Gość: maja IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 20:15 czy ktoś z Was wie jak napisać odwołanie do sądu. Proszę o pomoc jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maja Re: odwołanie do sądu IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 20:22 a jakie dane są potrzebne? sprawa dotyczy rozłożenia na raty grzywny i kosztów sądowych. Odpowiedz Link Zgłoś
gomory Re: odwołanie do sądu 30.09.04, 20:34 Nie cuduj tylko wal swoimi slowami. Generalnie na srodku "do Sadu jakiegos tam" (do tego do ktorego sie zwracasz). Na srodku tresc. Cos a'la: Prosze o rozlozenie raty grzywny i kosztow sadowych na 10 rownych rat, splacanych do 15 kazdego miesiaca. Prosbe swoja motywuje beznadziejnym stanem gospodarki kraju, swojego wlasnego budzetu, bezrobotnym mezem bedacym na moim utrzymaniu, 3 bardzo glodnych dzieci, i moja postepujaca choroba ;). Podpis. Z danych powinien byc zawarty co najmniej adres i pesel, no i imie i nazwisko, no i oczywiscie numer sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
hiszi Re: odwołanie do sądu 30.09.04, 20:27 W takim razie sprecyzuj pytanie. Czy chcesz aby ktoś Tobie podyktował pismo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: odwołanie do sądu IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 20:50 tj. sprawa mojego przyjaciela. sprawa ciągnie się od 9 lat przez ten czas spłacał tą sumę tyle, że nie zawsze na czas ( po 50 zł w miesiącu ). Za rok sprawa ulega przedawnieniu a zostało mu jeszcze do spłaty ponad 2 tys. z tego tytułu sąd chce aby wpłacił już całą sumę. ale można napisać zażalenie (najpierw mówił o odwołaniu ale jest to jednak zażalenie ) I właśnie nie wiemy jak to napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
hiszi Re: odwołanie do sądu 30.09.04, 21:04 Nie jest łatwo napisać coś mając tak niewiele informacji, gomory ma rację, że możesz treść napisac własnymi słowami. Rozumiem, że Twój przyjaciel dostał postanowienie z sądu. W lewym górnym rogu napiszczie imię nazwisko kolegi i jego adres. W prawym górnym miasto przecinek data Poniżej z prawej strony: Do Sądu takiego i takiego w mieście tym i tym + adres sądu Poniżej z lewej strony sygnatura akt Poniżej na środku: Zażalenie na postanowienie Sądu Rejonowego w Pikutkowie z dnia 10.10.04 r. wzywające do zapłaty kosztów i grzywny w terminie tym i tym. Potem treść własnymi słowami. Uzasadnienie dlaczego prosi o rozłożenie na raty. Potem podpis i koniec. Jak potrzebujesz jakiejś bardziej wymiernej pomocy to napisz na mojego maila, bo trudno mi tak napisać treść zażalenia na forum. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: odwołanie do sądu IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 22:10 dziękuję Ci hiszi, myślę, że z tymi informacjami już sobie poradzimy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś