Dodaj do ulubionych

jaki jest cel podkoszulkow na ramiaczka?

05.08.13, 22:41
Po co wlasciwie nosi sie takowez?
Nie dosc, ze kiepsko to wyglada jezeli przeswituje (choc chyba kazdy podkoszulek kiepsko wyglada) to jaki to ma walor praktyczny? Podkoszulka chyba powinna glownie izolowac koszule od ciala, ale co z izolacji jak jest wycieta pod pachami- najbardziej potliwym miejsce?
Obserwuj wątek
    • six_a Re: jaki jest cel podkoszulkow na ramiaczka? 05.08.13, 23:07
      bardzo ciekawy temat, otóż podkoszulEK izoluje od widoku męskich cycków.
      może być?
      • kropidlo5 Re: jaki jest cel podkoszulkow na ramiaczka? 05.08.13, 23:25
        six_a napisała:

> bardzo ciekawy temat, otóż podkoszulEK izoluje od widoku męskich cycków.
        > może być?
        >

I feel stalked!

Tak, pewnie to pomaga, aczkolwiek jezeli podkoszulek jest widoczny spod koszuli to wyglada to kiepsko, zatem nieprzeswitujaca koszula zakryje cycki.
        mozna tez nosic stanik.
        moze byc?
        • six_a Re: jaki jest cel podkoszulkow na ramiaczka? 05.08.13, 23:30
          > mozna tez nosic stanik.
          zależy od rozmiaru cycków. generalnie faceci kiepsko wyglądają w stanikach. ale mogę się nie znać, bo nie jestem.
      • facettt To fatalna decyzja. 05.08.13, 23:32
        six_a napisała:
        > bardzo ciekawy temat, otóż podkoszulEK izoluje od widoku męskich cycków.
        > może być?

sa piekne, tyle ze niedoceniane.
      • headvig Re: jaki jest cel podkoszulkow na ramiaczka? 08.08.13, 18:32
        six_a napisała:

> bardzo ciekawy temat,

to ta temperatura uderza w dekle
        • six_a Re: jaki jest cel podkoszulkow na ramiaczka? 08.08.13, 19:20
          ja mam chłodno:)
    • man_sapiens Re: jaki jest cel podkoszulkow na ramiaczka? 06.08.13, 01:07
      Taki podkoszulek, zwłaszcza siatkowy nosi się w celu polegiwania przed TV i picia piwa z butelki. A pod pachami jest wycięty w celu wystawania włosów.
      Podkoszulek służy także w celu ocieplenia (ogacenia) zimą.
    • nawalonych7krasnali Re: jaki jest cel podkoszulkow na ramiaczka? 08.08.13, 11:57
      To odpowiednik średniowiecznej kobiecej halki - jednej z dziesięciu. Tyle, że kobitki poszły z postępem, a mężczyźni z wrodzonej rycerskości mają zakute pały i tkwią w nieświadomości nadal :)

A może po prostu daje ciepło kiedy chłodno w takie dni kiedy wyjście bez podkoszulki wiązałoby się z dreszczem chłodu.
      Izolacja od potu byłaby "mądra" wtedy kiedy podkoszulka byłaby z folii, bo przecież wcześniej czy później przesiąkłaby, nieprawdaż? - poza zrobionej z siatki, bo wywiałoby wilgoć :)
      • kropidlo5 Re: jaki jest cel podkoszulkow na ramiaczka? 08.08.13, 20:58
        Walor termiczny to odrebna kwestia, i jak na ironie i tutaj klania sie bezsensownosc podkoszulka na ramiaczka- podkoszulek typu t-shirt trzyma cieplo lepiej.
        Podkoszulek na ramiaczka chyba raczej zostal stworzony aby grzal mniej niz tradycyjny podkoszulek, bo i po co innego, natomiast chyba wygodniej byloby pozbyc sie go calkowicie (no chyba ze bylo to kiedys niedozwolone).
        Jedyny walor widze gdy jest to koszulka, a nie podkoszulka- czyli nakladany w upalny dzien, dobrze chlodzacy, a zarazem nei blokujacy potu w newralgicznych miejscach.
        No, ale pytanie bylo o podkoszulek, a nie koszulke.

• mila2712 Re: jaki jest cel podkoszulkow na ramiaczka? 08.08.13, 20:04
      widocznie ma to sens skoro nadal je produkują i tak dobrze się sprzedają

• dioskorides Re: jaki jest cel podkoszulkow na ramiaczka? 08.08.13, 21:28
        Ja używam, oczywiście gdy temperatura pozwala na noszenie koszul a nie tak jak teraz.
        Raz że w zimę cieplej, a t shirt plus koszula jest niewygodna
        dwa wbrew pozorom mimo że nie mają rękawów to jednak pozwalają na uniknięcie plam pod pachami.
        trzy lepiej się czuję mając izolację koszuli od ciała, zwłaszcza te "gładkie" garniturowe, na gołe ciało to masakra.
        • kropidlo5 Re: jaki jest cel podkoszulkow na ramiaczka? 08.08.13, 21:47
          dioskorides napisał:

> Ja używam, oczywiście gdy temperatura pozwala na noszenie koszul a nie tak jak
          > teraz.
          > Raz że w zimę cieplej, a t shirt plus koszula jest niewygodna
          > dwa wbrew pozorom mimo że nie mają rękawów to jednak pozwalają na uniknięcie pl
          > am pod pachami.
          > trzy lepiej się czuję mając izolację koszuli od ciała, zwłaszcza te "gładkie" g
          > arniturowe, na gołe ciało to masakra.

To fakt, ze koszule, ktore nie sa z naturalnych materialow albo flanela nie sa zbyt mile w dotyku.
          • dioskorides no i jeszcze jedno 09.08.13, 08:52

jak zakłądasz tshirt pod koszulkę to zazwyczaj wystaje zza koszuli, no i nie zawsze to wygląda dobrze, w przypadku samej koszuli i tshirta to jeszcze w miarę, ale nie jak się zakłada marynarę do tego. Wyglada to wtedy wrecz kuriozalnie wg mnie.
            • jamesonwhiskey Re: no i jeszcze jedno 12.08.13, 15:10
              ę zakłada marynarę do tego. Wyglada to wtedy wrecz kuriozalnie w
              > g mnie.

kuriozalnie i mega wiesniacko wyglada wlasnie ta podkoszulka na ramiaczkach
              a szczegolnie to wyciecie z przodu ktore przebija przez koszule
              • dioskorides Re: no i jeszcze jedno 12.08.13, 20:45

nie uzywam takich prześwitujących koszul, bo albo prześwituje koszulka, albo" męskie cycki"
                • jamesonwhiskey Re: no i jeszcze jedno 12.08.13, 22:23
                  Odbija sie ksztalt wyglada jak bys mial poluzowana obroze
                  • dioskorides Re: no i jeszcze jedno 14.08.13, 13:08
                    jak kupisz rozciągnięte dziadostwo od chińczyka to moze i tak.
                    Załóż chociażby hendersona przylegającego do ciała i porównaj.
          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: jaki jest cel podkoszulkow na ramiaczka? 09.08.13, 09:25
            > To fakt, ze koszule, ktore nie sa z naturalnych materialow albo flanela nie sa
            > zbyt mile w dotyku.

Co to są koszule nie z naturalnych materiałów? Serio pytam. Bo nie znam takich.
            • kropidlo5 Re: jaki jest cel podkoszulkow na ramiaczka? 09.08.13, 10:58
              g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> > To fakt, ze koszule, ktore nie sa z naturalnych materialow albo flanela n
              > ie sa
              > > zbyt mile w dotyku.
              >
              > Co to są koszule nie z naturalnych materiałów? Serio pytam. Bo nie znam takich.
              >

Jako naturalne materialy traktuje sie jedwab, len i bawelna. Sztuczne to sa przede wszystkim koszule poliestrowe, a rzadziej nylonowe czy stylonowe. Czeste sa tez materialy mieszane (poliester+bawelna, nylon+bawelna).

Przewaga koszul poliestrowych i sztucznych jest taka, ze sie nie gniota i nie rozciagaja, sa wytrzymale, ale wada jest slabe wchlanianie potu i przepuszczanie powietrza a takze- subiektywnie- wygoda noszenia.

Przypal papierosem koszule to zobaczysz, czy to tworzywo sztuczne czy naturalne:)
              • g.r.a.f.z.e.r.o Re: jaki jest cel podkoszulkow na ramiaczka? 09.08.13, 21:23

>
                > Jako naturalne materialy traktuje sie jedwab, len i bawelna. Sztuczne to sa prz
                > ede wszystkim koszule poliestrowe, a rzadziej nylonowe czy stylonowe. Czeste sa
                > tez materialy mieszane (poliester+bawelna, nylon+bawelna).

Źle się wyraziłem. Wiem co to sztuczne materiały...
                Ale nie widziałem takich koszul, tym bardziej w wersji eleganckiej - czyli wymagającej ponoć podkoszulka.
                • jamesonwhiskey Re: jaki jest cel podkoszulkow na ramiaczka? 12.08.13, 22:17
                  Dostalem taka sztuczna w prezencie nie wie gdzie nabywca to zdobyl ale scierwp bylo takie ze po godzinie bylem caly molry uczucie porownywalne do siedzenia w szczelnej foliowej torbie
    • evolution_xxi Re: jaki jest cel podkoszulkow na ramiaczka? 21.08.13, 05:40
      to proste. Są po to żeby łatwo można było rozpoznać faceta który się zestarzał (przynajmniej mentalnie). Następny krok to białe majty i chodzenie w takim zestawie po domu.
      Pocącym się polecam antyperspiranty (lub inne środki przeciw) oraz dobre koszule.
    • bury_111 Re: jaki jest cel podkoszulkow na ramiaczka? 21.08.13, 09:47
      Wraz z siekierą tworzy filmowy zestaw: "konkubent".

• coffei.na e no... 21.08.13, 09:55
      co to godosz...dla poparcia mych mocnych argumentów w/w- ubarwię może muzycznie :

www.youtube.com/watch?v=39YUXIKrOFk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka