Gość: Atena IP: *.pwn.com.pl 18.05.01, 13:36 Wytlumaczcie mi, dlaczego na forum kobieta nie ma watkow pod tytulem "lesbianizm to zboczenie" albo "pedaly precz"? Dlaczego wy-faceci tak nienawidzicie homoseksualistow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sara Re: Meska homofobia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.01, 15:27 To faktycznie dziwne, zmiast cieszyc sie, ze o liczbe gejow zmniejsza sie konkurencja o kobiety. Panie tymczasem podchodza do tego racjonalnie i nie maja nic przeciw les, a gejow cenia jako przyjaciol o podobnej konstrukcji psychicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Meska homofobia IP: *.*.*.* 19.05.01, 10:33 Drogie Panie! To takie proste. Pederastia nie jest, jak to sie dzisiaj probuje ludziom wmowic, czyms normalnym, lecz czyms a-normalnym. nie-normalnym. jakims bledem. wypaczeniem. pluciem w twarz matce naturze. meska przyjazn to rzecz swieta. natomiast przepychanie innemu facetowi kiszki stolcowej moze budzic jedynie obrzydzenie. dlatego powszechnym wsrod meczyzn uczuciem wobec pederastow nie jest zadna homofobia, a najzwyklejsze obrzydzenie. Panie wybacza, ale ktos, kto prywatnie robi takie rzeczy, nie ma prawa uchodzic za w pelni normalnego. Cos jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
sara Re: Meska homofobia 19.05.01, 13:27 Tak, jeszcze jedno pytanko: co cie obchodzi czyjas kiszka stolcowa i sposob jej uzytkowania? Mnie wydaje sie obrzydliwych wiele ludzkich pomyslow w dziedzinie seksu, co nie znaczy, ze odmawiam tym ludziom prawa do bycia pelnowartosciowym czlowiekiem, jak dlugo nie krzywdza nikogo i nikomu sie nie narzucaja. Mnie to po prostu nie obchodzi jak zabawia sie pan czy pani X pod koldra. Mam tyle innych ciekawszych rozwazan. Procz tego slyszalam parokrotnie opinie, ze najmniej tolerancyjni, krzyczacy najglosniej, czesto jakby chca zapewnic sobie bezpieczenstwo od posadzen, lub uciekaja przed soba samym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslnik Re: Meska homofobia IP: 217.96.4.* 19.05.01, 13:35 Gość portalu: j napisał(a): > Drogie Panie! > To takie proste. Pederastia nie jest, jak to sie dzisiaj probuje ludziom > wmowic, czyms normalnym, lecz czyms a-normalnym. nie-normalnym No dobrze - nie jest to cos popularnego, ale to nie znaczy, ze trzeba ich nienawidzic? Wiele rzeczy jest popularnych, a jest duzo gorszych. A poza tym masy zawsze uznaja te rzeczy za normalne, ktore naprawde sa popularne (jak np. Big Brother, ktory bynajmniej sensowny nie jest, ale jest normalny - owszem!). > natomiast przepychanie innemu facetowi kiszki stolcowej moze budzic jedynie > obrzydzenie. dlatego powszechnym wsrod meczyzn uczuciem wobec pederastow nie > jest zadna homofobia, a najzwyklejsze obrzydzenie. Zwykla defekacja jest dalece bardziej obrzydliwa niz seks analny (nie wiaze sie on z jakims szczegolnym zabrudzeniem jak sobie czesc wyobraza - wystarczy zobaczyc to np. na jakis stronach w wydaniu np. heteroseksualnym, bo nie jest on wylacznie domena homoseksualistow) , a jednak nikt nie wpadl na pomysl dyskryminacji czy obrzydzenia wobec tych ktorzy sie wyprozniaja:) > prywatnie robi takie rzeczy, nie ma prawa uchodzic za w pelni normalnego. Jasne, ale nie bycie w normie spolecznej jeszcze nie jest niczym zlym. > Cos jeszcze? No to chyba tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Meska homofobia IP: *.*.*.* 19.05.01, 14:09 Panstwo prezentujecie bardzo oswiecona, republikanska postawe. OK, szanuje Was za to. Odnoszac sie do meritum: 1. Mnie osobiscie nie obchodzi, czy pan X robi to w domu z zona, z koza czy z innym panem. Protestuje natomiast wobec radykalnego, jak to Panstwo sugerujecie, oddzielenia sfery prywatnej od publicznej, spolecznej etc. No man is an island, entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main, jak pisal klasyk. 2. No dobrze - nie jest to cos popularnego, ale to nie znaczy, ze trzeba ich > nienawidzic? Wiele rzeczy jest popularnych, a jest duzo gorszych. A poza tym ma > sy > zawsze uznaja te rzeczy za normalne, ktore naprawde sa popularne (jak np. Big > Brother, ktory bynajmniej sensowny nie jest, ale jest normalny - owszem!). > a co mi Pan tu bedziesz opowiadal jakies dyrdymaly o nienawisci i konwencji spolecznej. czytaj Pan lepiej uwaznie posty, na ktore odpowiadasz. 3. > Zwykla defekacja jest dalece bardziej obrzydliwa niz seks analny (nie wiaze sie > > on z jakims szczegolnym zabrudzeniem jak sobie czesc wyobraza - wystarczy > zobaczyc to np. na jakis stronach w wydaniu np. heteroseksualnym, bo nie jest > on > wylacznie domena homoseksualistow) , a jednak nikt nie wpadl na pomysl > dyskryminacji czy obrzydzenia wobec tych ktorzy sie wyprozniaja:) zapytaj madralo, ilu kobietom taki sex odpowiada. jesli udowodnisz, ze fizjologiczna funkcja odbytu jest odbywanie stosunkow analnych, to radze wyslac do "Nature". Publikacja gwarantowana. 4. > > Jasne, ale nie bycie w normie spolecznej jeszcze nie jest niczym zlym. A kto mowi o jakiejs normie spolecznej? jesli dookola mnie beda sami zboczency, a zboczenie przyjete za powszechnie obowiazujace, to kto ma sie leczyc, ja czy oni? Pomysl czasem, zanim cos napiszesz, dzieciaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslnik Re: Meska homofobia IP: 217.96.4.* 19.05.01, 15:07 Gość portalu: j napisał(a): > 1. Mnie osobiscie nie obchodzi, czy pan X robi to w domu z zona, z koza czy z > innym panem. Protestuje natomiast wobec radykalnego, jak to Panstwo sugerujecie > , > oddzielenia sfery prywatnej od publicznej, spolecznej etc. To cudownie, ale chyba nie zgadza sie zbytnio z tematyka postu, ktory dotyczy homoseksualistow, a nie pozycji czlowieka w spoleczenstwie > a co mi Pan tu bedziesz opowiadal jakies dyrdymaly o nienawisci i konwencji > spolecznej. czytaj Pan lepiej uwaznie posty, na ktore odpowiadasz. Sam Pan poruszyl ten temat (nad)uzywajac pojecia 'normalny' (tzn. zgodny z norma) > zapytaj madralo, ilu kobietom taki sex odpowiada. jesli udowodnisz, ze > fizjologiczna funkcja odbytu jest odbywanie stosunkow analnych, to radze wyslac > > do "Nature". Publikacja gwarantowana. ??????? Nie wypowiadalem sie o fizjologii odbytu, tylko o seksie analnym. Ilosc kobiet, ktorym to odpowiada nie ma nic do rzeczy (to kwestia gustu, poza tym jest wiecej chyba mezczyzn, ktorzy to lubia). Nikt nikogo nie zmusza do tego. > A kto mowi o jakiejs normie spolecznej? jesli dookola mnie beda sami zboczency, > a > zboczenie przyjete za powszechnie obowiazujace, to kto ma sie leczyc, ja czy on > i? Nikt, bo wtedy ty bylbys tylko mniejszoscia i tyle. Zreszta tego sie raczej nie leczy. Prosze bez inwektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Meska homofobia IP: *.sympatico.ca 27.05.01, 06:24 Gość portalu: sara napisał(a): > To faktycznie dziwne, zmiast cieszyc sie, ze o liczbe gejow zmniejsza sie > konkurencja o kobiety. Panie tymczasem podchodza do tego racjonalnie i nie maja > > nic przeciw les, a gejow cenia jako przyjaciol o podobnej konstrukcji > psychicznej. Nie mow za nas wszystkie. Ty tez chyba jestes lekko zboczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslnik Re: Meska homofobia IP: 217.96.4.* 19.05.01, 15:14 droga Ateno ,nie ma nic o lesbijkach, bo faceci lubia na nie patrzec itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Meska homofobia IP: *.nnj.adsl.bellatlantic.net 19.05.01, 16:15 No tak ale "prawdziwe" lesbijki nie za duzo maja wspolnego z wymalowanymi lafiryndami o dlugich szponach pokazywanymi w internacie. Odpowiedz Link Zgłoś
sara Re: Meska homofobia 19.05.01, 16:54 A mnie sie wydaje, ze milosc ma wiele twarzy. Ludzie, ktorzy sami sa szczesliwi maja wiecej tolerancji dla sposobu, w jaki szczescie osiagaja inni. Ogladalam Filadelfie z Tomem Hanksem. Byl to dla mnie poruszjacy film o prawie czlowieka do szczescia i milosci, prawie do osiagania tego w sposob naturalny dla tego a nie innego czlowieka. Dla mnie drazniaca jest ostentacja, demoralizowanie mlodych, rozwiazlosc ( chodzi mi np o szokujace liczby podawane przez gejow nawet na tym forum - wydaje mi sie , ze przez ten "przerob" aids rozpowszechnilo sie w tak przerazajacym tempie), uprzedmiotawianie partnera. Ale przeciez jest to problem nie tylko homo. A ludzka fizjologia...niech bedzie sprawa intymna kazdego, podobnie jak sposob uzywania czesci ciala. Przeciez ciezko, lub wrecz niemozliwe jest, przestawic na inna "strone" osoby leworeczne, choc tzw. norma jest inna, i zgodnie z nia skonstruowanych jest wiekszosc sprzetow i urzadzen. A czlowiek jest i wyspa i kosmosem, a w najwazniejszych chwilach zycia i tak jest zawsze sam, wiec jakie prawo ma ktos inny, by mu mowic kogo i w jaki sposob ma kochac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Meska homofobia IP: *.*.*.* 19.05.01, 17:02 wzruszajace. Niech jeszcze takie dwie zaadoptuja mala dziewczynke. jak wtedy takiemu maluchowi wytlumaczyc, ze ma dwie mamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olive do j IP: *.chello.pl 19.05.01, 17:05 Gość portalu: j napisał(a): > wzruszajace. Niech jeszcze takie dwie zaadoptuja mala dziewczynke. jak wtedy > takiemu maluchowi wytlumaczyc, ze ma dwie mamy? A jak wytlumaczyc, ze nie ma rodzicow, ze mieszka w domu dziecka, ze nie ma wlasnego pokoju, ze nikt jego nie kocha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: do o IP: *.*.*.* 19.05.01, 17:08 Wiec wolisz dac dwom paniusiom wychowac dzieciaka na lesbijke. cool! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olive Re: do o IP: *.chello.pl 19.05.01, 17:23 Gość portalu: j napisał(a): > Wiec wolisz dac dwom paniusiom wychowac dzieciaka na lesbijke. > cool! nie kompromituj sie, do tej pory to urodzeniem i wychowaniem nas, gejow i lesbijki zajmuja sie wylacznie heteroseksualni. Jestesmy b. wdzieczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: do o IP: *.*.*.* 19.05.01, 17:31 Gość portalu: olive napisał(a): > Gość portalu: j napisał(a): > > > Wiec wolisz dac dwom paniusiom wychowac dzieciaka na lesbijke. > > cool! > > nie kompromituj sie, do tej pory to urodzeniem i wychowaniem nas, gejow i > lesbijki zajmuja sie wylacznie heteroseksualni. Jestesmy b. wdzieczni. Tak, dlatego jetescie marginesem. Doslownie i w przenosni. Gdyby pozwolic wam na adopcje dzieci, moglibyscie sie stac znaczaca mniejszoscia. a do tego my, normalni, nie mozemy dopuscic. jesli ktos tu sie kompromituje, to chyba ty, i to nieznajomoscia ortografii. popros kogos wyksztalconego, zeby poczytal ci twoje maile, to moze zrozumiesz, o czym mowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olive Re: do o IP: *.chello.pl 19.05.01, 17:35 i co, rycerz w slusznej sprawie? to chyba przerost ambicji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: do o IP: *.*.*.* 19.05.01, 17:39 a moze ty tez przyjezdzasz na love parade? okazalo by sie rychlo, jaki to z ciebie mezczyzna, chloptasiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olive do j IP: *.chello.pl 19.05.01, 17:41 Gość portalu: j napisał(a): > a moze ty tez przyjezdzasz na love parade? okazalo by sie rychlo, jaki to z > ciebie mezczyzna, chloptasiu. a co, chcesz sie umowic? Odpowiedz Link Zgłoś
sara Re: do forumian 19.05.01, 18:32 Tylko na chwilke przerwe te urocza pogawedke...J - netykieta zabrania wytykania bledow ortograficznych, taki argument nie ma nic wspolnego z tzw. meritum. A co do sedna wlasnie - oczywiscie najlepiej jest byc mlodym, pieknym , zdrowym i bogatym a w wersji dziecka - miec kochajaca mame i tate. A co jesli zamiast tego jest sierociniec? Moze lepiej nauczyc sie poprzez autopsje roli jednego z rodzicow, w rodzinie adopcyjnej gejowskiej, niz doznac trwalego okaleczenia psychiki, do ktorego nieuchronnie prowadzi brak milosci i zainteresowania w domach dziecka. Gdybym byla malym, opuszczonym dzieckiem , wolalabym oczywiscie miec mame i tate, ale jesli nie byloby na to szans chcialabym po prostu miec kogos ,kto mnie pokocha tak, jak nalezy to sie kazdemu dziecku. Obawa o "pojscie w slady" wydaje sie nie miec podstaw, bo jak ci juz ktos napisal, wszyscy geje maja rodzicow hetero. Z kolei obawa o molestowanie: przeciez nie jest ono wynalazkiem gejow i podzial przebiega nie po linii orientacji tylko wypaczenia psychicznego. Wiem, ze pomysl dwoch mamus lub tatusiow jest na poczatku szokujacy, dla mnie rowniez, lecz jednak jest lepszy od pomyslu zostawienia dziecka na pastwe porzucenia. To dopiero szok! Odbieglismy mocno od tematu, dyskutujac adopcje przez gejow. Na forum jest oddzielny dzial o wychowywyaniu dzieci i tam jest watek dyskusyjny o adopcji przez geje. A meska homofobia? Jak nad kazda fobia trzeba nad nia panowac i nie dorabiac do niej ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslnik Re: do forumian IP: 217.96.4.* 19.05.01, 20:29 mysle Saro, ze nie wszyscy dorosli do dyskusji. Emocje; zadnych przykladow; zadnych prob rozwiazan; tylko wzajemne dogryzki a potem odejscie od tematu. Tak samo w watku obok. Od razu wyzwali mnie od debili:) i to gej to zrobil choc staralem sie ich bronic przed j. Moze jest tez heterofobia? Choc ja sie nie deklaruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olive rycerz IP: *.chello.pl 19.05.01, 18:39 Gość portalu: j napisał(a): > a moze ty tez przyjezdzasz na love parade? okazalo by sie rychlo, jaki to z > ciebie mezczyzna, chloptasiu. przepraszam, rycerze bronia slabszych. J -ego chyba trzeba zaliczyc do damskich bokserow (a raczej pedalskich :-) bo bije uznawanych przez siebie za slabszych od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
muma odp na post Sary 19.05.01, 23:36 To prawda, Filadelfia jest poruszającym filmem o prawie człowieka do szczęścia i miłości. Tyle, że jak większość filmów, po to własnie został zrobiony, żeby widz odebrał go w określony sposób. Owszem, nie ulega wątpliwości, że homoseksualiści mają prawo do kierowania własnym życiem, jak inni. Pytanie tylko, czy musimy uznawać to za całkowiecie alternatywne, godzić sie na małżeństwa homoseksualistów i adopcję dzieci. I tu ja jestem stanowczo przeciw! Piszesz, że dla dziecka bez rodziców najważniejsze jest, by ktoś je kochał. Zgoda! Tyle, że mimowolnie stawiasz fałszywą alternatywę: dom dziecka albo dwaj tatusie. A nie ma takiej alternatywy. Blokadą przed zapewnieniem dzieciom domów jest polskie fatalne prawo adopcyjne. Rodzin chcących adoptować dziecko jest bardzo dużo, jednak prawo utrudnia adopcje jak może. Wróćmy do tematu i postawmy pytanie inaczej: czy uważamy, że lepiej jest by osierocone bądź niechciane dziecko trafiło do normalnej, czekającej na nie rodziny, czy do związku dwóch gejów? Jeszcze jedno: ja osobiście się boję, że żądania będą eskalowane. Dzisiaj mamy uznać homoseksualizm za zjawisko zupełnie normalne, jutro zgodzić się na małżeństwa homo, pojutrze na adopcję, a popojutrze na urodzenie im dziecka, bo przecież oni są pokrzywdzeni przez los - nie mogą mieć dzieci... Tolerancja - tak, ale dlaczego mam uznawać ich za całkowicie normalnych? Myślę, że w jakimś sensie analogiczna sytuacja jest z niepełnosprawnym: mamy jako społeczeństwo obowiązek pomocy wszystkim niepełnosprawnym, zrobienia wszystkiego, co się da, żeby mogli żyć w społeczeństwie. To nie oznacza jednak, że niewidomy ma być kierowcą ciężarówki, upośledzony umysłowo - nauczycielem matmy, a człowiek bez rąk - cieślą. Tak pojęta polityczna poprawnośc jest bez sensu, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
sara Re: odp na post Sary 20.05.01, 11:03 muma napisał(a): > Owszem, nie ulega wątpliwości, że homoseksualiści mają prawo do kierowania > własnym życiem, jak inni. Pytanie tylko, czy musimy uznawać to za całkowiecie > alternatywne, godzić sie na małżeństwa homoseksualistów i adopcję dzieci. I tu > ja jestem stanowczo przeciw! Mysle, ze nic tu po naszej zgodzie, czy niezgodzie. Ludzie kochaja tak i , oslawione, inaczej. Odmawianie im slubu jest bezprawiem. Poza tym slub na ogol kladzie kres mechanicznemu zaliczaniu wielkiej liczby parnterow, a przeciez to jeden z zarzutow hetero versus homo. Rzeczywiscie , najwiecej kontrowersji ma, byc moze, prawo budzic adopcja: > Wróćmy do tematu i postawmy pytanie inaczej: czy uważamy, że lepiej jest by > osierocone bądź niechciane dziecko trafiło do normalnej, czekającej na nie > rodziny, czy do związku dwóch gejów? Na tak postawione pytanie juz odpowiedzialam: oczywiscie rodzina hetero. Nie uwazam, by rodzice homo mieli byc rownouprawnieni w kwestii adopcji z rodzicami hetero. Jednak teraz ty, mumo odpowiedz: co lepsze - sierociniec czy dwie kochajace osoby, chocby nawet homo? Swoja droga, to prawda o niewydolnosci naszego systemu adopcyjnego. W tym zreszta, paradoksalnie, nadzieja przeciwnikow adopcji przez gejow, bo zanim tam uda sie cos zmienic... A idac dalej: >Tolerancja - > tak, ale dlaczego mam uznawać ich za całkowicie normalnych? Mozesz ich nie uznawac za calkowicie normalnych, ale czemu twoje zdanie ma wplywac na czyjes zycie? > To nie oznacza jednak, > że niewidomy ma być kierowcą ciężarówki, upośledzony umysłowo - nauczycielem > matmy, a człowiek bez rąk - cieślą. Tak pojęta polityczna poprawnośc jest bez > sensu, moim zdaniem. To argumenty demagogiczne i nieadekwatne. Nikt nie oczekuje od gejow prowadzenia zajec i wykladow na temat milosci do kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
muma Re: odp na post Sary 22.05.01, 23:34 > Mozesz ich nie uznawac za calkowicie normalnych, ale czemu twoje zdanie ma > wplywac na czyjes zycie? Ależ ja wcale nie chce wpływac na ich życie swoim zdaniem. Może nie tyle nie chcę, co uznaję, że nie mam prawa. > > To nie oznacza jednak, > > że niewidomy ma być kierowcą ciężarówki, upośledzony umysłowo - nauczyciel > em > > matmy, a człowiek bez rąk - cieślą. Tak pojęta polityczna poprawnośc jest > bez > > sensu, moim zdaniem. > > To argumenty demagogiczne i nieadekwatne. Nikt nie oczekuje od gejow prowadzeni > a > zajec i wykladow na temat milosci do kobiety. Te argumenty wcale nie są demagogiczne, cho, przyznaję, trochę tendencyjnie dobrane. Chodziło mi tutaj o pewne granice tolerancji. Gej ma prawo normalnie i godnie żyć, no tak. Ale czy miałabyś coś przeciwko temu, żeby gej był np. wychowawcą bądź nauczycielem Twojego dziecka? Jeśli nie miałabyś nic przeciwko temu, to zadam następne pytanie: czy ja mam prawo nie chcieć, żeby nauczycielem bądź wychowawcą mojego dziecka nie był gej? Odpowiedz Link Zgłoś
muma Re: odp na post Sary 22.05.01, 23:35 > Mozesz ich nie uznawac za calkowicie normalnych, ale czemu twoje zdanie ma > wplywac na czyjes zycie? Ależ ja wcale nie chce wpływac na ich życie swoim zdaniem. Może nie tyle nie chcę, co uznaję, że nie mam prawa. > > To nie oznacza jednak, > > że niewidomy ma być kierowcą ciężarówki, upośledzony umysłowo - nauczyciel > em > > matmy, a człowiek bez rąk - cieślą. Tak pojęta polityczna poprawnośc jest > bez > > sensu, moim zdaniem. > > To argumenty demagogiczne i nieadekwatne. Nikt nie oczekuje od gejow prowadzeni > a > zajec i wykladow na temat milosci do kobiety. Te argumenty wcale nie są demagogiczne, cho, przyznaję, trochę tendencyjnie dobrane. Chodziło mi tutaj o pewne granice tolerancji. Gej ma prawo normalnie i godnie żyć, no tak. Ale czy miałabyś coś przeciwko temu, żeby gej był np. wychowawcą bądź nauczycielem Twojego dziecka? Jeśli nie miałabyś nic przeciwko temu, to zadam następne pytanie: czy ja mam prawo nie chcieć, żeby nauczycielem bądź wychowawcą mojego dziecka nie był gej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olive do mumy IP: *.chello.pl 24.05.01, 16:01 muma napisał(a): > Ale czy miałabyś coś przeciwko temu, żeby gej był np. > wychowawcą bądź nauczycielem Twojego dziecka? Jeśli nie miałabyś nic przeciwko > temu, to zadam następne pytanie: czy ja mam prawo nie chcieć, żeby nauczycielem > > bądź wychowawcą mojego dziecka nie był gej? Mozesz chcec. Tak, jak chcę miec jaguara za darmo. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes;) do mumy IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.01, 10:14 > > Ale czy miałabyś coś przeciwko temu, żeby gej był np. > > wychowawcą bądź nauczycielem Twojego dziecka? Jeśli nie miałabyś nic przec > iwko > > temu, to zadam następne pytanie: czy ja mam prawo nie chcieć, żeby nauczyc > ielem > > > > bądź wychowawcą mojego dziecka nie był gej? Muma, a czy wykladnikiem jakosc nauczyciela jest tego preferencja seksualna?? A ja nie chce zeby nauczycielem mojej corki byl mezczyzna..bo moze ja zgwalcic (to twoj tok rozumowania) i co? zreszta na pewno ty i twoje dziecko moeliscie nauczycieli lub macie, ktorzy maja preferencje homo, tyle ze nie chca sie przed wami ujawniac.. ramzes;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motek Re: odp na post Sary IP: *.home.cgocable.net 23.05.01, 05:29 Mam wrazenie, ze w rozmowach o _prawach_ gejow nagminnie mylone jest pojecie 'prawa' z pojeciem 'przywileju'. Otoz 'prawo do adopcji' nie jest dla adoptujacych 'prawem' tylko 'przywilejem'. Z punktu widzenia sieroty mozemy rozwazyc 'prawo do bycia zaadoptowanym'. Otoz rowne 'prawa' przysluguja ludziom (wylaczjac skazanych przestepcow) niezaleznie od plci, narodowosci, wyznania i 'orientacji seksualnej'. I juz. Zeby natomiast dostapic przywileju, mozna sie troszke napocic. Mozna na przyklad wymagac od adoptujacych par aby byly dobrze funkcjonujacym zwiazkiem kobiety i mezczyzny. Tak jak 'prawo jazdy' nie jest 'prawem' tylko 'przywilejem' i aby go dostapic, trzeba spelnic okreslone warunki. Uhh, dlugie. Pozdrawiam, -m- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olive do mumy IP: *.chello.pl 20.05.01, 14:14 muma napisał(a): > Wróćmy do tematu i postawmy pytanie inaczej: czy uważamy, że lepiej jest by > osierocone bądź niechciane dziecko trafiło do normalnej, czekającej na nie > rodziny, czy do związku dwóch gejów? A tzw. biale malzenstwa moga te dzieci zaadaptowac, tak? I czy o to Ci chodzi, zeby pozory, a nie milosc do dzieci i gotowosc do ich wychowania decyduja, kto moze adaptowac dzieci? > Jeszcze jedno: ja osobiście się boję, że żądania będą eskalowane. Czy jezdzisz samochodem? Czy wiesz, ilu ludzi ginie kazdego dnia w wypadkach samochodowych? I nadal jezdzisz samochodem? Wymyslono prawo po to, zeby chronic kazdego obywatela. Chcemy, zeby wreszcie to prawo chroni homo tak samo dobrze, jak i hetero. > uznać homoseksualizm za zjawisko zupełnie normalne, jutro zgodzić się na > małżeństwa homo, pojutrze na adopcję, a popojutrze na urodzenie im dziecka, bo > przecież oni są pokrzywdzeni przez los - nie mogą mieć dzieci... Tolerancja - > tak, ale dlaczego mam uznawać ich za całkowicie normalnych? Geje i lesbijki niestety nie sa bezplodni i jak chca, to moga miec dziec. Chodzi tylko o to, zeby miec te dzieci "legalnie" i nie musiec uciekac do zawarcia tzw. bialych malzenstw, bo te dzieci beda wysmiewane przez sasiadow, i aby zadowolic reszte spoleczenstwa. Nie musisz nas uwazac za "całkowicie normalnych". Jestesmy normalni i to jest zapisane w konstytucji kazdego cywilizowanego kraju. Mam do Ciebie pytanie, czy kiedy szukasz pracy, piszesz w CV, ze jestes plodnym, czynnym heteroseksualnym mezczyzna, czy kiedy idziesz z kolezankami na lunch, myslisz tylko o tym, zeby je zaplodnic? Ludzie nie powinni byc traktowani wylacznie przez pryzmat seksualnosci. To chyba juz przerobilismy kilka lat temu. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslnik Re: do mumy IP: 217.96.4.* 20.05.01, 14:54 Gość portalu: olive napisał(a): > Mam do Ciebie pytanie, czy kiedy szukasz pracy, piszesz w CV, ze jestes plodnym > , > czynnym heteroseksualnym mezczyzna, czy kiedy idziesz z kolezankami na lunch, > myslisz tylko o tym, zeby je zaplodnic? Ludzie nie powinni byc traktowani > wylacznie przez pryzmat seksualnosci. To chyba juz przerobilismy kilka lat temu No i ja tez chcialbym sie pod tym podpisac. Czesto widze bowiem, ze tematy seksualne dominuja na forum i niby nie ma w tym nic takiego - tylko ze czasami robi sie juz tego sporo. Wiadomo forum ma pewna przewage nad innymi sposobami komunikacji. O homoseksualistach tez mowi sie troche (BTW - zauwazyliscie, ze temat jest wazny, a przemilczany np. w prasie) .....czasem moze za duzo - jakby naprawde bylo wlasnie istotne, z kim ktos chadza do lozka etc. Wiele ludzi wyraza tu chamskie opinie na ich temat, oni sie jakos bronia tymczasem wiele idiotycznych postow mozna by przemilczec, bo przeciez - jak zauwazyl olivio - nie jest to az tak wazne. Z drugiej strony jednak jestesmy narodem tak nietolerancyjnym, ze taka dyskusja moze miec u nas sens, bo nie wiem, czy zaistnialaby ona np. w Holandii, Francji, pewnych stanach USa. Mysle jednak, ze pogladow niektorych ludzi tak bardzo uprzedzonych nie da sie jednak zmienic, bo ich wyobrazenia o gejach (kiszki stolcowe itp.) przeslaniaja nawet najbardziej przemyslane argumenty. Wiec czasem jak czytam te posty, to nie chce mi sie nic wstukiwac:( Odpowiedz Link Zgłoś
muma drogi Olive! 22.05.01, 23:45 > > uznać homoseksualizm za zjawisko zupełnie normalne, jutro zgodzić się na > > małżeństwa homo, pojutrze na adopcję, a popojutrze na urodzenie im dziecka bo > > przecież oni są pokrzywdzeni przez los - nie mogą mieć dzieci... Tolerancja - > > tak, ale dlaczego mam uznawać ich za całkowicie normalnych? > Nie musisz nas uwazac za "całkowicie normalnych". Jestesmy normalni i to jest > zapisane w konstytucji kazdego cywilizowanego kraju. Wiesz, w różnych konstytucjach są lub były zapisane różne rzeczy i nie wszystkie z nich były dobre... Sam fakt zapisania tego w konstytucji nic jeszcze nie unormalnie, przynajmniej dla mnie. > Mam do Ciebie pytanie, czy kiedy szukasz pracy, piszesz w CV, ze jestes > plodnym, czynnym heteroseksualnym mezczyzna, czy kiedy idziesz z kolezankami na > lunch, myslisz tylko o tym, zeby je zaplodnic? Ludzie nie powinni byc traktowani > wylacznie przez pryzmat seksualnosci. To chyba juz przerobilismy kilka lat temu Oczywiście, że się z Tobą zgadzam! Tu nie ma dla mnie wątpliwości. Człowiek ma prawo do prywatności w sferze m.in. seksu. To, że ktoś jest homo, w żadnym wypadku nie powinno miec wpływu np. na jego karierę zawodową. Nikomu nic do tego! Dopóki oczywiście nie zacznie obmacywać kolegów w pracy lub patrzeć na nich lubieżnie. Ale tu oczywiście to samo dotyczy mężczyzny hetero - podszczypywanie koleżanek w pracy wbrew ich woli, to obrzydliwość i niedopuszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
peter1 Re: Meska homofobia 20.05.01, 14:00 Gość portalu: Atena napisał(a): > Wytlumaczcie mi, dlaczego na forum kobieta nie ma watkow pod > tytulem "lesbianizm to zboczenie" albo "pedaly precz"? Dlaczego wy-faceci tak > nienawidzicie homoseksualistow? Cos chyba pokrecilas. Nie wszyscy faceci nienawidza gejow. Mnie oni zupelnie nie przeszkadzaja, o ile nie oblizuja sie na moj widok. Tak mi sie dwa razy zdarzylo i nie czulem sie najlepiej. To ze kilku facetow na tym forum deklaruje taka niechec nie siwdczy, ze wszyscy tak mysla. Tu obok, Sonia napisala ze wiekszisc facetow nie interesuje seks. Moglbym zapytac, dlaczego wy kobiety tak sadzicie. Ale to bzdura. peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atena Re: Meska homofobia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.05.01, 01:39 peter1 napisał(a): > Cos chyba pokrecilas. Nie wszyscy faceci nienawidza > gejow. No dobra, ty moze jestes wyjatkiem (potwierdzajacym regule!) Zawiodlam sie, bo nikt nie odpowiedzial na moje pytania: 1. DLACZEGO nie macie nic przeciwko lesbijkom? 2. Dlaczego wiekszosc kobiet jest tolerancyjna dla odmiennych orientacji, w przeciwienstwie do mezczyzn?? Dlaczego dla faceta "pedal" to obelga? Odpowiedz Link Zgłoś
peter1 Re: Meska homofobia 21.05.01, 10:11 To to sprobuje Ci odpowiedziec. 1. Na pierwsze pytanie odpowiem pytaniem. A dlaczego mielibysmy cos miec przeciwko lesbijkom? 2. Pytanie drugie: Nie wiem, ale chyba ze wzgledow estetycznych. Wyobrazenia o wspolzyciu dwoch facetow wydaja mi sie nieestetyczne. A kobiety tez sie czasem obrazaja, gdy ktos nazwie je lesbijka. Mysle, ze uogolniasz i chcesz, by ludzie na forum udowodnili, czy potwierdzili Twoje uogolnienia. peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rico Re: Meska homofobia IP: 195.136.25.* 21.05.01, 11:14 Niektóre z wypowiadających sie wcześniej kobiet twierdzi, że homoseksualiści "kochają" w trochę inny sposób. Dla mnie to nie jest żadna miłość, żadne "kochanie" - to tylko obrzydliwe onanizowanie jednego geja przez drugiego pedała. Niech mi nikt nie usiłuje wmówić, że pucowanie odbytu to wielka miłość. To paskudne zboczenie i tyle, i trzeba to wytępić a nie uznawać w imię modnej teraz tolerancji dla wszystkiego co inne. Jest to złe zachowanie a zło pozostanie zawsze złem. Nawet sama natura się zbuntowała i stworzyła AIDS aby w końcu oczyścić z brudu gatunek ludzki. Tylko, że przy okazji cierpią na tym też normalni tzn heteroseksualni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Meska homofobia IP: 141.20.80.* 21.05.01, 11:50 No, no, nie przypuszczalem, ze pederastia to taki brennendes Thema. Adpowiadajac na zarzuty: Nie jestem damskim bokserem. Nie dotknalem w zyciu zadnej kobiety wbrew jej woli. Jesli zas chodzi o pederastow, to co byscie chlopaki zrobili, kiedy stojac sobie spokojnie na jakims koncercie czy pijac Irish Stout czujecie, ze tu nagle na waszym tylku laduje meska reka? Oczywiscie, najprostsza i najbardziej spontaniczna reakcja moze byc jedna: w ryj. Widze jednak, ze dyskusja zeszla na boczny tor. Oprocz irytacji, ze w ogole mozna glosic tak wsteczne poglady, jak moje, i paru jalowych wtretow na temat adopcji dzieci, nikt nie wniosl nic nowego do mojego stanu wiedzy. Moze czyta to jakis seksuolog, psychiatra lub po prostu znawca tematu z naukowym zacieciem? Jesli tak, to czekam na rzeczowe argumenty pro lub contra mojemu stanowisku. Z niektorymi z Panstwa bowiem, szczegolnie z kobietami, nie sposob prowadzic rzeczowej polemiki. Panie przedstawiaja jedynie swoje widzimisie z poza Hanny Bakuly, ktora wszystko wie najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olive meska reka IP: *.chello.pl 21.05.01, 16:51 Gość portalu: j napisał(a): > jakims koncercie czy pijac Irish Stout czujecie, ze tu nagle na waszym tylku la > duje meska > reka? Przeczekaj kilka lat, zadna reka Ci nie na dupie juz sie nie kladzie. Czy wtedy "pederasci" przestana byc zboczeni? Widze, ze niektore osoby maja klopoty z tzw. generalizacja. Nawet moj kot wie, ze ode mnie dostaje chrupki, a od kogos innego kopa. > nic nowego do mojego stanu wiedzy. > Moze czyta to jakis seksuolog, psychiatra lub po prostu znawca tematu z naukowy > m > zacieciem? No i klopoty z uczeniem sie. Przypominam mile, ze "stanowisko" trzeba najpierw zdefiniowac, odpowiednio argumentowac i prezentowac, i dopiero wtedy mozna oczekiwac na kontrargumenty. zycze dalszej nauki. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes:) JULEK JEST DZIEWICA!!! IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.01, 10:28 JULEk alies J. Ty nie dotknales jeszcze zadnej kobiety!! Na innych forach prosiles o porade jako prawiczek :))) he he ramzes:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atena Re: Meska homofobia IP: 195.116.83.* 21.05.01, 12:00 peter1 napisał(a): > To to sprobuje Ci odpowiedziec. > > 1. Na pierwsze pytanie odpowiem pytaniem. A dlaczego mielibysmy cos miec > przeciwko lesbijkom? Nie wiem. A Dlaczego macie cos przeciw gejom? PRzeciez to jest nielogiczne. > 2. Pytanie drugie: Nie wiem, ale chyba ze wzgledow estetycznych. Wyobrazenia o > wspolzyciu dwoch facetow wydaja mi sie nieestetyczne. To dlaczego kobietom tak sie nie wydaje? Ani ja ani znajome kobiety, ani tym ktore pisza na forum nie mowia nic o tym, ze geje albo lesbijki sa nieestetyczne. Wiec pytam, czemu faceci tak maja. chcialam rozwiazac te zagadke, a w odpowiedzi widze same teksty anty-gejowskie. > A kobiety tez sie czasem > obrazaja, gdy ktos nazwie je lesbijka. Wszystko zalezy od intencji nazywajacego. > Mysle, ze uogolniasz i chcesz, by ludzie > > na forum udowodnili, czy potwierdzili Twoje uogolnienia. OBawiam sie, ze calkowicie je potwierdzili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: June Re: Meska homofobia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.01, 15:35 Nie wiem droga Ateno, dlaczego toleruje się bardziej lesbijstwo, natomiast kiedyś czytałam, że w USA przeprowadzano badania, zmierzające do odpowiedzi, jakie sceny w filmach pornograficznych najbardziej podniecają ludzi (pomiar tętna, reakcje fizjologiczne itp.). Okazało się, że najbardziej podniecające zarówno mężczyzn jak i kobiety są sceny, gdzie dwie kobiety (lub więcej) uprawiają seks lesbijski. Oczywiście mowa o większości, gdyż na pewno są osoby, które preferują oglądanie czegoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Meska homofobia IP: 141.20.80.* 21.05.01, 15:48 Gość portalu: June napisał(a): > Nie wiem droga Ateno, dlaczego toleruje się bardziej lesbijstwo, natomiast > kiedyś czytałam, że w USA przeprowadzano badania, zmierzające do odpowiedzi, > jakie sceny w filmach pornograficznych najbardziej podniecają ludzi (pomiar > tętna, reakcje fizjologiczne itp.). Okazało się, że najbardziej podniecające > zarówno mężczyzn jak i kobiety są sceny, gdzie dwie kobiety (lub więcej) > uprawiają seks lesbijski. Oczywiście mowa o większości, gdyż na pewno są osoby, > > które preferują oglądanie czegoś innego. a nie wie Pani przypadkiem, jak wypadl ten test w przypadku dwoch osobnikow plci meskiej? I mozna wiedziec, gdzie to Pani niby wyczytala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Meska homofobia IP: 141.20.80.* 21.05.01, 15:48 Gość portalu: June napisał(a): > Nie wiem droga Ateno, dlaczego toleruje się bardziej lesbijstwo, natomiast > kiedyś czytałam, że w USA przeprowadzano badania, zmierzające do odpowiedzi, > jakie sceny w filmach pornograficznych najbardziej podniecają ludzi (pomiar > tętna, reakcje fizjologiczne itp.). Okazało się, że najbardziej podniecające > zarówno mężczyzn jak i kobiety są sceny, gdzie dwie kobiety (lub więcej) > uprawiają seks lesbijski. Oczywiście mowa o większości, gdyż na pewno są osoby, > > które preferują oglądanie czegoś innego. a nie wie Pani przypadkiem, jak wypadl ten test w przypadku dwoch osobnikow plci meskiej? I mozna wiedziec, gdzie to Pani niby wyczytala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Meska homofobia IP: 203.202.95.* 22.05.01, 08:53 Gość portalu: Atena napisał(a): > Wytlumaczcie mi, dlaczego na forum kobieta nie ma watkow pod > tytulem "lesbianizm to zboczenie" albo "pedaly precz"? Dlaczego wy-faceci tak > nienawidzicie homoseksualistow? Droga Ateno, Tak sie sklada, ze mieszkam w normalnym kraju, jestem heteroseksualnym mezczyzna i uwazam srodowisko homoseksualne za bardzo przyjazne i sympatyczne. Ale sa kraje takie jak Afganistan, gdzie niszczy sie posagi Buddy i znakuje wyznawcow innych religii i homoseksualistow, Kuba, gdzie homoseksualisci laduja w wiezieniach (zreszta za PRLu to tez bylo przestepstwo), no i Polska, ktora jedna noga do Europy, a druga w sredniowiecze (przykladow tak duzo, ze pozwole sobie nie przytaczac). Mezczyzni niestety dominuja - moze Wy kobiety zechcecie to zmnienic i wprowadzic choc troche kultury i akceptacji? Jest tylko jedna odpowiedz na Twoje pytanie - Polska jest, nistety, strasznie zacofana umyslowo, i wielka w tym rola dawnej, czerwonej sily przewodniej, ale jeszcze wieksza tej obecnej, czarnej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
peter1 Re: Meska homofobia 23.05.01, 11:53 >Polska jest, nistety, strasznie zacofana umyslowo, i >wielka w tym rola dawnej, czerwonej sily przewodniej, ale jeszcze wieksza tej >obecnej, czarnej. Można to nazwać zacofaniem. Ale ja wcale nie czuję się zacofany i jeśli Ty uznasz mnie za zacofanego, to niebędę się tego wstydził. Ostatnio rozmawiałem z koleżanką, która przebywa w Danii od dziesięciu już lat i opowiadała mi o przemianach obyczajowych w tym kraju, zresztą byłem tam ostatnio na urlopie i widać to na ulicach. Dla niej zupełnie naturalnym zjawiskiem jest aborcja jako regulacja urodzin, małżeństwa homoseksualne. Dla większości Polaków, nawet dla kobiet dokonujących aborcji, cały czas aborcja stanowi jeszcze moralny dylemat. Tam już takiego dylematu chyba nie ma. Pozbawia się życia dziecko i nie ma problemu. I myślę, że to chyba dobrze, że jesteśmy zacofani. Na pewno musimy przejść drogę do akceptacji małżeństw homoseksualnych ze względów majątkowych, choć nie wiem, czy to jest takie istotne, bo coraz więcej par hetero nie zawiera aktu ślubu i problemu uporządkowania spraw majątkowych w tym nie widzi. Akceptacja adopcji przez małżeństwa homoseksualne przyjdzie jeszcze trudniej. I też nie byłbym pewien, czy to jest zacofanie. Swego czasu w latach sześćdziesiątych i siedemdziesiątych mówiono o polkach, że są zacofane, co karmią dzieci piersią. Kto w Skandynawii karmił dzieci piersią, przecież to wiocha, jak mawia moja córka. Wszyscy faszerowali dzieciaki od urodzenia fantastycznymi odżywkami i wychodowano pokolenie, jak oni to samo nazywali brojlerów. Tak, tak to nazwano w Norwegii, gdzie spędziłem w latach osiemdziesiątych sporo czasu. Na szczęście ta nowoczesność nie dotarła do Polski pełną falą. Będźmy więc czasami zacofani. Pozdrawiam gorąco peter1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rico Re: Meska homofobia IP: 195.136.25.* 23.05.01, 13:13 Polska jest, nistety, strasznie zacofana umyslowo, i >wielka w tym rola dawnej, czerwonej sily przewodniej, ale jeszcze wieksza tej >obecnej, czarnej. Wolę być zacofany niż zboczony. A tak wogóle co masz na myśli mówiąc "zacofana umysłowo"? Czy wyznawanie zasad, norm i tradycji kultywowanych od wieków jest zacofaniem, czy wyznawanie religii jest zacofaniem? Nie lubię ludzi którzy są nadmiernie tolerancyjni i pozwalają innym na wszystko. Czują się oni nowocześni bo to teraz dobrze wygląda być tolerancyjnym i zezwalać wszystkim na wszystko. Stąd tylko krok od anarchii i totalnego bajzlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Meska homofobia IP: *.unregistered.formus.pl 23.05.01, 16:36 Tak, tak. A ty byś chciał być takim co wprowadzi ordnung. A oto program: 1. Wszyscy równi hetero (geje są be) 2. Biali (Murzyni, Romowie, Hindusi są be) 3. Wszyscy myślą tak samo (bo jak myślą inaczej to są be) 4. Wszystkim się podoba to samo (bo jak nie to są be) Pokazów jak eliminować tych co są be mieliśmy już dość dużo, wystarczy wybrać. A co będzie jak TY z jakiegokolwiek powodu staniesz się BE?. Wtedy przypomni ci się "TOLERANCJA". Nie piszę tego by zmienić twoje zdanie, bo go nie zmienisz. Myślę, że jesteś jeszcze młody i z tego wypływa twoja postawa. Przekonasz się kiedyś, że agresja wzbudza tylko agresję tylko że jeszcze większą. Zastanów się co zrobisz gdy twoje dziecko powie "Wiesz tato ja kocham "inaczej" Wydaje mi się że nikt nie ma prawa oceniać innych oprócz Boga, bo On zna "stan" naszego serca. Pewne rzeczy i działania potępia a inne pochwala. I do Niego należy ocena. Postępujmy tak abyśmy poddawani ocenie nie musieli się wstydzić swego życia. Ale mi się napisało. pozdro kolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Meska homofobia IP: 203.202.95.* 24.05.01, 03:13 peter1, W Australii aborcja jest legalna, ale nie stanowi wielkiego problemu, bo dzieki upowszechnieniu antykoncepcji jest rzadko stosowana. ale jesli ktos sie na to decyduje, to na pewno jest to wielki dylemat - tyle tylko, ze zaden autorytet nie ma prawa decydowac za koniete. To jej dylemat. A efekt antykoncepcji jest taki, ze nie ma tu sierocincow i orgomnym problemem spolecznym jest brak dzieci do adopcji. Zycze tego Polsce, gdzie aborcja jest nielegalna, a noworodki znajduje sie na smietniku, antykoncepcja jest droga i trudno dostepna, a domydziecka przepelnione. To mialem na mysli mowiac o zacofaniu tego kraiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motek Re: Meska homofobia IP: *.BrockU.CA 23.05.01, 17:52 Gość portalu: paul napisał(a): > Polska jest, nistety, strasznie zacofana umyslowo, i > wielka w tym rola dawnej, czerwonej sily przewodniej, ale jeszcze wieksza tej > obecnej, czarnej. Zacofanie to pojecie relatywne. Prosze wiec w detalach: w porownaniu do czego Polska jest zacofana? W jakiej dziedzinie (chodzi Ci o obyczaje, przypuszczam)? Co to znaczy 'nie zacofany'? Mam bardzo niemile wrazenie, ze poslugujesz sie jakas kalka umyslowa, nie myslac za siebie ani odrobinke. Pokaz, ze sie myle... Pozdrawiam, -m- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Meska homofobia IP: 193.91.75.* 23.05.01, 18:13 Polska jest zacofana we wszystkich prawie dziedzinach a juz najbardziej w swoim stosunku do ludzi, ktorym pododbaja sie osobnicy tej samej plci. Na Zachodzie ludzie sa o wiele bardziej liberalni, w Polsce niestety w tej sprawie glos ma motloch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslnik Re: Meska homofobia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.01, 19:25 Gość portalu: motek napisał(a): > Zacofanie to pojecie relatywne. Prosze wiec w detalach: w porownaniu do czego > Polska jest zacofana? W jakiej dziedzinie (chodzi Ci o obyczaje, przypuszczam)? Przypominam, ze mowimy o stosunku polskich mezczyzn do gejow i (podbno) tez do lesbijek. O czym sza na razie, bo kazdy hetero wstydzi sie przyznac, ze zwykli raczej brandzlowac sie przy nich niz myslec na ich temat i tyle...A wyladuja sie dla odmiany na gejach i jest cool. Ale odpowiadajac w zastepstwie: W tym sensie jestesmy tu zacofani, ze malo ktory polski facet: np. 1. Wie cos o etiologii homoseksualistow i probach leczenia gejow oraz oplakanych tego skutkach. 2. Uprawial seks analny i nie moze wiedziec, czy jest on obrzydliwy, czy nie nawet w wydaniu hetero, a dodm dla ulatwienia, ze odbyt kobiety niewiele rozni sie od tegoz mezczyzny. 3. Zna osobiscie geja (bo ten np. boi sie ujawnic kolegom, za to chetnie zrobi to przed koleznka) 4. Wie, ze siedzac w kosciolku (100 os.) siedzi z stat. z 2-4 gejami. 5. Jest w ogole (jako Polak) tolerancyjny . 6. Zainterosowal sie ruchami typu gay liberation i ich znaczeniem w przelomach lat 60-tych 7. Jest chrzescijaninem uznajacym rownosc i milosc blizniego, ktory nie spacza roli kosciola uwazajac, ze powinien on tepic gejow. 8. Czyta dobra prase - takze paneuropejska. 9. Uwaza zacofanie za cos zlego. > Co to znaczy 'nie zacofany'? W czym zacofany?? Rzekles, ze to pojecie relatywne, a sam pytasz o ogol:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motek Re: Meska homofobia - M & Myslnik IP: *.BrockU.CA 23.05.01, 20:33 Gość portalu: myslnik napisał(a): No dobra, punkt po punkcie. > > Ale odpowiadajac w zastepstwie: > W tym sensie jestesmy tu zacofani, ze malo ktory polski facet: > np. > 1. Wie cos o etiologii homoseksualistow i probach leczenia gejow oraz oplakanyc > h > tego skutkach. Ja nawet nie wiem, co to jest etiologia. > 2. Uprawial seks analny i nie moze wiedziec, czy jest on obrzydliwy, czy nie > nawet w wydaniu hetero, a dodm dla ulatwienia, ze odbyt kobiety niewiele rozni > sie od tegoz mezczyzny. Czy naprawde uwazasz uprawianie seksu analnego z partnerka za dowod nie- zacofania. Czy potrafilbys odniesc sie do pogladow bez wnikania, co kto robi pod pierzyna. > 4. Wie, ze siedzac w kosciolku (100 os.) siedzi z stat. z 2-4 gejami. Co to ma do rzeczy? Tak, uswiadamiam sobie, ze pewien procent populacji to homoseksualisci. To samo z daltonistami. Tylko ze ja nie oceniam ludzi poprzez pryzmat tego, co robi w sypialni. > 5. Jest w ogole (jako Polak) tolerancyjny . Co to znaczy? Kto to oceni? Czy mam Ci wylozyc, jaki jest moj system pogladow, a Ty przypniesz mi etykietke? Tolerancja jest w czynach. Jedni sa tolerancyjni, inni nie. Ale to nie uprawnia do powiedzenia 'Polska jest krajem malo tolerancyjnym'. > 8. Czyta dobra prase - takze paneuropejska. Co to jest dobra prasa? > 9. Uwaza zacofanie za cos zlego. Kazdy uwaza, bo 'zacofanie' to pojecie pejoratywne. Tylko rozni ludzie rozumieja rozne rzeczy przez 'zacofanie'. OK, dosyc tej sofistyki. Kluczowe pytanie bylo 'w porownaniu do czego'? Moim zdaniem Polska pod wzgledem tolerancji i 'postepowosci' w obyczajach nie odstaje bardzo mocno od innych krajow, z ktorymi miewam kontakt. Ja wiem, ze moje doswiadczenie jednostkowe moze odbiegac od waszego, ale tak juz jest. Co do czytania dobrej prasy: malo ludzi czyta dobra prase bo malo jest dobrej prasy i malo ludzi czyta wogole. Nie tylko w Polsce. I co to jest 'prasa paneuropejska' u licha? The Economist? Co do 'motlochu' itd. Tak, ludzie w stadzie sa generalnie glupi. Zauwazam to, ale tak juz jest. W Polsce jednak (tak samo, jak i gdzie indziej) motloch nie nadaja tonu. Na szczescie. Owszem, wybryki bywaja ambarasujace a czasem i niebezpieczne. Reasumujac: Polska jest krajem _umiarkowanie_ tolerancyjnym. Moglaby byc bardziej. Ale nie jest. Nie ma co bredzic o rzadch motlochu. Pozdrawiam wspolbredzacych, -m- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Meska homofobia IP: 203.202.95.* 24.05.01, 03:22 Motek, 'Witam raz jeszcze, i troche sie sprezyzuje. Polska jest panstwem nieco bardziej postepowym niz Afganistan lub Iran Polska jest panstwem mniej wiecej tak postepowym jak Rosja lub Meksyk Polska jest krajem mniej postepowym niz Francja lub Hiszpania. Mysle, ze to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motek Re: Meska homofobia IP: *.home.cgocable.net 24.05.01, 03:30 Stomil: -Jaki postep? Edek: -No normalnie. Postep. Do przodu... <wiem, cytat niedokladny; moze ktos bardziej oczytany mnie poprawi> Pozdrawiam, -m- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atena Re: Meska homofobia IP: 213.25.56.* 24.05.01, 11:34 Dyskutujecie o zacofaniu, braku tolerancji, postepie etc. A ja zadalam bardzo proste pytanie. Czemu waszym zdaniem mezczyzni duzo gorzej toleruja homoseksualizm niz kobiety. I dlaczego brzydzicie sie gejow, a lesbijki jakos bardziej wam pasuja. Chcialam dowiedziec sie wreszcie czegos o zrodlach meskich "uprzedzen seksualnych" a tu widze dyskusja zeszla na polityke. Wstydzicie sie mowic o sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rico Re: Meska homofobia - do Ateny IP: 195.136.25.* 24.05.01, 12:26 Droga Ateno! Wiesz dlaczego tak jest? Bo każdy normalny, zdrowy i tzw heteroseksualny (nie lubię tego słowa, powinno sie używać NORMALNY, czyli zgodny z pewnym wzorcem, normą) mężczyzna nie zaakceptuje nigdy praktyk homoseksualnych. Mężczyzna jest wtedy mężczyzną kiedy robi "to" z kobietą, nieważne czy młodą, starą, piękną, brzydką, panną czy mężatką - ważne,że kocha się w kobiecie, bo taka jest jego odwieczna rola. Mężczyzna jest stworzony dla kobiety a kobieta dla mężczyzny. Prawdziwy facet z obrzydzeniem patrzy na takiego gościa, który pcha się z penisem do odbytu innego gościa. Po co to robi - z miłości??? Ha, ha, ha!!! Tak go kocha, że musi mu tyłek wypucować!? Miłość do tej samej płci to jedna wielka bzdura, przynajmniej w porównaniu do prawdziwej miłości kobiety i mężczyzny. Tak to właśnie wygląda, homoseksualista będzie zawsze pogardzany przez zdrowego, normalnego faceta, bo to jakiś inny gatunek, jakaś ciota, zniewieściały i delikatny, który nie potrafi i nie chce współżyć z kobietą. Tak ja to właśnie widzę, i nikt nie przekona mnie do innej postawy bo dla mnie homoseksualiści to po prostu zboczeńcy i nie zamierzam im podawać ręki. Pozdrawiam. Rico. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olive do rico IP: *.chello.pl 24.05.01, 15:37 Gość portalu: rico napisał(a): > Prawdziwy facet z obrzydzeniem patrzy na > takiego gościa, który pcha się z penisem do odbytu innego gościa. Po co to > robi - z miłości??? Ha, ha, ha!!! Tak go kocha, że musi mu tyłek wypucować!? > Miłość do tej samej płci to jedna wielka bzdura, przynajmniej w porównaniu do > prawdziwej miłości kobiety i mężczyzny. Tak to właśnie wygląda, homoseksualista > > będzie zawsze pogardzany przez zdrowego, normalnego faceta, bo to jakiś inny > gatunek, jakaś ciota, zniewieściały i delikatny, który nie potrafi i nie chce > współżyć z kobietą. Tak ja to właśnie widzę, i nikt nie przekona mnie do innej > postawy bo dla mnie homoseksualiści to po prostu zboczeńcy i nie zamierzam im > podawać ręki. Pozdrawiam. Rico. Alez nikt Cie nie zmusza do ogladania uprawiajacych seks ze soba gejow, jak i do wyobrazania sobie szczegolowo, jak to robia. To jest wylacznie Twoja wola. Twoja wiedza o gejow ogranicza sie tylko do seksu - przynajmniej tak sie przedstawiles. Jesli to prawda, nie mam juz nic do powiedzenia. Jesli nie, to b. niesprawiedliwie z Twojej strony. W kazdym razie, brak wiedzy i uprzedzenia wykluczaja dyskusje - to tez Twoja wola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes;) DO RICO IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.01, 10:49 nie wiem, moze nie zauwazylem, ale nie dokonczyles swojej inteligentnej odpowiedzi.. Dlaczego tolerujsez milosc lesbijska a ni egejowska?? czesc napisales..troche sie osmieszasz, ale oczekuje na 2 czesz dotyczaca lebijek! ramzes;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszka do Rikiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.01, 19:02 Gość portalu: rico napisał(a): > Prawdziwy facet z obrzydzeniem patrzy na > takiego gościa, który pcha się z penisem do odbytu innego gościa. Po co to > robi - z miłości??? Ha, ha, ha!!! Tak go kocha, że musi mu tyłek wypucować!? > Miłość do tej samej płci to jedna wielka bzdura, przynajmniej w porównaniu do > prawdziwej miłości kobiety i mężczyzny. Tak to właśnie wygląda, homoseksualista > > będzie zawsze pogardzany przez zdrowego, normalnego faceta, bo to jakiś inny > gatunek, jakaś ciota, zniewieściały i delikatny, który nie potrafi i nie chce > współżyć z kobietą. Tak ja to właśnie widzę, i nikt nie przekona mnie do innej > postawy bo dla mnie homoseksualiści to po prostu zboczeńcy i nie zamierzam im > podawać ręki. Pozdrawiam. Rico. Qrde, nie podasz mi ręki, no nieee:( No cóż, może przeżyję i bez tego. Poza tym nie wiem czy byłbym w stanie przełamać głębokie obrzydzenie jakie czuje do takich zboczeńców. A miłość nigdy nie jest bzdurą! Bzdurą to może być np. tekst całego Twojego wcześniejszego postu, ale nie powiem jakim aroganckim chamem trzeba być, by tak po prostu zanegować czyjeś uczucia. A co mi tam - powiem - trzeba być naprawdę wielkim aroganckim chamem. Gratuluję, udało Ci się. Miłość jest na szczęście czymś niezależnym od rasy, orientacji politycznej czy seksualnej. Każdy przeżywa ją właśnie "inaczej". Częścią miłości jest także seks (co niektórym się chyba nie podoba), który każdy przeżywa "inaczej". Z Twojego postu wnioskuję, że uważasz się za "zdrowego, normalnego faceta". Cóż, każdy mieszkaniec psychiatryka powie Ci, że jest w pełni normalny, a każdy więzień, że jest w pełni niewinny. Serio, żal mi Ciebie, że uważasz gejów za ludzi siedemnastej kategorii. Tylko proszę Cię o jedno, będąc wśród przyjaciół wstrzymuj się trochę z demonstracją swojej pogardy dla homo, bo możesz nieświadomie skrzywdzić jakąś bliską Ci osobę. Rico, wierzę, że ten stan nienawiści jest tylko przejściowy, i że życie spowoduje jego zmianę. Co i tak nie zmienia faktu, że się zachowujesz po chamsku. I co to ma być to "pucowanie tyłka"?! pozdrawiam miszka Odpowiedz Link Zgłoś
peter1 Re: Meska homofobia 24.05.01, 14:15 A Ty ciągle swoje. Faceci niekoniecznie brzydzą się gejami. Facetom heteroseksualnym wydaje się niemiłe, by jakiś kolega bawił się jego ptaszkiem lub grzebał mu w pupce. Podejrzewam, że podobnie facetom homoseksualnym podobnie niemiłe wydają się kontakty z kobietą. Tak faceci są zbudowani i tyle. I nie dopatrywałbym się żadnych głębokich uzasadnień. Nie chcę wskazywać palcem, ale zetknąłem się z dużą niechęcią do lesbijek ze strony pewnej kobiety i przypisywałbym to tylko jej wrażliwości. Baaardzo za to lubiła kontakty z facetami. Myślę badal, że zbyt uogólniasz i chcesz, by faceci na forum MEZCZYZNI uzasadnili Ci to. Zapytaj dziewczyn na forum KOBIETY, to pewnie pięknie to uzasadnią. Pozdrawiam peter1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal Re: Meska homofobia IP: *.les.ar.krakow.pl 24.05.01, 14:58 Go�ć portalu: Atena napisał(a): > Dyskutujecie o zacofaniu, braku tolerancji, postepie > etc. > > A ja zadalam bardzo proste pytanie. Czemu waszym > zdaniem mezczyzni duzo gorzej toleruja homoseksualizm > niz kobiety. I dlaczego brzydzicie sie gejow, a > lesbijki jakos bardziej wam pasuja. Moim zdaniem mezczyzna kocha sie z kobieta (oczywiscie jesli jest hetero)i to sprawia mu przyjemnosc. To kobieta go podnieca, jej widok, zachowanie, ogolnie mowiac kobiecosc (ta tajemnicza sila, ktora przyciaga factow i sprawia ze czesto dziwnie glupieja). Skoro tak podziwia kobiete i jej porzada to normalne wydaje mu sie, ze inne osoby patrza tak samo. Kocham kobiete i nie dziwi mnie, ze ktos inny takze kocha kobiete - czy jest to mezczyzna (czestszy przypadek) czy inna kobieta (troszke rzadziej). Nie odczuwam pociagu do mezczyzn wiec nie potrafie zrozumiec jak mezczyzna moze sie kochac z mezczyzna. Wiem ze moze (bo sa przeciez takie przypadki), ale tego nie rozumiem i nic na to nie poradze. Pewnie z tego wynika wieksza tolerancja przez mezczyzn dla homoseksualizmu kobiet niz mezczyzn. Wyobrazenie dwoch kochajacych sie kobiet faceta podnieci (uogolniam), ale dwoch facetow razem w lozku - to raczej wywoluje niesmak. I chyba podobnie powinny odbierac to kobiety tzn dla odmiany wieksza tolerancja dla homoseksualizmu meskiego, a niesmak dla zenskiego. Dlaczego tak nie jest, nie wiem. Ale pewnie z tego samego powodu, dla ktorego akceptujemy i uwazamy za naturalne zachowanie, gdy kobiety caluja sie na powitanie lub pozegnanie, czy przytulaja sie do siebie. I nikogo to nie razi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motek Re: Meska homofobia IP: *.BrockU.CA 24.05.01, 16:30 Bo ja mysle, droga Ateno, ze Twoje pytanie jest podobne do 'Od kiedy przestal Pan bic zone?' albo 'dlaczego Polacy sa antysemitami?'. Odmawiam odpowiedzi. Nie brzydza mnie homoseksualisci. Ani nie pociagaja. Zadnej plci. Nie interesuja mnie obyczaje seksualne osob, z ktorymi nie mam 'ukladow intymnych'. Zeby normalnie pracowac z facetem, o ktorym wiem, ze jest gay, nie musze przelamywac zadnych uprzedzen ani obrzydzenia. Po prostu _jego_intymnosc_mnie_nie_interesuje! Proste, prawda. Serdecznie pozdrawiam, -m- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atena Re: Meska homofobia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.05.01, 01:34 Bardzo sie ciesze, ze sa tacy faceci jak Ty. Wierzylam ze tacy istnieja, ale sam popatrz na to forum i na wypowiedzi wielu facetow przed toba. Z tego co widze, tak wlasnie wiekszosc mezczyzn traktuje homoseksualizm meski. Nie moge tego zrozumiec, boli mnie ten fakt, stad moje natarczywe pytania. Podejrzewalam, ze ta niechec a nawet nienawisc ma jakies psychologiczno-seksualne podloze a nie po prostu zwykla niechec do odmiennosci, i chcialam to rozwiklac. Dziekuje za pierwsze odpowiedzi na ten temat i czekam na wiecej. A co do kobiet - nigdy w zyciu nie spotkalam sie z wyrazna niechecia kobiet do lesbijek. Wydaje mi sie to dziwne i sadze, ze nie jest czeste. Ja sama nie boje sie byc "napastowana" przez kobiete, i choc seks z kobieta mnie nie pociaga, to nie czuje na mysl o tym obrzydzenia, jedynie zwykla obojetnosc. Pary homoseksualne nie budza we mnie zadnych negatywnych odczuc niezaleznie od plci. PRzeciwnie, podziwiam je za to, ze odwaznie "realizuja" swoja nature. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes;) DO KRETYNA J. (JULKA) IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.01, 10:10 czowleiku studiujesz w berlinie i rzucasz sie jak wsza na widelcu w miescie gejow i lesbijek. A to czy bijesz gejow? watpie, bo jak juz zapewne zauwarzyles geje w niemczech to nie malutkie slabiutkie dziewczynki, ale napakowania faceci, wiec twoje stwierdzee, ze komus dolozysz jest niewatpliwie smieszne. no chyba ze w grupie..bo sam, odnosze wrazenie) to jestes niezle zakompleksieonym gejem. ramzes;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes;) do MUMY IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.01, 10:15 > > Ale czy miałabyś coś przeciwko temu, żeby gej był np. > > wychowawcą bądź nauczycielem Twojego dziecka? Jeśli nie miałabyś nic przec > iwko > > temu, to zadam następne pytanie: czy ja mam prawo nie chcieć, żeby nauczyc > ielem > > > > bądź wychowawcą mojego dziecka nie był gej? Muma, a czy wykladnikiem jakosc nauczyciela jest tego preferencja seksualna?? A ja nie chce zeby nauczycielem mojej corki byl mezczyzna..bo moze ja zgwalcic (to twoj tok rozumowania) i co? zreszta na pewno ty i twoje dziecko moeliscie nauczycieli lub macie, ktorzy maja preferencje homo, tyle ze nie chca sie przed wami ujawniac.. ramzes;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes;) DO ATENY IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.01, 10:26 dlaczego nic przeciwko lesbijka? Ateno, jak zapenw zauwazylas lesbijki to kobiety. Wiele filmow Porno zawiera sceny milosce dwoch lesbijek i ogladane sa one przez mezczyzn. Chodzi o to, ze mezczyznom podoba sie sex uprawiany przez dwie kobiety. Najczescie przedstawiane pod postacia pieknych vampow, Natomiast kobiety pewnie nichetnie ogladaja sex w wykonaniu dwoch facetow. Nastepnie, sex lesbijek pokazywany jest jako sex pelen uczucia i piekna. Sex pomiedzy facetami jako brutalny, wyluzdyna gdzeis w krzakach, na ulicy w bramie i tak dalej. Chodz niestety wielu tak robi, wierz mi sex miedzy dwoma facetami tez moze byc pelen uczucia . Z reszta...wiekszosc postaow na tym forum to posty od facetow i oni nie beda wyzywac kobiet, a kobiety sa po prostu bardziej kulturalne i nie wyzywaja ani facetow a ni kobiet. ramzes;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes;) DO ATENY part II IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.01, 10:36 Ateno, dlaczego mezczyzni sa tacy agresywni przeciwko nam-gejom?? dlatego, ze najlepszym przyjacielem kobiety jest facet-gej. I to pawda. Potrafi rozmaiwac o kulturze, sztuce, milosci, kobietach i mezczyznach. A taki normalny "facet"... Polka nozna, piwo, samochody..koniec dyskusji. To po prostu zazdrosc. No i do tego dochodzi cos innego. My sie spotykamy w meskim towarzystwie, w pubych i barach, a ci normalni to niby nie??? Tez ida na piwo z kumplami. Wiec ? Im niestety w glowach tylko sex, a wiec nie ma roznicy czy patrzy na kobiete czy na kobiete les...po prostu patrza na kobiete. Poza tym, kto zrozumie lepiej milosc mezczyzny do mezczyzna jek nie kobieta?? To ona wie jak kocha sie faceta i jest w stanie sobie to wyobrazic, natomiec facet jest sobie w stanie wyobrazic jak kocha sie kobiete i dlatego wiekszosc nie ma nic przeciwko lesbijkoa a wiekszosc kobiet przeciwko gejom. Zobacz ze na forum to najbardzeij natygejowska gromada sa mezczyzni.. Szczeigolnie J., ktory jest prawiczkiem, mieszkajacym w Berlinie i najpewniej tez jest gejem, tylko probuje soebie wmowic, ze jest inaczej. Ateno sorki, ze tak daleko sa moje odpowiedzi (w sensie odleglosci na foeum) od twoich pyta, ale bedzie je lawiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rico Re: Do ramzesa IP: 195.136.25.* 25.05.01, 11:34 Gość portalu: ramzes;) napisał(a): > Ateno, dlaczego mezczyzni sa tacy agresywni przeciwko nam-gejom?? > dlatego, ze najlepszym przyjacielem kobiety jest facet-gej. I to pawda. Potrafi > > rozmaiwac o kulturze, sztuce, milosci, kobietach i mezczyznach. A taki > normalny "facet"... Polka nozna, piwo, samochody..koniec dyskusji. > To po prostu zazdrosc. No i do tego dochodzi cos innego. > My sie spotykamy w meskim towarzystwie, w pubych i barach, a ci normalni to > niby nie??? Tez ida na piwo z kumplami. Wiec ? > Im niestety w glowach tylko sex, a wiec nie ma roznicy czy patrzy na kobiete > czy na kobiete les...po prostu patrza na kobiete. > Poza tym, kto zrozumie lepiej milosc mezczyzny do mezczyzna jek nie kobieta?? > To ona wie jak kocha sie faceta i jest w stanie sobie to wyobrazic, natomiec > facet jest sobie w stanie wyobrazic jak kocha sie kobiete i dlatego wiekszosc > nie ma nic przeciwko lesbijkoa a wiekszosc kobiet przeciwko gejom. Zobacz ze na > > forum to najbardzeij natygejowska gromada sa mezczyzni.. Szczeigolnie J., ktory > > jest prawiczkiem, mieszkajacym w Berlinie i najpewniej tez jest gejem, tylko > probuje soebie wmowic, ze jest inaczej. > > > > Ateno sorki, ze tak daleko sa moje odpowiedzi (w sensie odleglosci na foeum) od > > twoich pyta, ale bedzie je lawiej Piepszysz gościu. Kobiety być może lubią wasze towarzystwo ale nie dlatego, że jakoby jesteście tacy "kulturalni", tylko dlatego że czuja się przy was bezpieczniejsze, bo przecież i tak nie będziesz startował do kobiety i ją nie przelecisz bo to nie twoja orientacja. Dlatego właśnie kobiety traktują was gejów w kategorii wyłącznie jako dobry przyjaciel i kumpel bo czują sie niezagrożone seksualnie, rozmowa z wami jest dla nich mało stresująca i nie muszą sie obawiać różnych podchodów i gier, które są zazwyczaj stosowane przez nowopoznanych, normalnych mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes;) Re: Do ramzesa IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.01, 12:49 BRAVO RICO..jak sam stwierdziels..jestesmy dla kobiet mniejszym zagrozeniem niz ci normalni faceci. i daltego chcetnie przebywaja w naszym towarzystwie, a wam pozostaje zazdrosc :)) pozdrawiam ramzes;) Odpowiedz Link Zgłoś
peter1 Re: Do ramzesa 25.05.01, 15:07 Gość portalu: ramzes;) napisał(a): > daltego chcetnie przebywaja w naszym towarzystwie, a wam > pozostaje zazdrosc :)) > Chyba się zagalopowałeś. Ja Ci niczego nie zazdroszczę. I nie czuję pogardy, mógłbym z Tobą pracować, wypić piwo i tak dalej. Ale na pewno niczego Ci nie zazdroszczę. Bo nie wiesz jaką rozkoszą jest seks z kobietą, dla której seks facetem też jest rozkoszą. pozdrawiam peter1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes;) Re: Do ramzesa IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.01, 15:22 no moze sie zagalopowalem, sorki..slowo zazdrosc to grubo powiedziane. ramzes;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Do ramzesa IP: *.unregistered.formus.pl 25.05.01, 17:58 peter1 napisał(a): > Chyba się zagalopowałeś. Ja Ci niczego nie zazdroszczę. > I nie czuję pogardy, mógłbym z Tobą pracować, wypić piwo i tak dalej. Ale na > pewno niczego Ci nie zazdroszczę. Bo nie wiesz jaką rozkoszą jest seks z kobietą, A więć panu bogu świeczkę i diabłu ogarek!!! Najlepiej na świecie jest BISEXUALISTOM!!!!! > dla której seks facetem też jest rozkoszą. > peter1 Odpowiedz Link Zgłoś
peter1 Re: Do ramzesa 25.05.01, 20:35 >A więć panu bogu świeczkę i diabłu ogarek!!! Najlepiej na świecie jest >BISEXUALISTOM!!!!! Kolo, znów nieuważnie czytasz. peter1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motek Re: Oj ramzes, ramzes IP: *.BrockU.CA 25.05.01, 15:36 Musze Ci powiedziec, ze juz Cie nie lubie. Wcale nie dlatego ze jestes gay (czy tez przedstawiasz sie jako taki). Badz sobie, nic mi do tego. Po prostu jestes glosny i natarczywy. Prawdziwa udreka dla ducha. Pozdrawiam, -m- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes;) Re: Oj ramzes, ramzes IP: 217.80.21.* 25.05.01, 17:31 he he... jak nie krzyczysz to cie nie uslysza..:) ramzes;) Odpowiedz Link Zgłoś
muma Re: Oj ramzes, ramzes 28.05.01, 00:45 Guzik prawda! Czym głośniej będziecie krzyczeli, tym trudniej będzie wam żyć w społeczeństwie. Każda akcja wywołuje reakcję po prostu. Mi na przykład nie przeszkadza, że ktoś jest gej. Niech sobie będzie. Jeśli jednak on zaczyna się obnosić z tym, żąda zalegalizowania małżeństw homo - po prostu błogosławieństwa, to tu następuje opór. Mojej akceptacji nigdy nie zdobędzie. Spartanie zrzucali "niepełnosprawnych (niepełnowartościowych)" w przepaść. To oczywiście okrutne i niesprawiedliwe. Jednak to nie oznacza, że mamy zacząć ich hołubić, a może wpędzić się w kompleksy, że jesteśmy normalnie zorientowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes;) muma.. IP: *.dip.t-dialin.net 28.05.01, 09:10 ja sie nie domagam zalegalizowania zwiazkow, ja po prostu na te legalizacje czekam... Obawiam sie, ze nikt nie bedzie cie pytal o twoje zdanie i to najpewniej cie denerwuje. Po prostu wzorem Niemiec, Czech, Holandii po prostu zostanie taka uchwala wprowadzona i kropka. Wyobraz soebie, ze legalizacja zwiazkow: a. zmiejszy ilosc wolnych strzelcow czyli gei, ktorzy wlocza sie wieczorami po barach, bo beda mialei partnera w domu. b. byc moze zmiejszy sie tez ilosc prob samobojczych wsrod nastolatkow, ktorzy odkrywaja ze sa gejami. c. ludzie zrozumaija, ze geje tez potrafia zyc normalnie. d. ryzyko roznoszenia chorob tez sie nieco zmaniejszy (chodzi mi glownie o europe zachodnia bo tu jest najwicej barow, gdzie mozna zaliczyc kilkunastu facetow na raz). ramzes;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hybryda ha IP: 216.51.32.* 28.05.01, 21:44 Gość portalu: ramzes;) napisał(a): > a. zmiejszy ilosc wolnych strzelcow czyli gei, ktorzy wlocza sie wieczorami po > barach, bo beda mialei partnera w domu. > c. ludzie zrozumaija, ze geje tez potrafia zyc normalnie. > d. ryzyko roznoszenia chorob tez sie nieco zmaniejszy (chodzi mi glownie o > europe zachodnia bo tu jest najwicej barow, gdzie mozna zaliczyc kilkunastu > facetow na raz). > przypadek "a" wyklucza "d". Bo o ile mogac miec "kilkunastu facetow na raz" nie znalazlez tego jednego do tej pory, to znaczy, ze juz nie znajdziesz. Wydaje mi sie, ze piszac o gejach w ten sposob podkresliles "bycie meska dziwka dla mezczyzn". Widac jest to w Waszej naturze... Ponadto punkt "c" wskazuje, ze sam sadzisz, ze nie zyjecie normalnie, a ludzisz sie, ze to nastapi, gdy dojdzie do legalizacji homo_zwiazkow. Dobre, nie ma cio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes;) Re: ha? jakie ha? IP: *.dip.t-dialin.net 28.05.01, 22:59 przypadek "a" wyklucza "d". Bo o ile mogac miec "kilkunastu facetow na raz" nie > > znalazlez tego jednego do tej pory, to znaczy, ze juz nie znajdziesz. Wydaje mi > > sie, ze piszac o gejach w ten sposob podkresliles "bycie meska dziwka dla > mezczyzn". Wydaje mi sie ze nie czytales innych moich postow , b o pewnie cos ci do glowki znagla wpadlo i przelales te bzedty na ekranik. i nie wyzywaj mnie od meskich dziwek, bo mam wrazenie ze to tego zmierzales.... A ile mielas dziewczyn??? Moze ty jeste meska prostututka lub tekim co to tylko zalicza panienki?? Dla twojej wiadomosci: mialem w zyciu tylko jednego faceta i jestesmy caly czas razem, od kilku lat. Wiec? Wydaje mi sie ze co do wiernosci..to moglbys ode mnei uczyc.. ale ty jestes niewatpliwie odporny na nauke.. >Widac jest to w Waszej naturze... Ponadto punkt "c" wskazuje, ze sam >sadzisz, ze nie zyjecie normalnie, Tu sie zgodze, choc nie robie tego chetnie, ale wysowanie jakich glupich argumentow zeby sie z toba z zalozenia nie zgodzic bylo by tez bledem i nie w moim stylu. Nie podoba mi sie to co robi wielu geji, to ze wlocza sie po parkach o uprawiaja sex w krzakach. coz wstyd mi za to, ale przeciez hetero-panienki i hetero panowie, tez robia to w krzakach, na dworcu i byle gdzie. Ale masz racje. Nie podoba mi sie to, niestety nic na to nie poradze, sami taka droge wybrali. Ale jest wielu, ktorzy maja swojich partnerow i sa razem. Tych ktorzy sie wlocza po barach jest niestety mniej. ale to wlasnie ich najbardziej widac i to oni (rowniez niestety) tworza obraz geja, jako zdemoralizowanego prostaka. Wydaje mi sie, ze idac za ta logika mozna by nazwac kazda kobieta k--wa bo kilka z nich sprzedaje sie na ulicy. a ludzisz sie, ze to nastapi, gdy dojdzie do > > legalizacji homo_zwiazkow. obawiam sie, ze homo zwiazku juz sa zalegalizowane. po drugie czesto chodzimy naplaze z nasza corka i nie zwuazylem jakichs dziwnych reakcji, ona bawi sie z innymi dzieciakami, my rozamwiamy z rodzicami innych dzieci i jest ok. wiec? üpo protu jestes jeszcze w tyle. Posiadanie komputera i umiejetnosc podlaczenia sie do internetu nie jest juz czyms niezwyklym, chyba ze np. twoi rodzice (nie chce ich obrazic) nie potrafia obsugiwac komputera i caly czas cie chwala przed sasiadami, jaki to ty zdolny jestes..nie bierz sobie tego do serca. ramzes;) Dobre, nie ma cio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes;) sorry za bledy i literowki.. IP: *.dip.t-dialin.net 29.05.01, 08:25 ..jak sie szybko pisze, to najczesciej robi sie bledy i literowki. sorry za nie. postaram sie w przyszlosci poprawiac moje posty, zanim je "wysle". ramzes;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hybryda Re: ha? jakie ha? ha i tyle IP: 216.51.32.* 29.05.01, 19:40 Ramzes, no przepraszam bardzo, nie moja wina, ze jestes pedalem. Jestes i tyle. Tylko po co tyle krzyczysz? Probujesz tym sposobem zakryc wlasne kompleksy czy co? No bo dla przyklady ja nie mowie i nie wmawiam nikomu - kochajcie mnie, jestem super i cacy. Tak jak ty to probujesz wmowic "innym", "innym" w twoim pojeciu. Wlasciwie dla ciebie "inny" to kazdy kto nie jest pedalem....i stad moze to moje "ha". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes;) Re: ha? jakie ha? ha i tyle IP: *.dip.t-dialin.net 29.05.01, 20:04 przeczytaj to co napisales i zastanow sie czy to ma sens.. bo dla mnie nie. o jakich kompleksach mowisz?? wlasnie przeczytalem, ze najwiekszymi "homofobami" sa: ludzie z malych miejscowosci ludzie ze slabym wyksztalceniem ludzie praktykujacy gorliwie religia. do ktorej grupy sie zalapales?? ramzes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motek Re: ha? jakie ha? ha i tyle IP: *.BrockU.CA 29.05.01, 22:30 Jeszcze raz - ramzes, jestes napastliwy balwan. Przestan prosze. Nawiasem mowiac, skad sie bierze heterofobia takich jak ty? -m- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes;) Re: ha? jakie ha? ha i tyle IP: *.dip.t-dialin.net 29.05.01, 23:52 ja ci nie ublizylem Polaku jeden... a w tobie skad sie bieze homofobia? ramzes;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motek Re: ha? jakie ha? ha i tyle IP: *.home.cgocable.net 30.05.01, 02:37 Uwazam, ze jestem wolny od tego, co nazywasz homofobia. Nie obchodzi mnie Twoje zycie plciowe, podobnie jak zycie mojej sasiadki. Zagladam czasem na to forum - a tam ty, aktywista na rzecz tego czy tamtego. To bylo calkiem mile forum, dopoki chlopaki nie rozpetaliscie tej dziwacznej wojny. Tak jak jadowite pyskowki antysemitow uczynily forum 'Swiat' nie do przelkniecia, tak i Wasza wojna juz nie wiem o co odbiera mi moje do tej pory ulubione forum. Trudno. Ale troche zal, dalem upust swojej niecheci do takich pyskaczy. Juz pisalem, nie lubie Cie nie dlatego, zes gay, tylko dlatego ze jestes glosny i natarczywy. Chcesz dzialac 'na rzecz tolerancji' kolego - wyjdz na swiat z tego ciasnego forum. Tak jawnie, z imieniem i nazwiskiem. Do tego mialbys jaja? -m- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnich do Ramzesa IP: *.dhcp.mcphu.edu 30.05.01, 00:05 Ramzes czy Ty chcesz wytlumaczyc ludziom ze homoseksualisci sa rozni? Rozumiem ze sam uwazasz ze od przecietnego homoseksualizmu odstajesz. Przyznajesz chyba (jesli nie to mnie popraw) ze z zewnatrz homoseksualizm moze wygladac dosyc wulgarnie. Zwyczajnie zniechecac. Potrzeba wysilku zeby zobaczyc homoseksualizm o innym obliczu ktora szuka wartosci typowych dla kultury np europejskiej czy wogole jakiejs kultury. Homoseksualisci sprawiaja czasem takie wrazenie jakby chcieli powiedziec skoro wszyscy sa przeciwko nam to nam nic nie zostaje tylko hedonizm. Jak mam isc do piekla to tutaj chociaz sobie troche porucham itd na dziesiatki sposobow. Rozumiem ze bola Cie dwie rzeczy: po pierwsze ze ludzie nie wiedza jak bardzo homoseksualisci sa zroznicowany a po drugie ze doceniasz pewne wartosci a i tak spotykasz sie z negacja. No coz rozumiem to. Moze byc przykro. Zaczales interesowac sie ruchami koscielnymi zrzeszajacymi homoseksualistow. Moze tam znajdziesz wsparcie i pomoc ktore pomoga Ci stawic czola tym problemom. Nie wsciekaj sie tak bo niektore Twoje posty mozna zle odebrac. Patrzac na innych homoseksualistow na forum. Takiemu hetero jak ja tez nie jest latwo przyjac was generalnie jak braci. Trudno podzielic sie chlebem przy stole z kims kto bedzie podejrzewac czlowieka o jakies krypto albo o hipokryzje itd. Jak zaufac komus kto sie afiszuje ze tyle dup widzial, bardzo wiarygodny facet nie ma co . Pewnie pojdzie za rog i powie ze czyjas dupe w moim domu tez widzial. Czyli nie rzucaj perel przed wieprze bo przyjda i je zadepcza. Ciezko bo ryzykuje sie nie tylko swoje wlasne straty ale tez bliskich. Watpliwe zreszta czy bedzie chcial zeby sie z nim dzielil bo w nim moja postawa tez moze wzbudzac niechec. Tolerancja to nie znaczy oklamywanie kogos mimo ze np uwazamy ze cos naprawde jest zle, bo to nie jest tolerancja tylko lekcewazenie. Trzeba np o problemach rozmawiac i probowac je rozwiazywac a nie chowac glowe w piasek i nazywac to tolerancja. CZy jesli ktos ma w dupie to co robisz to znaczy ze Cie toleruje? mnich Odpowiedz Link Zgłoś
muma Re: do Ramzesa 30.05.01, 00:46 Drogi Ramzesie! Piszesz, że Ty nie żądasz legalizacji związków homo, tylko na nią czekasz. Dobrze. Mnie wcale nie denerwuje legalizacja - nawet zbyt wiele mnie ona nie obchodzi. Jeśli taka legalizacja np. w Polsce nastąpi, to będzie to kompromitacji instytucji małżeństwa - nic więcej. W sumie nic wielkiego. To trochę tak, jak modne ostatnio unieważnienia ślubu kościelnego. Po prostu zmniejsza prestiż ślubu kościelnego i tyle. Wprowadzenie małżeństw pedałów na pewno pedalstwa nie unormalni - nie oszukuj się. To jest zboczenie (w sensie biologicznym nie różni się niczym od pedofilii lub zoofilii) i tak pozostanie. To, że statystycznie zdecydowana większość ludzi zacofanych ma konserwatywne poglądy nie oznacza jeszcze, że każdy o konserwatywnych poglądach jest zacofany. Krzycz, krzycz i krzycz ile chcesz, a ja Ci mówię po stokroć: PEDALSTWO NIE STANIE SIĘ NORMALNE, CHOĆBY NIE WIEM KTO JE LEGALIZOWAŁ I UNORMALNIAŁ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hybryda Re: do Ramzesa, ho! IP: *.bostma.adsl.bellatlantic.net 30.05.01, 03:31 Coz Ramzesie, mam tylko nadzieje, ze nie reprezentujesz ogolu. Widac, ze cierpisz, cierpisz i to bardzo. Chcesz sie wyrwac, biec i zlapac cos, czego nigdy miec nie bedziesz. Krzyczysz i nienawidzisz. Probujesz cos tlumaczyc, prosic o zrozumienie niezrozumialego i ciagle czujesz swoj bol, bol i cierpienie. Czy bycie pedalem az tak boli? Czy jest to tylko w twojej psychice czy tez ma ten bol inna postac? Wiem, ze nie mozesz spac, a jad saczy sie z ciebie, bo czujesz, ze odstajesz od normy. Sam rozumiesz, ze jestes po prostu inny. I ta prawda zabija, zabija cie powoli, bardzo powoli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes;) do wszystkich. IP: *.dip.t-dialin.net 30.05.01, 08:57 srodowisko gejow jest bardzo zroznicowane.. niestety to co najczesciej mozecie spotkac na dyskotekach lub barach, to niestety przegiete przypadki bez stalych partenrow, skaczace z kwiatka na kwiatek. Ci ktorzy maja swoich partnerow staraja sie unikac takich miejsc bo zagrozenie, ze ktos sie do partnera przyczepi jest bardzo duze. Jezeli zalozycie ze 2.000.000 Warszawie 5% to geje = 100.000, a potem pojdziecie na jakakolwiek dyskoteke to zobaczycie najwyzej 100-200 osob. I to na ich podstawie budowana jest opinia. Pozostali nie sa az tak "Zauwazalni" bo nie czuja potrzeby walesania sie po barach i dyskotekach. I niestety to ci najbardziej cierpia na braku tolerancji. No i jesli mowa o tolerancji, to o ile srodowisko gejowskie (nie wiem jak lesbijki) domaga sie tolerancji to samo w sobie jest bardzo nietolerancyjne. Nie chodzi mi o to ze wielu jest negatywnie nastawionych to heteroseksualistow (bo to jakby niechec obustronna). Czesc z nas uwatam ze "siostry dyskotekowki" to przegiete ciocie, inni to napakowane polglowki i tak dalej. Tak wiec tu przypinanie kazdemu gejowi metki zboczenca jest nieco krzywdzace. Ok, moze homoseksualizm nie jest w 100% normalny, ale dopoki nie ma skutecznego lekarstwa nalezy go jakos zaakceptowac a nie porownywac do zoofilii i pedofilii..od bedy mozna by takze heterosexualizm porownac do zboczen, bo w zasadzie w sexie chodzi tylko i wylacznie o "wymiane plynow" i zabawe. (sorry za tak niskiej jakosci argument). I o ile zwierzeta czy martwi nie bardzo moga decydowac czy tego chca czy nie, my tak. Zgadzam sie, ze odkrycie, ze sie jest homo dla 19 latka jest fatalna, glownie chodzi o szkole, znajomych, rodzina i tak dalej. Jesli sie to jakos zaakceptuje to mozna swobodnie zyc, choc w dlaszym ciagu "otwartosc" ie jest wskazana (szczegolnie w Polsce). Jak wiekszosc wie, ja mieszkam w Niemzech i tu jest znacznie latwiej. Istniej rozwinieta siec barow o roznej jakosci o nagich dyskotek, barow-pieprznikow, az do calkiem normalnych dla tych ktorzy chca sie spotkach ze znajomymi i pogadac przy piwie, a niewatpliwie latwiej spotkach sie w barze dla gejow niz dla "normalnym". I tu musze przyznac, ze naleze do tej ostatniej grupy. Czyli: zyje ze swoim przyjacielem i z corka, mam y kilku przycjacil homo i hetero, ktorzy o nas wiedza i nie maja nic przeciwko, a to najczesciej oni wyciagaja nas na sangrie lub piwo. Po dyskotekach sie nie walesamy po barach tez bardzo zadko, ale to tylko wlacznei jesli musimy sie wyluzowac po stresujacym tygodniu. Najczesciej geje "spoza" sceny spotykaja sie w domach w dosc szczeglnych srodowiskach. Internet umozliwil nawiazywanie znajomosci tylko z tymi ludzmi, ktorzy nam odpwiadaja. O ile kiedys jedynym sposobem ny poznanie kogos bylo "szukanie" po knajpach i tak dalej, to teraz mozna spotkac sie na czacie i "poznac blizej". Niewatpliwie ulatwia to seklekcje przyjaciol i znajomych. Ktos napisal ze biegne i krzycze i szukam, czecgos czego nie bede mial...smieszan, w zasadzie nic mi nie brakuje i jedyne co staram sie robic to w jakis sposob pomow tym, ktoerzy sa w Polsce. Wiem, ze nie uda mi sie zmienic opinii wszystkich, ale moze kilka osob..to juz bylby sukces. A wracajac do tolerancji: otylosc tez nie jest akceptowna a co gorsza jest niestety widoczna. wrodzona niepelnosprawnosc tez nie jest akceptowana, ale jest i trzeba z nia zyc. lysienie..tez nie jest przyjemnym procesem, slepota tez... w zasadzie nic co jest inne nie jest akceptowane, ale jest tolerowane. Tak samo jest z homosexual.... odopoki nie bedzie na to lekarstwa, trzeba jakos to tolerowac i nie utrudniac innym i tak juz czasem niezle poplutego zycia, tylko dlatego ze nie zgadza sie to z czyims swiatopogladem, a tym bardzien ni enalezy zabraniac ooficjalnego bycia z druga osoba. Ok, moze sie to komus nie podobac, ale to o niczym nie swiadczy. Jak do tej pory niekt nie obudzil sie rankiem i nie powiedzial: ok, dzic bede niewidomym, albo dzien nie bede mial rei, albo dzic bede gejem... Zabranianie gajom i lesbijkom nauczania w szkole tez jest nieuzasadnione bo co ma nauka matematyki do sexu... Ja zwiazku nie widze..tym bardziej jak sie ma partnera w domu. Jak widzicie (nie musicie sie z tym zgadzac) jest wiecej argumentow za tym, zeby umozliwic zwiazku, nie musza to byc 100% malzenstwa, chodzi o prawne regulacje, niz przeciw. Przeciw sa tylko dwa argumenty: nie jest to normalne z punktu widzenia historii i religii. oba w przypadku Polski bardzo silne, ale przy minimum dobrej woli do oslabienia. Za, argumentow jest wiecej...a tym najsliniejszym jest to, ze 2 OSOBY 8nie zwierzea, zmarli czy koniki polne, gnidy lub cos tam innego) decydua sie byc razem, a nie wloczyc siie po barach i skakac z kwiatka na kwiatek, pomagac sobie i wspierac sie wzajemnie. pozdrawiam wszystkich tych, ktorzy zabrali jakikolwiek glos w tych wszystkich dyskusjach - modry lub mniej), bo przyczynilo sie to do poznania argumentow obu stron. ramzes;) i moze lepiej juz zakonczmy te dyskusje bo wiecej nic nie wymylimy, teraz tylko pozostaje analiza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hybryda Heh IP: 216.51.32.* 30.05.01, 14:37 Tak Ramzesie, zyj i pozwol zyc innym. W tym wszystkim jednakze zal mi twojej corki. O ile to co pisales bylo prawda. Nie wiem jaki przyklad moze Ona czerpac z "dwoch tatusiow"? Czy tez dla "niepoznaki" kazecie jej wolac do jednego z was "mamusiu"?? Dla mnie dosc niesmaczne. Ehhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes;) Re: Heh IP: *.dip.t-dialin.net 30.05.01, 15:09 ona mowi do nas po imieniu. ok? i o ile w Polsce bylo by to dziwne tu nikt specjalnie sie tym nie przejmuje, ani pani w szkole, ani ludzie na plazy, ani sasiedzi.. straszne nie? ;) ramzes;) ja mysle ze powinnismy juz zakonczyc te cala dyskusje. pozdrawiam wszystkich jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hybryda analiza rozpoczeta :0) IP: 216.51.32.* 30.05.01, 18:24 Gość portalu: ramzes;) napisał(a): > Tak wiec tu przypinanie kazdemu gejowi metki zboczenca jest nieco krzywdzace. > Ok, moze homoseksualizm nie jest w 100% normalny, ale dopoki nie ma skutecznego > lekarstwa nalezy go jakos zaakceptowac ... Tak ramzes, sam widzisz swoja chorobe. Chcesz sie zatem leczyc? Gdzie indziej pisales, jak bycie gejem jest super i wspaniale. I tak sie kochacie i macie cos czego my nie mamy. Cos sie gubisz w zeznaniach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M & Ms Re: analiza rozpoczeta :0) IP: 193.91.75.* 30.05.01, 18:31 > czego my nie mamy. Cos sie gubisz w zeznaniach... Hybryda masz straszne jakies problemy chyba... Wiesz o tym, ze ci co nienawidza homoseksualistow, najczesciej maja nieuswiadomiony pociag homoseksualny? Dlatego tak bardzo pluja na gejow, bo podswiadomie wiedza, ze sami tacy sa i sie boja... przemysl to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hybryda ? IP: 216.51.32.* 30.05.01, 19:05 Nienawidziec? Was? Dlaczego? Powiedzialem gdzies tak? Czytaj uwaznie! To tak jakby nienawidziec kogos kto ma raka. Nikt nie chce miec raka. Po prostu krzyczycie, caly czas krzyczycie i wyzywacie wszystkich od najgorszych, kto nie mysli tak jak wy. I to mnie chyba drazni. Tylko tyle. I az tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes;) hybrydo IP: *.dip.t-dialin.net 30.05.01, 19:14 jasne, ze bycie gejem nie jest idealnym sposobenm an przezywanie zycia, szczegolnie w Polsce. I kiedy tam mieszkalem tez mi bylo ciezko, ale od kiedy mieszkam w Niemczech, gdzei mam swobode juz mi nie przeszkadza bycie gejem. a co do normalnosci. czasem rodza sie ludzie bez reki, czasem ci ktortzy nei moga chodzic i tak dalej. W Polse jednak zadko sie ich widuje. Tu natomias to normalne ze jakas babcia na wozku jedzie do sklepu. Tak wiec wszystko zalezy od spoleczenstaw. Napisalem, ze gdy pojawi sie lekartwo to bedzie to niewatpliwie zbawiednie ta wielu chlopakow, ktorzy musza sie jakos boryka w tym katolickim kraju. I nie tylko tam. I napisalem tez, ze w tym momencie juz bym nie korzystal z takiego lekarstwa. Moze dlatego ze jak pewnie bedziesz chcial dodac, jestem w 100% gejem. Ale najwyrazniej nie jestem taki fatalny, skoro przed godzina kumpelka zadzwonila i powiedzial, ze chciala by takiego meza jak ja..nawet geja. Moze po prostu kobiety bardziej doceniaja dusze? ramzes;) Odpowiedz Link Zgłoś