Dodaj do ulubionych

Dziwna prawidłowość

25.04.12, 16:22
Im bardziej jestes dobry dla kobiety tym gorzej Cie traktuje
Im bardziej dajesz kobiecie popalić tym bardziej się łasi do Ciebie
Im bardziej zabiegasz o kobietę tym trudniej Ci o nią
Im bradziej olewasz kobietę tym bardziej na Ciebie leci

Po co to piszę? Chodzi o przeimek :"Im".... Co to za jakiś wytwór? Im od Oni w celowniku czyli komu czemu Im? A nie Nim? NIm to przecież od On czyli oni tyle, że w liczbie pojedynczej i na do dateg już nie w celowniku ale w narzędniku z kim z czym...On - z nim...
I właśnie czy Im to na pewno przyimek czy moze przedimek, a może to forma licznika...lub taki potężnik licznikowy wskazujący na gradację liczonych skłądowych frazeologicznych....
Jakie są wasze doświadczenia? DOradźcie proszę bo nie wiem co dalej? Czy to ja jestem dziwny czy może On czy też Nim czy im czy jak im tam wszystkim?...
Obserwuj wątek
    • facettt Swiat jest dziwny - i co w zwiazku z tym ? :) 25.04.12, 16:31
      mariuszg2 napisał:
      > Im bardziej jestes dobry dla kobiety tym gorzej Cie traktuje

- falsz

> Im bardziej dajesz kobiecie popalić tym bardziej się łasi do Ciebie

- falsz

> Im bardziej zabiegasz o kobietę tym trudniej Ci o nią

- czasem falsz, czasem prawda

> Im bradziej olewasz kobietę tym bardziej na Ciebie leci

- czasem falsz, czasem prawda

No to zesmy pogadali.
      Ale Przemkowi piva bym nie postawil, bo babskich nudziarzy nie znosze :)
      • mariuszg2 Re: Swiat jest dziwny - i co w zwiazku z tym ? :) 25.04.12, 16:47
        Szanowny kolego..widzę, że podjąłeś się odważnie misji niemożliwej niczym tom kruz... i rozebrać logicznie przedstawioną przeze mnie tezę.
        Otóż jeżli fałsz i fałśz to fałsz ale jezeli prawda i fałsz to równiez fałsz czyli jeżeli móisz, że czasem prawda czasem fałsz zakłądam, iż chodzi ci logiczne lub...zatem jezeli falsz lub prawda to prawda oraz jeżeli prawada lub fałsz to również prawda chyba, że masz na myśło wyrażenie oraz....co by oznaczało we wszystkich przypadkach fałsz...
        Zwróc zatem uwagę na niebagatelną rolę podniesionej kwestii "Im"
        Przeciwstawiasz tatem mojej tezie antyteze iż owym "im" jest Przemek.... pominmy w naszych rozwazaniach team piva.... moze ono doprowadzić nas do paradoksu w którym twórca staje się tworzywem a tego nie chcemy gdyż jak wiemy nie mozna byc tworca i tworzywem jednoczesnie.... nasz tema nadal pozostaje niewyjasniony a wg mnie Przemek nie jest Im tym jak sugerujesz... co dalej?
    • s.romeczek Re: Dziwna prawidłowość 25.04.12, 16:45
      :"Im".... Co to za jakiś wytwór? to się czyta - ajem i chodzi o to;
      www.youtube.com/watch?v=MK_9yBAF3nM
      nie mozna być dobrym z tego wniosek - dla kobiet
      • mariuszg2 Re: Dziwna prawidłowość 25.04.12, 16:56
        Ciekawe spojrzenie.,..jak zwykle ROmku imponujesz świeżością i innowacyjnością oraz nietuzinkowym postrzeganiem tego co wydawacby sie moglo zakryte dla oczu ...podstawmy zatem w miejsce zmienne "Im" Ajem w tłumaczeniu na polski

Ajem! bardziej jestes dobry dla kobiety tym gorzej Cie traktuje. Nie irytuje CIę to Ajem?
        Ajem ! bardziej dajesz kobiecie popalić tym bardziej się łasi do Ciebie. Co jej dajesz popalić Ajem? Coś znowu przemyciłeś z Ziemii Świątej w bagażu podręcznym?
        Ajem! bardziej zabiegasz o kobietę!! bardziej.. tym trudniej Ci o nią...Adamiakowa to lepiej robi..Błaszczykowscy do mnie!
        Ajem bradziej olewasz kobietę tym bardziej na Ciebie leci. Jak możesz być taki nieczuły na kobiece wdzięki Ajem? Jesteś nie teges?
        • s.romeczek Re: Dziwna prawidłowość 25.04.12, 16:59
          Ajem i tak wszystko zwisa, dosłownie i w przenośni.
          P.S. Kallka spozycjonuj to jakoś:PPPP
          • mariuszg2 Re: Dziwna prawidłowość 25.04.12, 17:09
            Kallka? To ona żyje? A gdzie zgubiła jedno l? Paradontoza?
            • anelka77 Re: Dziwna prawidłowość 25.04.12, 18:17
              Im bardziej się w to wczytuję, tym bardziej myślę, że jestem jednak inna.
          • kalllka Re: Dziwna prawidłowość 25.04.12, 19:19
            u ciebie romek widac w odpowiedzi wywalone 4 jezyki, ktorymi ( jak widac ) nie wladasz
            ino sie symbolizujesz dosadnie
            sa wiec konkluzja i bardzo a' propo twojej obecnosci im wiecej 'znajomosci'

co do- im, partykula zdaje sie.
            • mariuszg2 Re: Dziwna prawidłowość 25.04.12, 20:36
              Kalllka...partykuła....tak...to chyba jest to.... Ajem jest partykułą...
              patrz ile mnie zabiegów kosztuje, żeby na sie Cie uwaga zawrócić via romek bardziej lub mniej ełer of his roułl....hepiness mnie ogarnia.... choc zawrotnie glowa sie kreci od nie wiem czego gdyz mam tak od niedawan napawajac mnie niepokoj o swoje stazrejace sie cialo
              i oszczec proszemi tu chlopaka romaka.... wiem jestes jak lwica, jak gepard, jak szakal, jak sojka, jak gekon szary, jak rydwan bez faraona posrod morza czerwonego....nie wolno ci sie tak forsowac... cos dziwnego sie ze mna dzieje...to bardzo dziene jest...ta wiosna jakas inna tego roku....trudna, wymuszona, bez polotu....
          • lepian4 Re: Dziwna prawidłowość 26.04.12, 07:39
            Ajem jest w porzadku, ino ten wykrzyknik drazni
    • ultimate.strike Re: Dziwna prawidłowość 25.04.12, 20:34
      Kurcze, środek tygodnia a Ty imprezujesz. Aż Ci zazdroszczę. :)
      • mariuszg2 Re: Dziwna prawidłowość 25.04.12, 20:54
        nie wiesz co piszesz.... substancja nazywa się Cefuroximum w postaci cefuroksymu aksetylu....dawka 2X500 mg 2 Xdziennie... to wielkie biale gorzkie gluty...wymiataja wszystko w środku.... łącznie z mózgiem....

niektóre wymieciny mają postać moich wpisów na forum.... ale to nie ja tak naprawdę tylko Ajem jako personifikacja Cefuroksymu Aksetylu - tajna bron mossadu...
        • anelka77 Re: Dziwna prawidłowość 25.04.12, 21:06
          Też bym coś łyknęła, żeby mieć wenę do pisania.
        • kalllka Re: Dziwna prawidłowość 25.04.12, 22:39
          w syropie , ampula czy dozylnie pobierasz ?
          (bo ciekawe jak szybko odkleja sie pamiec, w placie czolowym, od substancji szarej)
          • mariuszg2 Re: Dziwna prawidłowość 26.04.12, 11:04
            chodzi Ci o pamięć RAM czy ROM?
            mojemu bratu przyrodniemu sie cos zacięło i ciągle powtarza po czesku "ja sem terminatorek"
            • kalllka Re: Dziwna prawidłowość 26.04.12, 11:22
              i te i te

( powiedz bratkom, ze sa out of date; przydalo by sie (wam) fix zaktualizowac )
              • mariuszg2 Re: Dziwna prawidłowość 26.04.12, 12:01
                to ja musye chzba do jakiejs kliniki wymienić cała plyte na taka co jest wszystko zintegrowane i ma i7 min

terminatorek obiecal ze sie na stale do ceskich budejovic przeniesie....
                • kalllka Re: Dziwna prawidłowość 26.04.12, 12:49
                  to ja nie wiem co ci sie bardziej oplaca
                  mnie tylko cmentarny romek martwil bardzo
                  przypalal od rana az huczalo w garach u siasiadow

(szwarccharakter jest recently budejovicanin czy oposit?)
                  • mariuszg2 Re: Dziwna prawidłowość 26.04.12, 12:57
                    budejoviczanin szwarccharakter? chyba raczej w cyklu "bajki po północy" dla dzieci lunatykujących..... on tam dla piva poszedl...

ja tam nie kalkuluje co sie bardziej oplaca...chodzi o fan... a mnie od lipca lotnisko otwieraja i wizz bedzie latal do gacika....i nowy most na Brodno mam.....;))))
                    • kalllka Re: Dziwna prawidłowość 26.04.12, 14:51
                      ha skoro po polnocy opowiada to pierwszy kurant z niego!
                      zycia gleboka jest studzienka i trzeba z niej umiejetnie czerpac
                      zas bycie superfisial(tylko) w konsekwencji pozwala jezdzic po wodzie.

ps.
                      ale cieszyn, ze gacik ci odpowiada:)

• mariuszg2 Re: Dziwna prawidłowość 26.04.12, 15:18
                        idea glebokiej studzienki jest rodem kasienki co zerkala w ciemna i wilgotna czelusc nie bedc nadto superfisza....gacik mi tak odpowiada jak modlin
                        • kalllka Re: Dziwna prawidłowość 26.04.12, 16:51
                          moze kasienka rodem ale z zielonego mosteczka, a nie z glebokiej studzienki
                          (a superfisio bedzie superfisio bez wzgledu na okno, ktorego uzywa w rozmowie ze mna)
                          modlin twierdzisz?

• mariuszg2 Re: Dziwna prawidłowość 26.04.12, 17:11
                            ano modlin...tuz kolo zielonego mosteczka co sie ugina....nad rzeczka a w rzeczce superfisie z okienka...malowani...
                            • kalllka Re: Dziwna prawidłowość 26.04.12, 22:39
                              w serduszka wycinani
                              • mariuszg2 Re: Dziwna prawidłowość 27.04.12, 08:19
                                z koroneczka w majteczkach
                                • kalllka Re: Dziwna prawidłowość -bialorusinek 27.04.12, 15:55
                                  Szanowny Panie,
                                  nie wiem dlaczemu lecz nick Twoj , wymieszany odmiennymi sygnaturkami, wykazuje wyjatkowa niespojnosc swiatopogladowa i niemowliwia orientacja z kim zacz wiec koncz; wazna przeciez i dla obu stron informacje - ergo logiczne wnioskowanie.
                                  jednakowoz, pomna historii sporow ideowych ewoluujacych sztuke tym samym uwrazliwiona na rewolucyjne sposoby lamania ludzkiej tozsamosci, zapytuje Cie i w dobrej wierze
                                  - na coz ci Imc mariuszu,
                                  obdzwanianie wielu 'kosciolow' i telefoniczne skracanie naturalnych sciezek miedzyludzkich (miedzymiastowych) do jeno zabawnego sTwierdzenia - na Modlin!! czy Twoje fan_ mariasze nie sprowadzaja w istocie wagi odpowiedzialnosci do widziMisia letkiewicza i jego
                                  Mi! ni _mum
                                  (?)
                                  ps.
                                  pozostajac w oczekiwaniu( odpowiedzi) na powyzsze -mialabym prosbe
                                  bys laskaw byl,chocby tytulem proby,uzywac w rozmowach ze mna, tylko jednej,asygnowanej
                                  'Mlawy'

• mariuszg2 Re: Dziwna prawidłowość -bialorusinek 27.04.12, 16:08
                                    Szanowna Pani,
                                    Mało znam nicków tak wiernych i stałych samym sobie (i innym). 9 lać w internecie - gazecie...niczym brat pit w tybecie...ktoz by pomysal...to powinno ulatwic rzecz Ci ale widac umysl Twoj nieufnie skrzywiony ku walom i fosie obronnej schowana c=za czestokol ostry najeżony pniami cosanymi ku niewidzooalnemu wrogowi... jam CI tym nie jest a prosto mnie mozna bez domyslow i mieszania i rade piszesz i z fan mi tylko w jednym celu... a po co? mnie pytaj a ja Ciebie...prowadzil slepiec kulawego..... na Mławe prze Modlin....

PS sygnaturki mi samo wyrzuca jakieś dziwne.... i logiki w tym nie znajdziesz jak ja nie znajduje....ale czy to ważne?
                                    • kalllka Re: Dziwna prawidłowość -bialorusinek 27.04.12, 17:50
                                      bogac tam!
                                      prze ci Modlin- 'na Mlawe!'?
                                      to go nie puszczaj (bedzie po sprawie)
                                      i cleanuj asan nadmierna chec dzwonienia Twojego.
                                      bo o pusta swiadomosc (przyczyn i skutku) chodzi w calej tej proznej awatarowej awanturze.
                                      tak by, jak w niedokonczonym wersie o monopolizacji sromka, nie demono_ polizowac onego konkluzja czego zaslepienie i przekonania o mojej kulawosci z uzyciem boxow- sroxow, rajow, hansow oraz innym szajsuw-transow.
                                      • mariuszg2 Re: Dziwna prawidłowość -bialorusinek 27.04.12, 22:35
                                        No i po co Ci to kobieto jest? wyprowadź sie z trans...lzej Ci bedzie...
                                        • kalllka Re: Dziwna prawidłowość -bialorusinek 27.04.12, 22:39
                                          bardzo sie ciesze zes zrozumial.
                                          (wyprowadz sie, wyprowadz)
                                          • mariuszg2 Re: Dziwna prawidłowość -bialorusinek 27.04.12, 22:45
                                            nic nie rozumiem ale każesz odejsc to odejde...co za dzień....wszystkie kobiety mnie dziś rzucają :( ale musial nadejsc on
    • sibeliuss Re: Dziwna prawidłowość 26.04.12, 09:12
      Im rzadziej masz wytrysk, tym bardziej jesteś sfrustrowany.
      • slottka.ja Re: Dziwna prawidłowość 26.04.12, 10:55
        o taktak, też uważam że to wszystko przez TO ;)
      • mariuszg2 Re: Dziwna prawidłowość 26.04.12, 11:07
        a nadmiar spermy zelewa organy wewnetrzne uniemozliwiajac im normalne funkcjonowanie? coś mnie strzyka w kościach...
        • monistar Re: Dziwna prawidłowość 27.04.12, 10:20
          sperma to chyba raczej rozrusza obolałe i skrzypiące kości
          • mariuszg2 Re: Dziwna prawidłowość 27.04.12, 10:24
            no przepraszam bardzo...jak sobie robisz zastrzyk ze spermy to albo dowcipnie albo do ustnie....albo doodbytniczo... nie slyszalem o zastrzyku dokostnym....
            • monistar Re: Dziwna prawidłowość 27.04.12, 11:42
              bo to taka nowość
              • rybka.11 Re: Dziwna prawidłowość 27.04.12, 12:37
                monistar napisała:

> bo to taka nowość
                • mariuszg2 Re: Dziwna prawidłowość 27.04.12, 13:07
                  tzn co? mam dokonać otwartego złamania kości i ci wstrzyknąć?
                  • rybka.11 Re: Dziwna prawidłowość 27.04.12, 13:27
                    mariuszg2 napisał:

> tzn co? mam dokonać otwartego złamania kości i ci wstrzyknąć?
                    • mariuszg2 Re: Dziwna prawidłowość 27.04.12, 13:33
                      nie no jak... przecież mnie sie ulewa...mam na dużó...jak sam sobie wstrzykne to sie utopie....tym bardziej ze mam sie polamac jeszcze i nieruchawy bede...zupełnie jak Tytanic
    • vojnar Re: Dziwna prawidłowość 27.04.12, 15:39
      Wystarczy powiedzieć : Treat'em mean, keep'em keen:)
    • lospecchio Re: Dziwna prawidłowość 27.04.12, 20:41
      mariuszg2 napisał:

Po co to piszę? Chodzi o [...] Im".... Co to za jakiś wytwór?

"im" - to składnik s p ó j n i k a zlożonego.

sjp.pwn.pl/szukaj/im
      im «składnik spójnika złożonego im..., tym..., komunikującego taką zależność między dwiema zmianami, że jeżeli jedna zmiana zachodzi w pewnym stopniu, to druga dokonuje się również w tym samym stopniu, [...].»

Bo to zła kobieta była! ;)
      • monistar Re: Dziwna prawidłowość 07.05.12, 16:05
        Dlaczego mężczyźni kochają zołzy?
        lospecchio napisała:

> mariuszg2 napisał:
        >
        > > Im bardziej jestes dobry dla kobiety tym gorzej Cie traktuje
        >
        > Po co to piszę? Chodzi o [...] Im".... Co to za jakiś wytwór?
        >
        > "im" - to składnik s p ó j n i k a zlożonego.
        >
        > sjp.pwn.pl/szukaj/im
        > im «składnik spójnika złożonego im..., tym..., komunikującego taką
        > zależność między dwiema zmianami, że jeżeli jedna zmiana zachodzi w pewnym sto
        > pniu, to druga dokonuje się również w tym samym stopniu, [...].»
        >
        >
        > > Im bardziej jestes dobry dla kobiety tym gorzej Cie traktuje
        >
        > Bo to zła kobieta była! ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka