Dodaj do ulubionych

Sny o bylej dziewczynie po latach, dlaczego?

23.03.06, 12:44
Wczoraj w nocy snila mi sie moje byla dziewczyna Junko, najgorsze jest to ze
wydawalo mi sie ze to jest real, oczywiscie nawet we snie niezapomnialem ze
mam zone ktora tak na marginesie spala w tym czasie obok.

No wiec snila mi sie moja byla dziewczyna, ktorej nie widzialem 8 lat, wiec w
tym snie ona przyjechala do mnie z Japoni nie wiedzac ze mam zone(a nasza
milosc wlasnie rozpadla sie przez odleglosc, nie z naszej winy mieszkam w USA
i bylem w Japoni z US Marines, tam ja spotkalem). To bylo okropne bo nie
wiedzalem jak powiedziec ze znalazlem sobie kogos innego, wkoncu minelo ...8
lat. Tymczasem czas mijal, moja zona juz miala wrocic z pracy a ja z tamta
nie wiem co robic, zaczalem myslec ze zlamie jej sercie gdy jej powiem wiec
zostanie z nia i bede musial odejsc od zony..

Na szczescie obudzilem sie i pomyslalem ...jak dobrze ze to mi sie tylko sni.
Kocham moja zone!

Dlaczego sni mi sie moja byla dziewczyna, skoro juz wcale o niej nie mysle?
Czy niespelniona milosc meczy moja podswiadomosc? A moze to Ona nadal ma do
mnie zal?
Obserwuj wątek
    • itsnotme Re: Sny o bylej dziewczynie po latach, dlaczego? 23.03.06, 12:53
      tu znajdziesz odpowiedź:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=468
      • waldek1610 Re: Sny o bylej dziewczynie po latach, dlaczego? 23.03.06, 13:04
        Dziekuje Ci bardzo, wlasnie szukalem odpowiedniego forum na to pytanie!
    • mamba8 Re: Sny o bylej dziewczynie po latach, dlaczego? 24.03.06, 11:08

dlatego ze niedokończyliście swojej historii, a romantyzm w tobie nie pzowala o
      niej zapomnieć....
      • waldek1610 niewiadoma 24.03.06, 11:21
        Masz racje, najgorzej jest niewiedziec co by moglo byc... Zwlaszcza ze nawet
        niepowiedzielismy "zegnaj", po prostu przestalem pisac do niej po roku, potem
        zmienilem adres, bo wydawalo mi sie ze jestem za stary zeby czekac na nia, choc
        ona pytala sie mnie czy moge na nia "zaczekac" az bedzie mogla przyjechac do
        Stanow.

Moze dlatego teraz o niej pamietam dlatego ze Ona powiedziala mi przed laty ze
        chce najpierw zrobic kariere i ozenic sie gdy bedzie miala 27 lat. Gdy ja
        spotkalem miala 19 lat a w tym roku konczy wlasnie 27...
    • tamara_t Re: Sny o bylej dziewczynie po latach, dlaczego? 24.03.06, 11:37
      :) Zabawne, mnie się dziś śnił mój niedoszły mąż [zerwane zaręczyny] - bardzo
      realistyczny, miły sen :)
      • waldek1610 Re: Sny o bylej dziewczynie po latach, dlaczego? 24.03.06, 11:52
        Ciekawy jestem jak bardzo "realistyczny"...

Nie obawiasz sie ze taki sen moglby przysporzyc wiele problemow, gdyby podczas
        tego "milego snu" zaczela na glos mowic jego imie; a obok ciebie jest juz ktos
        o zupelnie innym imieniu :)?
        • tamara_t Re: Sny o bylej dziewczynie po latach, dlaczego? 24.03.06, 11:57
          hihi, zaiste byłoby to krępujące :)
          Cóż poradzę na sny? Sama ich nie reżyseruję :) Nie zdarzył Ci się nigdy tak
          absurdalny sen, że po przebudzeniu zatoczyłeś się ze śmiechu? :) Mózg płata nam
          czasem takie figle... :)
          • tamara_t Re: Sny o bylej dziewczynie po latach, dlaczego? 24.03.06, 11:59
            A poza tym jak facet będzie miał trochę rozumu w głowie i poczucia humoru i
            będzie ufał tak, jak powinien ufać kobiecie którą kocha - nie byłoby żadnego
            halo. Ja bym nie robiła :)
            • waldek1610 Re: Sny o bylej dziewczynie po latach, dlaczego? 24.03.06, 12:06
              tamara_t napisała:

> A poza tym jak facet będzie miał trochę rozumu w głowie i poczucia humoru i
              > będzie ufał tak, jak powinien ufać kobiecie którą kocha - nie byłoby żadnego
              > halo. Ja bym nie robiła :)

I to mowi kobieta? Ciekawe czy bylabys taka tolerancyjna gdyby twoj
              maz/chlopak co noc wymawial przez sen z westchnieniem; " Malgoska, Malgoska, oh
              Malgoska!" :)?

• tamara_t Re: Sny o bylej dziewczynie po latach, dlaczego? 24.03.06, 12:09
                No trzebaby zlokalizować co to za małgośka :)
                I sprawę wyjaśnić :) Nie mam w zwyczaju być przesadnie zazdrosna. Wychodzę z
                założenia, że facet jest ze mną [a nie z małgośką] z własnego a nie
                przymuszonego wyboru. To mężczyźni mają silniejszą tendencję by szukać dziury w
                całym :)
                • waldek1610 Re: Sny o bylej dziewczynie po latach, dlaczego? 24.03.06, 12:13
                  tamara_t napisała:

> To mężczyźni mają silniejszą tendencję by szukać dziury w całym :)

do tego zmusza nas natura, ze lgniemy do dziurek nak magnes, zartuje...
                  • tamara_t Re: Sny o bylej dziewczynie po latach, dlaczego? 24.03.06, 12:27
                    Osobliwa teoria ;P
                    • dwujka Re: Sny o bylej dziewczynie po latach, dlaczego? 25.03.06, 14:34
                      Fajnie sny rozważają na łamach "Zwierciadła".
                      Coś z tego co napisałeś wydaje mi się, że wziął się on z Twojego poczucia winy,
                      że nie pożegnałeś jej, choć Ty ją, a ona Ciebie kochała.
                      Tak się nie kończy, bo to bardzo krzywdzi - szczegolnie jak ktoś kocha. Teraz
                      jesteś już dojrzałym mężczyzną i wiesz, że wtedy postąpiłeś źle (nie żegnając
                      się) - uciekłeś. Tylko dlaczego we śnie znowu nie umiałeś się pożegnać? Wolałeś
                      uciec - tym razem od żony. Albo poczucie winy wobec tamtej i niechęć do
                      ponownego jej skrzywdzenia..albo
                      w ogóle uciekasz od problemów nie umiejąc stawić im czoła i teraz masz jakiś
                      inny problem przed którym wolisz uciec (jak odejście od żony we śnie) niż
                      rozwiązać go wprost.

Przepraszam za taką "domową psychologię" - Ty siebie znasz najlepiej i Ty sobie
                      możesz odpowiedzieć na to pytanie.
                      Sny, które nas mocno poruszają na ogół coś znaczą - pokazują nasze lęki, sprawy
                      nierozwiązane, "przyklepane" w życiu.
                      • olga136 Re: Sny o bylej dziewczynie po latach, dlaczego? 26.03.06, 00:39
                        Ciesz się że nie śniła Ci sie obecna dziewczyna,
                        taki sen mógłby oznaczać Wasze rozstanie, koniec związku.
                      • waldek1610 Historia milosci... 26.03.06, 08:20
                        dwujka napisała:

> Coś z tego co napisałeś wydaje mi się, że wziął się on z Twojego poczucia
                        > winy,że nie pożegnałeś jej, choć Ty ją, a ona Ciebie kochała.
                        > Tak się nie kończy, bo to bardzo krzywdzi - szczegolnie jak ktoś kocha.

Wlasciwie to nie jest to wcale takie proste jak sugerujesz. Bylismy bardziej
                        kochankami, bo ona takiego slowa wlasnie urzywala...co zrobisz Japonia to inna
                        kultura. Nawet nigdy nie powiedziala "kocham Cie", po prostu po seksie pytala
                        sie czy mialem "fun"...

Fakt ze nie znalismy sie dlugo gdy skonczyl sie moj pobyt w Japoni. Poltora
                        roku utrzymywalismy kontakt listowny i telefoniczny. Choc ona pisala, to
                        niezbyt czesto i raczej o wszystkim tylko nie o tym co chcialem slyszec. Prawda
                        kiedys powiedziala mi ze chce byc moja dziewczyna i czy moge na nia
                        poczekac...ale potem tylko mowia mi przez telefon ze sie jeszcze spotkamy i
                        zebym czekal. A gdy powiedzialem ze jest mi smutno i placze to powiedziala ze
                        myslala ze zartuje, i ze nie powinienem spotykac inne dziewczyny jesli mi
                        smutno, do czasu gdy przyjedzie... Kobiety z Azji maja zupelne inne podejscie
                        do kwesti zwiazku.

> Teraz jesteś już dojrzałym mężczyzną i wiesz, że wtedy postąpiłeś źle (nie
                        > żegnając się) - uciekłeś. Tylko dlaczego we śnie znowu nie umiałeś się
                        > pożegnać?

Ona do USA miala przyjechac na studja dopiero po roku, i wydaje mi sie ze
                        przyjechala dopiero do dwoch...ale ja nie wytrzymalem bo po 1.5 roku moja
                        milosc do niej, z dala od niej...osiagla apogeum i przemienila sie w
                        apatie...Po prostu obudzilem sie pewnego dnia i nie czulem juz nic, zaczalem
                        rozgladac sie za innymi kobietami, myslac ze jestem glupi czekajac na panienke
                        1.5 roku a ona nawet nie potrafi zmotywowac mnie do czekania na nia
                        slowem; "Kocham Cie, czekaj"...

Zreszta ona miala 20 lat a ja 26 wiec jak dlugo powinienem byc sam? Moji
                        koledzy w wojsku wszyscy juz w wieku 18-20 lat mieli zony a ja placze za jakas
                        1.5 roku ...ktora nie robi dla mnie kompletnie nic...

Potem zmienilem adress, nie zawiadamiajac jej o niczym, wiec nawet nie wiem co
                        stalo sie z na potem. Po dwuch tygodniach juz mialem inna dziewczyne.

> Wolałeś uciec - tym razem od żony. Albo poczucie winy wobec tamtej i niechęć
                        > do ponownego jej skrzywdzenia..albo w ogóle uciekasz od problemów nie umiejąc
                        > stawić im czoła i teraz masz jakiś inny problem przed którym wolisz uciec
                        >(jak odejście od żony we śnie) niż rozwiązać go wprost.

Wcale nie, ale czulem ze moja historia z Junko nie byla zakonczona, i nadal
                        czuje sie tak jakby jestem jej cos winien.

> Przepraszam za taką "domową psychologię" - Ty siebie znasz najlepiej i Ty
                        > sobie możesz odpowiedzieć na to pytanie. Sny, które nas mocno poruszają na
                        > ogół coś znaczą - pokazują nasze lęki, sprawy nierozwiązane, "przyklepane" w
                        > życiu.

Cos ty, dziekuje Ci bardzo za wypowiedz. Pozdrawiam!

• agunia_29 Re: Sny o bylej dziewczynie po latach, dlaczego? 26.03.06, 00:23
            Tak mnie się zdarzył. Odbiegnę od tematu ale śniło mi się ostatnio, że
            przeganiałam krokodyla z mojego namiotu i tak się ganialismy wkółko. Jak się
            obudziłam to się śmiałam hehehe ;-)
            • dwujka sny 26.03.06, 15:33
              Ech i widzisz Waldku - "nie trafiłam" za bardzo, ale cieszę się, że się nie
              pogniewałeś:-)

Miałam w ciężkim okresie dla siebie sny, w których coś mi tam moja
              podświadomość powiedziała.

A już lekko: śniło mi się niedawno, że wręczałam Oskara Georgowi Clooneyowi i
              chciał się ze mną umówic na randkę:-) To był fajnu sen
              • waldek1610 Re: sny 29.03.06, 00:04
                I co twoja podswiadomosc Tobie podpowiedziala? Czy sny maja jakies znaczenie,
                czy sa po prostu rozrzuconymi fragmentami kalejdoskopu twojej przeszlosci,
                przyszlosci, mysli?
                • dwujka Re: sny 29.03.06, 08:05
                  I tym i tym są.
                  Nie napiszę co powiedziała, bo to zbyt osobiste.
                  pozdrawiam
                  • waldek1610 Re: sny 01.04.06, 11:06
                    Rozumiem, byloby Ci niezrecznie gdyby cala Polska gadala o pikantnych detalach
                    z zycia osobistego "Dwojki"...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka