vivo. Acta Dermatol Venereol 78:428–432.
              • ender83 Re: łysienie 02.10.11, 19:36
                Proszę podać linki, a nie wyimki z przywoływanych prac. Poza tym, z tego co widzę wyżej, tam stoi jak wół, że odrastały włosy, ale myszom.
                Więc bardzo mało prawdopodobne, że te specyfiki podziałają na ludzi - na mężczyzn zmagających się z najczęstszą postacią łysienia tzn. łysieniem androgenowym, którego żaden ekstrakt z czegoś tam nie zablokuje.
                • lysolnamaksa Re: łysienie 02.10.11, 19:41
                  twoja wypowiedz utwierdza mnie w przekonaniu, ze nie masz pojecia o niczym a zabierasz glos. to nie sa wyniki a tytul badan, do ktorych mozesz sobie wykupic dostep. najzwyczajnie nie masz zadnej wiedzy na ten temat, zerowe pojecia. Dlatego bedzie to moj ostatni wpis bo nie ma co dyskutowac z kims, kto nie ma wiedzy na ten temat.

ender83 napisał:

> Proszę podać linki, a nie wyimki z przywoływanych prac. Poza tym, z tego co wid
                  > zę wyżej, tam stoi jak wół, że odrastały włosy, ale myszom.
                  > Więc bardzo mało prawdopodobne, że te specyfiki podziałają na ludzi - na mężczy
                  > zn zmagających się z najczęstszą postacią łysienia tzn. łysieniem androgenowym,
                  > którego żaden ekstrakt z czegoś tam nie zablokuje.
                  • poprioniony Re: łysienie 02.10.11, 20:11
                    Wygooglalem ten link do tych badan:

www.nature.com/jid/journal/v112/n3/full/5600429a.html
                    Pierwszy przypis pod tytulem to:

"1The authors disclosed conflict of interest."

Poprosimy info o autorach, co to za ludzie, dla kogo pracuja?
                    I dlaczego po ponad 10 latach od tej rewelacji rynek jeszcze
                    nie jest zalany tymi specyfikami, skoro sa takie skuteczne?
                  • ender83 Re: łysienie 02.10.11, 22:21
                    Stać Pana tylko na argumenty ad personam? Współczuje ignorancji. Przeczytał Pan je chociaż? Jeśli tak, poproszę o linki do tych prac - do strony gdzie mogę sobie wykupić dostęp.
                    Ekstrakt z zielonej herbaty...wow, to dopiero jest wiedza...
                • jake210 Re: łysienie 02.10.11, 20:14
                  "tam stoi jak wół, że odrastały włosy, ale myszom". Ja pier...le, oplułem monitor ;))) Chyba z rok tak sie nie usmialem ;)
          • ender83 Re: łysienie 02.10.11, 19:24
            Czy Pan na pewno wie o czym pisze? Właśnie dermatolodzy zajmują się problemami wypadania włosów.

Poza tym prosiłbym Pana, aby Pan się przyznał czy Pana wypowiedzi tutaj są w ramach kryptoreklamy.
            • lysolnamaksa Re: łysienie 02.10.11, 19:34
              dokladnie wiem co pisze bo mam sam problem z lysieniem od wielu lat i wiem jak to funkcjonuje w rzeczywistosci. dermatolodzy nie traktuja problemu wypadania wlosow serio i najzwyczajniej nic nie zapisuja a kiedy jest juz za pozno to daja finasteryd. a Pan kiedykolwiek korzystal z pomocy dermatologa w sprawie wypadajacych wloso?
              • ender83 Re: łysienie 02.10.11, 19:38
                Jak bym nie korzystał, to bym nie pisał i się nie mądrzył.
                • lysolnamaksa Re: łysienie 02.10.11, 19:43
                  Dyskusja nie ma sensu.
                  • ender83 Re: łysienie 02.10.11, 19:44
                    Też tak uważam. Poza tym, jak wyżej sądzę, iż Pan uprawia tutaj kryptoreklamę. Odniesie się Pan do tego?
                    • lysolnamaksa Re: łysienie 02.10.11, 19:56
                      bedzie to moj ostatni wpis. z mila checia sie odniose do tego: nie reklamuje tego produktu! koniec kropka
    • jacekk13 śmiać się,czy płakać 02.10.11, 20:07
      zamiast zaklinać rzeczywistość radze pogodzić się z łysieniem
      • ender83 Re: śmiać się,czy płakać 02.10.11, 22:26
        Są metody zaradcze, ale nie należy do nich zielona herbata;) Oczywiście mówimy tu o łysieniu męskim (androgennym).
    • rach.ell Re: łysienie 04.10.11, 18:24
      sprobuj moze olejku rozmarynowego, wyciagu z zielonej herbaty i soku z pokrzywy..dziala pewnie tak samo...wcierac trzeba:)
    • tautschinsky Re: łysienie 05.10.11, 11:54
      Nie mam akurat takich problemów jak łysienie, ale wszelkie te cudowne szampony to ściema. Gdyby było inaczej, włosy zaczynałby po nich odrastać, nie byłoby tyle łysoli, tych z resztkami szczeciny na głowie facetów pragnących za wszelką cenę coś mieć na czaszce. Każdy lekarz tobie to powie. Jeśli to łysienie uwarunkowane genetycznie, nic nie pomoże, co jest na rynku. Co najwyżej jeśli cebulki włosowe są osłabione w wyniku przemijającej choroby czy kuracji zdrowotnej można liczyć na szybszy porost włosów - na nic więcej. One i tak by odrosły niezależnie od stosowania jakiegokolwiek preparatu, tak jak odrastają paznokcie.
    • mstefani Re: łysienie 05.10.11, 17:25
      Heh... A że kobiety lubią łysych?
    • konstanty999 i jak efekty? 19.11.11, 17:43
      sa juz jakies odrosty?

wiem, ze to moze byc kryptoreklama, ale oglnie warto zaryzykowac, moze autor naprawde to stosuje i naprawde uzyska jakies efekty?

bo Minoxidilu nie chce stosowac (mam nadcisnienie i podwyzszone tetno) a Propecii tez nie bo boje sie skutkow ubocznych
    • lopi123 Re: łysienie 22.11.11, 14:07
      Jako wieloletni praktyk znam jedną metodę-pogodzić się z łysieniem. Jest jeszcze jedna, której próbować nie będę-kastracja. Reszta to bzdety i wyciąganie kasy. Warto jedynie pozbyć się chorób skóry np. grzybicy, łupieżu. Ale włosy i tak wypadną jak już zaczęły
      • prezes_pan Re: łysienie 22.11.11, 18:05
        lopi123 napisał:

> Jako wieloletni praktyk znam jedną metodę-pogodzić się z łysieniem. Jest jeszcz
        > e jedna, której próbować nie będę-kastracja. Reszta to bzdety i wyciąganie kasy

Zapomniałeś o przeszczepach. Byle nie w Polsce, bo u tutejszych rzeźników równa się to samookaleczeniu.

• qqbek Mam sprawdzoną i tanią metodę!!! 29.12.11, 12:37
      chameral napisała:

> Jeśli już coś zadziała to przede wszystkim laserowy grzebień hairmax

I nie wymaga ona wstawiania jakichkolwiek kryptoreklam na żadnym forum:
      Metoda sprawdzona, łysieć zacząłem jeszcze przed maturą, dziś jestem już sporo po 30-tce.

Potrzebne są:
      1. Maszynka do strzyżenia (ja używam Philishave, bo nie wyciąga włosów, ale wystarczy tania maszynka za 30 z marketu - choć zawsze można się snobować na Remingtona, albo coś jeszcze droższego).
      2. Maszynka do golenia (ja używam "wiodącej marki" z ostrzami po ponad 10 zeta sztuka, bo mam dzień dłużej spokój dzięki niej, ale może być i jednorazowy BIC/Polsilver z kiosku).
      3. Pianka/żel/mydełko i pędzel do golenia.
      4. Lustro i małe lusterko, żeby całość nie wyszła "na Fantę".
      5. Pogoda ducha i umiejętność pogodzenia się z faktem, że dihydrotestosteron czyni z nas facetów pełną gębą... co z tego, że łysych :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka