Dodaj do ulubionych

pytanie odnośnie witamin

16.11.10, 23:02
witam córeczka ma obecnie 21miesiecy korygowane 17. Mam problem odnośnie witamin podaje młodej 5 kropelek witaminy c,2 krople witaminy teraz moje pytanie czy podawac witam c slyszalam,ze zakwasza organizm;/ a czy moglabym podawac juz tran?
Obserwuj wątek
    • mama_janka007 Re: pytanie odnośnie witamin 17.11.10, 00:30
      nadwyzka wit.c wydalana jest bez wchloniecia przez organizm. nie rozumiem o co chodzi z tym zakwaszaniem.
      a tran w tym wieku mozna juz spokojnie podac.
    • mama-cudownego-misia Re: pytanie odnośnie witamin 17.11.10, 09:18
      To są pytania do pediatry. To on ustala dawkowanie witamin w zależności od wieku i wagi wcześniaka, pory roku, diety (głównie czy je jeszcze mleko modyfikowane)
    • karro80 Re: pytanie odnośnie witamin 17.11.10, 15:12
      Trzeba do lekarza - z tranem tyż -możesz-moja od jakiegoś 7 miesiąca miała podawany, ale trzeba obliczyc ile i czy np na zmianę zvit d np co 2 dzień czy sam tran. Przecież my nie wiemy czemu Nadusia ma vit c zaordynowaną - moja miała na kości(!) i tu o odstawieniu c, ilości d i suplementów wapniowo fosforanowych decydują badania.
      W ógle przydało by się morfologię zrobić, vit d i wapń fosfor jeśli nie było dawno robione i wtedy niech lekarz dobieże stosowna suplementacje jeśli bedzie potrzebbna- ona jest bardzo wczesnym wczesniakiem i ja bym robiła to co jakiś czas -co rok, czy co pół roku, chyba, ze kilka razy pod rząd wyjdzie idealnie i nic się nie dzieje do tego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka