Dodaj do ulubionych

odwołanie do sądu

IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 20:15
czy ktoś z Was wie jak napisać odwołanie do sądu. Proszę o pomoc jak
najszybciej.
Obserwuj wątek
    • hiszi Re: odwołanie do sądu 30.09.04, 20:16
      za mało danych
      • Gość: maja Re: odwołanie do sądu IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 20:22
        a jakie dane są potrzebne? sprawa dotyczy rozłożenia na raty grzywny i kosztów
        sądowych.
        • gomory Re: odwołanie do sądu 30.09.04, 20:34
          Nie cuduj tylko wal swoimi slowami. Generalnie na srodku "do Sadu jakiegos tam"
          (do tego do ktorego sie zwracasz). Na srodku tresc. Cos a'la: Prosze o
          rozlozenie raty grzywny i kosztow sadowych na 10 rownych rat, splacanych do 15
          kazdego miesiaca. Prosbe swoja motywuje beznadziejnym stanem gospodarki kraju,
          swojego wlasnego budzetu, bezrobotnym mezem bedacym na moim utrzymaniu, 3
          bardzo glodnych dzieci, i moja postepujaca choroba ;).
          Podpis. Z danych powinien byc zawarty co najmniej adres i pesel, no i imie i
          nazwisko, no i oczywiscie numer sprawy.
    • hiszi Re: odwołanie do sądu 30.09.04, 20:27
      W takim razie sprecyzuj pytanie. Czy chcesz aby ktoś Tobie podyktował pismo?
      • Gość: maja Re: odwołanie do sądu IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 20:50
        tj. sprawa mojego przyjaciela. sprawa ciągnie się od 9 lat przez ten czas
        spłacał tą sumę tyle, że nie zawsze na czas ( po 50 zł w miesiącu ). Za rok
        sprawa ulega przedawnieniu a zostało mu jeszcze do spłaty ponad 2 tys. z tego
        tytułu sąd chce aby wpłacił już całą sumę. ale można napisać zażalenie
        (najpierw mówił o odwołaniu ale jest to jednak zażalenie ) I właśnie nie wiemy
        jak to napisać.
        • hiszi Re: odwołanie do sądu 30.09.04, 21:04
          Nie jest łatwo napisać coś mając tak niewiele informacji, gomory ma rację, że
          możesz treść napisac własnymi słowami. Rozumiem, że Twój przyjaciel dostał
          postanowienie z sądu.

W lewym górnym rogu napiszczie imię nazwisko kolegi i jego adres.
          W prawym górnym miasto przecinek data
          Poniżej z prawej strony: Do Sądu takiego i takiego w mieście tym i tym + adres
          sądu

Poniżej z lewej strony sygnatura akt

Poniżej na środku: Zażalenie na postanowienie Sądu Rejonowego w Pikutkowie z
          dnia 10.10.04 r. wzywające do zapłaty kosztów i grzywny w terminie tym i tym.

Potem treść własnymi słowami. Uzasadnienie dlaczego prosi o rozłożenie na raty.

Potem podpis i koniec.

Jak potrzebujesz jakiejś bardziej wymiernej pomocy to napisz na mojego maila,
          bo trudno mi tak napisać treść zażalenia na forum.

Pzdr.
          • Gość: maja Re: odwołanie do sądu IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 22:10
            dziękuję Ci hiszi, myślę, że z tymi informacjami już sobie poradzimy. Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka