Dodaj do ulubionych

po czym poznać zdradę?

27.12.06, 17:43
mówi, że kocha, mówi, że chce... A ja wiem, że kogoś poznał. Mówię, że wiem.
Jego tłumaczenie - lubię ją bo jest taka sprytna, ale to ciebie kocham. Nie
zdradzam cię. Z tobą chce być. A jak zdradzę to powiem. A ja chyba zwariuję.
Jesteśmy około 10 lat po ślubie, nie mamy dzieci. Może to początek końca?
Obserwuj wątek
    • wszystkoomiriam Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 17:45
      >Jego tłumaczenie - lubię ją bo jest taka sprytna, ale to ciebie kocham.

A Ty wiesz kim jest ta ONA? Znasz ją?
      • berna23 Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 17:54
        Z opowiadań. Głównie jego, jak już doszłam metodą dedukcji, że coś mi nie
        pasuje, zwłaszcza telefony z zagranicy. Jest Czeszką.
        • wszystkoomiriam Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 17:56
          Mi się wydaje, że gdyby Cię z nią zdradzał to nie opowiadałby zbyt wiele o niej właśnie po to by nie wzbudzać podejrzeń.
          A co Ci konkretnie nie pasuje prócz telfonów?
          • berna23 Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 18:04
            Zaczęło się od przypadkowego znalezienia biletu lotniczego do Pragi na weekend.
            To był prawdopodobnie wyjazd rozpoznanie sytuacji. nic nie mówił tylko kręcił,
            co sprowokowało mnie do dedukcji i przyjrzenie się faktom - i jego telefonowi.
            wydaje mi się, że się z nią pojechał spotkać. A Teraz, na 3 dni. Nie spytałam
            wprost, bo on się denerwuje, że jestem niepotrzebnie zazdrosna bo kocha itp.
            Ale mój nos... Wyjechać między świętami a sylwestrem... i w dodatku dzisiaj do
            niej dzwonił (jak mówi jego telefonik).
            Może to moja wina bo każdy powinien pilnować swojego telefonu, ale zaufanie
            jast nadszarpnięte po znalezieniu biletu.
            • wszystkoomiriam Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 18:11
              A czy on nie ma jakiś interesów, pracy w Pradze?
              Może to wyjazdy służbowe?
              Jak Ci to tłumaczy? Mówi,że po co tam jeździ?
              • berna23 Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 18:21
                to wszystko jest dla mnie zbyt trudne do pojęcia. On jest bardzo operatywny i
                ma w planie założenie interesu. Do Pragi pojechał odpocząć i nawiązać kontakty.
                Teraz tak samo. Po przyjeździe z Pragi był naładowany pozytywną energią. Mówi
                mi, że spotka się z nią - tą czeszką jeszcze tylko parę razy bo ona zechce coś
                od niego, co on nie będzie mógł jej dać, bo jest ze mną. Ale póki ona tego nie
                wie to ją "wykorzysta" - ona ma kontakty.
                Tylko, że jak ostatnio się upił i myślał, że śpię to dzwonił do niej i mówił,
                że gdyby się poznali parę lat temu to kto wie co by było... Że bardzo ją
                lubi... itp. Niby nie przekraczał bariery, ale ja to słyszałam przypadkiem. A
                wiem, że dzwonią do siebie dość często. powiedzmy co 2 dni.
                Ja zawsze byłam osoba dającą bardzo dużo wolności drugiej stronie, ale nigdy
                nie miałam takich zgrzytów. Przecież to się czuje jak ktoś kręci.
                • wszystkoomiriam Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 18:26
                  Niestety nie wiem jak Cię pocieszyć:(
                  Czytając wnioskuję tak samo jak Ty.
                  Ale może facet zmądrzeje. Może faktycznie się nią zauroczył, ale pójdzie do rozum do głowy zanim zrobi coś głupiego.
                  Może faceci powiedzą Ci coś więcej.
                  Trzymam kciuki za Twój związek:)
                • sarna666 Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 18:31
                  Powiem Ci coś kontrowersyjnego może, ale...odpuść sobie. Sprawdzając go nic nie
                  osiągniesz, poza frustracją. Nie przeszkodzisz mu, wierz mi...a jak juz
                  zdobędziesz dowody, to co wtedy? Wykrzyczysz mu w twarz? Bedziesz mogła z nim
                  dalej żyć? On przeprosi, tyle osiągniesz, a niepewność, teraz już z
                  upokorzeniem, pozostanie. Dlatego radzę...odpuść...jeżeli Ci na nim zależy.
                  Lepiej żyć w nieświadomości. On mówi, ze kocha Cię. I tak jest. To, co czuje do
                  tamtej, to fascynacja. Chwilowa, jeżeli nie będziesz się ciskać...naciskać.
                  Odpuść...
                  Nie zatrzymasz wiatru, piasek i tak przesypie Ci sie przez palce. Dbaj o siebie
                  i bądź piękna...Czeszka to żaden wróg...
                  Nigdy jeszcze żadnej kobiecie nie udało sie zatrzymać faceta strachem. Jeżeli
                  będziesz śledzić, sprawdzać, a on to zauważy...to otorbi się tak, że nigdy już
                  niczego nie namierzysz...
                  Dżizas...odpuść...
                  S.
                  • avital84 Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 18:44
                    Ja bym dodała odpuść to doszukiwanie się zdrady i jej dowodów, ale nie odpuszczaj jego.
                    Po pewnym czasie w związku coś może zacząć się wypalać. Nasz partner powszednieje, przytłaczają nas problemy codziennego życia...a tu nagle zjawia się taka Czeszka. Jest nowa, więc interesująca, jest daleko, więc oderwana od rzeczywistości. Dlatego muisz sprawić by zakochał się w Tobie na nowo, by ta fascynacja wróciła. Masz większe szanse od niej, bo to przecież Ciebie wybrał na żonę.
                    Zmień swój wygląd, styl, bądź bardziej pewna siebie, znajdź nową pasję. Spraw by czuł się zazdrosny o spojrzenia mężczyzn na ulicy i o nowych kolegów, z ktróymi dzielisz zainteresowania.
                    Nie daj po sobie poznać, że coś Cię gryzie, a odwróć sutuacje tak, by to on chciał o Ciebie walczyć.
                    A i może dodaj jakieś nowe ciekawe elementy w waszym życiu intymnym:)

Powodzenia i trzymam kciuki, bo nie lubię Czeszek.
                    Kojarzą mi się z głupimi blondynkami z kawałów.:P
                    • hultaj78 Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 23:53
                      I to powinny sobie wryć do głów wszystkie kobiety, które mają podobny problem.
                      Jedyny sposób naprawdę skuteczny i to jeszcze jak!

Avital, Ty nie za bystra czasami jesteś, co? ;)
                • berna23 Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 18:39
                  ja wiem , że powinnam odpuścić. Co ma być to będzie. tylko, że jest mi po
                  prostu cholernie ciężko.
                  Wiem, że powinnam myśleć o sobie, zadbać itp. Tylko, że mi się nie chce. A
                  najgorsze jest to, że ja nie bardzo potrafię udawać.
                  Show must go on.
                  Ale przecież wszystko da się przeżyć, nie?
                  • emmanuella Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 18:41
                    Do końca nie jestem przekonana czy to byłby dobry pomysł, ale może sprobuj
                    nawiązać kontakt z tą dziewczyną, spytaj jak ona podchodzi do tej znajomości.
                    • avital84 Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 18:45
                      Nie najgorsza rzecz jaka może być to jak byś chciała nawiązywać kontakt z nią!!!
                      Baby są wredne!!! Pamietaj o tym i nie ufaj im!!!
                      • emmanuella Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 18:47
                        Ale moze tamta w ogole nie wie, ze facet jest z kims zwiazany.
                        • avital84 Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 18:51
                          Nie ma bata żeby nie dowiedział się o takiej rozmowie, a wtedy będzie wściekły na swoją żonę. A tamta...nie przewidzisz jaka jest. Jeśli wie to zadziała na niekorzyść autorki wątku, jeśli nie wie, a zależy jej na nim wysłucha, ale potem namiesza.
                          Ja bym nie chciała z taką Czeszką rozmawiać. Poza tym wydaje mi się, ze wie...skoro on jej mówił, że gdyby ją spotkał kilka lat wcześniej było by inaczej. Chyba, że udaje glupią i naiwną.
                      • emmanuella Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 18:50
                        :) Wpadł mi szalony pomysł do głowy, skoro on twierdzi, ze to tylko znajomość
                        dla kontaktow biznesowych, nastepnym razem gdy bedzie wybieral sie do Pragi,
                        niech zabierze Cie ze soba :) Powiedz, ze chcesz spedzic z nim romantyczne
                        chwile w PRG :)
                    • berna23 Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 18:49
                      zadzwonić do niej? i co powiedzieć? wara od mojego męża? Upokorzyć się tak?
                      Przecież ja nie sadze, żeby ona myślała, że on jest sam. Wie, że ktoś jest. Ona
                      też ma kogoś prawdopodobnie. Ona ma 42 lata i prawdopodobnie nie ma dzieci
                      tylko jakiegoś faceta i pracę, którą żyje. On ma 44 lata, mnie i pracę, którą
                      żyje. Ja mam 34 lata i jego. I ja chcę bardzo mieć rodzinę i on chyba już też.
                      I teraz myślę tak. albo wygra praca i pieniądze i ona, albo wygra rodzina i ja.
                      Wybór jest konieczny bo drogi są różne.

ale się rozpisałam. ale jakoś mi się porządkuje wgłowie przez to pisanie.
                      • emmanuella Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 18:52
                        Wyrzucanie smutkow na zewnatrz pomaga, wiec pisz.
                        • avital84 Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 18:54
                          A ja sobie tak naiwnie pomyślałam, że może on chce ją tylko wykorzystać, by załatwić swoje interesy.
                          Świat biznesu ma swoje mroczne strony;) Może faktycznie jest coś, może nawet seks...ale może bez emocji.
                          Załatwi co ma do załatwienia i ją porzuci.
                          Nie wiem czy Cię to pociesza:/
                          • berna23 Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 18:58
                            właśnie taka jest jego wersja. potrzebna mu. I że nie mam co się martwić o sex
                            bo jemu st..je tylko przy kimś kogo kocha. Ale dlaczego kręci????????
                          • emmanuella Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 18:59
                            Tyle, ze z drugiej strony, jawnie mowi zonie o tej kobiecie. Wiec gdyby mial
                            cos na sumieniu, raczej staralby sie to ukryc. Ale rozumiem niepokoj autorki
                            watku, bo czeste telefony i wypady weekendowe chyba kazdego by zaniepokoily.
                          • berna23 Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 19:02
                            a ponadto mi już nie chodzi o sex. wielkie rzeczy. czego oczy nie widzą tego
                            sercu nie żal. Ale on kurna o niej myśli. pojechał specjalnie do sklepu kupic
                            jej płytę z polską muzyką. on, co nigdy nie ma czasu albo jest zmęczony. I
                            jeszcze słowa jej wydrukował i wysłał.
                            A ona, odesłała mu płytę z czeską muzyka i dodała w prezencie własnoręcznie
                            zaprojektowane przez siebie wizytówki mojego męża.

Chodzi o to, że to ja powinna być w jego myślach. a nie ktoś inny!!!
                            • avital84 Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 19:10
                              Może on kręci, bo mimo, że chodzi niby tylko o interesy w zdobyciu celu pomaga mi jednak seks. No i kryje się z tym, bo nawet jeśli to zagranie strategiczne to z Twojego punktu widzenia to zdrada.
                              A wiesz ja się wymieniam muzyką z wieloma kolegami, o któych nie myślę, a z tym, o którym myślę jakoś mi się jeszcze nie zdażyło.
                              Poza tym to zawsze tak jest jak się spotykają ludzie z różnych kultur. Wymeiniają się spostrzeżeniami, opowiadają jak to jest w ich krajach. Takie znajomości są ciekawe i pełnią często rolę edukacyjną, ale to jest fajne na krótką metę.

Poza tym jesteś od niej młodsza!!!
                              Pomyśl dzieli was prawie 10 lat różnicy. W tym wieku dla kobiety to wiele. Na pewno jesteś od niej atrakcyjniejsza:)i może zmusza się ( jeśli tak jest ) do tego by być z nią.
                              A jeśli jest między nimi emocjonalna więź...to powiem Ci,że bardzo łątwo jest złapać taką więź z kimś z innej kultury, trudniej ją utrzymać. Na początku te różnice są ciekawe i pasjonujące. Potem zaczyna martwić brak podobieństw.
                              Walcz o niego i nie załamuj sie!!
                              • berna23 Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 19:18
                                mądrze piszesz avital. Róznica kultur przyciąga.
                            • jagnie Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 21:19
                              ja powiem jedno, na pewno CIebie juz zdradzil i zadne takie ze mu nie staje
                              przy innej .... mam 32 lata, 7 lat jestem po ślubie, moj mąż mnie przynajmniej
                              6 razy juz zdradzil i za kazdym razem go przylapalam... zresztą na początku tak
                              jak Twoj nie krył się, opowiadał, jak to dostaje komplementy i wogole...
                              a ja byłam naiwna. po chyba 3 razie wzielam sprawy w swoje ręce i stwierdzilam
                              że chce na własnej skórze sie przekonać... no i własnego meża poderwałam jako
                              basia przez net... wtedy we mnie troszke pękło
                              i co z tego że go przyłapałam? były tłumaczenia, obrucenie wszystkiego w żart i
                              takie tam... uwierzylam, po jakims czasie znalazłam pieknego smsa... tym razem
                              do madzi... i znowu kręcenie że to nie tak, tylko że ja juz mam dość, mam
                              swojego małego mężczyzne i wiem że mam męża głęboko w d. robie co chce i będę
                              robić co chce. zadaj sobie pytanie czego chcesz od życia?
                              a z doswiadczenia wiem że każdy facet zdradza....
                              nie znam faceta ktory chociaz raz nie zdradzil
                              nawet tak zwany Romeo ...
                              pozdrawiam cieplutko
                              i głowa do góry
    • kate-gun Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 19:06
      >A jak zdradzę to powiem.

dziiiiiiizaaaas!!!
      serio tak powiedzial??
      ahahahahah
      czyli otwarcie przyznal Ci sie, ze bierze pod uwage taka mozliwosc?
      ale tupet
      ja bym za cos takiego przez okno wyrzucila
      • sarna666 Re: po czym poznać zdradę? 27.12.06, 21:07
        Berna, wiem, ze Ci ciężko, ze boli...
        Powiem Ci tak...wszyscy faceci są podli...Nie chodzi tu o zianie nienawiścia do
        nich, tylko o uznanie tej elementarnej prawdy. Podli w takim sensie, ze nie
        potrafiący docenic pewnych subtelności, lekceważący je. Icxh udziałem nigdy nie
        bedzie rozterka, która przezywasz Ty. Takie dylematy, taka delikatnośc,
        rozumiesz? Przeczytaj raz jeszcze, co napisałaś o swoim Panu. Nawet sama
        uznałas, że dla celów strategicznych..on może ja bzyknąć...tylko rozpaczliwie
        trzymasz sie myśli, ze przecież...chociaż myśli...jego myśli..maja być zajęte
        Tobą. Dalej ktoś Ci radzi, zebyś qrna spowodowała, by on na nowo sie w Tobie
        zakochał..takie rady, to wiesz...z jakiej paki? Ty masz sie zająć, i to
        troskliwie, SOBą, a nie qrna szukać sobie nowych pasji, żeby faceta przyciągnąć,
        dżizas...
        A wiesz, kiedy masz szansę stać się dla niego atrakcyjna, naprawdę? Kiedy sobie
        odpuścisz...Odpuść, i zajmij sie sobą...olej to co robi, nie sprawdzaj...
        dżizas, wyjazd do Pragi, a na co Ci to? No, chyba że Ty naprawde chcesz
        pojechać, zobaczyć te kamieniczki i resztę...:))
        S.
        • brasilia69 ZDRADA - jak nic! 27.12.06, 21:13
          Napisz do mnie na priva, to jako psycholog wszystko Ci wytłumaczę.
          Ale jest tyle sposobów, aby było tak jak dawniej....
          Będzie dobrze, nie martw się!
          • berna23 Re: ZDRADA - jak nic! 27.12.06, 22:03
            napisałam, ale nie wiem czy doszło.
            • sarna666 Re: ZDRADA - jak nic! 27.12.06, 22:39
              Jako psycholog wszystko wytłumaczy ;))
              Dżizas...i całe szczęście, ze mamy psychologów..ktorzy wiedzą...wszystko...
              S.
              • berna23 Re: ZDRADA - jak nic! 27.12.06, 22:44
                sarna, wysłałam ci 2 słowa na priv. Uśmiejesz się do łez.
                • forumowicz_pospolity Re: ZDRADA - jak nic! 27.12.06, 23:05
                  zdradę można rozpoznać po urokliwym perwersyjnym okryciu
                  i uderzającym do głowy zapachu owocu zakazanego:))
                  • brasilia69 ZDRADA - jak nic! 27.12.06, 23:43
                    Sorry dziewczyny, ale musiałam wyjść z domu, dopiero teraz doczytałam wątki!
                    Zaraz odpiszę Wam na priva!
    • kate-gun Re: po czym poznać zdradę? 28.12.06, 00:08
      pewnego pieknego dnia przyniesie Ci bukiet zoltych kwiatow :P
      • berna23 Re: po czym poznać zdradę? 28.12.06, 00:13
        kurde, szkoda, że rzuciłam palenie...
        A ku mojemu zdziwieniu dostałam prezenty pod choinkę, kupione z własnej
        inicjatywy, a nie jak zazwyczaj - za rączkę do sklepu i paluszkiem pokazać...

czy to koniecznie muszą być żółte kwiatki? :P
        • raptulus Re: po czym poznać zdradę? 28.12.06, 03:56
          Odpowiedz sobie na jedno zasadnicze pytanie - czy chcesz udowodnić mu zdradę,
          czy też chcesz zatrzymać go jako męża. Jak sobie odpowiesz to strategia będzie
          oczywista.

Możliwych jest kilka scenariuszy rozwoju sytuacji:
          1. Rzeczywiście to tylko biznes.
          2. Rzeczywiście coś go z nią łączy, ale przejdzie mu po paru miesiącach.
          3. Rzeczywiście coś go z nią łączy i mu nie przejdzie po paru miesiącach.

To co możesz zrobić rozsądnego to być atrakcyjną kobietą. On bedzie porównywał
          i to porównanie wyapdnie na Twoją korzyść jeśli o siebie dbasz, a przegrasz
          jeśli ona jest świetnie utrzymana, a Ty fatalnie zaniedbana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka