Dodaj do ulubionych

Zmatawianie twarzy

IP: *.wemif.pwr.wroc.pl 10.06.02, 12:48
Mam bardzo przetluszczajaca sie cere. Gdy tylko przyswieci Slonce cala twarz mi
sie blyszczy. Czy ktos zna jakies srodki dla mezczyzn do zmatawiania twarzy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Inari Re: Zmatawianie twarzy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 19:19
      Tylko mąka ryżowa w sporych ilościach,po nałożeniu należy troszeczkę podbarwić
      koncentratem barszczu czerwonego,żeby bladość i mat nie były za bardzo trupie.
      • Gość: alka Re: Zmatawianie twarzy IP: *.oc.oc.cox.net 11.06.02, 20:58
        Gość portalu: Inari napisał(a):

> Tylko mąka ryżowa w sporych ilościach,po nałożeniu należy troszeczkę podbarwić
        > koncentratem barszczu czerwonego,żeby bladość i mat nie były za bardzo trupie.

Po prostu - umarlam ze smiechu.
        Ze tez nie masz odrobiny zrozumienia dla subtelnosci meskiej duszy.
        A fe!
    • Gość: Ani Re: Zmatawianie twarzy IP: 157.25.119.* 11.06.02, 12:09
      Dla mezczyzn nie znam ale chyba krem dla kobiet nie wypali Ci twarzy!?
      Polecam kremy Sorai

ANi
      • Gość: fela2 Re: Zmatawianie twarzy IP: *.awf.edu.net.pl 11.06.02, 16:31
        Mezczyzni tak bardzo boja sie stosowania kosmetykow i ich kupowania :( Na
        szczescie nie wszyscy. Co prawda pojawiaja sie kosmetyki dla mezczyzn,
        szampony do wlosow albo kremy, Dermika, ale to wciaz malo. W jakiejs gazecie z
        pol roku temu mezczyzni testowali pilingi do twarzy i bardzo sobie
        chwalili.Piling gruboziarnisty do twarzy, maseczka do tlustej cery i krem
        matujacy powinny poradzic na Twoje problemy.
        Pozdrawiam
    • Gość: Metaxa Re: Zmatawianie twarzy IP: 212.244.106.* 11.06.02, 17:24
      Oprócz kremu matowiącego do cery miesznej polecam jeszcze takie niebieskie
      chusteczki, którymi mozna przetrzeć twarz w upalne dni, a które absorbują
      tłuszcz.. do nabycia w każdym supermarkecie, w dziale z kosmetykami :)
    • d.z Re: Zmatawianie twarzy 12.06.02, 21:42
      Gość portalu: Grzes napisał(a):

> Mam bardzo przetluszczajaca sie cere. Gdy tylko przyswieci Slonce cala twarz mi
      >
      > sie blyszczy. Czy ktos zna jakies srodki dla mezczyzn do zmatawiania twarzy?

Sam stosuję od dłuższego czasu BIOTHERM HOMME Actif Hydratant, Anti - Brillance,
      Acitve Anti - Shine, Moisturizer (te nazwy przepisałem wprost z opakowania).
      Ostrzegam jednak! Ten kosmetyk ma pewną "wadę" - 50 ml kosztuje ponad 130,- zł.
    • sallmon Re: Zmatawianie twarzy 17.06.02, 10:10
      Cześć! Mój Misio też sobie zafundował drogie kosmetyki i ... po 2 tygodniach
      dostał alergii. Bywa. A na poryszony problem znalazłam Mu całą serię Ziaji.
      Nazywa się BioBalans. Misio jest bardzo zadowolony - skóra wygląda zdrowiej,
      juz Mu się tak nie przetłuszcza, a wraz z nastaniem upałów nie zaczęły się
      problemy ze swieceniem. Misio szczególnie sobie chwali krem matujacy z tej
      serii (czasem Mu podbieram :) ), który nadaje się do cery tłustej i mieszanej.
      Dodatkową zaletą jest cena - chyba żaden produkt nie kosztuje więcej niż 10
      zł. Seria ma charakterystyczne ziolono-niebieskie opakowania i bez problemów
      mozna ją dostać w sklepach (ostatnio robiłam zakupy z Rossmanie). Pozdrawiam!
      • Gość: Greg Re: Zmatawianie twarzy IP: 212.120.136.* 20.06.02, 08:26
        potwierdzam, ze polskie kosmetyki sa świetne, a teraz w dodatku pięknie
        opakowane, ale mam jedną uwagę co do kremów matujących, uważajcie, żeby nie
        przedobrzyć, można zbyt przesuszyć skórę a nie jest to wcale problem mniejszej
        wagi. na pocieszenie dodam, że podobno tłusta cera dłużej zachowuje młodośc :-)
        pozdrawiam. aha, pomysl o stosowaniu kosmetyków bez tłuszczu, np. z serii AA
        Oceanic, świetna sprawa, nawilżają a nie natłuszczaja.
        • Gość: Grregorz Re: Zmatawianie twarzy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 23:45
          Faktycznie kosmetyki z serii AA sa swietne. Stosuje tylko je gdyz mam uczelenie
          na inne. Tylko one mnie ratuja. Ale nie zauwazylem by zel nawilzajacy matowil
          skore.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka