Dodaj do ulubionych

CZY to normalne??????

01.01.07, 20:11
mieszkamy razem od kilku miesiecy. on lubi piwo jak twierdzi dla smaku i ja
wiem ze nie ma z tym problemu ale mnie to wkurza bo przsez alkohol przeszlam
pieklo w rodzinie. brat i ojciec pili. on o tym wie ale ja tylko nie rozumiem
dlaczego lubi wypic po piwku codziennie. innego alkoholu nie rusza . A moj
uraz do alkoholu jest tak wielki ze nawet myslalam o zerwaniu ale wtedy
obiecal ze zmniejszy czestotliwos do dwoch razy w tygodni. co o tym sadzicie??
Obserwuj wątek
    • kamisiunia Re: CZY to normalne?????? 01.01.07, 20:16
      Picie codziennie przez dluzszy czas nawet bardzo malej ilosci alkoholu
      uzaleznia. Radzę teraz podjąć odpowiednie kroki, żeby potem nie płakać. W mojej
      rodzinie też zaczynało się od lubienia smaku piwa.
      Powodzenia.
      • forumowicz_pospolity Re: CZY to normalne?????? 01.01.07, 20:57
        od jednego piwa krzywda jeszcze nikomu sie nie stała, bo to zaden alkohol
        poza tym to zdrowy napój, proponuje poczytać na ten temat
        jezeli mąż uprawia jakis sport albo pracuje fizycznie to tym bardziej wskazane

trzeba tylko pilnowac zeby maz nie jadł za duzo bo piwo pobudza apetyt i
        od tego rosnie brzusio zwany maćkiem;)
        • tunrida81 Re: CZY to normalne?????? 01.01.07, 21:03
          jedno piwo dziennie to nie katastrofa. jakby pił pięć to bym sie martwiła na
          twoim miejscu. Ale bądź czujna na wszelki wypadek, bo mój eks zaczynał od
          jednego piwa codziennie, aż doszło do trzech, czterech.
          • kamisiunia Re: CZY to normalne?????? 02.01.07, 00:23
            Drogi Forumowiczu, jeśli piszę, że w mojej rodzinie od TEGO się ZACZĘŁO, to
            znaczy, że to jest szkodliwe, jasne? Nie należy tego bagatelizować, a juz na
            pewno nie polecać!!!!!!!!
            • forumowicz_pospolity Re: CZY to normalne?????? 02.01.07, 10:20
              kamisiunia napisała:

> Drogi Forumowiczu, jeśli piszę, że w mojej rodzinie od TEGO się ZACZĘŁO, to
              > znaczy, że to jest szkodliwe, jasne?

czy to automatycznie oznacza ze kazdy pójdzie tą drogą którą poszli w twojej
              rodzinie?

sam przez czas jakis popijalem po jednym dziennie dla kurażu
              teraz odstawiłem, za czas jakiś pewnie wróce - nigdy nie byłem alkoholikiem
              pić trzeba umieć, a nałogi kontrolować
              nie każdy kto gra w lotto kończy zastawiając dom w kasynie;)

Nie należy tego bagatelizować, a juz na
              > pewno nie polecać!!!!!!!!

nalezy kontrolowac zeby ilosc sie nie powiekszała albo zeby nie przeszedł
              na ciezsze alkohole
              a polecić spokojnie można - chmiel, potas, magnez, witaminy z kompleksu B
              to jest zdrowy napój - proponuje najpierw poczytac a potem straszyć po forach:)
              a alkohol z wypitego nawet litra piwa sie szybko wydala z organizmu, wiec tu
              nie ma wielkiego problemu
        • szaraeminencja Re: CZY to normalne?????? 02.01.07, 08:53
          forumowicz_pospolity napisał:

> od jednego piwa krzywda jeszcze nikomu sie nie stała, bo to zaden alkohol
          > poza tym to zdrowy napój, proponuje poczytać na ten temat
          > jezeli mąż uprawia jakis sport albo pracuje fizycznie to tym bardziej wskazane
          >
          > trzeba tylko pilnowac zeby maz nie jadł za duzo bo piwo pobudza apetyt i
          > od tego rosnie brzusio zwany maćkiem;)

I w ten sposób wpadnie w spiralę: więcej je - więcej pije, więcej pije -więcej
          je... jak ze smokiem :)
          A poważnie: alkohol też jest dla ludzi, trzeba umieć z niego korzystać (jak ze
          wszystkiego)
    • itsnotme Re: CZY to normalne?????? 02.01.07, 09:22
      Raczej nienormalne. Chociaż w tych czasach, w tym kraju... :)
    • nemo1968 Re: CZY to normalne?????? 02.01.07, 09:35
      Podobno podswiadomie szukamy partnerow na zycie podobnych do naszych rodzicow.
      Nie oszukuj sie sama, to najgorsze co mozesz robic w tej sytuacji. Z tego co
      piszesz to on jest ciagle na lekkim rauszu. Zaraz zacznie mowic, ze jak go
      zostawisz, to sie rozpije a ty bedziesz miala wyrzuty sumienia, wiec bedziesz
      brnąc dalej. Chcesz zyc tak , jak twoja mama, chcesz miec dla swoich dzieci
      takie samo dziecinstwo jak ty mialas ? Moim zdaniem, jezeli ktos codziennie ,
      bez specjalnej okazji towarzyskiej uzupelnia poziom alkoholu we krwi, to jest
      juz uzalezniony psychicznie. Jest wiele powodow dla ktorych kobiety nie chca
      byc z mezczyzną, nawet jezeli go kochają. Ten jest juz istotny.
      pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka