zeberdee24 28.08.06, 20:58 Podobają się wam ? Czarne włosy, "dramatyczny" makijaż, czarne ciuchy z "krwistymi" akcentami często skórzane, dużo srebrnej biżuterii i ta egzaltowana muzyka i specyficzny sposób bycia... Ja ostatnio uległem fascynacji:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
markus.kembi Re: Laski w stylu gothic. 28.08.06, 21:14 To młode główniary głównie są. Dorosła, poważna osoba ubiera się i zachowuje naturalnie, jest sobą, bez tej całej sztuczności, przebieranek. Może słuchać takiej muzyki ale tego tak nie uzewnętrznia, nie angażuje się w to całym ciałem z ubraniem włącznie. Ale nie chodzi mi tylko o gotyczki-wampirzyce, bo są też inne typy: m.in. taki, na który ja mówię - przepraszam za wyrażenie, nie wiem czy przejdzie - "kó..idy" (wyzywający strój i kolorowy makijaż), a jak chodziłem do liceum to znałem też takie indywiduum płci żeńskiej, które czasem ubierało się tak, aby błysnąć ciałem, dużo odsłonić (a miała co pokazać, owszem), ale okazjonalnie, a zazwyczaj chodziła w kieckach po swojej babci (chyba), fryzura w tzw. kok (chyba XIX wiek, nie znam się aż tak bardzo) albo inna oldskulowa, generalnie styl przedwojennej bibliotekarki. Ale to są takie młodzieńcze fascynacje, każdy szuka swojego stylu, chce się odróżnić od innych. Tak, faceci też czasem tak mają (np. styl militarny), chociaż ja akurat jako młodu gnój ubierałem się w to co matka wygrzebała w lumpexie, dużego wyboru nie miałem. Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Laski w stylu gothic. 28.08.06, 21:22 Zgadzam się w 100% że dorosły człowiek ubiera się neutralnie i ogólnie raczej schludnie i wygodnie - mi raczej chodzi o to że taki folklor jak metal, goth, punk, rasta to jednak fajna sprawa i trochę koloru na ulicach, czasem bywa to ciekawe:) Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: Laski w stylu gothic. 28.08.06, 21:23 "Dzieki" za taki kolor. Ja wolę KLASĘ niż "kolor". Kolor to tandetne gowniary, co jeszcze nie ziedzą kim są ale nie chcą byc sobą bo im ze sobą źle. Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Laski w stylu gothic. 28.08.06, 21:28 Klasę czyli co ? 5k na kupione(przepłacone) w 'Belin' ciuchy Armani, bądź pantofelki Manolo Blahnik sprawione w NYC ? Grzesznikom mówię nie grzeszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: Laski w stylu gothic. 28.08.06, 21:56 Przez przyklad ktory podales widac że o klasie nie wiesz nic. Przede wszystkim "klasa" to sposob bycia, poruszania się, mówienia, patrzenia, a gdzieś tam na dalszym miejscu ubrania. I jesli jesteś z tych którzy uważają że najważniejsza w ubraniu jest etykietka, i że to ona stanowi o klasie, to wspojczuję ci szczerze. Klasa to styl, a nie napis na kolnierzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Laski w stylu gothic. 28.08.06, 22:07 Styl to też ten kawałek lnu/bawełny/skóry wycięty i pokolorowany, strój jest elementem wyrażenia czegoś, podobnie jak słowo, jak rzeźba, muzyka czy obraz. To ty zaszufladkowałaś jako pierwsza owe "kolory"(bez metek) jako coś z góry bezwartościowego... Tolerancji trochę:) Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: Laski w stylu gothic. 28.08.06, 22:28 zeberdee24 napisał: > Styl to też ten kawałek lnu/bawełny/skóry wycięty i pokolorowany, strój jest > elementem wyrażenia czegoś, podobnie jak słowo, jak rzeźba, muzyka czy obraz. A czy ja mowie ze nie? ??? Dlatego też do stroju każda porządna kobieta powinna przykladać ekstremalnie dużą wagę i dążyć do tego żeby wyglądać jak najbardziej schludnie i kobieco. Taka elegancję widać z daleka, na takiej kobiecie można rozpoznać zapach najlepszych perfum zanim się ją jeszcze powącha :) Taka kobieta potrafi poswięcić godzinę rano przed lustrem żeby jej fryzura wyglądala niczym z malowanego portretu. Makijaż dobiera do urody i do sytuacji. Sorry, ale te czarne tandeciary nie mają się nijak do kobiety z klasą, która idzie wyprostowana patrząć przed siebie i potrząsając uwodzicielsko delikatnymi dysktretnymi kolczykami. Takie kobiety nie muszą swoim wyglądem "wrzeszczeć" żeby zostać zauważone. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: Laski w stylu gothic. 28.08.06, 22:33 A takich wreszczących panienek jak ta o ktorej mówisz to nawet to poniektórych sklepów nie wpuszczają. Wyobraź sobie teraz czarna panienkę obskubującą resztki krwistego lakieru z paznokci, patrzącą obklejonymi czarną konturówką oczami spod kęp nierozczesanych pozlepianych klaków, i obok niej damę w delikatnych sandalkach - szpileczkach, ubraniach w jasnych kolorach, gdzie żaden pylek brudu nie ma prawa się znaleźć, z naturalnym wiosennym, dobranym do typu urody makijażem, zadbanymi gladkimi dlonmi, stojącą wyprostowana i patrzącą dumnie przed siebie. Co wybierasz? Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Laski w stylu gothic. 28.08.06, 22:41 Wyczuwam tu nutę osobistych złych doświadczeń....:) NO nie wiem jak Ty ale ja raczej poznaję panny mające bardzo zadbane włosy, prawidłowy makijaż(chociaż bardzo intensywny) wykonany kosmetykami wysokiej jakości, i ogólnie bardzo przyjemne w kontakcie+ pewna oryginalność:) Oczywiście bardzo doceniam typ delikatno-sandałkowy, ale troszkę to zbyt banalne jak dla mnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: Laski w stylu gothic. 29.08.06, 17:04 Mała dygresja, klase się ma albo nie, niezależne od tego czy to styl sandałkowy czy też gothik. Odpowiedz Link Zgłoś
itsnotme Re: Laski w stylu gothic. 30.08.06, 09:23 > Co wybierasz? > Hmmm... Tą ładniejszą:) Odpowiedz Link Zgłoś
hultaj78 Re: Laski w stylu gothic. 30.08.06, 09:31 > > Co wybierasz? > > Hmmm... > > Tą ładniejszą:) Powiedziałeś "łatwiejszą"? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
itsnotme Re: Laski w stylu gothic. 30.08.06, 10:10 > > Powiedziałeś "łatwiejszą"? > ;) Wolę upierać się przy ładniejszej:] Odpowiedz Link Zgłoś
hultaj78 Re: Laski w stylu gothic. 30.08.06, 14:34 Tak mi się tylko przesłyszało ;) > Wolę upierać się przy ładniejszej:] Nome omen ładniejsze zazwyczaj też wolą się upierać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Laski w stylu gothic. 02.09.06, 11:47 >gdzie żaden pylek brudu nie ma prawa się znaleźć... jaka władza nad materią :))) takie ubrania gdzie żaden pyłek się nie pojawia to pochodzą z konretej firmy, czy to cecha przynależna "damie" ? Ja wybieram kobietę niepokrytą "naturalnym" czy jakimkolwiek innym typem farby do ciała. Nie mam zamiaru zgadywać co kryje się pod malunkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Laski w stylu gothic. 02.09.06, 11:54 > Taka kobieta potrafi > poswięcić godzinę rano przed lustrem żeby jej fryzura wyglądala niczym z > malowanego portretu. taka kobieta ma chyba problem z włosami, to nie ma nic wspólnego z klasą i elegancją. >idzie wyprostowana patrząć przed siebie i potrząsając uwodzicielsko delikatnymi > > dysktretnymi kolczykami. W jaki sposób "dykretne" kawłki metalu/drewna/kości/tworzywa sztucznego w uszach mogą uwodzić ? Tylko kształt kolczyka różni taką kobietę od "tandeciary", cel i chęć do bycia "innym" są takie same Odpowiedz Link Zgłoś
john_malkovitch Re: Laski w stylu gothic. 29.08.06, 11:31 maialina1 napisał: Przede wszystkim "klasa" to sposob bycia, poruszania się, mówienia, patrzenia, > a gdzieś tam na dalszym miejscu ubrania No to w końcu czego się czepiasz?? Klasa to styl, a nie napis na kolnierzyku. Wygląda na to, ze to powinien być styl, który tobie odpowiada.. Ludzie, o których piszesz gardzą Tobą tak, jak Ty nimi i wszyscy jednakowo mają to w dupie, więc nie rozumiem po co ta cała historia..? Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: Laski w stylu gothic. 28.08.06, 21:20 To nie jest"gothic" tylko "tandetyk"> Nie myl pojec. :) Nie sadze zeby ktos w gotyku tak sie nosil :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba8 Re: Laski w stylu gothic. 29.08.06, 00:50 napewno przyciągają wzrok, są odważne, zbuntowane (też nieco przez to zamknięte na inne rzeczy), fajnie że wyróżniają się bo zawsze coś ciekawego. Po cichu im zazdroszczę, że mogą się tak ubierać nie to co już pracująca dorosła osoba. Gotyckie panny manifestują swoją niezależność. Jeśli chodzi o ich klimaty to jak dla mnie są za ciemne i ponure nieco hmmm wyolbrzymione. Odpowiedz Link Zgłoś
hmatisse Re: Laski w stylu gothic. 29.08.06, 10:51 Dla mnie też kobiety raczej kojarzą się z pięknem i wyrażaniem tego piękna na wiele sposobów. A te gotyckie dziewczęta w czarnych szminkach i upiornych ciuchach z pięknem i kobiecością niewiele mają wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
hultaj78 Re: Laski w stylu gothic. 29.08.06, 11:05 > Podobają się wam ? Raczej nie. Jakieś takie smutne pysie mają... Odpowiedz Link Zgłoś
john_malkovitch Re: Laski w stylu gothic. 29.08.06, 11:36 Miałem na studiach parę takich okazów i muszę stwierdzić, ze te nieco bardziej wyrośnięte są już raczej normalne, a jedna, to nawet puszczalska była ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
une_jeune_fille Re: Laski w stylu gothic. 29.08.06, 11:39 puszczalska? ech, byc jak john malkovich :) Odpowiedz Link Zgłoś
hultaj78 Re: Laski w stylu gothic. 29.08.06, 11:47 A dałbym głowę, że Malkovich to z gotykowych tylko z Orleańską Millą/Joanną się zadawał. Dziewicą! Ale ta telewizja kłamie! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
john_malkovitch Re: Laski w stylu gothic. 29.08.06, 11:55 A gdzie ja napisałem, ze się z nią zadawałem..? (Co oczywiście wcale nie oznacza, ze nie.. ;-) Pozostawiam resztę marzycielom.. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
makwa.lz Re: Laski w stylu gothic. 29.08.06, 11:47 czyli co - wedlug ciebie usmiechaja sie tylko " rozowe landrynki "? mam kilka takich kolezanek i nie sa smutasami:) Odpowiedz Link Zgłoś
hultaj78 Re: Laski w stylu gothic. 29.08.06, 12:45 Tak, uśmiechają się tylko różowe landrynki. I piszczą. A wszyscy bruneci są macho, muzycy ćpaja, kobiety udają orgazm, Ruscy piją, Polacy kradną, muzułmanie są terrorystami a faceci myślą tylko o jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
hultaj78 Re: Laski w stylu gothic. 30.08.06, 14:32 no nie mów, serio???!!!... ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: Laski w stylu gothic. 29.08.06, 18:02 z góry mówię, że to nie jest moja opinia - tylko obiegowa -> u mnie w miescie ;P na takie laski <i kolesi w tym stylu> , do tego wszelkie "metale, grunge, punk`i" i inne tym podobne osoby mówi się: "brudasy" ...albo "czopury" <bo to potargane> i żeby teraz nie bylo...ze odezwała się jakaś blond-laleczka- tipsiara < nie nosze tipsów :P > dla mnie mogą sobie być i tacy ludzie, i sk*, i hip-hopowcy i wszytko inne... ja tylko dresow i kabanów nie lubie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ladyinblack Re: Laski w stylu gothic. 29.08.06, 19:02 Jak ja kiedyś nie znosiłam stylu pastelowo-sandałkowego i jak do dziś w sumie przeklinam, ze przez pracę musiałam stopniowo zmieniać garderobę, do tego stopnia, że jak teraz zechce mi się przejść na "mroczną" imprezę to już nie bardzo mam w czym. Gotyckie laski potrafią być nawiedzonymi małolatami z przesadzonym makijażem albo niesamowicie seksownymi kobietami - zależy od klasy osobistej, nie od stylu ubierania. Jak dla mnie na pewno są ciekawsze niż gładko -nijako -eleganckie, ale to oczywiście sprawa gustu. Nie wiem czy w sumie byłam kiedyś typową gotką, no może na imprezach, bo na ulicy nie lubię przesady w stroju. Ale ciągle mam sentyment do tego stylu choć czarny kolor już nie rządzi w mojej szafie jak kiedyś:) Co do słynnego brudu wśród metali... Znałam/ znam zarówno wielu zarówno gotów jak i metali i są normalni:) Dbanie o czystość to cecha osobista, niezależna od słuchanej muzyki:) jak ktoś lubi pooglądać ciekawe gotki to polecam wycieczkę do Bolkowa na Castle Party:) Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Re: Laski w stylu gothic. 29.08.06, 18:55 ... i Klapouchy albo Puchatek w czarnym plecaczku... Smiechu warte idiotki. Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: Laski w stylu gothic. 29.08.06, 18:57 Co kto lubi. Jeden lubi zsiadłe mleko, drugi jak mu nogi śmierdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.downar Re: Laski w stylu gothic. 30.08.06, 08:01 MI sie podobaja. Choc i tutaj jest wskazany umiar. Ale w "rozu" jest tez wskazany, wiec mozna to rozciagnac zasadniczo na wszystko. Ale lubie wszelkie takie odbiegi od standardu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Laski w stylu gothic. 30.08.06, 13:10 zeberdee24 napisał: > Podobają się wam ? Czarne włosy, "dramatyczny" makijaż, czarne ciuchy z > "krwistymi" akcentami często skórzane, dużo srebrnej biżuterii i ta > egzaltowana muzyka i specyficzny sposób bycia... Ja ostatnio uległem fascynacji > :) Hmmm nie są złe, szczególnie jeżeli mają coś w sobie z uroku Tarji Turunnen z "Nightwisha":) Odpowiedz Link Zgłoś
beadah Re: Laski w stylu gothic. 30.08.06, 19:21 Moj syn- lat 15 tylko w takich gustuje... :o) Z wlasnych obserwacji widze, ze wiekszosc tych dziewczyn cechuje silny charakter, temperament... chlopcow zreszta tez. Trzeba miec odwage by wejsc pod prad... Odpowiedz Link Zgłoś
azazela Re: Laski w stylu gothic. 02.09.06, 22:06 troche mnie smiesza, ale co kto lubi Odpowiedz Link Zgłoś