Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc...

10.08.04, 09:35
witam!
Dziewczyny może wiecie?
Czy przy rozpoznanym-niedawno zapaleniu jelita grubego można zajść w ciążę
Chciałabym ale niewiem czy to nie ma wpływu na dzidzię
Jeszcze nie zaczęłam brać leków do tego to jest wczesne stadium tej choroby
Co o tym myślicie?
Czy mogą wystąpić jakieś wady płodu itp
Za wszystkie odpowiedzi dziękuję
Obserwuj wątek
    • marghot Re: Proszę o pomoc... 10.08.04, 09:42
      Jeśli ciąża planowana, to przyszła matka powinna być zdrowa.
      Dlatego sugeruję najpier się wyleczyć i dopero planować potomka smile Zdrowa mama
      jest dla dziecka najlepsza smile
      Powodzenia
    • blekitna_laguna Re: Proszę o pomoc... 10.08.04, 18:23
      Zadbaj o swoje zdrówko-reszta przyjdzie pózniej!
    • kajaa1 Re: Proszę o pomoc... 10.08.04, 19:20
      Dzięki dziewczyny ale niewiem czy wiecie że przy przewlekłym zapaleniu jelita
      grubego leki bierze się do końca życia!!!
      A to pewności nie daje czy nie będę mieć raka
      i do tego lekarz powiedział mi że jeśli teraz zacznę brać leki to lepiej nie
      przerywać kuracji przez 5-10lat
      A branie leków w ciązy odpada
      Nie chcę tyle czekać dlatego pomyślałam żeby narazie nie brać dopiero po ciąży
      Pozdrawiam
      • Gość: dori Re: Proszę o pomoc... IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 10.08.04, 19:34
        czesc, ja tez mam problemy z jelitkiem. ginekolg powiedział mi ze oczywiscie
        lepiej zeby je podleczyla. czasami choroba moze sie nawet cofnąc a czasami
        nasilic. wszystko zalezy co masz. bo ja mam nadzerke jelita grubego. a leki i
        tak bede musiala brac nawet w czasie ciązy. biore teraz pentase i juz gastrolog
        powiedzila mi ze bede ja brała cały czas i nie sa one szkodliwe dla baby.
        najwazniejsza jest dieta i nastawienie psychiczne!! pozdrawiam
      • Gość: H Re: Proszę o pomoc... IP: *.laczpol.net.pl 10.08.04, 19:37
        Kaaja czy chorujesz na Colitis ulcerosa czy na Crohna?.Jeśli na jedną z tych
        chorób to polecę Ci bardzo dobre forum ,na którym znajdziesz odpowiedż na swoje
        wątpliwości .Nie będzie tak żle jak myślisz.
    • kajaa1 Re: Proszę o pomoc... 10.08.04, 19:40
      To niej jeszcze crohn ale jego wczesne stadium ale bardzo proszę o stronki
      dotyczące tej choroby
      Dzięki
      • Gość: H Re: Proszę o pomoc... IP: *.laczpol.net.pl 10.08.04, 19:57
        Sama urodziłam dziecko będąc już chora .Na naszym forum jest sporo mamuś.
        Strona to www.colitisulcerosa.republika.pl i gdy na nią wejdziesz to poszukaj
        po lewej stronie forum .Dobrze jest się zarejestrować ,bo jest wtedy większy
        dostęp do poszczególnych działów.
        • kajaa1 Re: Proszę o pomoc... 10.08.04, 21:33
          Dzięki za stronkę
          Mam jeszcze pytanko jeśli można zapytać
          Jak znosiłaś ciążę przy tej chorobie?
          Czy dziecko ur się zdrowe?
          Jak jest teraz
          Życzę zdrowia
          • Gość: H Re: Proszę o pomoc... IP: *.laczpol.net.pl 11.08.04, 13:13
            Ja choruję już bardzo długo a teraz medycyna zrobiła znaczny postęp chociażby w
            badaniach leków stosowanych przy chorobach jelit na płód, a więc jest dużo
            bezpieczniej.Można część leków zastąpić produktami naturalnymi ,które
            znajdziesz na forum w pozycji Suplementy.Myśmy wtedy działali po omacku.W ciązy
            starałam się brać jak najmniej leków ,ale pod koniec nasiliły mi się
            biegunki.Dziecko urodziło się na 2 tygodnie przed terminem z niedowagą ,bo
            ważyła 2500 ,trochę odwodniona ,ale całkowicie zdrowa.Wyszłyśmy ze szpitala po
            dwóch dobach.W tej chwili panna ma 18 lat i nigdy nie było z nią jakichkolwiek
            problemów medycznych ,nawet mogę powiedzieć ,że chorowała dużo mniej od
            rówieśników.A więc głowa do góry!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka