Dodaj do ulubionych

Mąż - skąpiec/Poproszę o propozycje terapii.

IP: *.rx.pl 31.07.03, 14:34
Nie dość, że skąpiec, to jeszcze pies ogrodnika.
Właśnie się pokłóciliśmy, ponieważ chcę zapisać się na jogę. Zaproponowałam,
żebyśmy poszli razem. Cytuję jego podsumowanie rozmowy: "skoro ciebie na to
stać, to się zapisz, mnie nie" (140 za osobę/miesiąc)
I tak się zapiszę, ale szlag mnie trafia, że mi na to żałuje. Nie kupuję
sobie często ciuchów, butów itp. Mam słabość do kosmetyków i książek, ale też
w granicach normy. W końcu pracuję i znam wartość pieniądza.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jezus_Chytrus Re: Mąż - skąpiec/Poproszę o propozycje terapii. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 15:01
      Gość portalu: Emka napisał(a):

> Nie dość, że skąpiec, to jeszcze pies ogrodnika.
      > Właśnie się pokłóciliśmy, ponieważ chcę zapisać się na jogę. Zaproponowałam,
      > żebyśmy poszli razem. Cytuję jego podsumowanie rozmowy: "skoro ciebie na to
      > stać, to się zapisz, mnie nie" (140 za osobę/miesiąc)
      > I tak się zapiszę, ale szlag mnie trafia, że mi na to żałuje. Nie kupuję
      > sobie często ciuchów, butów itp. Mam słabość do kosmetyków i książek, ale też
      > w granicach normy. W końcu pracuję i znam wartość pieniądza.

Kurwa nie wierzę w to co przeczytałem.Babo płać sobie sama za swoje rzeczy a
      jak mąż coś ci kupi ekstra to bądź mu wdzięczna a nie zachowuj się tak jakby
      to był Jego obowiązek.Takie kobity jak ty nie mają za grosz honoru.Tfuuu!
      • Gość: Emka Re: Mąż - skąpiec/Poproszę o propozycje terapii. IP: *.rx.pl 31.07.03, 15:05
        Odwal się pacanie!
        honor mam i za siebie płacę, tylko fajnie by było, żeby ktoś mi nie psuł z tego
        radochy.
        • Gość: Jezus_Chytrus Re: Mąż - skąpiec/Poproszę o propozycje terapii. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 15:26

> Odwal się pacanie!
          > honor mam i za siebie płacę, tylko fajnie by było, żeby ktoś mi nie psuł z
          tego
          >
          > radochy.

Psuje ci bo nie chce rozpuścić ciężko zarobionej kasy.Hehehe ty pijawo.
          Twój mąż ma pecha,że się zwiazał z osobą mającą takie poglądy.
          • Gość: Emka Re: Mąż - skąpiec/Poproszę o propozycje terapii. IP: *.rx.pl 31.07.03, 15:33
            Ma kurna strasznego, że nie zarabiam 5 razy więcej od niego tylko zaledwie 2.
            Fiutku pyszczysz, jakbyś utrzymywał 5 kobiet naraz
            • Gość: camel Re: Mąż - skąpiec/Poproszę o propozycje terapii. IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.03, 17:12

> Ma kurna strasznego, że nie zarabiam 5 razy więcej od niego tylko zaledwie 2.
              > Fiutku pyszczysz, jakbyś utrzymywał 5 kobiet naraz

no to maz ci dobrze powiedzial. Jak cie stac to sobie zaplac i miej z tego
              radoche. A jak on nie chce i nie widze w tym nic fajnegio (w tej jodze)...to go
              zostaw w spokoju, moze on woli na cos innego pieniadze wydawac.

camel
    • Gość: camel A Ile zarabiacie?? IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.03, 17:08

> Nie dość, że skąpiec, to jeszcze pies ogrodnika.
      > Właśnie się pokłóciliśmy, ponieważ chcę zapisać się na jogę. Zaproponowałam,
      > żebyśmy poszli razem. Cytuję jego podsumowanie rozmowy: "skoro ciebie na to
      > stać, to się zapisz, mnie nie" (140 za osobę/miesiąc)
      > I tak się zapiszę, ale szlag mnie trafia, że mi na to żałuje. Nie kupuję
      > sobie często ciuchów, butów itp. Mam słabość do kosmetyków i książek, ale też
      > w granicach normy. W końcu pracuję i znam wartość pieniądza.

nie napisales ile zarabiacie miesiecznie i jakie macie wydatki.
      no wiesz 140 PLN na miesiac to dla niektorych bardzo duzo.
      Chcesz placic 140 PLN i siedziec godzine na podlodze mruczac??
      czy ty aby masz wszystkich w domu.

camel
      • krav_maga Re: A Ile zarabiacie?? 31.07.03, 17:25
        za taka forse to mozesz sobie zafundowac kurs w sekcji krav_maga. Yoge to
        mozesz postudiowac z kisazki sama bo to jest nietrudno ale krav_maga wymaga
        pracy a rezultaty beda wspaniale. polecam forum krav_maga na forum zdrowie.

Co do meza- to wyglada ze jest bardzo praktyczny a na kravke chodza tez
        malzenstwa.
        • beember babsztylu 01.08.03, 13:18
          sama idz na terapie, albo na swoja zasrana joge, a jemu w tym czasie pozwol
          lazic do burdelu. geez jak mozna sie chajtnac z taka baba
    • annaewa Re: Mąż - skąpiec/Poproszę o propozycje terapii. 01.08.03, 19:18
      Dochodzę do wniosku, że faceci są beznadziejni,ale cóż się Im dziwić - są tylko
      facetami.
      Mój poszedł do sklepu po maszynkę do obcinania włosów a wrócił z nową kuchenką,
      w związku z tym nie wiem co lepsze-skąpstwo czy nadmierna rozrzutność...
      A wypowiedziami Chytrusa się nie przejmuj,i tak to Ty masz rację.Pozdrawiam.
      • Gość: jołasia Re: Mąż - skąpiec/Poproszę o propozycje terapii. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.03, 01:54
        moj zkolei jakosnie potrafi robic prezentów...a mnie mowi zawsze jesli Ci
        potrzebne kup sobie...on oczywiście sobie zawsze kupuje i rozpieszcz asię jak
        dziecko..mnie kupił osttanio pióro za 3zł.a ja mu perfumy za 300.
        • Gość: bruno555 Re: Mąż - skąpiec/Poproszę o propozycje terapii. IP: *.proxy.aol.com 03.08.03, 07:58
          wredny skapiec-wspolczuje ci!
          Moglibysmy sie spotkac wkrotce przyjezdzam do kraju.
          • Gość: Rainbird Re: Mąż - skąpiec/Poproszę o propozycje terapii. IP: *.cxt.pl / 10.10.28.* 04.08.03, 01:52
            Sprawa jest rzeczywiscie powazna, bo zycie ze skąpcem to nic miłego - tym
            bardziej takim, który jak napisałaś, zarabia dwa razy mniej od ciebie. Ale jest
            na to sposób, czy tez terapia jak to ujełas.

Skoro druga połowa jabłka wzbrania się przed wydaniem 140 zł na kurs jogi,
            proponuje na początek zachęcić go do mniejszego wydatku np. siłowni (50zł),
            kompieli błotnych (80zl), klubu modelarza (60zl) tudzież masażu (ostanio w
            modzie jest masaż daleko-wschodni, polecam szczegolnie młode wietnamki) - cena
            ok. 100zł za jeden zabieg. Musisz po prostu zaczac od rzeczy tanich a potem
            stopniowo zwiekszac pułap cenowy. Uwazaj jednak! Metoda ta jest bardzo
            skuteczna i musisz uwazac aby nie obrociła sie przeciwko tobie. Nie chcesz
            chyba doprowadzic męza do stanu ostentacyjnej konsumpcji, kiedy to twoje prosby
            o umiakowanie będą odbierane jako wyraz braku zaufania a co gorzej skąpstwa.

Zycze powodzenia!

• Gość: Emka Re: Mąż - skąpiec/Poproszę o propozycje terapii. IP: *.rx.pl 12.08.03, 10:44
              :-)))))))))))))
              Zwłaszcza pomysł z Wietnamkami mógłby mu się spodobać.
              Pozostałe formy terapii nie działają. Ostatnio stwierdziłam, że najlepiej by mu
              zrobiło gdyby po prostu więcej zarabiał. Znam go dobrze i wiem, że taka
              sytuacja go dołuje (to, że ja zarabiam więcej). To dobry facet, ale
              najbardziej odpowiada mu życie wedłu utartych schematów. Każda zmiana strasznie
              go stresuje.
              Ja jestem typem osoby, która lubi jak się dużo dzieje.
              A jak się mało dzieje, czyli jest nudno, to wtedy ja łapię dolinę. I tu jest
              największa rozbieżność interesów. Taki lajf.
        • Gość: Sylwia Re: Mąż - skąpiec/Poproszę o propozycje terapii. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.03, 20:11
          Terapia też kosztuje, pewnie będziesz musiała sama za nią zapłacić;)
          • xbubu Re: Mąż - skąpiec/Poproszę o propozycje terapii. 07.08.03, 19:55
            > Terapia też kosztuje, pewnie będziesz musiała sama za nią zapłacić;)

o jezu wpadli w błędne koło ;-)
        • Gość: :o( Re: Mąż - skąpiec/Poproszę o propozycje terapii. IP: *.zgpila.com.pl / 192.168.5.* 12.08.03, 10:58
          Gość portalu: jołasia napisał(a):

> moj zkolei jakosnie potrafi robic prezentów...a mnie mowi zawsze jesli Ci
          > potrzebne kup sobie...on oczywiście sobie zawsze kupuje i rozpieszcz asię
          jak
          > dziecko..mnie kupił osttanio pióro za 3zł.a ja mu perfumy za 300.

U mnie jest to samo...ja sie staram i wyszukuje dla niego oryginalne i drogie
          prezenty a od niego dostaje - wielkie NIC, przy czym na siebie (ciuchy,
          perfumy) potrafi wydac jednarozowo kilka stow...jest mi cholernie przykro i
          nie wiem czy to jest u niego uleczalne :(( - mam tez przestac dawc czy dalej
          wychodzic na frajerke liczac ze on wezmie ze mnie przyklad?
          • Gość: Kan_z_oz Re: Mąż - skąpiec/Poproszę o propozycje terapii. IP: *.mega.tmns.net.au 12.08.03, 12:01
            • Gość: Kan_z_oz Re: Mąż - skąpiec/Poproszę o propozycje terapii. IP: *.mega.tmns.net.au 12.08.03, 12:05
              Rada jest prosta; albo go akceptujesz takim jakim jest albo musisz znalesc
              innego. Nie sadze byl sie zmienil.
              Pozdrawiam
        • Gość: Emka Re: Mąż - skąpiec/Poproszę o propozycje terapii. IP: *.rx.pl 12.08.03, 12:49
          Może trzeba składać zamówienia, wiercić dziurę w brzuchu? namawiać? Mówić o tym
          czego się chce, jakby to było coś oczywistego?
          ...tylko, że to już nie sprawia takiej radochy.
          Niespodzianki są fajne.
          W końcu tylko raz wszyscy żyjemy. I tak to nasze życie jest trudne i uciążliwe
          i od czasu do czasu trochę radości każdemu się przyda.
          • Gość: Sylwia Re: Mąż - skąpiec/Poproszę o propozycje terapii. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.03, 16:21

> Niespodzianki są fajne.
            > W końcu tylko raz wszyscy żyjemy. I tak to nasze życie jest trudne i
            uciążliwe
            > i od czasu do czasu trochę radości każdemu się przyda.

Trafnie to ujęłaś :-) Pozdrawiam
    • Gość: bon_apetit strzel go w pape IP: 212.160.240.* 12.08.03, 18:10
      Albo po prostu sama idz do pracy...ale to za trudne dla kobiety wiem.
      • Gość: noc Re: strzel go w pape IP: *.nott.cable.ntl.com 13.08.03, 00:10
        Gość portalu: bon_apetit napisał(a):

> Albo po prostu sama idz do pracy...ale to za trudne dla kobiety wiem.

A ile kosztuje kurs czytania ze zrozumieniem?
        ;-)
        noc
      • Gość: a Re: strzel go w pape IP: *.zgpila.com.pl / 192.168.5.* 13.08.03, 07:53
        Gość portalu: bon_apetit napisał(a):

> Albo po prostu sama idz do pracy...ale to za trudne dla kobiety wiem.

Chyba Cie pogielo...99% z nas, ktore tu pisza na forum, ciezko pracuje, czesto
        zarabiajac wiecej niz ich nieudaczni faceci...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka