aint.important 27.02.06, 09:13 Witam. Mam 180 cm i tylko 55 kg. Znacie sposób na przytycie chociaż o 10-15 kg? Jak do tej pory skutkowała tylko (na krótką metę) dieta amerykańska. Może da się jakoś inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsnotme Re: Jak przytyć? 27.02.06, 09:45 jakiś siłowy sport uprawiany regularnie i suplementy na masę i energię. dieta amerykańska? ale masz pomysły, to może w ogóle dzień i noc czekoladki zapijaj colą przed telewizorem? Odpowiedz Link Zgłoś
typowy_kark Re: Jak przytyć? 27.02.06, 09:55 jesc i cwiczyc silowo. wejdz na jakies forum internetowe dla "kulturystow", tam znajdziesz odpowiedz na wiekszosc swoich pytan. sprawdz : fbb.pl kfd.pl sfd.pl jak widzisz adresy sa proste, zeby nie przeciazyc umyslu przecietnego " kulturysty". sam proces tycia przy takiej niedowadze i w poczatkowym okresie treningu i prawidlowego odzywiania bedzie szybki (ale nie podam ci zadnych kg), ale na "plazowa sylkwetke" to juz raczej sie w tym roku nie zalapiesz :> Odpowiedz Link Zgłoś
no1teresa Re: Jak przytyć? 27.02.06, 10:31 na pewno da sie inaczej i przede wszystkim z pozytkiem dla zdrowia kluczowe jest zrownowazenie stanu zoladka i sledziony zakladam, ze skontrolowales swoj organizm badaniami i wykluczona zotala zla praca ukladu hormonalnego oraz pasozyty jesli nie stwierdzono jakichs konkretnych powodow, to Chinczycy beda sie dopatrywac u Ciebie zaburzen w pracy zoladka i sledziony (moga to byc zaburzenia natury energetycznej), bo wlasnie krag zoladka i sledziony odpowiada za problemy z waga - mowimy oczywiscie o problemach z nadwaga lub niedowaga przy prawidlowym odzywianiu mozesz tez miec zanieczyszczony organizm, wazny jest zwlaszcza stan jelit, które u wielu osób są "zaklajstrowane"; wówczas, pomimo jadania wartościowego pożywienia organizm nie jest w stanie go wchłonąć w jelitach zatem sposob odzywiania sie jest kluczowy, ciekawe jak wyglada Twoj jadlospis Odpowiedz Link Zgłoś
aint.important Re: Jak przytyć? 27.02.06, 11:07 No cóż, jem tak, jak (podobno) nie powinno się jeść, kiedy chce się utrzymać linię: nieregularnie, często przed snem, duże porcje (np. dwa talerze zupy+dwie porcje drugiego dania), nie odmawiam sobie słodyczy... I nic nie pomaga, choć tak naprawdę jakoś wyjątkowo źle mi z tym nie jest. Lubię jak mi zazdroszczą, że mogę zjeść co chcę i ile chcę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
typowy_kark Re: Jak przytyć? 27.02.06, 11:32 to nie tyj, skoro ci dobrze ze swoja waga - szkoda sie meczyc w imie czegos, do czego sie nie ma przekonania (bo nabranie wagi, szczegolnie przy szybkim metabolizmie, to moze byc naprawde masa pracy). tylko trzymaj sie czegos jak wiatr zawieje. Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: Jak przytyć? 02.03.06, 01:24 wszystko w kwestii zmiany podstawowych nawyków, założę się że nie jesz dobrych śniadań, drugich śniadań, często zwlekasz z obiadem a czasami jesteś zbyt zmęczony na kolację, jak już jesz to jest to duża porcja więc uważasz że wszystko jest ok, ale tak nie jest ja osobiście miałem i mam nadal duży problem z przybraniem na wadze, ale idzie mi to jakoś właśnie po uzmysłowieniu sobie tego... do tego odżywki, siłownia... powinno pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
kali_25 Re: Jak przytyć? 03.03.06, 11:45 W wieku 18 lat przytyłem 15 kg w ciągu roku, siłownia, dużo węglowodanów i białka, regularne posiłki, unikanie alkoholu i papierosów. Nic trudnego. Odpowiedz Link Zgłoś
maturient Re: Jak przytyć? do kali_25 03.03.06, 17:39 a ile ważyłeś po tym przytyciu w wieku 18 lat i ile miałeś wzrostu? Odpowiedz Link Zgłoś
kali_25 Re: Jak przytyć? do kali_25 03.03.06, 19:14 180 cm wzrostu, przed ważyłem 65 kg, Odpowiedz Link Zgłoś