Dodaj do ulubionych

Dlaczego laski lecą na cudzoziemców?

IP: *.chello.pl 13.02.05, 23:32
Obserwuj wątek
    • Gość: just I Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.man.rsk.pl 13.02.05, 23:37
      a dlaczego sadzisz, ze leca?
      • Gość: justi Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 00:19
        Ze względu na kasę.
        • Gość: defraudator Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 00:25
          To pozostałość z czasów komuny wyssana z mlekiem rodzicielki.Wszystko było
          szaro-bure,biedne,tandetne i tylko Dynastia w TV leciała.A cudzoziemiec to
          była istota z innego świata.Ale rzeczywiście to przykre jak Polki tak się
          upokarzają i latają za cudzoziemcami.Dlatego za granicą Polki mają opinie
          łatwych kurevv.
          • Gość: alx Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 00:31
            Chyba przesadzasz!!!
            a DLACZEGO TAK LATAJA?
            Ja tego specjalnie nie zauwazylam. Owszem zdazja sie takie zwiazki,ale bez
            przesady ze stwierdzeniem,ze jest to tak powszechne.
            Ja osobiscie nie latam(choc mialam kiedys krotka przygode z takowym0,ale oni za
            mna!!! To oni lataja za mna.I nie wiem dlaczego;)Ale bez rezultatow...
        • Gość: alx Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 00:32
          Ze wzgledu na kase, to nie tylko za obcokrajowcami mozna latac. A nie wszyscy
          obcokrajowcy w Polsce maja duzo kasy.
    • Gość: Barti Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 02:08
      A cos konkretnego?
    • ramyus Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? 14.02.05, 03:10
      Bo wydaje im sie, ze sa lepsi
    • tony82 bo lecą na kasę 14.02.05, 09:54

• Gość: zdenka Re: bo lecą na kasę IP: 195.10.3.* 14.02.05, 14:31
        znow stado zakompleksionych polskich macho dla ktorych jedynym wyjasnieniem
        dlaczego Polki sa w zwiazkach z cudzoziemcami jest to ze one leca na kase. moi
        drodzy - moze do was dotrze w koncu ze wiele z tych Polek zarabia mieszkajac za
        granica wiecej pieniedzy niz ci zagraniczni faceci wiec finansowy powod odpada,
        a bardzo czestym powodem jest to ze Polsce mezczyzni nie sa tacy niesamowici
        jak sami o sobie mysla. nie chce generalizowac tak jak wiekszosc tutaj, ale
        wiele Polek po prostu ma dosyc polskich mezczyzn. widok mezczyzn w Polsce nie
        powala z zachwytu, jesli znajdzie sie jakis dobrze ubrany i przystojniejszy niz
        reszta to ma o sobie szalenie wysokie mniemanie. nie idealizuje cudzoziemcow,
        nie uwazam tez ze wszyscy Polscy mezczyzni to potwory. na pewno sa tez i
        dziewczyny lecace na kase, ale nie probujcie wyjasnic tym wszystkich przypadkow
        zwiazkow. nie rozumiem tej agresji ktora zawsze towarzyszy dyskusjom na temat
        Polka+cudzoziemiec. Kompleksy? jesli pytanie byloby dlaczego cudzoziemki sa z
        Polskimi mezczyznami odpowiedz bylaby - bo jestesmy tacy wspaniali. dlaczego
        Polki sa z cudzoziemcami - no oczywiste - leca na kase. zalosne te wasze
        komentarze.
        • tony82 Re: bo lecą na kasę 14.02.05, 15:22
          Ilu znasz Polaków w związkach z cudzoziemkami? Ile znasz Polek w związkach z
          panami ze wschodniej Europy?
          Dość blisko mieszkam niemieckiej granicy, więc to i owo wiem:P
          • tony82 Re: bo lecą na kasę 14.02.05, 15:25
            Oczywiście bez uogólniania, ale coś w tym jest. Choć masz rację, jak kobieta
            mieszka, pracuje poza krajem, to naturalne jest, że szuka faceta w swoim
            środowisku:)
    • Gość: ella Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: 157.25.152.* 14.02.05, 15:33
      Pewnie z tego samego powodu z którego Polacy lecą na Szwedki, Brazylijki czy
      Czeszki.
      • tony82 Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? 14.02.05, 15:34
        Dla dużych piersi?;)))
    • Gość: c.kapturek Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 15:38
      bo tam gdzie mieszkaja, maja blisko za-granicę, to jak marchewka dla osiołka ;-)
      a potem detektyw musi je "wydobywać", z tych tam innych kultur ;PPPPPPPPP
      • Gość: zdenka Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: 195.10.3.* 14.02.05, 15:56
        no tak, trzeba je wszystkie biedulki 'wydobywac' bo wszystkie tylko z czarnymi,
        arabami i hindusami - przesadzasz z tymi innymi kulturami - wiekszosc jest z
        europejczykami gdzie roznice kulturowe wielkie nie sa. czasem na wiecej
        wspolczucia zasluguja te z Polskimi mezczyznami, gdzie maz bezrobotny,
        mieszkanie z tesciami i fura dzieci - tymi zaden 'detektyw' sie nie zajmie a
        przydaloby sie wydobyc je z tego swojskiego bagienka.
        • Gość: c.kapturek Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 17:24
          ta, widziały gały co brały, to 'wydobywanie' to przykład był taki, sory, nie
          mam nic do kultur innych ;-)) fakt, bagno jest wszędzie, trzeba zatem ostroznie
          chodzić ;-)))))
    • Gość: anka Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 17:59
      Bo to co egzotyczne jest pociągające i warto próbować nowych rzeczy :).
    • nibyktos sprzyja koniunktura 15.02.05, 02:15
      odkladajac na bok mozliwosc osiedlenia sie w bardziej rozwinietej ekonomii i
      uogulniajac nieco - w wielu krajach za granica stosunki mesko-damskie zmienily
      sie przez ostanie 40 lat o wiele wiecej niz w polsce, w wyniku czego w wielu
      krajach chlopcy sa przyzwyczajeni przez pracujace Matki do tego, ze sa
      wspolodpowiedzialni za pewne prace domowe np. pranie, sprzatanie, gotowanie,
      itp. Mlode kobiety w tych krajach z koleji maja mniejsze zdolnosci/sklonnosci w
      tym kierunku niz w polsce.

W wyniku tego, facet z zaagranicy i kobieta z polski maja wieksze szanse na to
      ze jeden przekracza oczekiwania drugiego. Jesli sa w stanie sie w ogole
      dogadac, oczywiscie.
    • girlfrompoland Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? 15.02.05, 04:33
      Ja polecialam na cudzoziemca. Ale najpierw zamieszkamlam na
      cudzoziemszczyznie. Zartuje. Moj facet jest "Nie Polakiem". I co? Kasa? Nie.
      Uroda? Tak. Inteligencja? Tak. Pisiorek... A co was to obchodzi. Moze niektore
      nacje maja lepsze po prostu podejscie.
      Tu trzeba by generalizacji, a ta... hmmm... niekoniecznie musi byc dobra.
    • Gość: Toula Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 08:48
      Zgadzam się całkowicie ze Zdenką , dlaczego lecimy na cudzoziemców? Ha!
      Ponieważ żadko na swojej drodze życia mozna spotkać inteligentnego ,
      przystojnego , kulturalnego , zadbanego polskiego faceta... Na ogół to same
      ćpunki , złodzieje i typy nie potrafiace sklecić jednego zdania poprawnie.
      Oczywiście istnieją wyjatki , jednego nawet znam , oj ale to naprawde
      sporadyczny przypadek :( :0 A jeśli facet już jest przystojny i (daj bóg)
      inteligentny to świetnie to wykorzystuje , jest to tak zwany ,,babiarz'' i
      niestety z takim również nie warto się wiazać bo zdradzi Cię jak tylko nadaży
      się ku temu okazja , niestety. Smutna prawda... Ciekawa jestem dlaczego kobiety
      z obcych krajów NIE lecą na polaków ??? A polki są wręcz rozchwytywane! Hmmm ,
      hehehe , pozostawie to pytanie bez komentarza :D , do własnej interpretacji...
      Pozdrawiam.
      • Gość: zdenka Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: 195.10.3.* 15.02.05, 10:12
        hmmm, no moze ja az tak strasznie polskich mezczyzn nie oceniam. czasem teskno
        do swojskiego zwiazku z polskim mezczyzna - posmiac sie mozna z komedii PRL-
        owskich na przyklad - kiedys probowalam ogladac z moim angielskim
        mezczyzna 'Zmiennikow' - ciezka to byla praca wyjasniania zawilosci
        rzeczywistosci polskiej :). sa plusy i minusy zwiazku z cudzoziemcem. nie lubie
        tylko uogolniania, a najbardziej drazni mnie stereotyp Polka=leci na kase. a
        zreszta, materialna stabilizacja tez jest waznym skladnikiem zwiazku i jesli
        zagraniczny facet jest madry, przystojny a do tego ma troche pieniedzy to
        przeciez zadna zbrodnia :)

Polscy mezczyzni potrzebuja w wiekszosci cieplych, kobiecych partnerek. Lubia j
        zeby ich dziewczyna troche o nich zadbala, umiala czasem cos ugotowac,
        potrzebuja ciepla nasze polskie chlopaki :). tak mi sie przynajmniej zdaje.
        cudzoziemki sa przewaznie bardziej skoncentrowane na sobie, moze bardziej
        niezalezne, nie poswiecaja tyle czasu mezczyznie. moze dlatego jest mniej
        zwiazkow cudzoziemka+Polak?
        • Gość: heheh Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 10:45
          Żadna zbrodnia lecieć na kase tak samo jak żadna zbrodnia wybierać partnerke ze
          względu na wygląd. Tyle że wy zaraz nazwiecie to prostactwem itp itd:))))
      • Gość: janek_baniek Współczuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 10:43
        A wiesz że sie mylisz. Jak postrzegany jest polski mężczyzna?? Jeśli nie ma
        kałduna a jest takich wielu to np w takich Stanach jest rozchwytywany.
        Oczywiście liczy się ogólna aparycja i to co ma pod czaszką ale z tego co wiem
        Polak jest rozpatrywany jako dobry materiał:)))) Oczywiście postrzeganie
        polskich mężczyzn zalezy od tego jakich spotykasz na swojej drodze dlatego
        szczerze współczuje.
        • Gość: zdenka Re: Współczuje IP: 195.10.3.* 15.02.05, 10:53
          Komu wspolczujesz? to nie do mnie chyba?

a tak w ogole to troche mnie rozsmieszyles jako glowna zalete podajac 'brak
          kalduna' :)
          • Gość: janek_baniek Re: Współczuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 10:57
            Wątek ten był napisany do posta Toula:)))) "Brak kałduna" jest jedynie hmm
            nazwijmy to metaforą która można by rozwinąć w "dbającego o siebie polskiego
            mężczyzne który wie co to sport, kosmetyki ale również wie że istnieje coś
            takiego jak kwiaciarnia, restauracja itp itd"
    • Gość: janek_baniek Proste? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 10:54
      Wszędzie jest tak samo. Dlaczego Ukrainki tak chętnei wychodzą za Polaków,
      dlaczego istnieją agentury w Izraelu zajmujące się wynajdywaniem żonek z krajów
      bloku wschodniego(w innych krajach też). Po prostu kobietom tak w 99 proc
      przypadków na widok świecidełka odbiera malutki rozumek. Często też jest to
      chęć posiadania "czegoś" egzotycznego w domu. Jeśli chcesz jako Polak
      doświadczać tego co obcokrajowcy w naszym kraju wyjedź do Brazylii. Jeśli masz
      jasną karnację i do tego blond włosy to te wszystkie latynosy się tam pochowają
      po kątach. Kobiety preferują tam własni etaki typ urody. Po prostu coś nowego
      coś co jest nie spotykane. Mimo że ludzie starają się od tego odcinać to jednak
      człowiek jest i będzie zwierzeciem. Ładne piórka możliwość zapewnienia
      przetrwania potomstwu a w innych wypadkach możliwość byczenia się gdy mąż
      pracuje zapewnia szansę na ładną Poleczke. Oczywiście jest jeszcze jedna
      kwestia jak traktuje się Polki za granicą lub raczej co się o nich mówi. Z tego
      co ja słyszałem nie sa to opinie z grupy pochlebnych. Niestety jest tak jak
      napisałaś w łagodnych słowach że Polka leci na kase, daje to i tamto i tym
      podobne. Jak ktoś ma problem z wiarą w tą opinię i nie ma szansy na wyjazd za
      granice niech spyta pierwszego lepszego czarnoskórego studenta w Polsce.
      • Gość: zdenka Re: Proste? IP: 195.10.3.* 15.02.05, 11:32
        no jasne ze zawsze sa opinie z grupy niepochlebnych - o Polkach (leca na kase),
        o Polakach (niedomyty, zle ubrany). Zawsze jest tak ze ci co najbardziej
        odstaja od sredniej najbardziej rzucaja sie w oczy.

a rozumek w obliczu spotkania meskiego osobnika innego koloru :) odbiera nie
        tylko Polkom - znane powszechnie sa szalenstwa jakim oddaja sie namietnie
        Angielki wyjezdzajace do egzotycznych krajow (zostawianie meza i rodziny i slub
        z 20 lat mlodszym egzotycznym przystojniaczkiem) :)
        • Gość: janek_baniek Re: Proste? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 11:35
          Ah te 50 letnie szefowe marketingu z Anglii i ich 20 letni sprzatacze z
          Bahamów:))))
    • Gość: Toula Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 11:16
      janek_baniek :) posłuchaj : Na swojej drodze spotykam wielu , różnych ludzi ,
      męszczyzn , naprawde z róznych sfer. Jednak uwierz mi , ja nie chcem nikogo
      brazać ale żadko są to inteligentni faceci... Niewiem , może jestem jeszcze za
      młoda i za mało przezyłam , ale do cholery! Naprwde przeraz mnie
      ta ,,trzecioligowość'' naszego społeczeństwa. Nie chcem uogólniać , ale
      wiekszość to na prwde nieciekawe typy... Przykro mi z tego powodu , ale tak
      jest. Zdenka przeczytaj temat ,,Jestem kretynką'' , to dobry przykład jak facet
      potrzebuje ciepła i opieki , a jak już mu dasz to zaczyna Cię traktować jak
      sz...e ! Nie twierdze , że tyczy się to tylko polskich facetów oczywiście...
      • Gość: janek_baniek Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 11:23
        No cóż często jest tak że mając coś pod nosem nie dostrzegamy tego czegoś
        zalet. Po prostu to co odległe i inne jest bardziej pociągające. To też może
        tłumaczyć to zjawisko "nielubienia" polskich panów. Wiadomo że spotkac mozesz
        różne osobistości na swojej drodze ale zamykanie oczu i twierdzenie że polski
        facet to .... jest małym nieporozumieniem. Tzn mi się tak wydaje ale to tylko
        takie subiektywne odczucie:)))
        • Gość: Toula Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 11:29
          Nie , nie twierdze , że polski facet to ,,małe nieporozumienie''. Ja bym tylko
          chciała , żeby oni mieli większe ambicje , żeby ich zycie nie ograniczało się
          tylko do jarania blantów , imprezowania , itp. Żeby umieli się wysłowić,
          wypowiedzieć , żeby byli bardziej kulturalni , dbali o siebie. Ja WIEM , są
          tacy faceci i w naszym społeczeństwie , oni istnieją , ale żadko :( , żadko się
          zdaża , że oni są porządni wobec kobiet... Niestety.
          • Gość: janek_baniek Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 11:33
            Hmmm mówisz "jaracze blantów" no cóż...Chociaż sam znam paru którzy naprawde
            wyszli na ludzi:))) Imprezować chyba każdy musi bo czy ma 20 czy 30 czy nawet
            40 lat to do ludzi trzeba wychodzić:))) A o co konkretnie chodzi z tym
            wysławianiem??
            • Gość: Toula Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 11:43
              Zgadzam się z Tobą , oczywiście , że kazdy musi się pobawić , zaszaleć ,
              oczywiście , sama uwielbiam np. potańczyć , ale chodzi mi o to , że oni
              wystawiaja jaranie blantów i imprezowanie na piedestał , zapominając o
              wszystkim innym , chocby nawet o własnej kulturze w miejscach publicznych czy o
              tym zeby skończyć szkołe i osiagnąć coś w zyciu , bo przecież kasa z nieba nie
              spada itp.itd. Oni nie mają ambicji , zadnych! Wysławianie , heh , no cóż ,
              zaczep jakiegoś napotkanego na ulicy młodzika :) i popros go o wygłoszenie
              opinii na jakiś dowolnie obrany temat :) , nie potrafią się wypowiedzieć , ja
              nie mówie to o układaniu niewiadomo jakich zdań! Ale o prostym wygłoszeniu
              opinii na dany temat . Powstają zdania typu : ,,yyyy no ja mówie , że to jest
              kurna dobra sparawa no nie? '' , hehehe o to mi chodzi , przykładowo o to. :)
              • Gość: janek_baniek Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:05
                Bluntów nie jara tak dużo osób a nawet jak to robią to nie jest z tymi ludźmi
                najgorzej. Co do wyobraźni i planów skonczenia szkoły to jest to problem
                rodzicielstwa. Jakby to powiedzieć "kobiety kobietom zgotowały ten los". Matki
                wychowują takich synów:)))) Ale gwarantuje ci że jest dużo panów którzy chcą
                lub już coś osiągneli. Sam znam pare takich osób:))) I nie ograniczaj się tylko
                do jaraczy bluntów:)) Rozumiem lubisz imprezki hh r'n'b i tym podobne klimaty:))
          • Gość: dzingis Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.adsl.hansenet.de 19.02.05, 03:22

hahaha, wiesz, wrzucasz takie bledy ortograficzne, ze az zal patrzec, a panom
            wytykasz, ze nie umieja sie wypowiedziec. serio mnie rozsmieszylas. i jeszcze
            jedna rada. nie szukaj facetow pod blokiem, skocz do teatru, wystawe, na
            uniwerek.
      • Gość: D. Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.eranet.pl 16.02.05, 18:23
        Wszyscy po trosze macie racje i Toula ktora moze jeszcze jest za mloda i nie
        nauczyla sie ortografii, wiec te teksty o inteligencji czasami smiesznie
        brzmia, i Zdenka - chyle czola - zgadzam sie prawie we wszystkim z Toba!

Ja uwazam ze nasze spoleczenstwo (w sensie polskie) tak szybko musi nadazac za
        zmieniajaca sie rzeczywistoscia, ze zrobil sie z tego swoisty wyscig damsko-
        meski, ale tez mesko-meski i damsko-damski. Kariera, pieniadze, samodzielnosc.
        W pewnym momencie kobiety przegonily mezczyzn i ci po prostu czuja sie troche
        zakompleksieni. Kobiety zaczynaja lepiej zarabiac,zajmuja lepsze stanowiska i
        facetom cos tu nie gra, nie tak byli wychowani, w domu mieli inne przyklady.
        Nie potrafia sie dogadac z dziewczynami, bo najnormalniej w swiecie nie porafia
        rozmawiac, nikt ich tego nie uczyl. Nie uczyl dbania o kobiety.
        A w obcokrajowcach (glownie z zachodu) Polki widza rownorzednych partnerow.
        Dla nich sa atrakcyjne bo 1. ladne (pokazcie mi w Niemczech, Holandii, UK tyle
        ladnych dziewczych co u nas), 2. ambitne, 3. samodzielne (ale nie az tak bardzo
        jak ich kobiety "miejscowe") i... wszystko gra.
        Pomijam tutaj tarcia na tle roznic kulturowych, religijnych itp.
        Polki nie sa jeszcze az tak wyemancypowane jak kobiety z zachodu, ale juz na
        tyle "rozwiniete" zeby byc dobrymi partnerkami i jednoczesniej cieplymi zonami
        dla tamtejszych panow.
        • flood101 Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? 19.03.05, 23:36
          Gość portalu: D. napisał(a):

> W pewnym momencie kobiety przegonily mezczyzn i ci po prostu czuja sie troche
          > zakompleksieni. Kobiety zaczynaja lepiej zarabiac,zajmuja lepsze stanowiska i
          > facetom cos tu nie gra, nie tak byli wychowani, w domu mieli inne przyklady.

Trzeba bylo to napisac na forum "Feminizm" (byc moze podjeto by decyzje o
          samorozwiazaniu) ;-)
    • Gość: zenon gajowniczek Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: 80.53.160.* 15.02.05, 15:07
      bo szukaja szmalu i nic nie robic miec łatwe zycie
      • Gość: zdenka Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: 195.10.3.* 15.02.05, 15:47
        nastepny madry ktory wie wszystko i ma jedna odpowiedz. wszystkie Polki z
        cudzoziemcami maja kupe szmalu, nie pracuja, leza w jedwabnej poscieli caly
        dzien - ewentualnie ida na lunch z rownie boatymi rodaczkami ktore maja
        nadzianych chlopow, nie biora szczotki do reki a pranie i prasowanie ich nie
        obchodzi.
        co to za grzech ze ktos nie chce sie meczyc w Polsce? a wyjazd za granice
        wymaga odwagi, ktorej czesto brakuje zakompleksionym polskim macho. przepraszam
        wszystkich niezakompleksionych :)
        • Gość: hmm Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 15:53
          eh widze że prawda troszke tak malutko ale jednak boli...
          • Gość: zdenka Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: 195.10.3.* 15.02.05, 16:07
            mnie boli?? to was biedakow boli, Wanda co nie chciala Niemca sie marzy.
        • Gość: zenon gajowniczek Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: 80.53.160.* 15.02.05, 16:36
          Do Autor zdenka
          Ja tam wyjeżdzac za pieniędzmi nie muszę bo mam ich tyle że starczami na swoje
          potrzeby a znam mnóstwo kobiet które porzuciły swoich chlopów bo poznały tych
          bogatrzych i jak nazywasz ich macho i nawet dzieci pozostawały przy ojcach bo
          matka dla polepszenia swoich warunków materialnych wolała sie ich wyrzec bo po
          co maja przeszkadzać nowemu kochankowi czy być balastem u nagi. Tego to ja juz
          nie moge zrozumieć by matka nawet dla kariery rzuciła swe dzieci ale to chyba
          tylko w Polek takie rzczy sie zdarzaja.
          pozdrawiam
          • Gość: zdenka Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: 195.10.3.* 15.02.05, 16:44
            czytales moje posty powyzej? opisalam angielki ktore robia tak samo - nie ze
            wzgledu na pieniadze co prawda, ale dla egzotycznych przystojniaczkow. to nie
            domena Polek. nie wiem skad u Ciebie takie drastyczne przyklady, a juz to
            beznadziejne stwierdzenie 'tylko u Polek takie rzeczy sie zdarzaja' mnie
            rozjuszylo.
            • Gość: zenon gajowniczek Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: 80.53.160.* 15.02.05, 17:16
              Właśnie! angielki robia to dla-jak powiedziałaś przystojniaczków a polki dla
              pieniedzy i co gorsze pózniej uderza woda sodowa do glowy bo jak to ona wielka
              Pani brzydzi sie biedotą i zadziwiające jest to że nie pamięta że ona kiedyś
              też była biedna.
              pozdrawiam
              • Gość: zdenka Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: 195.10.3.* 15.02.05, 17:29
                oj jakis zajadly jestes.nie ma sensu z Toba rozmawiac, bo sie zapieniasz w tej
                swojej paranoi o paskudnych Polkach. wspolczuje, tyle jadu miec w sobie... A
                historii podobnych do Twojej tylko z Tatusiami ktorzy za granica poznali bogate
                cudzoziemki i nie znaja wlasnych rodzin w Polsce nie chce mi sie wypisywac.
                • Gość: zenon gajowniczek Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: 80.53.160.* 15.02.05, 17:41
                  Nie twierdze że wszyscy faceci sa o.k. ale ja zostałem wychowany w warunkach
                  gdzie mówiono mi że to własnie kobieta jest klejem rodziny. natomiast moi
                  znajomi uważaja mnie za czlowieka wyrozumiałego i tolerancyjnego więc mówienie
                  tutaj o moim jadzie jest nie na miejscu.
                  pozdrawiam
                  • Gość: zdenka Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: 195.10.3.* 15.02.05, 17:51
                    kobieta klejem rodziny wiec ona wszystkiemu winna! nie twierdzisz ze wszyscy
                    faceci sa ok ale twierdzisz z calym przekonaniem ze wszystkie kobiety to
                    potwory lecace na kase, ktore zostawiaja rodziny na pastwe losu. nie widze
                    wyrozumialosci w Twoich wypowiedziach, nie znam cie osobiscie stad moj
                    komentarz.
                    • Gość: zenon gajowniczek Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: 80.53.160.* 16.02.05, 16:05
                      W moim srodowisku znam bardzo wiele kobiet które właśnie dla kariery i sławy
                      oraz dobrobytu zostawily swoje rodziny i poszły za innym nawet za to że bite i
                      maltretowane zas co dziwne to bardzo mały procent zdecydowało sie mężczyzn by
                      zerwac związek i robic karierę. Mnie to zastanawia.
    • Gość: error Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 15:56
      bo są inni od naszych polskich chopoków z których praktycznie mało co jest do
      wyboru:/ inne pociąga:D
      • Gość: zdenka Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: 195.10.3.* 15.02.05, 16:10
        inne pociaga? a moze lepsze....? :)
    • Gość: Toula Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 17:09
      Do zenon gajowniczek , te historie o wyrodnych matkach , spróbuj , chocby
      liczebie porównać z historiami o wyrodnych ojcach i to TU na miejscu , u Nas w
      Polsce...
    • Gość: mario Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.range81-132.btcentralplus.com 15.02.05, 18:37
      Polki leca na cudzoziemnco z czystego snobizmu - nawet niekoniecznie dla kasy -
      ale to przeciez taki szpan pokazac sie kolezanka w Polsce i mamusi z kolesiem z
      zagranicy - Nie wiem czemu, ale to dziala na niektore Polki jak afrodyzjak -
      facet moze byc brzdki, glupi, ale jak mowi po angielsku(hiszpansku, francusku
      etc) to nie jedna dla niego rozklada nogi. Mieszkam od ponad roku w UK i nawet
      mnie to martwi - Panowi tracimy to co mamy nalepszego - ostatecznie Polska nie
      jest slawna dlatego ,ze produkujemy, bo ja wiem czolgi, zegarki etc.. - Polska
      jest slawnabo mamy piekne kobiety i ze smutkiem stwierdzam zawsze ona byly
      nalepszym naszym dobrek eksportowym :-(((((((((((((
      • Gość: zdenka Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.bas502.dsl.esat.net 15.02.05, 19:19
        facet moze byc brzydki, glupi, ale jak mowi po polsku to wtedy wszystko jest w
        porzadku :)
        • Gość: mario Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.range81-132.btcentralplus.com 16.02.05, 17:54
          Nie ale obcojezyczni dostaja, ze tak powiem dodatkowe punkty za pochodzenie.
    • Gość: Toula Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 05:10
      heh , masz świetą racje , jestem dyzortografikiem , niestety :( , ale nie
      zgrywaj się ze mnie z tego powodu , to nie znaczy , że jestem mało inteligentna
      itp. , przecież to czy ktoś zna się na ortografii czy nie wcale nie swiadczy o
      jego poziomie intelektualnym , czyż nie?
    • Gość: Toula Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 05:42
      UWAGA!!!! MAM KOMUNIKAT!
    • Gość: Toula Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 05:46
      Niech kazdy facet odwiedzający stronke z tym tematem , przeczyta sobie na forum
      KOBIETA , temacik PolskaKobieta2 . Zrozumiecie dlaczego Polki wola
      cudzoziemców. Już po przeczytaniu paru komentazy naszych jakże tępych polskich
      facetów , zrozumiecie dlaczego Polki wola cudzoziemców , (choc moze i nie
      zrozumiecie <zmieszanie>). No cóż tak czy siak , powodzenia.
      • Gość: Aga Cudzoziemcy IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.05, 16:12
        Zawsze bylam zdania, ze nigdy w zyciu nie bede z Niemcem - mieszkam tu od 17
        lat. Uporczywie szukalam Polaka, a co wyboru Polakow w moim miescie szkoda
        gadac, decydowalam sie na zwiazki na odleglosc - bo to przeciez POLAK, ta sama
        mentalnosc, podobne myslenie etc. Po jakis 5 latach doszlam do wniosku, ze
        to "bujanie" sie nie ma sensu, na pewno przyczynili sie do tego wlasnie ci
        polscy faceci. Uwierzcie mi, bylam zrezygnowana, mialam juz dosyc
        tego "polskiego" podejscia do zwiazku, zaborczosci, zazdrosci, klotni o byle
        co. Az tu nagle ni stad ni zowad poznalam Niemca. I zanim zorientowalam sie, ze
        to Niemiec, zakochalam sie po uszy. On jest ze mnie dumny z takich rzeczy,
        ktorych Polak by w ogole nie zauwazyl, wyrozniam sie w wielu punktach od Niemek
        i on jest po prostu ze mnie dumny. Zaskakuje mnie kazdego dnia na nowo, i choc
        juz mieszkamy pol roku ze soba (co w moim przypadku jest wielkim
        osiagnienciem), za kazdym razem sie ciesze, ze wraca do domu. Nigdy nie czulam
        sie tak bardzo kobieta jak przy nim. Po dlugich latach doswiadczen musze
        niestety stwierdzic, ze polskim facetom duzo brakuje do europejskich
        standardow :-)
        I wydaje mi sie, ze na pewno jest wiele lasek lecacych na kase, ostatnio nawet
        znajoma zapytala mnie czy nie moge poszukac jej "sponsora", to sa jednak
        dziewczyny ceniace inne wartosci niz hajs. Moj hajsu nie ma, ale i tak czuje
        sie przy nim krolowa :-))

P.S. Jeszcze cos: moge niestety tylko potwierdzic jeden post , ktory
        przeczytalam wczesniej. Jest tak, ze Polki uchodza za dziewczyny piekne, ale
        latwe i glupie. Jesli widze zachowanie niektorych lasek w klubach....
        WSTYD!!!!!!!!!
    • gibenrath bo banały w obcym języku brzmią lepiej 17.02.05, 21:13
      poza tym kobieta podrywana przez obcokrajowca czuje sie podrywana przez całą
      kulture z której sie wywodzi:))))))) a podrywana przez krajana czuje sie
      podrywana tylko przez niego samego:)))))
    • girlfrompoland Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? 18.02.05, 04:29
      Ja moge powiedziec o sobie, ze "polecialam" na obcokrajowca, bo mi sie po
      prostu spodobal. Pozniej okazalo sie, ze jest radosniejszy od moich poprzednich
      PL facetow, ze ma polot, ze podrywa i uwodzi kazdego dnia inaczej, niz mialam
      to z Polakami. No i ten temperament.
      I zostawilam dla niego masakrycznie szmalistego Polaka, dla niego ktory jeszcze
      studiow nie skonczyl.
      Jest Brazylijczykiem, wiec moze chce mieszkania kiedys w Brazylii mnie kreci?
      Bo przyznacie, kraj kuszacy?:)
      • scoiattolo bo cudzoziemcy lecą na nie 19.02.05, 21:25
        to taka krotka odpowiedz w stylu, w jakim zostalo zadane pytanie. a chodzi o
        to, ze moze ten 'zagraniczny' potrafi docenic ta polska dziewczyne, czego o
        rodakach powiedziec zawsze nie mozna. nie wiem, moim zdaniem to sie tak
        porobilo przez wyscig szczurow: faceci tak sie po prostu skupili na
        udowadnianiu calemu swiatu, ze sa najlepsi, ze w pewnym momencie zapominaja, ze
        nie sa juz w firmie, ale np. na imprezie i to nie jest casting, na tego, co
        wiecej zarabia, ma lepszy samochod, byl na bardziej egzotycznych wakacjach itd.
        konczy sie na tym, ze facet prowadzi monolog w stylu: ja, mi, o mnie... a
        dziewczyna jest po to, zeby podziwiac. a 'zagraniczny' (oczywiscie nie kazdy)
        zaczyna od tego, ze podziwia dziewczyne. i nie chodzi o kase ani urode. mnie po
        prostu faceci w Polsce totalnie zlewali, oczywiscie 'jaka ty fajna jestes i
        inteligentna, i taka sympatyczna i w ogole', ale na tym sie konczylo.
        wyjechalam do kraju poludniowego i nagle ktos zwrocil na mnie uwage. i to nie z
        cyklu 'o laseczka z innego kraju, to sie przespie dla egzotyki', mowie o
        powaznych zwiazkach z facetami, ktorzy z kasa radzili sobie chyba jeszcze
        gorzej ode mnie ani uroda jakos nie powalali (choc dla mnie oczywiscie byli
        najpiekniejsi) ani o egzotyke przedstawienia w Polsce obcokrajowca nie chodzi,
        bo zadnego z nich w Polsce nie przedstawialam. a z drugiej strony ciezko, bedac
        za granica, na upartego Polaka szukac.
        ps 1 mimo czasu przeszlego uzytego wczesniej, bo pisalam tez o zwiazkch
        zakonczonych, nadal jestem z obcokrajowcem
        ps 2 zdenka madra kobieta. jak rowniez gosc podpisujacy sie D.
    • a.nka po prostu: 20.03.05, 00:21
      czasem nie maja jak spotkac Polaka.
      A potem na roznych glupich forach, dostanie im sie, ze nie patriotki!
      Czasem i Polak to egzotyka ;-).
    • kct Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? 20.03.05, 03:03
      ja uliwlbiam irlandczykow!!! podieca mine ich akcent!
      • nupik Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? 20.03.05, 05:49
        bo sa czysci, pachna, sa dobrze ubrani (nie DROGO tylko patrza co na siebie
        wkladaja a nie wygladaj jak wiekszosc kolesi rodakow, jakby im mama rano sweter
        po ciemku zalozyla)i nie maja idiotycznych odruchow macho.
        zalosny jest argument z kasa, Boze jak to latwo sobie taki facet wszytsko
        tlumaczy, nie ze beznadziejny jest, tylko kasy nie ma. Niedobrze sie robi,
        wezcie sie za siebie koledzy.
        a
    • braunfinger Re: Dlaczego laski lecą na cudzoziemców? 21.03.05, 17:33
      bo niewielkim wysilkiem mozna "wyciagac" sobie troche euro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka