Dodaj do ulubionych

Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych?

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 13:50
Witajcie, Kochani Mężczyźni.
Pierwszy raz zakładam tu jakiś „wątek”, mam nadzieję, że znajdą się fajni
ludzie chcący zostawić parę słów od siebie. Temat? Proszę bardzo.
Czy według was istnieje przyjaźń między kobietą a mężczyzną? A jeżeli tak, to
czy można uniknąć w niej podtekstów erotycznych?
Obserwuj wątek
    • Gość: olfre Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? IP: 195.205.47.* 14.10.01, 14:53
      niemozliwe!
      • Gość: Zulu Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? IP: *.telia.com 14.10.01, 17:11
        Jest mozliwe,ale do pewnego czasu.Zulu
    • Gość: kris Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? IP: *.ists.pl 14.10.01, 22:50
      Normalnie niemozliwe. Chyba, ze On jest gayem albo Ona lekko bi.
      • Gość: miriam26 Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? IP: *.telkab.pl 14.10.01, 22:58
        Tak przyjaźń jest możliwa ale czasem jest tylko kwestią chwili, aby przerodziła
        się w coś więcej. Mechanizm wydaje się być prosty. Ponznajesz mężczyznę. Macie
        te same zainteresowania, lubicie te same filmy, te same kolory itp. Chodzicie
        razem na piwo, czasem zwiększa grupą przyjaciół i nagle łup!! - dotknął twojej
        ręki a ty chcesz go pocałować i przytulić.
        W moim przypadku tak to mniej więcej wyglądało i nawet jeśli podtekst erotyczny
        trwał krótko to przyjaźń po nim sprawiała wrażenie innej. Nadal uważaliśmy sie
        za przyjaciół, ale czuło się atmosferę jak w małżeństwie po przejściach.
        Miłości nie było a i przyjaźń zupełnie inna (nie mylić z "gorsza")
        • alosza Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? 21.01.02, 14:28
          miriam pięknie to napisała tak to działa nietety? na szczęscie?
    • Gość: mim Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? IP: 212.106.0.* 15.10.01, 09:29
      Możliwe pod warunkiem, że on jest impotentem, a ona skrajnie oziębła.
      To chyba naturalne, że jeśli ludzie płci przeciwnej się lubią, bardzo dobrze
      znają, spędzają wspólnie wiele czasu, dobrze się przy tym bawiąc, to wcześniej
      czy później coś musi zaiskrzyć.
      Mam kilka przyjaciółek, podteksty erotyczne występują, ale raczej w żartach i
      do niczego więcej nie dochodzi z tej prostej przyczyny, że większość z nich to
      przyjaciółki mojej narzeczonej. Lojalność obowiązuje z dwóch stron.
      • Gość: Janek Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych IP: *.ipartners.pl 15.10.01, 10:16
        Przyjaźń taka jest możliwa.
        Oczywiście jest łatwiej, jeśli oboje nie są absolutnie w swoim typie. Gorzej
        jeśli Ona mu się podoba, a On też nie jest w Jej mniemaniu brzydki czy głupi.
        Czasem trudno jest zaakceptować, że możliwa między dwojgiem ludzi jest tylko
        przyjaźń.
        Sam miewam czasem wątpliwości czy taka przyjaźń jest możliwa. Właściwie teraz
        uczę się jak zaprzyjaźnić się z dziewczyną piękną, zmysłową i bardzo
        inteligentną. To trudna sztuka, bo Ona bardzo mi się spodobała i gdyby była
        wolna, to ......
        Ale to jest niemożliwe, więc mogę zostać tylko i wyłącznie Jej znajomym,
        najwyżej przyjacielem. Jestem czasem zły, że nie nastąpi nic więcej. Zżymam się
        na los, który zetknął mnie z Nią tak późno. Ale cóż zrobić.
        Jeśli będzie moją koleżanką i przyjaciółką to i tak będzie to dla mnie coś
        szczególnego.

Pozdrawiam Cię, bo wiem że czasem wpadasz na forum.
        Janek
        • Gość: maei Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych IP: *.provider.pl 15.10.01, 14:14
          Hmm... trudne to. Jak poznaje faceta to najczesciej od razu mowie, ze idziemy
          na pivko. Zero seksu, zero grzechu. I cio sie potem robi? Najczesciej facet sie
          nie odzywa. I mi jest ciezko. Kurcze tylu potencjalnych kumpli sie przez to
          zmarnowalo. A ja na prawde czasem chce tylko pokonwersowac. Jak sie zaczyna
          studia w obcym miescie, to wlaciwie caly czas szuka sie okazji do poszerzenia
          swoich znajomosci. I cio...? Ja nie mam przyjaciela a on surfuje po necie
          wposzukiwaniu nastepnej ofiary. Przykre...
    • Gość: Raoul Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? IP: 194.23.88.* 15.10.01, 11:46
      Chyba raczej trudno. Kiedyś miałem przyjaciółkę z którą próbowaliśmy unikać
      erotyki. Obydwoje próbowaliśmy, aż któregoś razu.....było wspaniale - znaliśmy
      się już tak dobrze, że i seks był rewelacyjny, taki "przyjacielski seks", który
      zadarzał kiedy ochota naszła. Teraz każde z nas ma inne życie, a i
      geograficznie jesteśmy oddaleni od siebie.
      • Gość: zorak co wy takie glupoty pieprzycie? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 15.10.01, 23:30
        sorry ze tak mowie ale jest mozliwa - po prostu trzeba sie troche postarac o to
        zeby byla to fajna przyjazn fajne kumplostwo i nic wiecej - jak sie chce to sie
        moze a jak swiadczy jeden z postow - warto bo wiadomo ze przyjazn po
        przejsciach juz nie jest taka sama... a nawet jesli podteksty erotyczne sa to
        mozna je brac raczje jako zabawe a nie jako cos powaznego - gdyby bylo inaczej
        to musialbym wierzyc ze multum moich znajomych uprawia seks na prawo i lewo ze
        soba i ze wszyscy sypiaja ze wszystkimi nie zwazajac na nic...
        • Gość: Raoul Re: co wy takie glupoty pieprzycie? IP: 194.23.88.* 16.10.01, 09:45
          No a nawet jakby tak było, tzn. że wszyscy się naokoło (jak to poetycznie
          ująłeś) pieprzyli, to co....?
          • Gość: Monika Re: Przyjażń w łózku :) IP: *.mancafe2.mancomplex.pl 02.12.01, 21:23
            Z moich doświadczeń wynika że to się nie udaj. No chyba że zachodzi przypadek
            że on impotent a ona zimna jak lód. Ja w każdym razie gdy tak próbowałam, i
            mimo że z góry
            Było ustalone że jesteśmy „tylko przyjaciółmi” to i tak wreszcie zaczynało się
            tylko dotykiem
            Potem przytuleniem no a w końcu lądowaliśmy w łóżku , potem samopoczucie tak
            jak po przegranej bitwie. Ale jest plus (bardzo duży ) włóżku było zajebiście.
            Ech. .może by tak powtórzyć ...
            • Gość: Malta nigdy w zyciu! IP: *.proxy.aol.com 03.12.01, 05:14
              Nie jestem pewna.
              Zastanawialam sie nad tym krotko przed ukazaniem sie tego watku,(telepatia?) i
              doszlam do brutalnego wniosku, ze jako chorobliwy wrecz przypadek kokietki
              widze tylko dwa gatunki:znaczna czesc meskiego poglowia, w ktorej widze
              mezczyzne i ten nieznaczny procencik, w ktorym z roznych wzgledow tego chlopa
              nie czuje.
              Ergo-nie jest dla mnie ani troche interesujacy.Oni dla mnie nie istnieja.

Mam to we krwi-uwodze,nawet bez wyraznej wizji lozka na horyzoncie, starych i
              mlodych, brzydkich i pieknych. Nie chce przez to powiedziec, ze sypiam z nimi
              wszystkimi,bo to smieszne/i niewykonalne!/, ale bede uwodzic tak czy inaczej.

Czy w zwiazku z tym bylabym zdolna to przyjazni z ktorymkolwiek z nich bez
              erotycznego podtekstu? Szczera odpowiedz brzmi:Nigdy w zyciu!
              Czy mam przyjaciol-mezczyzn? Oczywiscie! Ale nasza przyjazn to tylko kolejna
              odmiana flirtu i uwodzenia.
          • Gość: Troy To trudnie! IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.02, 01:10
            Na przykladzie wlasnego doswiadczenia powiem,ze to
            bardzo trudne,zdarzylo mi sie to z moja Przyjaciolka.
            Na poczatku byly dyskusje,potem byly chwile
            wzajemnego pocieszenia,potem pozniej chwile "ciszy"
            bo przegielismy. Nastepnie: Wyladowalismy
            razem z nia i jej chlopakiem w lozku i
            to bylo
            "odjechane",na prawde...
            ale tak na prawde to jest do dupy...
            • Gość: Troy Re: To trudnie! IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.02, 01:12
              Gość portalu: Troy napisał(a):

> Na przykladzie wlasnego doswiadczenia powiem,ze to
              > bardzo trudne,zdarzylo mi sie to z moja Przyjaciolka.
              > Na poczatku byly dyskusje,potem byly chwile
              > wzajemnego pocieszenia,potem pozniej chwile "ciszy"
              > bo przegielismy. Nastepnie: Wyladowalismy
              > razem z nia i jej chlopakiem w lozku i
              > to bylo
              > "odjechane",na prawde...
              > ale tak na prawde to jest do dupy...

Chociaz mile to wspominam ;-)

• Gość: Jovita Tak, ale pod pewnym warunkiem IP: *.g1.pl 06.12.01, 02:19
      Są mężczyźni którzy mnie pociągają, i są mężczyźni, którzy mnie nie pociągają
      (co nie znaczy, że nie mogą pociągać wielu innych kobiet). Wśród tych ostatnich
      również jest wielu inteligentnych i fajnych, i z tymi się można przyjaźnić
      nieseksualnie. Bo chyba nie ma nic dziwnego w tym, że pociąga mnie facet, który
      ogólnie jest z tych, którzy mnie pociągają? W takim wypadku nie ma mowy o
      nieerotycznej przyjaźni z prostej przyczyny: że tak naprawdę to chciałabym
      wskoczyć z nim do łóżka, nie myśląc o tym, że nie powinnam, że to bez sensu,
      bez przyszłości i tak dalej.
      • Gość: JULKA Re: ????? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 08:25
        W każdym mężczyźnie jest choć trochę erotyzmu, tak jest podobnie z kobietami.
        Nawet jeśli się nie chce to czasem przez myśl mi przejdzie: MHHMMMM Ciekawe
        jakby było????? I wtedy robi mi się cieplej.
        Ale z chłopakiem przyjaciele jest o tyle dobrze, że można się do niego
        przytulić ot tak. I on nawet nie musi wiedzieć o tym, o czy ja myślę. Przecież
        mówią, że chłopcy myślą inną połówką głowy niż my. Co nie??
        I czasami można te nasze podteksty erotyczne ukryć za niewinnym uśmiechem.
        Pozdrawiam
        • freud Re: ????? 06.12.01, 10:05
          Gość portalu: JULKA napisał(a):

> W każdym mężczyźnie jest choć trochę erotyzmu, tak jest podobnie z kobietami.
          > Nawet jeśli się nie chce to czasem przez myśl mi przejdzie: MHHMMMM Ciekawe
          > jakby było????? I wtedy robi mi się cieplej.
          > Ale z chłopakiem przyjaciele jest o tyle dobrze, że można się do niego
          > przytulić ot tak. I on nawet nie musi wiedzieć o tym, o czy ja myślę. Przecież
          > mówią, że chłopcy myślą inną połówką głowy niż my. Co nie??
          > I czasami można te nasze podteksty erotyczne ukryć za niewinnym uśmiechem.
          > Pozdrawiam

Julka,

dziekuje za to "choc troche" ;)))
          Co do odpowiedzi na pytanie... Zawsze bedzie jakis podtekst erotyczny, wszak to atawizm! Zawsze bedzie
          cos wisialo w powietrzu, wyzej lub nizej :))))
          Ale to nie znaczy, ze zaraz takie osoby musza isc do lozka. O nie!

Pozdro,
          Sigi
          • Gość: Julka Re: ????? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 07:53
            Freud!
            Zgadzam się z Tobą w 99%
            Może czasem mam ochotę na szaleństwo z kolegą , przyjacielem, ale to też na
            ochocie się kończy.
            A tak jest zawsze ciekawiej.
            P.S. Freud
            Chciałam tylko zaznaczyć, że każdy mężczyzna jest na swój sposób pociągający,
            tak jak kobieta.
            Pozdrawiam Panów
            papap
            Całuski
    • Gość: M Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? IP: *.unregistered.formus.pl 06.12.01, 13:01
      Mężczyzna nie będzie przyjacielem kobiety jesli może być jej kochankiem.
      • Gość: JULKA Re: do M IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 08:05
        Nie zgadzam się.Jak możesz twierdzić, że kochanek nie może byc przyjacielem?
        A małżeństwa???? Wogóle związki ludzi opierają się na przyjaźni i oczywiście na
        sexie.
        pozdro
        JULKA
        • Gość: mick Re: do M IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 22:07
          No cóż...
          MAm 18 lat. Mam kilka przyjaciółek które wiedzą że zawsze mogą na mnie polegać.
          I jednocześnie nie wymagam pójścia ze mną do łóżka (jestem gejem ale takim co
          to nikt nie wie że nim jest). Kilka razy słyszałem że kobieta która będzie moją
          żoną to fuksiara.
          Przyjaźń jest. Pytanie tylko czy dla moich znajomych nie jestem z tego powodu
          pełnowartościowy? A co będzie jak się dowiedzą?
        • Gość: M Re: do JULKI IP: *.unregistered.formus.pl 11.12.01, 15:34
          > Nie zgadzam się.Jak możesz twierdzić, że kochanek nie może byc przyjacielem?
          > A małżeństwa???? Wogóle związki ludzi opierają się na przyjaźni i oczywiście na
          sexie

Ok masz racje, tylko że mi chodziło o początek znajomości. Jeśli facet ma wybór
          to woli zostać kochankiem a przyjacielem owszem, dlaczego nie ale dodatkowo.
    • Gość: Cool Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? IP: *.vc.shawcable.net 09.12.01, 10:05
      HMMMM! Ze mna, to na pewno nie jest to mozliwe.
      • Gość: icha Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? IP: 157.25.164.* 11.12.01, 13:02
        Oczywiscie że jest możliwa - wszystko jest możliwe. muszą byc tylko spelnione
        niektóre warunki:
        1. Zero pociągu fizycznego, jakiegoś choć cienia "podobania się"
        2. Zero alkoholu, fizycznego kontaktu - przytulania dotykania trzymania etc
        Sama mam dwóch męskich przyjaciół: Jednego kocham nad życie i przynajmniej raz
        dziennie myślę aby z nim zgrzesyć. Wiem, że on myśli o tym samym i sie tak
        przepychamy. Zaznaczam, że ja jestem w stałym związku i mój związkowy jest
        również przyjacielem przyjaciela - ale pikanteria!!! Mój przyjaciel jest sam i
        z tego powodu publicznie cierpi. A mnie cierpnie skóra gdy patrze w te śliczne
        oczy... i z nikim nie czuje sią tak dobrze jak z nim. I jest niebezpiecznie gdy
        jesteśmy sami, i nie daj Boże z procentami. On jest bardzie przyzwoity ode
        mnie....
        Mój drugi przyjaciel jest facetem mojej przyjaciółki. Zero pociągu fizycznego,
        za to rozmawiamy do 7 rano i jest ok. Wszyscy bezpieczni wszyscy sobie ufają.
        Wiem, że nigdy nic z tego nie bedzie.
        A z doswiadczenia wie, że jak sie ludzie przyjaźnia to nie powinni ze sobą
        sypiać. Chociaż wyjątki potwierdzają regułę.
    • Gość: Piotr Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.12.01, 09:03
      Niemożliwe do kwadratu. Jeszcze tak na świecie nie było żeby po dłuższym
      okresie znajomości i przebywaniu sam na sam, pozostało tylko na przyjaźni.
      Człowiek jest tylko człowiekiem, mężczyzna mężczyzną a odniosłem wrażenie, że
      pomimo wcześniejszych deklaracji kobiety też za bardzo się nie
      opierają "pogłębieniu przyjaźni".
      • gundi Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? 20.12.01, 22:41
        Mi tez sie wydaje ze przyjazn damsko meska bez erotyki jest rzecza niemozliwa.
        Kiedys mialam kolege, przyjaciela, w ktorym bylam zakochana po uszy on ze
        wzgledu na wiek traktowal mnie tylko jako przyjaciolke. Z biegiem czasu ja
        wydaoroslalam roznicy wieku nie bylo, widywalismy sie , rozmawialismy na
        wszytkie mozliwe tematy i bylo fajnie. Ostatnim razem jak sie spotkalismy oboje
        mielismy partnerow tak sie stalo ze spal u mnie w domu, osobne lozka, osobne
        pokoje sami bez nikogo. Wiem ze oboje nie spalismy calutka noc (a raczej te
        kilka godzin jakie zostaly po dlugiej rozmowie). Rano pozegnalismy sie i wiecej
        sie nie spotkalismy. Czasami zastanawiam co by bylo gdyby.......
        Minelo kilka lat dziela nas kontynenty .......
    • foremka Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? 18.01.02, 14:32

Witam wszystkich bywalców forum. Dzisiaj sie przyłączam i stąd wrócę do starego
      tematu o przyjaźni między płciami. Nie wierzą i będę to powtarzać do grobu.
      Próbowałam kilka razy. Na początku jest fantastycznie-rozmowy do rana, wspólne
      piwo, telefony zaufania w nocy, porady emocjonalne itd. aż wszystko zakręca ci
      się na szyi i okazuje się że obydwoje nie jesteście w stanie bez tego normalnie
      funkcjonować. Chcesz go więcej i więcej, zaczyna się zazdrość, głupie
      pretensje, zabłąkane ręce, barani wzrok, aż któreś pęka pierwsze i pada wiszące
      w powietrzu-choćmy do łóżka, zacznijmy romans, chcę czegoś więcej itp. U mnie
      zawsze jest tak samo.
    • Gość: beata Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.02, 23:23
      PRZYJAZN POMIEDZY MEZCZYZNA A KOBIETA Z CZASEM STAJE SIE TRUDNA na poczatku
      jest fajnie milo miec takiego przyjaciela slucha rozumie pomaga och wlasnie
      mam takiego cudownego przyjaciela w nocy o polnocy moge do niego zadzwonic z
      moimi problemami umowilismy sioe ze nie przekroczymy pewnej granicy ......ale
      to staje sie copraz trudniejsze ....mysle ze go interesuje bardzo jako
      przyjaciel ale i tez jako kobieta wiec przykre to chyba starce przyjaciela albo
      stane sie jego kobieta czyli nici z platonicznej przyjazni....czuje jzu to
      napiecie wiszace nad nami wiec......
    • Gość: natalia Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 21.01.02, 15:56
      Głupia sprawa, ale.... zawsze sądziłam, że jest możliwa. Do dzisiaj. Przyszedł
      do mnie przyjaciel na pogaduchy (sąsiad, więc jest normalne, ze się odwiedzamy
      w dziwnych porach), odbyły się rzeczone pogaduchy, a on mi w rozpaczy wyznał,
      że on się już tak dłużej nie może męczyć i musi wiedzieć, czy z nim będę, czy
      nie. Po prostu zwalił mnie z nóg.
      • foremka Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? 21.01.02, 16:33

To i tak fajne rozwiązanie i nie koniec znajomości. U mnie było znacznie
        gorzej. Pierwszy niby-kilkuletni-przyjaciel zaproponował mi łóżko. Odmówiłam, a
        po tygodniu powiedział mi, że właśnie od dwóch miesięcy jest zaręczony, a za
        miesiąc-wyznaczoną datę ślubu. Bez komentarzy. Znajomość bez szans na
        kontynuację.
        Drugi przyjaciel-od serca zaproponował niespodziewanie-romans biurowy w
        dosłownym znaczeniu. Tak więc myślę, że propozycja Twojego kumpla niczego nie
        musi kończyć, a może zacząć równie ciekawą znajomość. W moich obu przypadkach
        to były rzeczywiste finały.
        Pozdrawiam
        foremka
    • niuuunia Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? 30.01.02, 18:15
      Tzw. stosunek PLATONICZNY w dluzszym czasie niemozliwy.
      • Gość: ddd2 Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? IP: 157.158.163.* 31.01.02, 00:54
        Oczywiście że możliwa. Kiedyś w to nie wierzyłem, a jednak... Mimo dużej
        różnicy wieku (prawie 20 lat)przyjaźnię się ze wspaniałą kobietą. I nigdy,
        nigdy mi ani jej na myśl nie przyszły jakiekolwiek erotyczne myśli.

Pzdr
        • Gość: ddd2 Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? IP: 157.158.163.* 31.01.02, 00:54
          Obydwoje jesteśmy hetero :-)))
          Pzdr
          • cioota Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? 31.01.02, 15:44
            A ja mam 65 i mam 34 letniego chlopaka.
      • Gość: yoko Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 22:54
        Powiem tylko tyle: "Uczucie platoniczne jest udawaniem przed samym sobą, że
        rewolwer jest nienabity":-)
    • ricci Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? 08.02.02, 16:26
      To ciekawe ze wiekszosc uwaza ze jest to niemozliwe. Zaskakuje mnie to. Ja
      mam kilka przyjaciolek i zawsze mialem, ktore po prostu nie pociagaja mnie
      erotycznie. I to wystarczy, wiem ze w kilku wypadkach mialyby ochote na cos
      wiecej ale do tego trzeba dwojga!! Jesli poznaje kobiete i od poczatku nie
      czuje 'woli bozej' erotycznie, to NIGDY nie zdarzylo mi sie z nia przespac w
      dalszej znajomosci ktora moze trwac latami! Natomiast rozmawiam z nimi o
      wszystkim. Tak wiec moze jestem nieco 'zepsuty' ale taka przyjazn istnieje.
      • janiko Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? 22.02.02, 22:03
        Jeśli sie z kimś przyjaźnię, to po prostu uwielbiam z nim być, rozmawiac,śmiać
        się, kokietować, dyskutować - po prostu być. A kiedy jest między nami tak
        świetnie, to niesytety ZAWSZE!!!!! pojawia sie pragnienie bycia z tym
        przyjacielem po prostu w 100% czyli seks. Ale jestem w stałym zwiazku. I jestem
        wierna. Juz wiele lat. I każdy przyjaciel, którego uwielbiam i kocham,
        pozostaje dla mnie li i jedynie przyjacielem, choć gdybym tylko była wolna, nie
        zastanawiałabym sie ani sekundy nad pójściem z nim do łóżka. Tak więc trzyma
        mnie tylko miłość do mojego stałego mężczyzny - jestem po prostu strasznie
        wierna, ale za każdym razem, gdy ktoś mi się tak nieprawdopodobnie podoba, to
        aż mnie skręca!!!
        Tak się jakoś składa, że ci moi ulubieni także są zaangażowani w związki, mają
        żony, a nieraz także dzieci, ale widzę, że trawi ich ta sama gorączka, co mnie.
        Nic jednak nie robimy, nie przekraczamy tej domyślnej granicy. Pozostają
        fantazje, i tyle. No i przyjaźń!
        • nezz Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? 26.02.02, 19:37
          Przyjazni miedzy samotna kobieta i samotnym mezczyzna to ogromna rzadkosc.
          Prawie sie nie zdarza. Duzo zalezy jeszcze od samej przyjazni: dla mnie
          przyjazn to przede wszystkim zaufanie, rozmowy o wszystkim, milion wspolnych
          spraw, szacunek, pewnosc ze mozemy na siebie liczyc. Ale jesli dodamy do tego
          pare godzin spedzanych razem kazdego lub prawie kazdego dnia, przywiazanie,
          dobre samopoczucie w obecnosci tej drugiej osoby, to powstaje mieszanka
          wybuchowa, ktora moze eksplodowac w kazdej chwili. I czestwo bywa wlasnie tak,
          ze jedna strona zaczyna czuc cos wiecej, druga nie wie co ma robic i wszystko
          zaczyna sie psuc. Ja tez tego nie uniknelam - i sama dostalam po glowie i
          niestety przyszlo mi dac po glowie przyjacielowi. Nie jest juz tak samo, ale
          dalej skoczylabym za nich w ogien;)
    • jacekstring Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? 28.02.02, 11:26
      Oczywiście Droga Misiu, że istnieje. Przyjażń ze swej definicji łączy ludzi i
      nie rozróżnia płci.Bardziej opiera się na wspólnych upodobaniach,
      zainteresowaniach, czy też kompatybilnych psychikach. Więc przyjaźń faceta i
      kobiety oczywiście tak. Pytanie, co gdy wplecie się w to wszystko wątek
      erotyczny jest niezasadne. Odpowiedź jest prosta: no i co z tego?. Czy erotyka
      przeszkadza w czymś przyjaźni?. Czy tzw. ochota na siebie wyklucza jednoczesną
      przyjaźń?. Czyba nie. Jest wręcz przeciwnie. Element erotyczny może wzbogacić
      przyjaźń o frgmenty niedostępne dla klasycznej konfiguracji M-M, K-K. Tak więc
      Misiu, nie miej obiekcji.
      Zyczę powodzenia,
      JS
    • maax Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną bez podtekstów erotycznych? 04.03.02, 21:41
      Tez uwazam, ze taka przyjazn istnieje, jesli oni nie sa w swoim typie. Bo wtedy
      po prostu nic ich do siebie nie pociaga. Facet traktuje kobiete tak samo jak
      kolege.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka