grey_wolf 27.03.07, 15:22 Nie mam na myśli gumek, czy szklanki wody, oczywiście ;)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
facettt Nie mam tez na mysli podwiazania nasieniowodu. 27.03.07, 15:30 Rzecz na Zachodzie, dla dzieciatych mezczyzn, dosc czesta. Poza tym, niestety... nic na rynku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 27.03.07, 15:30 Kastracja? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 27.03.07, 16:19 zastrzyki;) a podwiązanie (nie przecięcie) nasieniowodów? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica2 Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 27.03.07, 16:23 menk.a napisała: > zastrzyki;) > > a podwiązanie (nie przecięcie) nasieniowodów? ;) Ty zawsze się mmusisz czepiać? :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 27.03.07, 16:32 taki mój urok;) '... z kim ci będzie tak źle jak ze mną?..' :P Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica2 Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 27.03.07, 16:36 menk.a napisała: > taki mój urok;) > > '... z kim ci będzie tak źle jak ze mną?..' :P urok Twój jest niesamowity :) Odpowiedz Link Zgłoś
totempotem Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 27.03.07, 16:49 ooo widzę, że mamy tę samą sygnaturkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica2 Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 27.03.07, 16:53 totempotem napisała: > ooo widzę, że mamy tę samą sygnaturkę ;) jak miło :) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 27.03.07, 16:56 A ja juz miałam nadzieję, ze się pobijecie i mięcho na kolację będzie świeże;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica2 Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 27.03.07, 17:21 zielonooka_bez_tyja napisała: > A ja juz miałam nadzieję, ze się pobijecie i mięcho na kolację będzie świeże;)) > ) Ty to byś tylko na krew patrzyła :) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 27.03.07, 17:29 eee tam... poczekałabym, aż byście się wykrwawiły;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica2 Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 27.03.07, 17:37 zielonooka_bez_tyja napisała: > eee tam... poczekałabym, aż byście się wykrwawiły;)) jędza :P Odpowiedz Link Zgłoś
grey_wolf Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 11:33 Chyba nie ma jeszcze na rynku owych zastrzyków... a jeśli są, to jaki lekarz je przepisuje bo chyba nie pierwszego kontaktu :P podwiązanie = przecięcie i zawiązanie niestety. Dwie wady: po pierwsze odwracalne zaledwie u 40% facetów, po drugie to jednak zabieg chirurgiczny, a ja nie chcę, żeby mi ktoś skalpelem po jajkach jeździł :)) a kto wie, czy mi się kiedyś nie odwidzi, facetom zegar biologiczny nie tyka, pamiętacie króla Jagiełłę, on swoje ostatnie dziecię spłodził mając 72 lata i to z szesnastolatką :P Odpowiedz Link Zgłoś
grey_wolf Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 11:27 hmm to ja poproszę szklankę wody :P Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 27.03.07, 16:28 "Znanym zjawiskiem jest tak zwana niepłodność immunologiczna (to znaczy, że u danej pary występuje pewien rodzaj niezgodności immunologicznej, uniemożliwiającej posiadanie wspólnego potomstwa). Sztuczne wytwarzanie niepłodności immunologicznej ma na celu wytworzenie w organizmie kobiety lub mężczyzny przeciwciał przeciwplemnikowych uniemożliwiających połączenie się plemnika z komórką jajową. Możliwe jest także wytwarzanie przeciwciał przeciw komórkom jajowym, a nawet przeciwciał przeciw ludzkiej gonadotropinie kosmówkowej, niezbędnej do implantacji zapłodnionej komórki jajowej. " www.biomedical.pl/antykoncepcja/antykoncepcja-hormonalna-dla-mezczyzn-21.html Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 27.03.07, 16:40 He He Trzeba było skopiowac całość :))) Fajne, to z tymi szczurami :)) Ciekawe czy ruszyło się coś w tej kwestii ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 27.03.07, 16:42 Niestety, nie znaleziono równie inteligentnych obiektów badań wśród samców homo sapiens;))) Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 27.03.07, 16:49 No nie, bez przesady zdażają się wybitni :)) Myślę, że homo sapiens maja zbyt wiele tych ruchliwych stworzonek i dlatego ciężej nad nimi zapanować :DD Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Zdarzają się oczywiście <zawstydzona> 27.03.07, 16:55 Pójdźmy na kompromis... zdążają za samcami szczurzymi;))) Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: Zdarzają się oczywiście <zawstydzona> 27.03.07, 17:08 No dobra...bede dziś spolegliwa...Korzystaj :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Zdarzają się oczywiście <zawstydzona> 27.03.07, 17:10 wow:) Dzień dobroci dla bestyj;)) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_wolf Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 13:27 eee to może wśród canis lupus :P Homo sobie wypraszam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 13:29 Wypraszać sobie możesz;) Nie zabraniam;) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_wolf Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 11:26 wszystko fajnie, ale kiedy to wreszcie będzie na rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 11:33 Kiedyś Ci wnuczek opowie;) Nie łudź się, że wcześniej. Między innymi dlatego, że badania rynkowe wykazały, że jest niskie zainteresowanie tego rodzaju antykoncepcją wśród Panów. Nadal pokutuje 'opinia', ze to leży w kwestii Kobiet. Nawet wg Kobiet jest to średni pomysł, bo jeśli zabezpieczy się Kobieta - to może być pewna i spokojna. Facetowi musiałaby uwierzyć na słowo w tym przypadku. A konsekwecje w postaci ciąży, poniesie głównie Ona. On może się zmyć. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 11:37 Facet kobiecie też musi wierzyć na słowo;) Ale fakt: kobieta zostaje matką, a mężczyzna MOŻE zostać ojcem. Dlatego dziwię się oburzeniu na pomysły kobiet, które chcą mieć dziecko, zostać samodzielnymi matkami bez oglądania się na ewentualną pomoc mężczyzny. Albo narażać się na 'branie nóg za pas' przez 'tatusia' na wieść o poczęciu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 11:44 Wiesz, że chodziło mi właśnie o róznicę między "staje się" a "moze się stać", nie kombinuj;))) _______ No wiesz... jednak gdzieś tam w środku Facet może mieć obawy co najmniej dwojakie: 1. co będzie, jeli jednak Jej się odwidzi, bo zmieni się sytuacja i kiedyś zapuka do drzwi, pytając "czy mieszka tu odpowiedzialność"?;) 2. poważniejszą kwestią jest fakt, że Mężczyzna TEŻ jest Człowiekiem i sumienie młodego szczyla, który zostawił w Niej swoje nasienie, nie jest sumieniem dojrzałego Faceta, który jest świadomy, że ma Dziecko, którego nie zna i się Nim nie zajmuje. drobny ("") podpunkcik: Dziecko zostaje skazane na niepoznanie nigdy swojego Tatusia, jeśli plan "wypali" - a Ono się powinno liczyć PRZEDE WSZYSTKIM, nie chcenie Mamusi bycia mamusią bez tatusia. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 12:18 Nawet jeśli z góry kobieta zakłada, że będzie sama, bez oglądania się na faceta - nie potępiam. Oczywiście, może lepiej powiedzieć, że oto za parę miesięcy urodzi się mały potomek. Choć może lepiej jak najwcześniej zapytać: czy gdyby coś tego ten, chcesz wiedzieć..?? Ale żadnego latania po sądach, po nazwisko. Przymus zostania tatusiem może się kiedyś zemścić i na matce ,i na dziecku;) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 12:26 > Nawet jeśli z góry kobieta zakłada, że będzie sama, bez oglądania się na > faceta - nie potępiam. Założenia, to piękna sprawa... tylko: ile założeń pt."i żyli długo i szczęśliwie" kończy się rozwodem?:) O potępianiu nic nie było, ściągniej lejce nadinterpretacji:) > Oczywiście, może lepiej powiedzieć, że oto za parę miesięcy urodzi się mały > potomek. Choć może lepiej jak najwcześniej zapytać: czy gdyby coś tego ten, > chcesz wiedzieć..?? Rozwaliłaś mnie:))) Może ja znam innych Mężczyzn, a może po prostu zakładam,że ludzi traktuje się, jak Ludzi, więc... nie skrzywdziłabym Faceta celowym ukrywaniem faktu, ze ma Dziecko. Każdy ma wybór - wybór, jaki sugerujesz całkowicie odboera wybór Facetowi: czy chce być Ojcem, czy nie. > Ale żadnego latania po sądach, po nazwisko. Przymus zostania tatusiem może się > kiedyś zemścić i na matce ,i na dziecku;) To jest poza dyskusją, rzecz jasna:) Odpowiedz Link Zgłoś
totempotem Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 12:33 > Może ja znam innych Mężczyzn, a może po prostu zakładam,że > ludzi traktuje się, jak Ludzi, więc... nie skrzywdziłabym Faceta celowym > ukrywaniem faktu, ze ma Dziecko. Każdy ma wybór - wybór, jaki sugerujesz > całkowicie odboera wybór Facetowi: czy chce być Ojcem, czy nie. Nie mogę się powstrzymać przed komentarzem powyższej treści , nie dlatego, że obchodzi mnie to co masz w głowie, tylko dlatego, że innym wypominasz na każdym kroku, że nie umieją czytać ze zrozumieniem, lub nie myślą logicznie.Jakaś taka francowata jesteś, a tacy najbardziej działają mi na nerwy. czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem ? menka napisała: > Choć może lepiej jak najwcześniej zapytać: czy gdyby coś tego ten > chcesz wiedzieć..?? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 12:51 "choć MOŻE" dostrzegłeś/łaś?? poza wszystkim: 1. jestem francowata i nie ukrywam tego nigdy:) 2. ":))" rejestruj w rozmowach menk.a/ja 3. ";))" też w innych moich dialogach rejestruj i to nie jako "śmieję się z Ciebie", a "uśmiecham się, prowadząc luźną konwersację i nieco podszczypując dla jej dalszego rozwoju" Pozdrawiam i dystansu kapkę do tego, co Inni piszą:)) Odpowiedz Link Zgłoś
totempotem Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 12:56 Stosuj kochanie swoje porady najpierw wobec siebie, a dopiero potem pouczaj innych. To po pierwsze. Po drugie uważam, że jesteś ograniczoną umysłowo arogantką, która umiejętnie usiłuje odkręcać kota ogonem w każdej niewygodnej dla siebie sytuacji - to znaczy w takiej, gdzie ktoś palcem pokazuje jak jestes mało konsekwentna w swoim toku rozumowania, mało logiczna i mało rozgarnięta. Po trzecie, uwazam, ze szkoda czasu na dyskusje z Tobą, ale dla własnej satysfakcji czasem poczytam Twoje brednie i skomentuję sobie to co tutaj wypisujesz. Mało obchodzi mnie co o tym pomyślisz. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 12:59 Jak chcesz Kogoś pouczać - droga wolna:) Ja nie zamierzam:) Tyle. pa. p.s. ulżyło, czy jeszcze kilka pchnięć ku orgazmowi potrzebne?:))) Tyle, ze to już w ramach masturbacji, bo ja kolejnej produkcji Twojej robótki ręcznej nie przeczytam, wybacz:) Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 13:02 > p.s. ulżyło, czy jeszcze kilka pchnięć ku orgazmowi potrzebne?:))) Tyle, ze to > już w ramach masturbacji, bo ja kolejnej produkcji Twojej robótki ręcznej nie > przeczytam, wybacz:) ależ to niesmaczne ... uwielbiam jak wychodzi z Ciebie takie prawdziwe "ja"... a nie to kreowane na forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 12:44 Nie, nie odbieram możliwości decyzji. Absolutnie nie;) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 12:52 Chodziło mi o "choć MOŻE" - więc... może jednak nie spytać (istnieje luka w "może";))) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 12:57 Niezależnie od świeżości znajomości czy zaawansowania związku i zaangażowania, jeśli idzie sie z kimś do łóżka (niekoniecznie z powodu big love) nie wydaje mi się nie na miejscu postawienie takiego pytania. Jeśli odpowiedź brzmi: nie chcę wiedzieć., wówczas w razie czego wiadomo, że nie trzeba informować. I to nie ma nic wspólnego z egoizmem przyszłej matki;) Qrcze, moje stanowisko w tej sprawie jt proste niczym budowa cepa , nikogo do niczego nie zmuszałabym ;PPP z niewolnika nie ma pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 13:01 > Qrcze, moje stanowisko w tej sprawie jt proste niczym budowa cepa , nikogo do > niczego nie zmuszałabym ;PPP z niewolnika nie ma pracownika. otóż to - ale wiesz, są ludzie, ktorym nie mieści się w głowie inny sposób rozumowania niż jedynie słuszny czyli własny ;) to klapki na oczach, brak empatii, brak szerszego spojrzenia na sprawę, brak korzystania z doświadzceń innych... nie wiem co to jest, ale zawsze bardzo żal mi takich ludzi, którzy patrzą na świat tylko z perspektywy własnych przeżyć i doświadczeń...od innych przecież również mozna się wiele nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 13:01 Aj, w inną stronę popłynęłaś;)) Tak w ogóle ja tu teoretyzuję, a Ty personalnie zaczynasz odbierać... jakieś powody ukryte?;) Nie chcę wiedzieć, jakby co, nie moja bursztynowa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 13:18 gdzie tam personalnie;) mówię, że swoich spraw na forum nie roztrząsam;) Zupełnie ogólnie. Niezleżnie od sprawy: nikogo do niczego.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 13:23 Qrcze, moje stanowisko w tej sprawie jt proste niczym budowa cepa , nikogo do niczego ....nie zmuszałabym.... ;PPP ;))) Piszesz ogólnie (z tym małym wyjątkiem) a odbierasz nieco personalnie:) Rzeczy oczywistych (o nieroztrząsaniu) dodawać nie musisz:) Zdziwiłabym się mocno, pewnego dnia widząc "Błagam, co myślicie, jak mam teraz się zachować (...)??!!" - podpisano Menk.a:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 13:25 na forum nie, ale kto wie, może takie wynurzenia znajdą się na jedynce w fuckcie :D Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 13:28 A to już inna kategoria - parcie na sławę zrozumiem;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 12:28 no tak, taka gentelmens agreement ;) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 12:46 taka umowa sprawdza się, o ile zawierają ją gentlemani zn. dżentelmeni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 12:49 no właśnie, a tego nigdy nie wiadomo ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 12:53 dlatego nie daję sobie za nikogo ręki uciąć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 13:03 oj ja i za siebie bym czasami nie dała, a co dopiero za kogoś :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 13:19 za siebie też, nie ryzykuję utraty ręki ;D i innych tez przed sobą lojalnie ostrzegam;) Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio niedowiary :) 28.03.07, 13:26 menk.a napisała: > i innych tez przed sobą lojalnie ostrzegam;) Czy to jest Twoje pierwsze "powazne ostrzezenie", czy juz jakies przeoczylem? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: niedowiary :) 28.03.07, 13:47 Zasadnicze, podstawowe, fundamentalne ostrzeżenie. Miej je na uwadze, a z mojego powodu nie doznasz poważnych uszczerbków tak na ciele, jak i na umyśle;) Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio Re: niedowiary :) 28.03.07, 14:41 menk.a napisała: Miej je na uwadze, a z mojego powodu nie doznasz poważnych uszczerbków tak na ciele, jak i na umyśle;) Tak sobie mysle, ze gdyby wszystkie kobiety byly tak uczciwie skromne, jak (przed chwila) Wacpanna, to... a reszty nie dopisze, coby nie zapeszyc :))) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: niedowiary :) 28.03.07, 14:42 przyznaję uczciwie, że nie jestem skromna;) Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio Re: niedowiary :) 28.03.07, 14:45 menk.a napisała: przyznaję uczciwie, że nie jestem skromna;) a juz myslalem, ze los da sie jakos zaczarowac... a tu masz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: niedowiary :) 28.03.07, 15:28 nigdy skromnością nie grzeszyłam, przykro mi, że rozczarowuję;) Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio Re: niedowiary :) 28.03.07, 15:39 menk.a napisała: nigdy skromnością nie grzeszyłam, przykro mi, że rozczarowuję;) Alez pozostanmy Dobrej Mysli :) Skoro nie da sie zaczarowac Losu... To moze Ciebie ? :) www.czar-ent.com/logo.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio czar mi sie nie udal :) 28.03.07, 15:42 i wyjalem nie tego, co trzeba, zajaczaka z kapelusza... a to ten mial byc :))) www.jerzygrzesiak.pl/atlas/CRW_3228-rybitwa-czar-d.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio Teraz czar mi sie udal :) 28.03.07, 17:35 i tym razem dobrze. jak przystalo na prawdziwego hochsztaplera - wyciagnalem bialego kroliczka w skorze czarnego ptaszka :))) PS. pamietaj, ze gdy tylko bedziesz w potrzebie, mam (as usual) jeszcze asa w rekawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_wolf Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 14:32 > Facet kobiecie też musi wierzyć na słowo;) niestety :) > Ale fakt: kobieta zostaje matką, a mężczyzna MOŻE zostać ojcem. ojcem zostaje każdy który zapłodni kobietę. Nie każdy zostaje Tatą > Dlatego dziwię się oburzeniu na pomysły kobiet, które chcą mieć dziecko, zostać > > samodzielnymi matkami bez oglądania się na ewentualną pomoc mężczyzny. a ja się nie dziwię, dlatego że te kobiety są skończonymi egoistkami, którym macica zdominowała mózg. Przez własne chciejstwo i nieumiejętność stworzenia związku skazują dzieci na dorastanie w niepełnej rodzinie, co nie pozostaje bez echa w dziecięcej psychice. Zresztą często też bez matki bo przecież ktoś na to dziecko musi zarobić. Dziecko to nie zabawka-maskotka, którą można się pobawić po powrocie z pracy. Takim durnym babom nawet psa bym nie pozwolił mieć, co najwyżej kota albo kanarka bo wyprowadzać nie trzeba i wystarczy raz dziennie dać jeść i pobawić się godzinkę przed snem. Albo > narażać się na 'branie nóg za pas' przez 'tatusia' na wieść o poczęciu ;) a to jest tylko i wyłącznie usprawiedliwianie się przed samą sobą. Zwalanie winy na ogólnie pojętych facetów, za własną nieumiejętność zbudowania związku, za własny strach i za niepewność czy się samemu za miesiąc nie zwieje. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 18:34 Bardzo mądrze napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_wolf Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 13:14 Łudzę się, że jednak wcześniej, raz dla ograniczenia populacji 3-go świata, dwa dla wygody ludzi zachodu. Czytałem, że 15% małżeństw po 30 w uesa, czy ogromniastej brytanii poddaje się podwiązaniu bo skuteczne a innej opcji nie ma, znaczy popyt jest spory. Poza tym jestem pewien, że nie jeden facet chciałby mieć pewność, że jakaś lafirynda nie wrobi go w dziecko, nie zależnie czy w związku, czy poza nim, czy to będzie partnerka, kochanka, czy jednorazowy skok w bok. Druga target grupa to tacy fajni i stateczni faceci jak ja, którzy chcieliby, żeby ich partnerki/żony nie musiały całe życie łykać pigułek, które przecież nie są bez znaczenia dla organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 13:20 "lafirynda"... sweeeet;))) Troska o zdrowie (i popęd, nie czarujmy się) Żony - sweet we własciwym tego słowa znaczeniu:) Jeśli nie jest zazdrosna - pogratuluj Jej siebie ode mnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_wolf Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 14:13 > "lafirynda"... sweeeet;))) też mi się to słówko podoba :P > Troska o zdrowie (i popęd, nie czarujmy się) Żony - sweet we własciwym tego > słowa znaczeniu:) Jak bym nie kochał, to bym się nie troszczył. Wiem, że związki oparte na silnym uczuciu, ale i zrozumieniu to rzadkość, czasem mam wrażenie, że z takim związkiem i podejściem, jestem odmieńcem jakimś :P a z popędem to przesadziłaś, wiesz przecież, że różne pigułki różnie działają na różne kobiety, jednym osłabiają libido innym przeciwnie. >Jeśli nie jest zazdrosna - pogratuluj Jej siebie ode mnie:) Jest zazdrosna :P ale dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 14:28 grey_wolf napisał: > czasem mam wrażenie, że z takim > związkiem i podejściem, jestem odmieńcem jakimś :P m.in. stąd moje założenie, że jesteś starszy;) > a z popędem to przesadziłaś, wiesz przecież, że różne pigułki różnie działają n > a > różne kobiety, jednym osłabiają libido innym przeciwnie. Ojjj, tu się kłócić będę;) Popęd jest ściśle związany z płodnością (chemii organizmu nie zmienisz, wybacz;) Kiedy Kobieta jest w ciąży - jest z kolei warunkowany potrzebą dostarczania endorfin, bo to sprzyja lepszemu rozwojowi Dziecka. Z tym, że czasami jest to zaburzone warunkami zewnętrznymi (brakiem czasu, stałego Partnera, nieregularnym trybem życia, strachem przed nieporządaną ciązą, chorobami, ect. - dla organizmu wszystko to = stres), więc trudno usłyszeć sygnały "chcicy;)" w okresie okołoowulacyjnym. Biorąc to pod uwagę - pigułka wyłącza płodnośc Kobiety, a co za tym idzie, również skalę popędu. Zwiększenie libido u części Kobiet nie jest związane z rodzajem pigułki, którą przyjmują, a zwyczajnie z faktem znacznie większej pewności, że nie zajdą w ciążę, a to odblokowuje uśpioną częśc kobiecości;) To norma udowodniona już dość dawno przez seksuologów i psychologów:) I mie się nie kłócić, bo na świadectwie maturalnym mam "cel" tuż obok "biologia":))))) Kocham takie durne argumenty, więc jeden z serii, samochwalczo, zastosowałam, a co!!;)))) > Jest zazdrosna :P ale dzięki :) Nie ma za co, to komplement, nie pochlebstwo;) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 14:31 cor. "niepoŻądaną", rzecz jasna, brrrr... sorry, muszę jednocześnie słuchać zawodowo;)) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 14:35 heh:) no i mi się konkluzja gdzieś zapodziała:))) Paradoksalnie mamy jednak kompromis: pigułka, choć hamuje popęd (fizjologicznie), to jednocześnie może go zwiększyć (psychicznie - odblokowując strach, czym budzi większy apetyt na seks);)) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_wolf Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 14:59 > > czasem mam wrażenie, że z takim > > związkiem i podejściem, jestem odmieńcem jakimś :P > m.in. stąd moje założenie, że jesteś starszy;) jak kochać to całą osobę, a nie jej poszczególne organy :P > Ojjj, tu się kłócić będę;) ...a ja studiowałem zootechnikę i maturę z biologii też zdałem :P a co do libido, to nie wnikam w biologiczne/psychologiczne aspekta sprawy, a jedynie piszę o tym co widać, jaki jest efekt :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 15:04 No i po kłótni... a tak miło się zapowiadało;)) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 15:48 Mimo wszystko... czasami lubię się mylić co do "pierwszego wrażenia";) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_wolf Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 11:01 miłe rozczarowania są miłe :))) masz na myśli nasze pierwsze starcie? :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 11:18 Owszem, właśnie to mam na myśli;))) Odniosłam po nim wrażenie, że jesteś TYLKO czepą, ale na szczęście czepą jesteś jesteś jedynie TEŻ :P Odpowiedz Link Zgłoś
piotrunjo Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 11:34 Przeczytałem tę dyskusję ale nie mogę jej skomentować. Jestem człowiekiem starej daty i troche inaczej na to patrzę. Moja babcia mawiała tak: mądrym ludziom dzieci rodzą się wtedy gdy oni tego chca a głupim wtedy gdy one tego chcą. Nie sadze zebym był specjalnym "mózgowcem" ,ale dwoje moich dzieci urodziło się dokładnie wtedy gdy tego chcieliśmy. Nie było żadnych pastylek , plastrów , podwiązań itp a jednak ludzie jakos sobie radzili. Ale w moim życiu seks nie zajmował nigdy wiecej niż 5% zainteresowan , wiec jestem osoba nie przywiązującą wagi do wszelkich , zwiazanych z tym , problemów. To tylko ,niewiele znaczące, peryferie zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 11:44 No wiesz, ale są Ludzie, dla których to zdecydowanie większy obszar życia we Dwoje. I tu, chcąc nie chcąc, pojawiają się problemy, na które trzeba znaleźć odpowiedź. Ja np. jestem Osobą z dużym temperamentem, więc to dla mnie zawsze była (i mam nadzieję, pozostanie) ważna strefa życia. Oczywiście, w odpowiedniej kategorii, niemieszczącej się w jednym worku z dbaniem o byt, samorealizacją, ale... pod pasję bym to już delikatnie podczepiła;) Może z innego worka, choć bliskiego i z tej samej półki, ruszę - Panowie, jak myślicie, co można zrobić, gdy Dwoje z dużym temperamentem, po kilku latach dotyka oziębłość Jednej ze stron? Czy to ma oznaczać dostosowanie się Drugiej, pomimo rosnącej frustracji i cierpienia niemal fizycznego, że o psychicznym, związanym z poczuciem odrzucenia, nie wspomnę? Czy strona "zamrożona" ma się zmuszać i robić to automatycznie? Wręcz... "dawać", nie "kochać się" z Partnerem? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrunjo Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 11:52 Myślę ,że strona ktorej tempereament sie wypalił , powinna przestać interesować sie życiem erotycznym strony ktorej temperament trwa. Przekładając to z polskiego na nasze , uważam ,że strona której temperament wygasł nie powinna zachowywać się jak" pies ogrodnika" , co to sam nie zje i drugiemu nie da. Reszta powinna być milczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 11:56 A jeśli to jest ponad sumienie strony, której temperament nie wygasł? Jak to pogodzić z wiernością? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrunjo Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 12:08 Wiernośc nigdy nie była i nie jest moja mocna stroną. I to , ani od strony teoretycznej ani praktycznej. Powiem wiecej , nigdy nie stanowiła dla mnie żadnej wartośi. Małżeństwo jest dla mnie pewnym typem umowy , ale dotyczy jednak 2 zupełnie roznych osob.Zupełnie poważnie podchodzę do wszystkich innych postanowień tej umowy, nigdy nie przyszło mi nawet do głowy rozwodzić sie. Ale sprawy seksu podlegaja popedom i nie daja sie zapisac w umowie. Nie chce tu się na ten temat rozwodzić ale ta część umowy zawsze była w moim mozgu instynktownie blokowana. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrunjo Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 12:00 Ale problem jest i ja go widzę. Ze trzy lata temu los postawił na mojej drodze 24 letnia kobietę , z nieznanych mi przyczyn, zainteresowanej mną[co już samo w sobie niezbyt dobrze o niej swiadczyło]. Dodatkowo istota ta stwierdzila , że w jej życiu z męższczyzna , seks stanowi minimum 50% jej zainteresowań. Oczywiście "uciekłem" , dla mnie jest bezseneowne zajmowanie sie tak monotematyczna osobą. Staram sie rozumiec takich ludzi ale bardziej mi ich żal. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 12:05 Słuchaj, uściślijmy:) Nie mówię o skrajnościach, żeby nie było:) Ale, jak sam wspomniałeś, w Twoim przypadku to jakieś 5%, więc mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, że: 1. Są Ludzie, dla których to więcej niż owe 5%; 2. Każdy większy współczynnik nie oznacza jakiejś patologii, którą należałoby leczyć, wyciszć, czy... współczuć, jak powiedziałeś (żal). Odpowiedz Link Zgłoś
piotrunjo Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 12:14 Oczywiście ,że wiem ,że sa ludzie ktorzy przykładaja do seksu dużo większą wage! Mnie ich , tak troche szkoda, że traca czas.Ale to mi nie przeszkadza. Ja swojej żony nie zmuszam do studiowania politologii i nie widze powodu dlaczego mialbym być zmuszany do zachowan które mi nie odpowiadaja? Ja wydaję pieniądze na książki , na co ona wydaje ,[od lat] nie wnikam. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 12:19 Oj, Waść przez "ja" patrzysz;) Tak, jakbym powiedziała: 'Biedaku, nie wiesz, co sobie odbierasz';) Odejdź kilka kroków dalej i zauważ, że Ludziom różne rzeczy sprawiają przyjemność, a - co za tym idzie - NIE SĄ STRATĄ CZASU:) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrunjo Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 12:42 A daj Ci Boże! Stratą czasu jest tylko z mojego punktu widzenia. Zawsze bylem indywidualista , żebyu nie powiedziec egocentrykiem. Wielu moich znajomych uważa ,że rozpoczynanie , w moim wieku , nowych studiów dr to idiotyzm i strata czasu, a ja nie i wlasnie staram sie o przyjęcie na studia dr, na SGH ,choć nigdy nie studiowałem ekonomii. I tak naprawdę ,to zdanie innych w tej sprawie, zupełnie mnie nie interesuje [oprócz Twojego, Twoje chciałbym znać],tak samo zresztą jak ich moje poglądy na seks. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 13:00 Napisałeś: "Mnie ich , tak troche szkoda, że tracą czas" - a to spojrzenie na KOGOŚ przez "ja":) Nie napisałeś "dla mnie seks to strata czasu"... rozumiesz subtelną różnicę, o którą mi chodzi?;) Więc, jeśli o moje zdanie pytasz - jak najbardziej jestem za rozwojem do końca życia. Zwłaszcza, że wyzwania z zakresu dziedzin, o których nie mamy jeszcze pojęcia, pozwalają utyrzymać mózg w doskonałej kondyncji, a wręcz go odmłodzić:)) I nieważne, czy jest to nowy kierunek studiów, ogrodnictwo działkowe, podróże, czy nauka języka obcego - ważne, że to "nowe terytorium":) Więc, jak najbardziej jestem ZA i trzymam kciuki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_wolf Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 12:34 oj zielonooka... ten temat był wałkowany niedawno. Jeżeli dotyczy to związku opartego na seksie lub takiego, w którym nie ma prawa wyłączności (nie mylić z własnością) jak pisał piotrunjo to droga wolna, nie ma sensu żeby ktoś się ograniczał bo w imię czego? Natomiast w związku (nie umowie) opartym na silnych uczuciach i zrozumieniu, kiedy pojawia się jakiś problem to jest on rozwiązywany wspólnie. Każdemu człowiekowi, niezależnie od płci może przydarzyć się czasowy spadek popędu nawet do zera i to jest zupełnie naturalne podobnie jak starzenie się. Jeśli się kocha, to się czeka i stara się zlikwidować przyczynę spadku libido partnera/ki, np. stres, przemęczenie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 12:40 Dobrze, Mój Drogi, ale... jeśli to "czasowa" trwa 10 lat, jest obwarowane "z seksu wyrośliśmy" i żadne starania (a wierz mi, ze pisząc to, myślę o konkretnym Przypadku, i starał się Facet, jak o Księżniczkę, z miłością, troską, łagodnością, czułością...ect.) nie przynoszą rezultatów (no, poza "chyba Ci odbiło, powiedziałam raz i koniec!")?? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrunjo Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 12:46 Trzeba to uszanować. A postępowac tak jak " interes" prowadzi. Wierz mi w tych sprawach bardzo trudno oszukac naturę. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 12:55 No teraz już nie oszukuje interesu, ale... oszukuje Ją. I wierz mi, że to jest jedynie mniejsze zło, nie odszukanie chcianego dobra. Twoje podejście byłoby łatwe, bo wiernosć, jak napisałeś, nie leży w naturze umowy cywilno - prawnej, jaką jest zawarcie związku małżeńskiego w oderwaniu od ślubowania "kościelnego". Ale tak nie jest dla Wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrunjo Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 13:06 wycofuję się rakiem z dyskusji. Jak juz mówilem ,jest to dla mnie temat marginalny, i nie mam na ten temat ,sprecyzowanego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_wolf Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 12:55 z miłością, > troską, łagodnością, czułością.. może ona liczyła, że ją weźmie brutalnie? A tak poważnie, to trochę co innego, niż miałem na myśli. To przegięcie i założę się, że w bardzo negatywny sposób przekłada się na całą resztę życia. W takich wypadkach rozwód to formalność, ale i ulga dla obu stron, zdarza się że strona oziębła po rozstaniu nagle staje się wulkanem :P. Zresztą to dosyć egzotyczne, że gość stracił cierpliwość dopiero po 10 latach, a nie zabrał jej na terapię po roku/dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka_bez_tyja Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 13:23 Hm... to proste dość - On Ją kocha, a dał "za wygraną" po tylu latach, by Jej nie znienawidzieć. O rozwodzie, w Jej przypadku, nie ma mowy. Zresztą, On już by chyba nie chciał budować czegoś nowego w wieku lat 42. Chyba najsmutniejsze w całej sytuacji jest to, ze Ona nawet Dziecka nie chciała mieć, bo "nie będzie mi się jakiś bachor wydzierał po chałupie w nocy!!") p.s. do pójścia na terapię trzeba Dwojga chętnych - a Ona przecież... "powiedziała wyraźnie" - PAT KLASYCZNY. Dobra, bo się z Wami zasiedziałam, kurczę:))) Zmykam poudawać, ze pracuję;) A do tematu "nominalnego", rzecz jasna, wrócę - żeby nie było:) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_wolf Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 13:45 to musi niesamowicie kochać :) Swoją drogą, z tego co o niej napisalaś to wyłazi potworny, zgorzkniały babon :) Nie rozumiem dlaczego o rozwodzie nie ma mowy. To po prostu chore. 42 lata to nie 72 i znam przypadki ludzi, którzy po czterdziestce zaczęli wszystko od początku i są szczęśliwi i nie żałują :) > do tematu "nominalnego", rzecz jasna, wrócę - żeby nie było:) Liczę na to :) Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniony Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 28.03.07, 17:46 > którzy chcieliby, żeby ich partnerki/żony nie musiały całe życie > łykać pigułek, które przecież nie są bez znaczenia dla organizmu. Zly news. Metody ktore sa aktualnie fazie jakichs tam testow na facetach dzialaja analogicznie do pigulek - czyli rozregulowuja uklad hormonalny. Jesli wejda do produkcji staniecie przed wyborem, majstrujecie przy ukladzie hormonalnym Twoim lub Twojej baby. Drugi zly news to to, ze metody te nie sa tak skuteczne jak pigulki, czy nawet prezerwatywy, pewnie tez dlatego jeszcze nie wyszly poza faze eksperymentow. Trzeci zly news: podwiazenie tez nie daje 100% skutecznosci. Czwarty news jest z kolei dobry: szklanka wody nadal dziala skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_wolf Re: Co wiecie o antykoncepcji dla facetów? 29.03.07, 11:09 > Zly news. Metody ktore sa aktualnie fazie jakichs tam testow > na facetach dzialaja analogicznie do pigulek - czyli rozregulowuja > uklad hormonalny. Jesli wejda do produkcji staniecie przed wyborem, > majstrujecie przy ukladzie hormonalnym Twoim lub Twojej baby. Hormonalne tak, ale w fazie testów jest też metoda polegająca na stworzeniu sztucznej niezgodności immunologicznej, tzn. tak jak zdarza się w naturze, on może, ona może, oni razem nie mogą mieć dzieci. > Drugi zly news to to, ze metody te nie sa tak skuteczne jak pigulki, > czy nawet prezerwatywy, pewnie tez dlatego jeszcze nie wyszly poza > faze eksperymentow. Nie do końca, badania kliniczne siłą rzeczy robione są na małej grupie, ale skuteczność określana przez współczynnik niepowodzeń to 1,4 - gorzej niż kobiece pigułki, lepiej niż gumki. > Trzeci zly news: podwiazenie tez nie daje 100% skutecznosci. To prawda, w dodatku nie zawsze jest odwracalne > Czwarty news jest z kolei dobry: szklanka wody nadal dziala skutecznie. W zestawieniu z kastracją, chętnie wybiorę szklankę wody :) Odpowiedz Link Zgłoś