Dodaj do ulubionych

Pytanie do mężczyzn

12.01.18, 09:47
Witam. Poniżej napiszę o jednym aspekcie, którego nie rozumiem w mężczyznach. Chciałabym abyście jakoś odnieśli się do tego.
Wiem, że mężczyźni są wzrokowcami. Każdy z was lubi popatrzeć na jakąś piękną kobietę, jednak oczywiste jest to, że nie każda z nas zalicza się do tej nielicznej grupy. Są kobiety również przeciętne oraz nieatrakcyjne i właśnie chciałabym zapytać o tę ostatnią grupę.
Pisząc nieatrakcyjne kobiety, mam na myśli te, które od razu rzucają się w oczy przez swoją brzydotę (jednak nie ma ich aż tak bardzo dużo). Np. Mi często rzucają się w oczy otyłe blondynki w okularach z przerośniętym nosem. Jednak są różne typy takich (nieładnych) kobiet, a to jest tylko uogólnienie.
Co ciekawe, te kobiety mimo swojej brzydoty mają prawie zawsze faceta ?!?! Nieraz zdarza się nawet dosyć przystojny, co jest dla mnie niedorzeczne, ponieważ mężczyzna jako wzrokowiec nigdy nie powinien zwrócić na nią uwagi. Za to zdarza się często, że właśnie te kobiety atrakcyjne (zadbane, miłe, inteligentne) takowego faceta nie posiadają.
Mężczyźni, wyjaśnijcie mi proszę dlaczego właśnie brzydkie kobiety zazwyczaj znajdują sobie faceta, mimo, że właśnie jesteście wzrokowcami, więc na wstępie powinniście ja odrzucić, a wasz penis powinien odmówić poszłuszeństwa na myśl o seksie z nią.
Tym samym zapytam dlaczego część z was woli zarywać do tych nieładnych, a atrakcyjne omijacie szerokim łukiem (kiedy wasze spojrzenia się spotkają zazwyczaj uciekacie lekko zmieszani).
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • 123she Re: Pytanie do mężczyzn 12.01.18, 14:48
      Ja zauważyłam kiedyś takie zjawisko, że generalnie chyba kobiety inaczej oceniają urodę innych kobiet niż mężczyźni. Przykładowo moja siostra i przyjaciółka zachwycają się Cate Blanchett a słyszałam opinię kolegów, że ta aktorka jest wyjątkowo mało atrakcyjna.
      • caramel_waffle Re: Pytanie do mężczyzn 12.01.18, 15:51
        Wiadomo, gusta są różne, ale pisząc tu o nieatralcyknych kobietach nie miałam na myśli jakichś indywidualnych odczuć wobec urody kobiet. Chodziło mi raczej o taki typ, który na pierwszy rzut oka jest dla niemal wszystkich odrażająca. Raczej nie kojarzę żadnej aktorki z taką urodą, ale są czasami memy z takimi właśnie kobietami przy których są jakieś podrywające i prześmiewcze teksty.
        • caramel_waffle Re: Pytanie do mężczyzn 12.01.18, 15:54
          Chodzi mi o coś takiego. Oczywiście, to jest raczej mężczyzna przebrany za kobietę, ale zdarzają się różne panie na podobnym poziomie.
          i1.memy.pl/obrazki/8511492188_hej_kotku.jpg
          • 123she Re: Pytanie do mężczyzn 12.01.18, 16:33
            Może jak to się mówi trzeba mieć trochę szczęścia w miłości :) Ja kiedyś przypadkiem słyszałam taką komiczną rozmowę (generalnie nie dało się tego nie usłyszeć, bo panowie na cały regulator krzyczeli). Sami byli wyjątkowo przystojni ale widocznie im z dziewczynami nie wychodziło i co jakąś parę zobaczyli to tak komentowali: " o patrz znowu taka ładna dziewczyna z takim oblechem, co to w ogóle ma być" ;)
            • caramel_waffle Re: Pytanie do mężczyzn 12.01.18, 19:09
              Samej zdarza mi się prowadzić z kimś taką rozmowę, ponieważ odczuwam dysonans, kiedy widzę, że jakaś nieatrakcjna osoba idzie z atrakcyjną.
              • 123she Re: Pytanie do mężczyzn 12.01.18, 19:35
                Jak ludzie są szczęśliwi razem to co komu do tego ;) Uroda nie jest gwarancją szczęścia w tym temacie ani generalnie w życiu, czasami może być wręcz odwrotnie.
                • wieczornica [...] 12.01.18, 19:54
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • obrotowy skoro z gory podziekowalas... 12.01.18, 16:06
      caramel_waffle napisał(a):
      Z góry dziękuję za odpowiedzi.

skoro z gory podziekowalas...
      - to z dolu odpowiem:

Nie wiemy, czemu niektorzy panowie zabieraja sie za te nieatrakcyjne kobiety,
      ale z gory im za to dziekujemy.
      - Gdyz te atrakcyjne pozostawiaja dzieki temu mnie.
      • caramel_waffle Re: skoro z gory podziekowalas... 12.01.18, 19:10
        Dobre podejście :D
    • nyrnyc Re: Pytanie do mężczyzn 16.01.18, 14:25
      Bo najważniejsze aby była miła i niezbyt marudna. Uroda to bonus
      • obrotowy i jeszcze... 16.01.18, 14:32
        pracowita w domu !

sprzatanie - to nie moje hobby.
        • nyrnyc Re: i jeszcze... 16.01.18, 14:55
          etam, ja tam mogę sprzątać
          • obrotowy Re: i jeszcze... 16.01.18, 15:08
            nyrnyc napisał(a):
            > etam, ja tam mogę sprzątać

- to Ty Skarb jestes - nie kobita :)
            moze dlatego, ze dlugo pracowalem na Uczelni
            - trafialy mi sie same Intelektualistki
            swietne do pogadania np. o filozofii Schopenhauera
            - ale "leworeczne" - jesli chodzi o wszelkie zajecia domowe...

eehh...
            • nyrnyc Re: i jeszcze... 17.01.18, 08:47
              nie kobita to na pewno
              • caramel_waffle Re: i jeszcze... 17.01.18, 09:41
                Jeśli oboje pracują, powinni podzielić się obowiązkami po równo. Nie dotyczy to tylko obowiązków domowych, ale również wychowywania dzieci.
      • mariuszg2 Re: Pytanie do mężczyzn 17.01.18, 00:52
        nyrnyc napisał(a):

> Bo najważniejsze aby była miła i niezbyt marudna. Uroda to bonus

no i żeby nie kosztowała za dużo pieniędzy...nie lubię roli sponsora...
        • obrotowy eehh... 18.01.18, 10:55
          mariuszg2 napisał:
          > no i żeby nie kosztowała za dużo pieniędzy...nie lubię roli sponsora...

ja tam lubie.
          sie placi i sie wymaga.
          sytuacja jest jasna.
          i zeby tylko kasy starczalo.
          • konwalia55 Re: eehh... 11.03.18, 19:40
            A jakie masz wymagania??
            (sie zaintrygowalam teraz)
    • derff Re: Pytanie do mężczyzn 08.03.18, 16:59
      Mnie się wydaje, że najważniejsze jest aby nie była nudna. Moja jest kłótliwa, czepia się o byle co, robi wszystko na pokaz ale wytrzymałem z nie 50 lat bo jest wesoła i ma tony energii w sobie.
      • caramel_waffle Re: Pytanie do mężczyzn 09.03.18, 09:36
        Jasne, ale dopiero przy bliższym poznaniu można dowiedzieć się czy jest nudna i poznać jej charakter. Tu raczej chodzi o sam fakt świadomego wyboru przez mężczyzn obcowania z paszczurem niż z wyższym sortem kobiet (przynajmniej średnim).
    • gyubal_wahazar Re: Pytanie do mężczyzn 11.03.18, 11:42
      Zależy w jakim dystansie rozpatrujesz kwestię urody. Jeśli w krótkim, typu tygodnie czy miesiące, to na moje w przypadku facetów #1 to uroda, a potem długo, długo nic.

Ale jeśli zwiększysz dystans do nawet pojedyńczych tylko lat, to zauważysz, że po początkowym zachwycie z reguły nie ma już śladu, pozostaje co prawda nadal miłe ciepełko damskich wdzięków, ale coraz mocniej zaczynają się przebijać kwestie intelektu, charakteru czy osobowości.

I nie ma bata, jeśli nawet b atrakcyjna dama okazuje się egoistką, idiotką, próbuje chłopa zdominować, albo jej uczucie czy szacunek do niego jest funkcją jego sukcesów, to najbardziej w nią zapatrzony romeo, wybierze w końcu miłą, pełną ciepła i empatii szarą myszkę

I bardzo dobrze, w tym również dla primabaleriny, bo da jej to szansę zrozumienia hierarchii wartości w związku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka