caramel_waffle
12.01.18, 09:47
Witam. Poniżej napiszę o jednym aspekcie, którego nie rozumiem w mężczyznach. Chciałabym abyście jakoś odnieśli się do tego.
Wiem, że mężczyźni są wzrokowcami. Każdy z was lubi popatrzeć na jakąś piękną kobietę, jednak oczywiste jest to, że nie każda z nas zalicza się do tej nielicznej grupy. Są kobiety również przeciętne oraz nieatrakcyjne i właśnie chciałabym zapytać o tę ostatnią grupę.
Pisząc nieatrakcyjne kobiety, mam na myśli te, które od razu rzucają się w oczy przez swoją brzydotę (jednak nie ma ich aż tak bardzo dużo). Np. Mi często rzucają się w oczy otyłe blondynki w okularach z przerośniętym nosem. Jednak są różne typy takich (nieładnych) kobiet, a to jest tylko uogólnienie.
Co ciekawe, te kobiety mimo swojej brzydoty mają prawie zawsze faceta ?!?! Nieraz zdarza się nawet dosyć przystojny, co jest dla mnie niedorzeczne, ponieważ mężczyzna jako wzrokowiec nigdy nie powinien zwrócić na nią uwagi. Za to zdarza się często, że właśnie te kobiety atrakcyjne (zadbane, miłe, inteligentne) takowego faceta nie posiadają.
Mężczyźni, wyjaśnijcie mi proszę dlaczego właśnie brzydkie kobiety zazwyczaj znajdują sobie faceta, mimo, że właśnie jesteście wzrokowcami, więc na wstępie powinniście ja odrzucić, a wasz penis powinien odmówić poszłuszeństwa na myśl o seksie z nią.
Tym samym zapytam dlaczego część z was woli zarywać do tych nieładnych, a atrakcyjne omijacie szerokim łukiem (kiedy wasze spojrzenia się spotkają zazwyczaj uciekacie lekko zmieszani).
Z góry dziękuję za odpowiedzi.