tresura 05.11.04, 21:34 ...bo mną ostatnio "Życie za życie".. A Wasze faworyty??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tony Re: Film, który wami wstrząsnął.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 22:28 Akademia Pana Kleksa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstrząs Trauma IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 22:31 Władca pierścieni i Alien Odpowiedz Link Zgłoś
jumar1 Re: Film, który wami wstrząsnął.... 05.11.04, 23:10 Gdy przeczytałem na głównej stronie tytuł watku...............pomyslałem,że wejde tutaj i napisze ze własnie "zycie za życie". Widze że byłas szybsza... Lubie rozgarniete kobiety:) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tresura Re: Film, który wami wstrząsnął.... 06.11.04, 18:25 Wiele filmów ma to do siebie, że łatwo można w większości przewidzieć zakończenie. A w "Życie za życie" jakże trudno. Mi się np. nie udało, co mnie bardzo cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
leff Re: Film, który wami wstrząsnął.... 05.11.04, 23:43 "Nieodwracalne" z Monicą Belucci nie wyłączajcie po 20 minutach wstrząs - scena gwałtu -jedno ujęcie kamery zostaje na długo w pamieci Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Film, który wami wstrząsnął.... 08.11.04, 21:44 Serdeczne dzięki - mnie stykła scena z gaśnicą. smokowirówka Odpowiedz Link Zgłoś
janek.usa Ja plakalem jak 05.11.04, 23:58 Lee Marvin w Parszywej Trzynastce paradowal w mundurze niemieckim na zamku. Odpowiedz Link Zgłoś
deser_t Re: Ja plakalem jak 07.11.04, 10:37 >Lee Marvin w Parszywej Trzynastce paradowal w mundurze niemieckim na zamku. Też kocham "Bezsenność..." A przy tej scenie spłakałam się do cna :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
artur_pm Re: Film, który wami wstrząsnął.... 06.11.04, 00:38 Rocco invades Poland;););) Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Film, który wami wstrząsnął.... 06.11.04, 01:19 "Carrington", "Pianistka", "Pasja" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norton ""Fightclub"" IP: *.ny325.east.verizon.net 06.11.04, 01:25 Z Pittem i Nortonem....najlepsza rola Nortona. Odpowiedz Link Zgłoś
hyhyhyhy Re: Film, który wami wstrząsnął.... 06.11.04, 09:32 "Requiem for a dream"... szoking, łaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JohnMalkovitch Re: Film, który wami wstrząsnął.... IP: *.toya.net.pl 06.11.04, 13:33 A jakże... Odpowiedz Link Zgłoś
tresura Re: Film, który wami wstrząsnął.... 06.11.04, 13:44 hyhyhyhy napisała: > "Requiem for a dream"... szoking, łaaa! ...a do tego jeszcze myzyka Clinta Mansella....mhmmhmh.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hyhyhyhy Re: Film, który wami wstrząsnął.... 06.11.04, 13:58 no właśnie zawsze podchodzę do filmów z dystansem, a tym razem mną naprawdę wstrząsnęło.. mam to na dysku, ale nie mam siły do niego wrócić.. więc to raczej dobry kandydat do wymaganej kategorii :] Odpowiedz Link Zgłoś
gomory Re: Film, który wami wstrząsnął.... 08.11.04, 00:01 Requiem dla snu - niewatpliwie wstrzasnelo mna najglebiej. Dalej fimy ktore w stosownym momencie zycia z tych czy innych wzgledow mna potrzasnely (a kojarza mi sie najbardziej): Kosmiczne dziwki ;), Blekitny Aniol, M jak Morderca, Blade Runner, Fisher King, Pluton, Braveheart, American Beauty, Pasja. Odpowiedz Link Zgłoś
istota_rzeczy Re: Film, który wami wstrząsnął.... 08.11.04, 19:07 obejrzalam go niestety rano i do konca dnia-dol:(film moze odstraszac i jest nie dla wszystkich.muzyka bomba!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezpruderyjny Re: Film, który wami wstrząsnął.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 09:49 tresura napisała: > A Wasze faworyty??? Faworyty regularnie przycinam. I wole określenie bokobrody. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Film, który wami wstrząsnął.... 06.11.04, 09:53 "Instytut Benjamneta" - braci Quay. Coś jakby kompilacja Greeneway'a i Lynch'a, tyle, że kompletnie odrealniona. Minęło 10 lat, a wciąż dobrze pamiętam ten obraz. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Film, który wami wstrząsnął.... 06.11.04, 09:55 'Benjamenta', nie 'Benjamneta' (literówki, literówki...) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABSYNENT Re: Film, który wami wstrząsnął.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 23:16 Instytut Benjamenta - też widziałem ten film, kompletny sen, do tej pory często się zastanawiam, o co w nim chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c.kapturek Re: Film, który wami wstrząsnął.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 10:06 mna wstrząsneła jakis czas temu "Lista Shindlera".......(wogóle filmy o II wojnie swiatowej, a teraz filmy dokumentalne przedstawiajace to co dzieje sie na bliskim wschodzie) Odpowiedz Link Zgłoś
joanni Re: Film, który wami wstrząsnął.... 06.11.04, 11:12 scena z "Kate i Leopold" , gdy Meg mówi do swego Eks - oddałam ci najlepsze lata swego życia! Na co słyszy ironiczne - To były twoje najlepsze lata? Ale cały film raczej kiepściutki... Odpowiedz Link Zgłoś
kraksa2 Re: Film, który wami wstrząsnął.... 06.11.04, 13:08 Brazylijski "Carandiru" Hectora Babenco. O masakrze w brazylijskim wiezieniu. Mozna by sie habilitowac piszac o lamanych tam prawach czlowieka. I jeszcze "Cidade de Deus", o smutnej, parszywej rzeczywistosci w Rio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berry Re: Film, który wami wstrząsnął.... IP: *.tel167.petrotel.pl 06.11.04, 15:57 8 milimetrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Film, który wami wstrząsnął.... IP: *.intermedia.com.pl 06.11.04, 16:57 WIELKI WIELKI I JESZCZE RAZ WIELKI BŁĘKIT no i "Czekajac na Joe" oczywiście no i zabawno-przygnębiajaco-odkrywczy "American Beauty" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorothea Re: Film, który wami wstrząsnął.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 17:43 w zasadzie to wszystkie filmy Almodovara Odpowiedz Link Zgłoś
urbanchaos Re: Film, który wami wstrząsnął.... 06.11.04, 18:34 Pluton,Autostopowicz,Sok z Żuka,Niebezpieczne Związki,Dzieciątko z Macon,Nikita,Przełamując Fale,6 Zmysł,Predator... Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: Film, który wami wstrząsnął.... 06.11.04, 18:58 Kreskówki o "Strusiu pędziwiatrze" , zawsze było mi żal kojota. Ogldałem każdy odcinek z nadzieją że wkońcu kojot skopie dupsko strusiowi :( Odpowiedz Link Zgłoś
hyhyhyhy Re: Film, który wami wstrząsnął.... 06.11.04, 19:11 you are not alone password01 :] Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: Film, który wami wstrząsnął.... 06.11.04, 19:16 ciesze sie. Bo już myslałem że mi ta durna kreskówka dzieciństwo zoorałą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wajper Re: Film, który wami wstrząsnął.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 23:04 Fight Club :) Odpowiedz Link Zgłoś
kraksa2 Re: Film, który wami wstrząsnął.... 07.11.04, 10:48 A mnie wczoraj spotkal kolejny wstrzas filmowy... "Upadek". Wstrzasajacy dlatego, ze pokazuje Hitlera z innej perspektywy. Jako czlowieka. Strasznie bylam zaszokowana. Zdalam sobie sprawe ze nigdy nie myslalam o nim jako o istocie ludzkiej. I ta WSPANIALA rola Bruno Ganza... Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniony Re: Film, który wami wstrząsnął.... 07.11.04, 23:27 > Wstrzasajacy dlatego, ze pokazuje Hitlera z innej perspektywy. Jako czlowieka. > Strasznie bylam zaszokowana. Zdalam sobie sprawe ze nigdy nie myslalam o nim > jako o istocie ludzkiej. Niewatpliwie sral, szczal i oddychal. Wiecej ludzkich odruchow w Hitlerze jakos sie dopatrzec nie moge. Odpowiedz Link Zgłoś
kraksa2 Re: Film, który wami wstrząsnął.... 08.11.04, 16:22 > Niewatpliwie sral, szczal i oddychal. > Wiecej ludzkich odruchow w Hitlerze jakos sie dopatrzec nie moge. No wlasnie o tym mowie. Bo do przedwczoraj postrzegalam go jako diabla nie z tej ziemi. A to TYLKO czlowiek. To wlasnie mna wstrzasnelo w tym filmie. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prion Re: Film, który wami wstrząsnął.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 22:26 > Bo do przedwczoraj postrzegalam go jako diabla nie z > tej ziemi. A to TYLKO czlowiek. Powtorz te banaly tym, ktorzy zdychali z glodu w obozach koncentracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kraksa2 Re: Film, który wami wstrząsnął.... 08.11.04, 22:41 Czy Ty probujesz ze mnie zrobic faszystke? Pod zly adres trafiles. Hitler to temat tabu w kazdym spoleczenstwie, dlatego nie warto zadnej dyskusji na ten temat wszczynac. A chcialam tylko powiedziec, ze film mna wstrzasnal... Jak to trzeba dzis uwazac na slowa... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniony Re: Film, który wami wstrząsnął.... 08.11.04, 23:02 Moze sprecyzuje, bo chyba zaraz popuszcza Ci zwieracze. Po prostu uwazam za naduzycie stwierdzenie "Hitler byl tylko czlowiekiem". To nie jest prawda, Hitler to byla oparta na bialku forma zycia ktora miala podobna jak my - ludzie - fizjologie. I to jest koniec podobienstw. Dlatego uwazam uzycie w jego kontekscie slowa "czlowiek" za nieporozumienie. Bardziej prawidlowe bylo by "Hitler byl tylko forma zycia". I zadne ckliwe filmidla nie tego nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kraksa2 Re: Film, który wami wstrząsnął.... 09.11.04, 16:48 > Moze sprecyzuje, bo chyba zaraz popuszcza Ci zwieracze. I na tym zakonczmy te kulturalna dyskusje na temat FILMU KTORY MNA WSTRZASNAL :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: Film, który wami wstrząsnął.... 07.11.04, 22:34 "Tańcząc w ciemnościach". Nikt tego nie oglądał? Naprawdę niesamowity, tylko trzeba obejrzeć cały. Tak, jak "Szósty zmysł" - też super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Truskaweczka Re: Film, który wami wstrząsnął.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 08:56 Ja, ja widziałam! Po tym filmie przestaje się na chwilę oddychać... Pozdrawiam fana von Triera :) Odpowiedz Link Zgłoś
magtomal Re: Film, który wami wstrząsnął.... 11.11.04, 11:45 "Tańcząc w ciemnościach" - zdecydowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
kraksa2 Re: Film, który wami wstrząsnął.... 08.11.04, 22:43 Tez widzialam "Tanczac w Ciemnosciach". No, calkiem, calkiem ;) Uwielbiam wszystkie filmy Larsa :) A najbardziej Dogville. Odpowiedz Link Zgłoś