krasnall44 03.10.14, 23:32 Jakie alkohole lubicie najbardziej a może wcale nie lubicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
engine8 Re: jakie lubicie alkohole? 04.10.14, 00:37 (+)Scotch whisky (single malt, islay) , Cognac (VSOP,XO) , piwo(IPA), wino (Chardonnay,Cabernet, Merlot) (-) wodka, gin, rum i inne sladkie likiery, slodkie wina, mieszanek typu "drink". Odpowiedz Link Zgłoś
hansii wszystkie, poza Calvadosem :) 09.08.16, 15:23 obrzydlistwo. - a kace po nim, to juz prawdziwa tragedia. en.wikipedia.org/wiki/Calvados#/media/File:VSOP_Calvados.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
saksalainen Re: jakie lubicie alkohole? 04.10.14, 03:30 Islay single malt whisky, najchętniej Laphroaig (ale inne też), czasem whisky z innych regionów, czasem jakiś koniak, czystą, coś owocowego (jak śliwowicę albo schwarzwälder kirschwasser). Rum do drinków. Na winie się nie znam, piwo też rzadko pijam (jeżeli to Guinness albo Kölsch). Odpowiedz Link Zgłoś
zzoot Re: jakie lubicie alkohole? 05.10.14, 17:27 Ja nie lubię żadnego alkoholu, ale z tego co widzę jestem wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: jakie lubicie alkohole? 05.10.14, 19:38 zzoot napisał: > Ja nie lubię żadnego alkoholu, ale z tego co widzę jestem wyjątkiem. Fakt, jeden na sześciu. Teraz możesz ejakulować ze szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
zzoot Re: jakie lubicie alkohole? 06.10.14, 00:07 Nie pisałem o wypowiadających się przede mną, tylko ogólnie o wszystkich mężczyznach. Naprawdę trudno znaleźć faceta który kompletnie nie lubi alkoholu we wszelkiej formie, przynajmniej ja drugiego takiego nie znam. Mam nadzieję że nie walnąłeś w sufit jak odlatywałeś z zachwytu nad swoim komentarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: jakie lubicie alkohole? 07.10.14, 00:33 Chyba łatwiej wyliczyć te nielubiane. Ale niech będzie. (+) na górze listy wina, zwłaszcza włoskie, austriackie, portugalskie. Prosecco. Porto i sherry. Koniaki (te dobre są piekielnie drogie a to psuje smak, kiepskie są niemiłe), brandy (tu już ceny normalne), armagnac. Whisky, zwłaszcza irlandzka i dobry bourbon. Różne napitki chorwackie (śliwowica, pelinkovac, prosek, różne ziołowe). Koktaile: mojito, gimlet. Nasz rodzimy krupnik. Gin tonic. Wermut z lodem i cytryną. Ale. Campari soda albo aperol. Eierkoniak. Tequila. Barack palinka. Więcej grzechów nie pamiętam. (+/-) W zależności od okoliczności: zimna wódka - np. do kawioru :), chłodne piwo zwłaszcza Gambrinus, . (-): Słodkawe piwa (prawie wszystkie polskie), kiepskie wino, sake, ruskie "szampańskie", tzw. drinki, koniaki kiepskiej jakości. Wina typu Carlo Rossi, francuskie sikacze za ciężkie pieniądze. Żubrówka, grappa i inne bimbry. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: jakie lubicie alkohole? 07.10.14, 10:26 śliwowica łącka (70 %vol) parzenica (śliwowica) (64 % vol) śliwowica słowacka z vysokich tater ale tylko między 26 a 31 grudnia w jednej knajpie której nazwy nie wymienię Finlandia żurawinowa, wściekły pies na bazie chopina Percówka (ukraińska wódka z papryczką chilli ale bez miodu) bo jest z miodem też (Niemiroff) żubrówka sama Budweiser lub Pilssner urquell ciechan lagerowy obołon (ukraińskie piwo pszeniczne) Amarena (tanie wino z biedronki) - ale to jak mus jest a nie ma za co Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: jakie lubicie alkohole? 08.10.14, 22:01 Zmartwię cię, "Amarena" to nie wino tylko bimber kiepskiej jakości rozwodniony słodką wodą z barwnikiem. A przecież w Biedronce są bardzo dobre wina, on Vinho Verde zaczynając... Z twojej listy wziąłbym percowkę tym bardziej, że trudno zdobyć w ją w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: jakie lubicie alkohole? 08.10.14, 23:25 Verde? eee... już pisałem kiedyś, że z Biedronki miłośnicy win mogą docenić jedynie chilijskie diablo w odmianach ze szczepów Merlot lub cabarnet Sauvignon...zresztą dostępnych też w Lidlu.... i tam dopiero zwykły proletariusz może rozpocząć naukę winnych smaków... niedawno był z czerwonych ciężkich wytrawnych szato margo d'arsac 2007... po tym się robią pełne usta do całowania....tylko pięknych kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
hansii muvilem jusz 08.10.14, 23:11 nieznajoma powiedziala: "Pocałuj mnie Hans, bo może nigdy nie będę miała na to ochoty" muvilem, juzsz, ze z nieznajomymi sie nie caluje. - chyba , ze dasz jej Mario dobra rekomendacje. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: muvilem jusz 08.10.14, 23:28 jeśli masz na myśli tę co ja to mogę dac (rekomendację) ale ona ...jakby... świata nie widzi...tak ją wzięlo proszę Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
ho_credo Re: jakie lubicie alkohole? 22.11.14, 15:40 sama sobie robię i doprawiam alkohole :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad2233 Re: jakie lubicie alkohole? 26.11.14, 09:25 piwo, najchętniej Książęce i Ciechan miodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Różniaste... 26.11.14, 12:50 ...zależy od okazji. Ale z ulubionych: Piwo - Namysłów, Ciechan no i moje lokalne - Perła Whisky - z blendów to właściwie tylko Ballentine's 12 y.o., nic innego mi nie smakuje. Ze słodowych właściwie wszystkie ostrzejsze trochę w smaku. Wódka - Żytnia, Wyborowa. (koniec listy) "Śmierdzidełka" (wódki kolorowe): Żubrówka, Żołądkowa Gorzka Wino - czerwone, wytrawne lub półwytrawne. Może być Bordeux na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
apsara2000 wolę nie pijących ludzi 02.12.14, 15:12 ja sama nie piję i nie palę mój mąż także i nasze rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek A ja inteligentnych... 03.12.14, 09:06 apsara2000 napisał: > ja sama nie piję i nie palę mój mąż także i nasze rodziny Ja wolę zaś ludzi inteligentnych i gramotnych. A nie przekonanych o swojej wyższości analfabetów, którzy nie potrafią jednego zdania sklecić, by nie nasadzić byków (że o zasadach pisowni imiesłowów przymiotnikowych z partykułą przeczącą chociażby wspomnę). Odpowiedz Link Zgłoś
miau.weglowy Re: jakie lubicie alkohole? 02.12.14, 20:17 a co, przyslesz mi skrzynke? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir47 Re: jakie lubicie alkohole? 27.12.14, 04:21 Najbardziej lubię czystą wódkę Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy ale w parku z Parkowa to cienszko... 12.08.16, 16:41 mariuszg2 napisał: > Aktualnie parkowa 😋 ale w parku z Parkowa to cienszko... ja - gdy ide do parku to do butelki z Coca-Cola dolewam w polowie Whisky i czlek spokojnie moze sie raczyc - nie nekany przez Straz Miejska... Odpowiedz Link Zgłoś