szczawnicka 17.04.12, 16:20 Panowie polećcie mi coś w stylu Tarantino, albo kina akcji - takiego meskiego... Myślę o kinie oczywiście ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nom73 Re: Filmy w stylu Tarantino 17.04.12, 17:37 szczawnicka napisała: > Panowie polećcie mi coś w stylu Tarantino, Raczej ciężko, bo Tarantino ma niepowtarzalny styl. "Dziewczyna z tatuażem" oglądałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Jest kumpel Tarantino, Rodriguez. 17.04.12, 19:30 www.filmweb.pl/Grindhouse.Planet.Terror www.filmweb.pl/film/Maczeta-2010-420755 Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Jest kumpel Tarantino, Rodriguez. 17.04.12, 19:34 Planet Terror intro (Grindhouse theme) Odpowiedz Link Zgłoś
szczawnicka Re: Jest kumpel Tarantino, Rodriguez. 18.04.12, 10:56 Rodriguez - Grindhouse mi sie podoba :] resztę ogladalam oczywiście rewelka :] Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 Re: Filmy w stylu Tarantino 18.04.12, 13:38 Rzeczy ktore robisz w Denver bedac martwym Biegnij Lola, biegnij Najpierw zwiedzaj pozniej strzelaj Przekret Amores perros To tak na poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 Re: Filmy w stylu Tarantino 18.04.12, 13:40 motylanoga71 napisał: > Najpierw zwiedzaj pozniej strzelaj Najpierw strzelaj potem zwiedzaj :) tak powinno byc Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 dorzucilbym jeszcze 18.04.12, 13:44 Pan zemsta, Oldboy, pani Zemsty nie polece bo mnie akurat "nie podszedl" Czlowiek-pies Odpowiedz Link Zgłoś
szczawnicka Re: Filmy w stylu Tarantino 18.04.12, 14:04 Większość widziałam, ale mówiłam, że interesuje mnie kino :P Odpowiedz Link Zgłoś
anna.kotecka Re: Filmy w stylu Tarantino 23.04.12, 14:37 W stylu Tarantino jest tylko Tarantino ;) Ale jeżeli juz to porównywać, to na pewno zaden z filmów poniżej... Jakos tak nie w klimacie sa jak na mój gust... Ewentaulnie "Dorwać gringo" z tego co widziałam po zwiastunie będzie czyms w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
szczawnicka Re: Filmy w stylu Tarantino 23.04.12, 14:41 A czyje to? Nie słyszałam o tym filmie? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.kotecka Re: Filmy w stylu Tarantino 23.04.12, 16:11 Scenarzystą jest Mel Gibson, on tez wystepuje w roli głównej. Reżyserem jest jego asystent, gdy on był rezyserem :) wiec jego wplywy jako tworcy będa widoczne :) Jak dla mnie to OK, bo lubiłam/lubie jego filmy. Odpowiedz Link Zgłoś
szczawnicka Re: Filmy w stylu Tarantino 23.04.12, 16:13 A to może być ciekawie :) Następca mistrza rośnie?... Dzięki serdeczne! Odpowiedz Link Zgłoś
zawszelisica Re: Filmy w stylu Tarantino 04.05.12, 18:54 No tak, jak Gibson sam robi film to może być dość krwawo, ale i ciekawie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
2lewa Re: Filmy w stylu Tarantino 06.05.12, 22:33 No "Dorwać Gringo" zapowiada się super- powrót Mela Gibsona jako aktora i ciekawe wcielenie. Przede wszystkim niezła historia o tym jak to po nieudanej kradzieży Gringo trafia do więzienia Meksykańskiego- gdzie sprytem próbuje przetrwać i wykaraskać się z kolejnych kłopotów. Krwawo pewni trochę będzie, ale nie dlatego film ocenzurowano w Stanach? Odpowiedz Link Zgłoś
szczawnicka Re: Filmy w stylu Tarantino 07.05.12, 10:29 Szukam i nie mogę znaleźć info dlaczego jest w Stanach zakazany. za to znalazłam, że produkuje to firma Gibsona Icon, ta od Breaveheart i Qpocalypto, - nie wiedziałam, że jest też właścicielem firmy produkcyjnej :O Odpowiedz Link Zgłoś
anna.kotecka Re: Filmy w stylu Tarantino 07.05.12, 15:30 Ja znalazłam info w sieci, że Mel Gibson napietnował tym filmem to, ze stany sie układaja z mafią, bo z nimi handlują. Dlatego pozwalaja na istnienie takich miejsc jak więzeienie z "Dorwac Gringo" czy całej morderczej struktury w Juarez, gdzie bezkarnie zabija sie kobiety.... USA to "żandarm świata" a w sprawie meksyku cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
rokicki1 Re: Filmy w stylu Tarantino 18.05.12, 09:44 To polecam ci wyjscie na film bo otwiera oczy. Filmy dokumentalne nie ujmują w ogóle tego zagadnienia bo jak pan z discovery jedzie coś pokręcić to wiadomo, że nic tam się nie dzieje i słychać wyłącznie trajkotanie ekspertów. Odpowiedz Link Zgłoś
szczawnicka Re: Filmy w stylu Tarantino 18.05.12, 10:14 Haha, coś w tym jest. w kinie już byłam (nie ma to jak 2 bilety w cenie 1...) Film faktycznie owtiera oczy, ale trzeba chcieć. Bez odrobiny refleksji, to po prostu świetne kino akcji z niezawodnym Melem Gibsonem, specyficznym humorem, okraszone widowiskową strzelaniną i paroma wybuchami ;) Odpowiedz Link Zgłoś