Dodaj do ulubionych

Facet szuka koleżanki

26.12.06, 18:47
I jeszcze jedno z serii "dziwne pytania" :)) Jacy faceci i po co szukają
przyjaciółki, jeśli nie są zainteresowani seksem? Myślałam, że tacy nie
istnieją, sądziłam, że zawsze jest jakiś podtekst. Ogldaliście "Kiedy Harry
poznał Sally"? Billy Crystal mówi, że mężczyzna i kobieta nigdy nie mogą być
przyjaciółmi i tam jest wyłozona cała teza na ten temat. Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • nemo1968 Re: Facet szuka koleżanki 26.12.06, 20:47
      Ja z tym nie mam problemow, kobiety mają zdecydowanie inny punkt widzenia i
      przyjazn z kobietą duzo daje w sensie intelektualno-poznawczym. Przyjaznilem
      sie z kobietą rozwiedzioną (bez podtekstow) i wiele mi o sobie i swoim zwiazku
      opowiadala. To bylo bardzo rozwijajace. Mezczyzni pomiedzy sobą są mniej
      szczerzy. Np. przyznanie sie do bledu lub zalu z jakiegos powodu wobec
      mezczyzny jest o wiele trudniejsze niz kobiety. Moze to schemat syn/matka ???
      Nie wiem.
    • smok_sielski Re: Facet szuka koleżanki 26.12.06, 20:48
      > Jacy faceci i po co szukają
      > przyjaciółki, jeśli nie są zainteresowani seksem?

Czesto sie nie szuka, tylko sie samo dzieje. Mam wrazenie, ze kobiety kazda
      znajomosc traktuja jako potencjalny wstep do tzw. "czegos wiecej". A przeciez
      nie zawsze musi byc cos wiecej zeby bylo milo i sympatycznie. Przyjaciolka (tak
      jak i przyjaciel) jest do rozmowy i towarzystwa. Sytuacje lozkowe czesto
      komplikuja wiele rzeczy.
      smok
      • zdzichu-nr1 Re: Facet szuka koleżanki 26.12.06, 20:52
        Faceci nie szukają przyjaciółek, to samo wychodzi. Najczęściej są to kobiety, z
        którymi miało być erotycznie, nie wyszło, ale okazało się że jest miejsce na
        przyjaźń. Albo Panie, z którymi od początku kontakt był nie-erotyczny np.
        służbowy , ale np. zgrało się intelektualnie.
        • avital84 Re: Facet szuka koleżanki 26.12.06, 20:56
          >Najczęściej są to kobiety, z którymi miało być erotycznie, nie wyszło, ale >okazało się że jest miejsce na przyjaźń.

Ja podzielam zdanie. Mam dwóch przyjaciół facetów i faktycznie z każdym z nich zapowiadało się na początku na coś kompletnie innego.
          Z jednym nawet z tego powodu straciłam kontakt na prawie rok, a potem relacje się odświeżyły i są zupełnie czyste bez żadnych kontekstów. Myślę, że takie podstawy są najlepszym gruntem dla przyjaźni damsko-męskiej.
          • nemo1968 Re: Facet szuka koleżanki 26.12.06, 21:18
            Podobno Sigi Freud twierdzil, ze nawet kontakt 65-letniej dentystki z 15-letnim
            pacjentem siedziącym na fotelu dentystycznym w swej istocie jest erotyczny,
            wiec naprawde to nie wiemy, czy my kontrolujemy chaos, czy chaos steruje nami ?
            • lilka-na-wrotkach Re: Facet szuka koleżanki 26.12.06, 21:32
              podobno sigi popadł poniekąd w przesadę ;)))
      • lilka-na-wrotkach Re: Facet szuka koleżanki 26.12.06, 21:30
        > Czesto sie nie szuka, tylko sie samo dzieje. Mam wrazenie, ze kobiety kazda
        > znajomosc traktuja jako potencjalny wstep do tzw. "czegos wiecej".

No cóż, mam takiego kolegę na przykład który mnie zabił jak po pieciu latach
        powiedział mi, że konsekwentnie do mnie uderzał (z podtekstami ;)) przez kilka
        miesięcy na początku naszej znajomości.
        Teraz jest zonaty i szczesliwy i bardzo sie przyjaźnimy, ale widzisz jednak ja w
        ogóle nie zdawałam sobie sprawy z tego, że ta znajomośc z jego strony na
        początku wygladała inaczej. ciekawi mnie to, czy to zawsze musi byc tak, że
        jedna strona ma ochote na coś wiecej niż koleżeństwo, tudzież przyjaźń.
      • konfiturek Re: Facet szuka koleżanki 27.12.06, 10:07
        Zgadzam się.Wiele kobiet nie może zrozumieć,że facet może być z nią tylko w
        celach koleżeńsko-przyjacielskich, a nie dla seksu, lub z miłości.Dlatego każdy
        gest wynikający po prostu z uczynności lub dobroci serca traktują jako chęć
        zdobycia kobiety.Mi akurat zdarzyło się tak,że dwie koleżanki ( mężatki )
        zerwały ze mną znajomość, bo uważały, że mam wobec nich niecne zamiary, co było
        bzdurą, bo były brzydkie, więc nawet mi tym podejrzeniem ubliżyły.Lubiłem z
        nimi rozmawiać, jednej nawet notorycznie pożyczałem pieniądze, a tak przez ich
        urojenia ( i brak samokrytycyzmu ) straciłem ciekawe rozmówczynie.
    • gorgiii Re: Facet szuka koleżanki 27.12.06, 09:39
      witam
      krotko i zwiezle
      mam przyjaciolke od 7 lat jestesmy tylko przyjaciolmi nic wiecej ale wiem ze
      zawsze mozemy na siebie liczyc jak sie cos zwali na glowe powaznego (bez
      podtekstow) wiec jest to w jakis sposob mozliwe ja w miedzyczasie mialem zone
      ona facetow heh mielismy temat do pouczajacych dyskusji w obie strony
      i to wszystko
      • angell8 Re: Facet szuka koleżanki 27.12.06, 12:24
        Witam, do tej pory nie miałam tego szczęścia by mieć za kolegę faceta. Co
        prawda od roku można powiedzieć jestem w "bliskim koleżeństwie" z jednym
        facetem, ale nauczona doświadczeniem ubiegłych lat mam się na baczności i
        staram się kontrolować sytuację, tym bardziej, że od roku jestem szczęśliwą
        mężatką. Nie wierzę w przyjaźń między kobietą a mężczyzną. Zawsze któraś ze
        stron posuwa się o jeden krok za daleko.
        • niezorientowany1 Re: Facet szuka koleżanki 27.12.06, 12:37
          angell8 napisała:

Zawsze któraś ze
          > stron posuwa się o jeden krok za daleko.
          Witam !
          Pewnie stałaś za blisko :-))
          NN
        • gorgiii Re: Facet szuka koleżanki 27.12.06, 12:38
          to zalezy jak bardzo zazyla jest przyjazn
          i ile akceptujecie i na ile sobie pozwalacie
          • tygrysek27 jest możliwa ale 27.12.06, 13:33
            w sytuacji kiedy najpierw próbowali być kochankami i nie za bardzo im pasowało
            i doszli do wniosku że lepiej wychodzi i m przyjażń :)
            • niezorientowany1 Hej ! Tygrysiak ! Dużo zdrowia.... 27.12.06, 13:41
              tygrysek27 napisała:

> w sytuacji kiedy najpierw próbowali być kochankami i nie za bardzo im
              pasowało
              > i doszli do wniosku że lepiej wychodzi i m przyjażń :)
              Dla Strzelca zwłaszcza. Jak serniczek w Święta ?
              :-))
              NN
              • tygrysek27 Re: Hej ! Tygrysiak ! Dużo zdrowia.... 27.12.06, 14:04
                Witaj zdezorientowany :)
                serniczek został skonsumowany do ostatniej kruszynki podobnie jak zeberka ze
                sliwkami i inne smakołyki :) po czym zalane % :D (wyjątkowo dobrze się piło w
                te swięta)

ledwie zyję a jak tam u Ciebie ?
                • niezorientowany1 Re: Hej ! Tygrysiak ! Dużo zdrowia.... 27.12.06, 14:16
                  A widzisz ! Trzymaj tak dalej :-))
                  Ja dochodzę do siebie w pracy po świątecznych trudach i czekam na Sylwestra :)
                  NN
                  • tygrysek27 Re: Hej ! Tygrysiak ! Dużo zdrowia.... 27.12.06, 14:19
                    ja spędzam go samotnie w zaciszu domowym
                    a tak w ogóle to nie lubie alkoholu i nienawidze pijaków ;-p
                    • niezorientowany1 Re: Hej ! Tygrysiak ! Dużo zdrowia.... 27.12.06, 14:35
                      tygrysek27 napisała:

> ja spędzam go samotnie w zaciszu domowym
                      > a tak w ogóle to nie lubie alkoholu i nienawidze pijaków ;-p
                      No nie przesadzaj ! Taki antałek na głowę to żadne pijaństwo ! Ot małe
                      >conieco< na trawienie !
                      :))
                      NN
    • ryto4 Re: Facet szuka koleżanki 30.12.06, 03:08
      Ja mam taką koleżankę. Seksu nie uprawiamy, ale chodzimy razem do kina, na piwo
      czy kawę. I jest fajnie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka