no_okki 12.03.08, 08:56 Czy nie należałoby przywrócić "bykowe" dala trzydziestoparoletnich męskich, mamusinych Leniuchów ??/:D:P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yuka4 Re: Bykowe 12.03.08, 09:01 z tego co pamietam, to projekt juz chyba takowy był ale zyjemy w demokratycznym kraju, a to byłby zamach na wolnośc człowieka :) Odpowiedz Link Zgłoś
no_okki Re: Bykowe 12.03.08, 09:04 Oni robią zamach na kobietę, na rodzinę, którą by stworzyła; mają do tego prawko ?/:D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 12.03.08, 09:14 no_okki napisał: > Czy nie należałoby przywrócić "bykowe" dala trzydziestoparoletnich > męskich, mamusinych Leniuchów ??/:D:P I "krowie". W przedziale wiekowym do 40 lat jest więcej mężczyzn, niż kobiet. Czyli i tak musi być odsetek "niesparowanych". A kobieta - teoretycznie - ma zapewnioną parę. Czyli "krowie" powinno być wyższe dla kobiet, niż "bykowe" dla mężczyzn :D Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Bykowe 12.03.08, 09:24 W przedziale wiekowym do 40 lat jest więcej mężczyzn, > niż kobiet skad masz takie dane? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 12.03.08, 10:03 lacido napisała: > W przedziale wiekowym do 40 lat jest więcej mężczyzn, > > niż kobiet > > skad masz takie dane? O stąd: www.stat.gov.pl/gus/45_3697_PLK_HTML.htm Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 12.03.08, 10:17 lupus76 napisał: > lacido napisała: > > > W przedziale wiekowym do 40 lat jest więcej mężczyzn, > > > niż kobiet > > > > skad masz takie dane? > > O stąd: > www.stat.gov.pl/gus/45_3697_PLK_HTML.htm A dokładnie - jak ściągniesz pdf-a, to strona 116 z 507 :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 12.03.08, 10:14 lupus76 napisał: > no_okki napisał: > > > Czy nie należałoby przywrócić "bykowe" dala trzydziestoparoletnich > > męskich, mamusinych Leniuchów ??/:D:P > > I "krowie". W przedziale wiekowym do 40 lat jest więcej mężczyzn, > niż kobiet. Czyli i tak musi być odsetek "niesparowanych". A > kobieta - teoretycznie - ma zapewnioną parę. Teoria to najlepiej w praktyce się sprawdza :DD Czyli "krowie" powinno > być wyższe dla kobiet, niż "bykowe" dla mężczyzn :D Krowie powinno wynosić 60% bykowego ;P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 12.03.08, 10:19 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > no_okki napisał: > > > > > Czy nie należałoby przywrócić "bykowe" dala > trzydziestoparoletnich > > > męskich, mamusinych Leniuchów ??/:D:P > > > > I "krowie". W przedziale wiekowym do 40 lat jest więcej mężczyzn, > > niż kobiet. Czyli i tak musi być odsetek "niesparowanych". A > > kobieta - teoretycznie - ma zapewnioną parę. > > Teoria to najlepiej w praktyce się sprawdza :DD > > Czyli "krowie" powinno > > być wyższe dla kobiet, niż "bykowe" dla mężczyzn :D > > Krowie powinno wynosić 60% bykowego ;P Zważywszy, ze mężczyzn do 44 roku życia jest cirka 10% więcej, niż kobiet w tym samym przedziale wiekowym - "krowie" powinno być obliczane, jako 110% bykowego - logiczne, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 12.03.08, 11:37 menk.a napisała: > Z uwagi na nierówność dochodów - nie ;P podatek jest zawsze liczony, jako procent od dochodu, a nie liczba bezwzględna (i tylko J. Korwin-Mikke twierdzi, ze lepsze byłyby inne rozwiązania), tak że spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 12.03.08, 11:41 No tak, ale chcesz by z uwagi na mniejszą liczbę kobiet płaciły one za większą liczbę ...byków. Za żadnego byka płacić nie zamierzam z moich ciężko zarobionych groszy:PPP Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 12.03.08, 12:06 menk.a napisała: > No tak, ale chcesz by z uwagi na mniejszą liczbę kobiet płaciły one > za większą liczbę ...byków. Za żadnego byka płacić nie zamierzam z > moich ciężko zarobionych groszy:PPP Nie - byki płacą swój podatek, a krowy swój :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 12.03.08, 12:15 lupus76 napisał: > > Nie - byki płacą swój podatek, a krowy swój :D Idź Ty ;DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 12.03.08, 12:36 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > > > Nie - byki płacą swój podatek, a krowy swój :D > > Idź Ty ;DDDD Ba, ale gdzie? Oto jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 12.03.08, 13:14 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > Idź Ty ;DDDD > > Ba, ale gdzie? Oto jest pytanie. Do przodu. Byle nie po okręgu;P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 12.03.08, 13:16 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > menk.a napisała: > > > > > Idź Ty ;DDDD > > > > Ba, ale gdzie? Oto jest pytanie. > > Do przodu. Byle nie po okręgu;P Ot - Rzymianka. Linearny model życia, ech... Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 12.03.08, 13:57 Tutaj wydaje się takie proste. Niemal jak świński ogon.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 12.03.08, 14:01 menk.a napisała: > Tutaj wydaje się takie proste. Niemal jak świński ogon.;)) Albo nawet teoria nioznaczoności :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 12.03.08, 14:35 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > Tutaj wydaje się takie proste. Niemal jak świński ogon.;)) > > Albo nawet teoria nioznaczoności :) Tej nie znam;)) Ucho mnie piecze. Ktoś mnie wrednie obgaduje:> Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 12.03.08, 14:50 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > menk.a napisała: > > > > > Tutaj wydaje się takie proste. Niemal jak świński ogon.;)) > > > > Albo nawet teoria nioznaczoności :) > > Tej nie znam;)) > Nieoznaczoności, oczywiście. Heisenberga. I też jej nie znam. Wiem, że jest. > Ucho mnie piecze. Ktoś mnie wrednie obgaduje:> A może po prostu siedzisz bokiem do okna :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 12.03.08, 14:55 Aż muszę ja wygooglować;) :DD No nie, siedzę tyłem do okna;DD Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 12.03.08, 15:06 menk.a napisała: > Aż muszę ja wygooglować;) Wpisz sobie Heisenberg :) > > :DD No nie, siedzę tyłem do okna;DD może gó.wniarze strzalają z procy? :DD Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 12.03.08, 15:28 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > Aż muszę ja wygooglować;) > > Wpisz sobie Heisenberg :) Znlazłam. Przeczytałam. Częściowo zrozumiałam ;D > > > > :DD No nie, siedzę tyłem do okna;DD > > może gó.wniarze strzalają z procy? :DD Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 12.03.08, 15:35 menk.a napisała: > > Znlazłam. Przeczytałam. Częściowo zrozumiałam ;D > Ja jestem szczęśliwy, ze zapomniałem. A ta teoria była udręką dla moich kumpli studiujacych na polibudzie :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 12.03.08, 18:56 menk.a napisała: > To nie dla mnie. Wolę inne teorie:D Na przykład te, co wyjaśniają dziwne sny? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 10:21 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > To nie dla mnie. Wolę inne teorie:D > > Na przykład te, co wyjaśniają dziwne sny? ;) :DDD walka z własną ciekawością jest zazwyczaj przegrana;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 11:25 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > menk.a napisała: > > > > > To nie dla mnie. Wolę inne teorie:D > > > > Na przykład te, co wyjaśniają dziwne sny? ;) > > :DDD walka z własną ciekawością jest zazwyczaj przegrana;)) Na szczęście są ludzie, kórzy o tym nie wiedzą. To właśnie im zawdzieczamy postęp :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 11:38 menk.a napisała: > Dlatego pytałam.;) ale o sso chodzi?? :P Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 11:42 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > Dlatego pytałam.;) > > ale o sso chodzi?? :P O interpretację snu , bom ciekawa okrutnie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 12:05 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > menk.a napisała: > > > > > Dlatego pytałam.;) > > > > ale o sso chodzi?? :P > > O interpretację snu , bom ciekawa okrutnie ;P Wpadłaś, jak ptyś w śmietanę :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 12:17 menk.a napisała: > Dlaczego? ;) A co, ptyś ze śmietaną gorszy od kremu z heroiną? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 12:19 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > Dlaczego? ;) > > A co, ptyś ze śmietaną gorszy od kremu z heroiną? :DD Ta odpowiedzź zostanie wkrótce nagrodzona. :D Liczyłam na coś nowego, odkrywczego.;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 12:33 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > menk.a napisała: > > > > > Dlaczego? ;) > > > > A co, ptyś ze śmietaną gorszy od kremu z heroiną? > > :DD Ta odpowiedzź zostanie wkrótce nagrodzona. :D Liczyłam na coś > nowego, odkrywczego.;) Może być teżtaniec pingwina na szkle...yyy... lodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 12:38 menk.a napisała: > Ale jak się to ma do tresci snu?:>> No Ty jesteś pingwinek. A lód - to ta biel. To wersja pesymistyczna A ptyś jest wersją optymistyczną. Ty - ptyś, a bita śmietana (czyli suknia) - osłoda życia ;P Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 12:48 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > Ale jak się to ma do tresci snu?:>> > > No Ty jesteś pingwinek. A lód - to ta biel. To wersja pesymistyczna > A ptyś jest wersją optymistyczną. Ty - ptyś, a bita śmietana (czyli > suknia) - osłoda życia ;P Ale pamiętasz, że to nie mój sen?;) Nagroda pocieszenia za to wyjaśnienie Ci się należy. Funniasta jest zwycięzcą.;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 12:50 menk.a napisała: > Ale pamiętasz, że to nie mój sen?;) Nagroda pocieszenia za to > wyjaśnienie Ci się należy. Funniasta jest zwycięzcą.;) Funniasta, to w ogóle powinna Wyższą Szkołe Hiromancji i Parapsychologii otworzyć. Booraki z Samoobrony robiłyby u niej doktoraty ;P Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 12:55 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > Ale pamiętasz, że to nie mój sen?;) Nagroda pocieszenia za to > > wyjaśnienie Ci się należy. Funniasta jest zwycięzcą.;) > > Funniasta, to w ogóle powinna Wyższą Szkołe Hiromancji i > Parapsychologii otworzyć. > Booraki z Samoobrony robiłyby u niej doktoraty ;P Patrona jeszcze trzeba jakiegoś znaleźć :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 13:01 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > menk.a napisała: > > > > > Ale pamiętasz, że to nie mój sen?;) Nagroda pocieszenia za to > > > wyjaśnienie Ci się należy. Funniasta jest zwycięzcą.;) > > > > Funniasta, to w ogóle powinna Wyższą Szkołe Hiromancji i > > Parapsychologii otworzyć. > > Booraki z Samoobrony robiłyby u niej doktoraty ;P > > Patrona jeszcze trzeba jakiegoś znaleźć :D To chyba oczywiste. Św. Genowefa :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 13:07 A może ten co z telewizorni leczył? Ręce, które leczą :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 13:14 menk.a napisała: > A może ten co z telewizorni leczył? Ręce, które leczą :D WSHiP im Tego, którego ręce leczą. Dobre :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 13:25 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > A może ten co z telewizorni leczył? Ręce, które leczą :D > > WSHiP im Tego, którego ręce leczą. Dobre :D :D rektorem będzie Funniasta. Trzeba skompletować całą kadrę;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 13:37 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > menk.a napisała: > > > > > A może ten co z telewizorni leczył? Ręce, które leczą :D > > > > WSHiP im Tego, którego ręce leczą. Dobre :D > > :D rektorem będzie Funniasta. Trzeba skompletować całą kadrę;) Savoir-vivre na zmianę prowadziliby Minasz i Wiarus. A Avi będzie miała Katedrę Wewnetrznego Wyciszenia :P Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 13:41 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > lupus76 napisał: > > > > > menk.a napisała: > > > > > > > A może ten co z telewizorni leczył? Ręce, które leczą :D > > > > > > WSHiP im Tego, którego ręce leczą. Dobre :D > > > > :D rektorem będzie Funniasta. Trzeba skompletować całą kadrę;) > > Savoir-vivre na zmianę prowadziliby Minasz i Wiarus. > A Avi będzie miała Katedrę Wewnetrznego Wyciszenia :P No i Hotally powinna zająć się wykładami na temat: 'jak wtrącać się w nie swoje sprawy?' :D Zajęcia z kabaretu powinny tam być:D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 13:47 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > menk.a napisała: > > > > > lupus76 napisał: > > > > > > > menk.a napisała: > > > > > > > > > A może ten co z telewizorni leczył? Ręce, które leczą : > D > > > > > > > > WSHiP im Tego, którego ręce leczą. Dobre :D > > > > > > :D rektorem będzie Funniasta. Trzeba skompletować całą kadrę;) > > > > Savoir-vivre na zmianę prowadziliby Minasz i Wiarus. > > A Avi będzie miała Katedrę Wewnetrznego Wyciszenia :P > > No i Hotally powinna zająć się wykładami na temat: 'jak wtrącać się > w nie swoje sprawy?' :D > Zajęcia z kabaretu powinny tam być:D Nie, no Hotally powinna mieć katedrę od Nidoczytywania-i-wiedzenia- wszystkiego-lepiej. Kabaret mozna dać Tryplowi i Nutce. Chociaż szkoda by ich było. I Funniastej też :P Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 13:55 Trypla i Nutki nie czytywałam, także musiałabym polegać na Twoich rekomendacjach. :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 13:59 menk.a napisała: > Trypla i Nutki nie czytywałam, także musiałabym polegać na Twoich > rekomendacjach. :D IMHO - Nutopia, Izabellaz1, Trypel i Kontik - to najsensowniejsze nicki pojawiające się na FK :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 14:03 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > Trypla i Nutki nie czytywałam, także musiałabym polegać na Twoich > > rekomendacjach. :D > > IMHO - Nutopia, Izabellaz1, Trypel i Kontik - to najsensowniejsze > nicki pojawiające się na FK :) No to mamy 4 dziekanów ;) Bellę znam forumowo. Co do niej nie mam wątpliwości;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 14:11 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > menk.a napisała: > > > > > Trypla i Nutki nie czytywałam, także musiałabym polegać na > Twoich > > > rekomendacjach. :D > > > > IMHO - Nutopia, Izabellaz1, Trypel i Kontik - to najsensowniejsze > > nicki pojawiające się na FK :) > > No to mamy 4 dziekanów ;) Bellę znam forumowo. Co do niej nie mam > wątpliwości;) Prodziekanów. Dziekanem jest Funniasta, nie ? A Krzysiek będzie bufet prowadził :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 14:16 lupus76 napisał: > > > > > IMHO - Nutopia, Izabellaz1, Trypel i Kontik - to > najsensowniejsze > > > nicki pojawiające się na FK :) > > > > No to mamy 4 dziekanów ;) Bellę znam forumowo. Co do niej nie mam > > wątpliwości;) > > Prodziekanów. Dziekanem jest Funniasta, nie ? > A Krzysiek będzie bufet prowadził :) Dziekanów. Funniasta jest rektorem;) 1042? On zna się na tym?;P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 14:23 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > > > > > > IMHO - Nutopia, Izabellaz1, Trypel i Kontik - to > > najsensowniejsze > > > > nicki pojawiające się na FK :) > > > > > > No to mamy 4 dziekanów ;) Bellę znam forumowo. Co do niej nie > mam > > > wątpliwości;) > > > > Prodziekanów. Dziekanem jest Funniasta, nie ? > > A Krzysiek będzie bufet prowadził :) > > Dziekanów. Funniasta jest rektorem;) Ano tak. Jeszcze prorektorów (nie mylić z projektorami) trza by powołać. > 1042? On zna się na tym?;P zawsze z rana kawą częstowal. I naleśnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 14:34 Ja rezerwuję sobie funkcję sprzątaczki ;P Ciekawe czy sam smażył te naleśniory i robil kawę;D Pierwsze co sobie usmażę na patelni, którą wreszcie kiedyś sobie kupię, to będzie jakjecznica a zaraz potem naleśniki (z dżemem śliwkowym od mojej mamy):P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 14:42 menk.a napisała: > Ja rezerwuję sobie funkcję sprzątaczki ;P > Ciekawe czy sam smażył te naleśniory i robil kawę;D > > Pierwsze co sobie usmażę na patelni, którą wreszcie kiedyś sobie > kupię, to będzie jakjecznica a zaraz potem naleśniki (z dżemem > śliwkowym od mojej mamy):P Albo solidny omlet biszkoptowy. Albo frykadelki z indyczej piersi. Albo strogonowa. Albo... Ja sobie rezerwuję posadę wiejskiego mendrka. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 14:57 Potrafię zrobić dobrego strogonowa. Ale zawsze robiłam to w wielkim garze, a nie na patelni:P Sadzone jajo na śniadanie. Wiejski mendrek powiadasz. No chyba że ktoś w rodzaju Szlomo z "Pociągu życia". Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 15:10 menk.a napisała: > Potrafię zrobić dobrego strogonowa. Ale zawsze robiłam to w wielkim > garze, a nie na patelni:P > Sadzone jajo na śniadanie. > > Wiejski mendrek powiadasz. No chyba że ktoś w rodzaju Szlomo > z "Pociągu życia". Nie widziałem. Mnie przychodzi na myśl raczej Tewje Mleczarz :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 15:16 Tragikomedia. Śmiech przez łzy. Wg mnie warte zobaczenia. Ale na razie ojcem córek nie jesteś chyba. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 15:21 menk.a napisała: > Tragikomedia. Śmiech przez łzy. Wg mnie warte zobaczenia. > Ale na razie ojcem córek nie jesteś chyba. ;)) Na pewno. I nie będę. Raczej. Kurcze mam domciu kilkadziesiąt filmów do obejrzenia. Niektóre wyśmienite. Niektóre jeszcze nawet nierozdziewiczone. Ale czekam twardo na nowy monitor. Jak nabędę - będą maratony :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 15:45 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > Tragikomedia. Śmiech przez łzy. Wg mnie warte zobaczenia. > > Ale na razie ojcem córek nie jesteś chyba. ;)) > > Na pewno. I nie będę. Raczej. Własna decyzja czy przymus okoliczności? Akurat córek czy samego ojcostwa? > Kurcze mam domciu kilkadziesiąt filmów do obejrzenia. Niektóre > wyśmienite. Niektóre jeszcze nawet nierozdziewiczone. Ale czekam > twardo na nowy monitor. Jak nabędę - będą maratony :) Ja się wkrótce uzbroję w komputer. Monitora jeszcze nie wybrałam. Zresztą ja wybiorę tylko kolor obudowy i średnicę, bo techniczne parametry mnie już nie interesują. A zbór płytek też się poszerza. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 14.03.08, 08:30 menk.a napisała: > Własna decyzja czy przymus okoliczności? Akurat córek czy samego > ojcostwa? > Własna decyzja dot. ojcostwa. > > Ja się wkrótce uzbroję w komputer. Monitora jeszcze nie wybrałam. > Zresztą ja wybiorę tylko kolor obudowy i średnicę, bo techniczne > parametry mnie już nie interesują. A zbór płytek też się poszerza. Zwróć uwagę, żeby miał dużo RAM -u i mocną kartę grafiki. No i dysk, bo jakkolwiek duży by nie był to po pewnym czasie i tak staje się za mały :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 14.03.08, 11:28 menk.a napisała: > Szwagier mi to składa. Ja tylko płacę.;) Opłaca się wziąć słabszy procek, ale mocniejszą grafikę i pojemniejszego dyzia :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 12.03.08, 15:30 lupus76 napisał: > > > > :DD No nie, siedzę tyłem do okna;DD > > może gó.wniarze strzalają z procy? :DD Końskie zaloty?:D Nie daliby rady dostrzelić: za wysoko siedzę;P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 12.03.08, 15:31 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > > > > > :DD No nie, siedzę tyłem do okna;DD > > > > może gó.wniarze strzalają z procy? :DD > > Końskie zaloty?:D Nie daliby rady dostrzelić: za wysoko siedzę;P Wszystko się odbija od szklanego sufitu? :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 12.03.08, 16:06 Ja o przyziemnej wysokości mówię. O metrach a nie stołkach:D A co do tego sufitu, to szklany na razie mi nie grozi: za nisko jeszcze siedzę.:D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 12.03.08, 19:02 menk.a napisała: > Ja o przyziemnej wysokości mówię. O metrach a nie stołkach:D > A co do tego sufitu, to szklany na razie mi nie grozi: za nisko > jeszcze siedzę.:D Siedzi - to się po spadnięciu z takigo szklanego sufitu :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 10:22 Sa tacy co siedzieli, siedzą lub będą siedzieć. Skoro ni pierwszego, ni drugiego nie doświadczyłam, sugerujesz, że to trzecie przede mną?:D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 11:27 menk.a napisała: > Sa tacy co siedzieli, siedzą lub będą siedzieć. Skoro ni pierwszego, > ni drugiego nie doświadczyłam, sugerujesz, że to trzecie przede > mną?:D Może nie teraz, ale jag agent (specjalnej troski) 0 znów będzie prokuratorem generalnym... Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 11:30 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > Sa tacy co siedzieli, siedzą lub będą siedzieć. Skoro ni > pierwszego, > > ni drugiego nie doświadczyłam, sugerujesz, że to trzecie przede > > mną?:D > > Może nie teraz, ale jag agent (specjalnej troski) 0 znów będzie > prokuratorem generalnym... Mówisz o tym małym aplikancie? On do funkcji europosła się szykuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 11:42 menk.a napisała: >> Mówisz o tym małym aplikancie? On do funkcji europosła się szykuje. Chyba euroosła. Chociaż, jak ja bym tak nawywijał, jak on - też uiekałbym za granicę. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 11:45 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > >> Mówisz o tym małym aplikancie? On do funkcji europosła się > szykuje. > > Chyba euroosła. Chociaż, jak ja bym tak nawywijał, jak on - też > uiekałbym za granicę. :/ No i jak mu się uda, to będzie robił szopkę w Brukseli. I tak xle, i tak niedobrze.;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 12:06 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > menk.a napisała: > > > > >> Mówisz o tym małym aplikancie? On do funkcji europosła się > > szykuje. > > > > Chyba euroosła. Chociaż, jak ja bym tak nawywijał, jak on - też > > uiekałbym za granicę. :/ > > No i jak mu się uda, to będzie robił szopkę w Brukseli. I tak xle, i > tak niedobrze.;) I uda mu się, niestety. Jak rozmawiam z ludźmi - to ma na prawdę sporo zwolenników :( Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 12:16 Następni, którzy wierzą, że mają do czynienia z kolejnymi wcieleniami Kazimierza Odnowiciela. :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 12:36 menk.a napisała: > Następni, którzy wierzą, że mają do czynienia z kolejnymi > wcieleniami Kazimierza Odnowiciela. :-/ To nie to, że wierzą. Są o tym głęboko przekonani. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 12:46 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > Następni, którzy wierzą, że mają do czynienia z kolejnymi > > wcieleniami Kazimierza Odnowiciela. :-/ > > To nie to, że wierzą. Są o tym głęboko przekonani. I tym pozbawiłeś mnie najmniejszych złudzeń. Chociaż czego ja się spodziewałam po elektoracie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 12:48 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > menk.a napisała: > > > > > Następni, którzy wierzą, że mają do czynienia z kolejnymi > > > wcieleniami Kazimierza Odnowiciela. :-/ > > > > To nie to, że wierzą. Są o tym głęboko przekonani. > > I tym pozbawiłeś mnie najmniejszych złudzeń. Chociaż czego ja się > spodziewałam po elektoracie ;) Ech, aż się chce zacytować klasyka: "Przypadkowe społeczeństwo"... Może doczekamy jeszcze drugiego Mazowieckiego. I nie chodzi mi o Konrada :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 12:52 Tamten to dopiero niedźwiedzią przysługę wszystkim zrobił:D Nie mamy ostatnio (?) szczęścia do przywódców. A może to nie kwestia szczęścia. Raczej wyboru.;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 13:00 menk.a napisała: > Tamten to dopiero niedźwiedzią przysługę wszystkim zrobił:D > Nie mamy ostatnio (?) szczęścia do przywódców. A może to nie kwestia > szczęścia. Raczej wyboru.;) Po pierwsze - wybierając między dżumą a tyfusem - zawsze będziesz ciężko chora. Po drugie - nie jest aż tak źle. Jesteśmy członkiem UE, mamy stabilną gospodarkę i - wbrew pozorom - jedną z lepszych opiekę medyczną w Europie. Niestety nieuchroną pochodną zmian, których doczekaliśmy jest kategoria "unused people", która została wyrzucona poza nawias społeczeństwa. Gwałtownie zwiększył się też współczynnik Ginniego (określający rozwarstwienie zamożności społeczeństwa), co z kolei owocuje zwiększeniem poczucia względnej deprywacji u znacznej części społeczeństwa. Ja jednak uważam, że nie jest u nas źle. Wystarczy spojrzeć na byłą Jugosławię, która startowała z wyższego pułapu, niż my. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 13:06 Zgadzam się. Aż tak bardzo nie narzekam i emigrować nie zamierzam;D Jugosławia się rozleciała na kawałki. Wojna na Bałkanach zrobiła swoje. Oni długo jeszcze się nie pozbierają. To jedno. A drugie to fakt, iż to my, nie oni, mieliśmy prof. Balcerowicza, znienawidzonego przez wielu (m.in. np. przez moich rodziców). Ale serio oni byli w lepszej sytuacji niż my w 89? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 13:13 menk.a napisała: > Zgadzam się. Aż tak bardzo nie narzekam i emigrować nie zamierzam;D > Jugosławia się rozleciała na kawałki. Wojna na Bałkanach zrobiła > swoje. Oni długo jeszcze się nie pozbierają. To jedno. > A drugie to fakt, iż to my, nie oni, mieliśmy prof. Balcerowicza, > znienawidzonego przez wielu (m.in. np. przez moich rodziców). > Ale serio oni byli w lepszej sytuacji niż my w 89? Ekonomicznie - bez porównań. A co do Balcerowicza, to pozwolę sobie zacytować Miltona Friedmanna po powrocie z krajów naszego regionu (cytat nie jest dosłowny, ale "prawie" :)) "Gdybym wcześniej widział poziom zacofania krajów postkomunistycznych - każdego, kto próbowałby <<z marszu>> przechodzić tam na system gospodarki liberalnej - pogoniłbym kijami" No i gdy się popatrzy na Słowację, Czechy, czy Węgry - trudno mu nie przyznać racji. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 13:39 Wiesz, takie argumenty nie trafią do ludzi, którzy stracili dorobek życia lub o mały włos nie stracili wszystkiego, jak moi rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 13:54 menk.a napisała: > Wiesz, takie argumenty nie trafią do ludzi, którzy stracili dorobek > życia lub o mały włos nie stracili wszystkiego, jak moi rodzice. Ale to jest argument PRZECIW Balcerowiczowi. Ja pozwolę sobie nazywać Go - za jednym z moich wykładowców - "niedouczonym adiunktem z SGH" :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 13:57 Wykładowcą nie jestem, studentką SGH-u byłam bardzo krótko , więc jako laik pozwolę sobie oceniać go odrobinę inaczej.;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 14:00 menk.a napisała: > Wykładowcą nie jestem, studentką SGH-u byłam bardzo krótko , więc > jako laik pozwolę sobie oceniać go odrobinę inaczej.;) I na tym polega urok demokracji :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 14:09 No to ok. Zapytam poważnie i jak 3-latek naiwnie: zamiast Balcerowicza i jego reform czy jak kto woli szkodzenia i wyprzedawania PL jakie były alternatywy? Owszem były i są opinie, że to był eksperyment na ludziach. Że koszty były zbyt wysokie. Ale co innego , jakie działania mogłoby zostać zrobione, by z gospodarki centralnie sterowanej próbować przejść na rynkową? Jak inaczej? Nie wiem co działo się, jak się działo w innych krajach bloku wschodniego. Może im było łatwej z uwagi na wielkość (czy małość) i strukturę gospodarki, przemysłu i rolnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 14:14 menk.a napisała: > No to ok. Zapytam poważnie i jak 3-latek naiwnie: zamiast > Balcerowicza i jego reform czy jak kto woli szkodzenia i > wyprzedawania PL jakie były alternatywy? > Owszem były i są opinie, że to był eksperyment na ludziach. Że > koszty były zbyt wysokie. Ale co innego , jakie działania mogłoby > zostać zrobione, by z gospodarki centralnie sterowanej próbować > przejść na rynkową? > Jak inaczej? Nie wiem co działo się, jak się działo w innych krajach > bloku wschodniego. Może im było łatwej z uwagi na wielkość (czy > małość) i strukturę gospodarki, przemysłu i rolnictwa. Nie tak gwałtownie. Pozbywać się tej części majątku, która przynosiła straty. Nie dopuszczać do wrogich przejęć. Chronić rynek cłami. Jak trzeba również zaporowymi. I jedno za co szacun dla Balcerowicza - trzymać twardą politykę monetarną. Widzisz - Balcerowicz był absolutnie genialnym prezesem NBP. I beznadziejnym ministrem finansów/wicepremierem. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 14:19 Pełna zgoda. Tylko że gdyby człowiek wiedział, że się przewróci, wcześniej by się położył. Ale chyba nie zarzucasz mu działania na szkodę? Bo to że można to było zrobić lepiej, to on sam wielokrotnie przyznawał i przyznaje do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 14:26 menk.a napisała: > Pełna zgoda. Tylko że gdyby człowiek wiedział, że się przewróci, > wcześniej by się położył. > Ale chyba nie zarzucasz mu działania na szkodę? Bo to że można to > było zrobić lepiej, to on sam wielokrotnie przyznawał i przyznaje do > dziś. Na szkodę nie. W ogóle o złą wolę - i tu uwaga - nie oskarżam żadnego z czołowych polityków. Myślę, ze nawet działania Macierewicza (moim zdaniem wyjątkowo szkodliwe da funkcjonowania państwa) były bardziej podyktowane bezmyslną ideologizacją, a nie świadomym szkodzeniem. Problem w tym, że polityk duzego formatu powinien przewidywać skutki swych działań. I tym właśnie Balcerowicz różnił się od Mazowieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 14:41 Czyli świadomie czy nie? Zła wola jest uświadomiona. Nieświadomość nie wynika ze złej woli. Drugiego Mazowieckiego na horyzoncie nie widać. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 14:44 menk.a napisała: > Czyli świadomie czy nie? Zła wola jest uświadomiona. Nieświadomość > nie wynika ze złej woli. > Drugiego Mazowieckiego na horyzoncie nie widać. ;) Paru by się znalazło. Świadomie nie czynili zła. Swiadomie nie wykazywali złej woli. Czyli, ze w jakimś stopniu mogą uścisnąć rękę Kononowiczowi. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 14:58 No to żeś ich podsumował. ;D Którzy to potencjalni następcy? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 15:14 menk.a napisała: > No to żeś ich podsumował. ;D > Którzy to potencjalni następcy? A czemu następcy, a nie współrządzący? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 15:17 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > No to żeś ich podsumował. ;D > > Którzy to potencjalni następcy? > > A czemu następcy, a nie współrządzący? Mazowieckiego nie ma TERAZ u steru władzy. Nie wiem czy zdrowie mu pozwoli na to , by jeszcze mógł być. Dlatego pytam o następców;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 13.03.08, 15:25 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > menk.a napisała: > > > > > No to żeś ich podsumował. ;D > > > Którzy to potencjalni następcy? > > > > A czemu następcy, a nie współrządzący? > > Mazowieckiego nie ma TERAZ u steru władzy. Nie wiem czy zdrowie mu > pozwoli na to , by jeszcze mógł być. Dlatego pytam o następców;) Małachowskiego też nie ma TERAZ. I już nie będzie. Z aktywnych trudno byłoby kogoś wyciągnąć. Może Piesiewicz - ale on jest raczej niszowy. Na pewno Huebner. Na pewno Truszczyński. Może Cimoszewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 15:50 Ja się nie znam, jednak ta 3 wymienionych, co by nie mówić pierwsza liga, mają moje głosy. Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 11:17 Bykowe..?? Krowie..?? A z jakiej okazji to? Podatek od bezdzietności.. Pfff.. Też mi pomysł ! Nikt nikogo nie zmusi do tego co chcą zyskać.. i już :PPP Zresztą po kiego? Żeby sobie statystyki całkiem zrujnowali lawinowym wzrostem rozwodów? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 11:32 Ba, ale obrączka na paluchu to powód do dumy. Szansa na potomstwo wtedy wzrasta. A że rozwód w pespektywie? Nic to. Bo i tak postrzeganie tych po rozwodach jest dużo pozytywniejsze, niźli tych bez kawałka kruszczu na palcu;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 12:04 menk.a napisała: > Ba, ale obrączka na paluchu to powód do dumy. No nie wiem. Całkiem spora część (nie tylko męskiej) populacji ma w zwyczaju nie nosić. Szansa na potomstwo wtedy wzrasta. Według mnie decyduje o tym inny czynnik :P A że rozwód w pespektywie? Po złym należy się też trochę dobrego. Wolność jest dobrem najwyższym :) Nic to. Bo i tak > postrzeganie tych po rozwodach jest dużo pozytywniejsze, niźli tych > bez kawałka kruszczu na palcu;) Eeee nie odczuwam, nie zauważyłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 12:46 menk.a napisała: > O którym czynniku wspominasz?:P Menka - Ty nie wiesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 12:48 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > O którym czynniku wspominasz?:P > Menka - Ty nie wiesz??? > Co wiem, to wiem. Pytam, coby wiedzieć, co Ty masz na myśli;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 12:50 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > menk.a napisała: > > > > > O którym czynniku wspominasz?:P > > Menka - Ty nie wiesz??? > > > > Co wiem, to wiem. Pytam, coby wiedzieć, co Ty masz na myśli;) To co pytasz, skoro wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 12:57 Bo chcę wiedzieć czy to co wiem ja i co myślisz Ty , to jest to samo. Celem porównania;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 13:01 menk.a napisała: > Bo chcę wiedzieć czy to co wiem ja i co myślisz Ty , to jest to > samo. Celem porównania;) Nie wiem czy mozna o tym pisać przed 22 :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 13:15 menk.a napisała: > Przestaw zegar na 22:01 i pisz ;D Jak jest 22.01, to ja idę na sport-telegram :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 13:43 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > Przestaw zegar na 22:01 i pisz ;D > > Jak jest 22.01, to ja idę na sport-telegram :D Sport.stop.telegram.stop Koniec. Pisz już. Tylko nie wykręcaj się filmem ani nie zasłaniaj się czekającą kołdrą w wyrku :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 13:55 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > menk.a napisała: > > > > > Przestaw zegar na 22:01 i pisz ;D > > > > Jak jest 22.01, to ja idę na sport-telegram :D > > Sport.stop.telegram.stop Koniec. Pisz już. Tylko nie wykręcaj się > filmem ani nie zasłaniaj się czekającą kołdrą w wyrku :D No to poleję trochę wody do wanny :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 13:59 Dobra. To zrobi ktoś inny. Zajmij się swoją robotą. Bo robota nie zając, nie ucieka tylko czeka i czeka . Oj się migasz.;D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 14:00 menk.a napisała: > Dobra. To zrobi ktoś inny. Zajmij się swoją robotą. Bo robota nie > zając, nie ucieka tylko czeka i czeka . Oj się migasz.;D Bo się przewodu dotknałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 14:10 Amnezja Cię trafi i nic mi nie powiesz :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 14:15 menk.a napisała: > Amnezja Cię trafi i nic mi nie powiesz :D Zaraz, zaraz, a jak właściwie Cie wołają? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 14:20 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > Amnezja Cię trafi i nic mi nie powiesz :D > > Zaraz, zaraz, a jak właściwie Cie wołają? Wołaja: przynieś, wynieś, pozamiataj, w wolnej chwili idź polataj :P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 14:27 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > menk.a napisała: > > > > > Amnezja Cię trafi i nic mi nie powiesz :D > > > > Zaraz, zaraz, a jak właściwie Cie wołają? > > Wołaja: przynieś, wynieś, pozamiataj, w wolnej chwili idź polataj :P a w "Szkole latania" była? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 14:42 Hmm raz mnie nazwano latawicą. Niesłusznie zupełnie, czyli nie liczy się :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 14:46 menk.a napisała: > Hmm raz mnie nazwano latawicą. Niesłusznie zupełnie, czyli nie liczy > się :D Latawica, to synonim dla stewardessa? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 14:59 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > Hmm raz mnie nazwano latawicą. Niesłusznie zupełnie, czyli nie > liczy > > się :D > > Latawica, to synonim dla stewardessa? Tak!!!!!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 12:29 lupus76 napisał: > > No nie wiem. Całkiem spora część (nie tylko męskiej) populacji ma w > zwyczaju nie nosić. Nooo jak zgubia, albo spada, bo za duza, albo.. stanowi naturalna bariere przezd kolejnymi podobjami.. to i nie nosza:P > > Szansa na potomstwo wtedy wzrasta. > > Według mnie decyduje o tym inny czynnik :P Tia, tzw. checi posiadania potomka, pozycie i plodnosc;P O tym myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 12:34 Ale jak takie jedno i drugie ma chęci ale nie ma z kim pożycia uskuteczniać? Ha, wtedy ten ślub i w majestacie prawa, rodziny i świadków:PP Nie żebym uważała ślub za konieczność.;) Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 12:40 Jak to NIE MA Z KIM? Nie podobaja sie Meny albo Womeny to zaklada opaske i.. juz ma :P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 12:54 menk.a napisała: > Ale jak takie jedno i drugie ma chęci ale nie ma z kim pożycia > uskuteczniać? Ha, wtedy ten ślub i w majestacie prawa, rodziny i > świadków:PP > Nie żebym uważała ślub za konieczność.;) Przypomniał mi się dowcip, który krążył u nas, jak byłem żakiem: Jakie są przeszkody w uprawianiu seksu: a/ w wiezieniu - nie ma gdzie i nie ma z kim b/ w seminarium duchownym - jest gdzie nie ma z kim c/ w szpitalu - jest z kim, nie ma gdzie d/ w akademiku filozofów - jest z kim, jest gdzie, ale jaki to ma sens? I niech to będzie podsumowanie :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 12:56 Chwilowo miałam wrażenie jak z tym seminarium ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 12:58 lupus76 napisał: > > Przypomniał mi się dowcip, który krążył u nas, jak byłem żakiem: > > Jakie są przeszkody w uprawianiu seksu: > a/ w wiezieniu - nie ma gdzie i nie ma z kim > b/ w seminarium duchownym - jest gdzie nie ma z kim > c/ w szpitalu - jest z kim, nie ma gdzie > d/ w akademiku filozofów - jest z kim, jest gdzie, ale jaki to ma > sens? > I niech to będzie podsumowanie :D Hahaha :)))) Niezłe, ale jakem przekorniak - obalam wszystkie te 'odpowiedzi'.. a) na pryczy.. no cóż.. z współwięźniem:P ew. odwiedzającą na sali odwiedzin.. b) z zakonnicą:P c) na łóżku szpitalnym na przykład :P d) nie ma sensu, ale zew natury jest LOL :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 12:42 tengoku77 napisała: > > > > Szansa na potomstwo wtedy wzrasta. > > > > Według mnie decyduje o tym inny czynnik :P > > Tia, tzw. checi posiadania potomka, pozycie i plodnosc;P O tym > myslisz? Powiem tak: znam bezdzietne małżeństwa i ludzi, którzy mają sporą dzieciarnię nie będąc nigdy w świetym związku małżńskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 12:55 lupus76 napisał: > > Powiem tak: znam bezdzietne małżeństwa i ludzi, którzy mają sporą > dzieciarnię nie będąc nigdy w świetym związku małżńskim :) Ja tez znam takie związki...ale czy to skutkowało tym, ze i jedni i drudzy płacili ów podatek? Nigdy nie pytałam o takie cosie:P Nawet nie wiedziałam, że on funkcjonował do początku lat. 70.tych:P Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 12:25 Jezu ale ze mnie Przekorniak:P Powiedz mi <dobra.. napisz:P> czy bedac w malzenstwie i nie majac dzieci, a wiec bedac nadal bezdzietnym, taki Mezczyzna pozbedzie sie obowiazku placenia bykowego? Jesli TAK, to jakim cudem skoro to podatek od bezdzietnosci?:P Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 12:32 Serio? Nawet jak już sobie jeden kłopot wziął na plecy ,to za brak gromadki jest to bykowe? To lepiej tylko płodzić;) Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 12:43 Nie no.. Tak sobie kombinuję, bo kiedyś to niby był podatek od bezdzietności ale tyczył się kawalyjerów, którzy przekroczyli 26 rok życia.. ale jeśli taki ożeni się i nadal nie ma Dzieci to co wtedy? Niby już nie jest kawalerem, ale nadal jest bezdzietny.. Teoretycznie i Kobiety i Meny mogą łatwo rozwiązać problem.. Zaświadczenie o bezpłodności i już, ale.. co jak nie uwierzą? :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 12:59 :DE Wtedy zaczną się testy sprawdzające celem potwierdzenia lub podważenia wydanych zaświadczeń:D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 13:07 tengoku77 napisała: > Jezu ale ze mnie Przekorniak:P > Powiedz mi <dobra.. napisz:P> czy bedac w malzenstwie i nie majac > dzieci, a wiec bedac nadal bezdzietnym, taki Mezczyzna pozbedzie sie > obowiazku placenia bykowego? Jesli TAK, to jakim cudem skoro to > podatek od bezdzietnosci?:P > Nie bezdzietności. Od pozostawania poza związkiem małżeńskim. Podatek od stanu kawalerskiego znaczy się. Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 13:50 lupus76 napisał: > > Nie bezdzietności. Od pozostawania poza związkiem małżeńskim. > Podatek od stanu kawalerskiego znaczy się. Skoro tak twierdzisz.. Wystarczy zatem obrączka i już;P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 13:56 tengoku77 napisała: > lupus76 napisał: > > > > Nie bezdzietności. Od pozostawania poza związkiem małżeńskim. > > Podatek od stanu kawalerskiego znaczy się. > > Skoro tak twierdzisz.. Wystarczy zatem obrączka i już;P Wobec takiego dictum i tak wolę płacić podatekj :) Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 14:13 lupus76 napisał: > Wobec takiego dictum i tak wolę płacić podatekj :) Hahaha no proszę :)) Kolejny Przekorniak ;D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 14:17 tengoku77 napisała: > lupus76 napisał: > > > Wobec takiego dictum i tak wolę płacić podatekj :) > > Hahaha no proszę :)) Kolejny Przekorniak ;D Stoik. Nie mylić ze stojakiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 14:25 lupus76 napisał: > > Stoik. Nie mylić ze stojakiem :) Doprawdy?? :) Tylko pogratulować.. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 14:28 tengoku77 napisała: > lupus76 napisał: > > > > Stoik. Nie mylić ze stojakiem :) > > Doprawdy?? :) Tylko pogratulować.. Czy ja wiem??? Przyjmuje z pokorą :P Dodam, ze stoicyzm jest zaprawiony sporą dawką cynizmu :) Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 14:40 lupus76 napisał: > > Czy ja wiem??? Przyjmuje z pokorą :P > Dodam, ze stoicyzm jest zaprawiony sporą dawką cynizmu :) Wait!Ale stoik i cynik w rozumieniu ogólnie przyjętym, czy chodzi o postawę i filozofię życiową? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 14:46 tengoku77 napisała: > lupus76 napisał: > > > > Czy ja wiem??? Przyjmuje z pokorą :P > > Dodam, ze stoicyzm jest zaprawiony sporą dawką cynizmu :) > > Wait!Ale stoik i cynik w rozumieniu ogólnie przyjętym, czy chodzi o > postawę i filozofię życiową? ;> Chodzi o takiego, co wie, kto to był Seneka i Diogenes. Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 14:51 lupus76 napisał: > > Chodzi o takiego, co wie, kto to był Seneka i Diogenes. Nie wiem o Nich mega dużo, ale coś wiem ;) Z tego wynika, że chodziło o postawę.. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 14:58 tengoku77 napisała: > lupus76 napisał: > > > > Chodzi o takiego, co wie, kto to był Seneka i Diogenes. > > Nie wiem o Nich mega dużo, ale coś wiem ;) Z tego wynika, że > chodziło o postawę.. Owszem :) Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 15:02 lupus76 napisał: > > Owszem :) :) Na pewno wiesz, że stoik kojarzy się z wszechogarniającm spokojem, a cynik kojarzy się raczej negatywnie (pomijam, że to przez błędne interpretacje filozofii cyników) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 15:17 tengoku77 napisała: > lupus76 napisał: > > > > Owszem :) > > :) > Na pewno wiesz, że stoik kojarzy się z wszechogarniającm spokojem, a > cynik kojarzy się raczej negatywnie (pomijam, że to przez błędne > interpretacje filozofii cyników) I tenze stoik jest bliski temu, o czym mówi Seneka. Cynicy oprócz posiadania w d.upie dóbr materialnych mieli w tymże szacownym miejscu również gorset norm społecznych. Jeszcze dalej w tej materii szli cyrenaicy, ale nie o tym. A sarkastyczny również czasami bywam ;P Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: A idźcie Wy.. :P 13.03.08, 16:00 lupus76 napisał: > > I tenze stoik jest bliski temu, o czym mówi Seneka. > Cynicy oprócz posiadania w d.upie dóbr materialnych mieli w tymże > szacownym miejscu również gorset norm społecznych. Jeszcze dalej w > tej materii szli cyrenaicy, ale nie o tym. > A sarkastyczny również czasami bywam ;P Zaraz.. czy to nie kłóci się ze sobą nieco, skoro stoicy opierali się na teorii bytu, poznania i etyce, a cynicy odrzucali dwie pierwsze teorie..? Mam rozumieć, że niejako jesteś buntownikiem? :) O cyrenaikach nie mam zielonego pojęcia.. PS. Seneka nie skonczył dobrze, ale cóż.. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 14.03.08, 08:46 tengoku77 napisała: > lupus76 napisał: > > > > I tenze stoik jest bliski temu, o czym mówi Seneka. > > Cynicy oprócz posiadania w d.upie dóbr materialnych mieli w tymże > > szacownym miejscu również gorset norm społecznych. Jeszcze dalej w > > tej materii szli cyrenaicy, ale nie o tym. > > A sarkastyczny również czasami bywam ;P > > Zaraz.. czy to nie kłóci się ze sobą nieco, skoro stoicy opierali > się na teorii bytu, poznania i etyce, a cynicy odrzucali dwie > pierwsze teorie..? Dlatego piszę, że stoicyzm często przechodzi u mnie w cynizm :) Cynicy w ogóle opierali świat na negacji. Poza tym teoria bytu i poznania raczej odnoszą się do rozważań stricte naukowych (wszak filo sofia = umiłowanie mądrości). Nie zapominajmy, że to filozofowie tworzyli podstawy wszystkich znanych dziś nauk (Może za wyjątkiem genetyki, informatyki i tp. - ale te są pochodnymi odpowiednio biologii i fizyki :)) Odnośnie postawy wobec życia - istotna jest właśnie etyka. A ta nie kłóciła się tak bardzo. > Mam rozumieć, że niejako jesteś buntownikiem? :) Niejako tak, ale w ramach ustalonego porządku. Taka synteza obu tych szkół :) > O cyrenaikach nie mam zielonego pojęcia.. Totalnie negowali wszystkie normy i instytucje społeczne. Ponadto twierdzili, że im mniej człowiek posiada - tym jest szczęśliwszy (i tu się z nimi zgadzam). Warunkiem wstąpienia w szeregi tej zacnej szkoły był publicznie dokonany samogwałt. > PS. Seneka nie skonczył dobrze, ale cóż.. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 14.03.08, 08:48 tengoku77 napisała: > PS. Seneka nie skonczył dobrze, ale cóż.. Nie do końca. Pozostał panem swego losu i umarł(zginął) w zgodzie ze swoimi przekonaniami - "A Ty twardy bądź, niczym skała, co przed falami nie ustępuje". Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: A idźcie Wy.. :P 14.03.08, 11:55 lupus76 napisał: > tengoku77 napisała: > > > lupus76 napisał: > > > > Zaraz.. czy to nie kłóci się ze sobą nieco, skoro stoicy opierali > > się na teorii bytu, poznania i etyce, a cynicy odrzucali dwie > > pierwsze teorie..? > > Dlatego piszę, że stoicyzm często przechodzi u mnie w cynizm :) > Cynicy w ogóle opierali świat na negacji. Poza tym teoria bytu i > poznania raczej odnoszą się do rozważań stricte naukowych (wszak > filo sofia = umiłowanie mądrości). Nie zapominajmy, że to > filozofowie tworzyli podstawy wszystkich znanych dziś nauk (Może za > wyjątkiem genetyki, informatyki i tp. - ale te są pochodnymi > odpowiednio biologii i fizyki :)) Odnośnie postawy wobec życia - > istotna jest właśnie etyka. A ta nie kłóciła się tak bardzo. Jeśli brać pod uwagę etykę jako wspólny mianownik, to rzeczywiście tu mniej się kłócą te dwie filozofie ;) Co tam, że według stoików etyka wypływa z teorii bytu.. pneuma i teges ;) Różnice są, ale i tu i tu chodzi o osiągnięcie stanu cnoty.. A że filozofia tworzyła podwaliny pod wiele nauk to fakt.. :) Mądrale ;) Z ciekawości.. Rozumiem, że funkcjonuje u Ciebie wewnętrzna dyscyplina moralna, ale nie jesteś Psem (mam nadzieję;P)? Stoicy podpadli mi za badania nad językiem, czego skutkiem jest gramatyka i semantyka.. :P a cynicy za niemal całkowitą abnegcję swoich osobistych potrzeb.. PRZESADA :P > > Mam rozumieć, że niejako jesteś buntownikiem? :) > > Niejako tak, ale w ramach ustalonego porządku. Taka synteza obu tych > szkół :) :)) Zastanawiam się do kogo mi bliżej.. do cyników czy stoików.. bo dostrzegam w sobie buntownika, ale.. 'Ważniejsze jest, co Ty myślisz o sobie samym, niż to, co o tobie myślą inni.' > > O cyrenaikach nie mam zielonego pojęcia.. > > Totalnie negowali wszystkie normy i instytucje społeczne. Ponadto > twierdzili, że im mniej człowiek posiada - tym jest szczęśliwszy (i > tu się z nimi zgadzam). Warunkiem wstąpienia w szeregi tej zacnej > szkoły był publicznie dokonany samogwałt. UPS.. Odpada :P (publiczne wystąpienia znaczy :PP) aczkolwiek posiadanie dóbr materialnych, kasy itd. nie jest dla mnie istotne.. > > PS. Seneka nie skonczył dobrze, ale cóż.. > > Nie do końca. Pozostał panem swego losu i umarł(zginął) w zgodzie ze > swoimi przekonaniami - "A Ty twardy bądź, niczym skała, co przed > falami nie ustępuje". > Tu chodziło mi głównie o to, że Seneka został zmuszony do popełnienia samobójstwa.. bo chyba mówimy o tym samym Senece? Uwielbiam Jego mądrości :) Aż mnie zachęciłeś, żeby bardziej zainteresować się filozofią.. :)) Muszę poszperać co nieco.. poczytać itd. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A idźcie Wy.. :P 14.03.08, 13:50 tengoku77 napisała: > Tu chodziło mi głównie o to, że Seneka został zmuszony do > popełnienia samobójstwa.. bo chyba mówimy o tym samym Senece? > O Senece Młodszym. Zwanym Filozofem. > Uwielbiam Jego mądrości :) Za to nienawidzisz jego tatusia - Seneki Starszego, zwanego Retorem. On to bawił się syntaktyką "szlifując" niejako logikę :D > Aż mnie zachęciłeś, żeby bardziej zainteresować się filozofią.. :)) > Muszę poszperać co nieco.. poczytać itd. :) Zapamietaj sobie 3 nazwiska: Tatarkiewicz, von Aster i Bocheński. Warto od nich zacząć :) Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: A idźcie Wy.. :P 14.03.08, 14:48 lupus76 napisał: > O Senece Młodszym. Zwanym Filozofem. Si Senior! Dokładnie Jego miałam na myśli.. > Za to nienawidzisz jego tatusia - Seneki Starszego, zwanego Retorem. > On to bawił się syntaktyką "szlifując" niejako logikę :D > Retora nie znam za dobrze ;) > Zapamietaj sobie 3 nazwiska: Tatarkiewicz, von Aster i Bocheński. > Warto od nich zacząć :) 'Zakonotowano' w kajeciku :D Dzięki! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmasnki Re: Bykowe 12.03.08, 23:19 upus76 napisał: > menk.a napisała: > > podatek jest zawsze liczony, jako procent od dochodu, a nie liczba > bezwzględna (i tylko J. Korwin-Mikke twierdzi, ze lepsze byłyby inne rozwiązania), tak że spoko. no i ma Korwin racje. Skoro podatek obywatele maja płacić w zależności od wysokości dochodu to prawa im przyznawane takze powinny uwzgledniać ten czynnik Odpowiedz Link Zgłoś
no_okki Re: Bykowe 12.03.08, 11:09 nei wiem ile było bykowego kiedyś. Ile byś przyznała ?/:D [ogólnie pytam]] jakeś do 3ech procent poborów stary kawaler powinien się pocuć /:D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Bykowe 12.03.08, 11:40 no,chyba za spokoj jaki maja,bez żon,wrzeszczących dzieci itp.i całego tego majdanu,,"):):) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 12.03.08, 11:41 viviene napisała: > no,chyba za spokoj jaki maja,bez żon,wrzeszczących dzieci itp.i > całego tego majdanu,,"):):) A mówią, że od przybytku głowa nie boli;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 12.03.08, 12:09 menk.a napisała: > viviene napisała: > > > no,chyba za spokoj jaki maja,bez żon,wrzeszczących dzieci itp.i > > całego tego majdanu,,"):):) > > A mówią, że od przybytku głowa nie boli;) Rozmowa dwóch ochotników na linii frontu, wokopach: Czemuś się zaciągnął na tą wojnę? A, wiesz - sam mieszkam, piwko, tv - nuda, a lubię jak coś się dzieje. A Ty czemu tu jesteś? No wiesz. Żona, troje dzieci, teściowa - a lubię spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
no_okki Re: Bykowe 15.03.08, 20:45 blackhetera napisała: > a właściwie dlaczego mają je płacić? - za karę, że im już pora dzieci płodzić, rodziny swoje zakładać Odpowiedz Link Zgłoś
no_okki Re: Bykowe 12.03.08, 13:37 dla niewiedzących ; bykowe było kiedyś, by pogonić faceta do żeniaczki, by założył rodzinę, bo dziewczyny za długo czekały Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 12.03.08, 13:48 no_okki napisał: > dla niewiedzących ; bykowe było kiedyś, by pogonić faceta do > żeniaczki, by założył rodzinę, bo dziewczyny za długo czekały Co było o tyle uzasadnione, że komuszki chciały państwa ludnego, a facet po wojnie był towarem dość deficytowym. Po prostu element polityki pronatalistycznej w wydaniu państwa totalitarnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 12.03.08, 14:36 no_okki napisał: > dla niewiedzących ; bykowe było kiedyś, by pogonić faceta do > żeniaczki, by założył rodzinę, bo dziewczyny za długo czekały No nie było to jak mąż z przydziału, tudzież z przymusu ;D Odpowiedz Link Zgłoś
no_okki Re: Bykowe 13.03.08, 13:31 menk.a napisała: > no_okki napisał: > > > dla niewiedzących ; bykowe było kiedyś, by pogonić faceta do > > żeniaczki, by założył rodzinę, bo dziewczyny za długo czekały > > No nie było to jak mąż z przydziału, tudzież z przymusu ;D - w pewnym sensie. To był tzw. dobrowolny przymus - na pewno na rękę tamtejszej kobiecie poszukującej męża.../:D:P Odpowiedz Link Zgłoś
janwatroba Re: Bykowe 12.03.08, 15:16 Wlasnie sobie uzmyslowilem, ze wsrod moich znajomych nie znam zadnego faceta po 30tce, ktory nie bylby zonaty (ew. w dlugoletnim konkubinacie) :) Kawalerowie w tym wieku to przewaznie geje (ale oni na ogol przynajmniej sa sparowani) albo skonczone cioty. Odpowiedz Link Zgłoś
janwatroba Re: Bykowe 12.03.08, 15:30 Masz niepowtarzalna okazje czerpania z tego zdroju madrosci Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 12.03.08, 15:33 janwatroba napisał: > Masz niepowtarzalna okazje czerpania z tego zdroju madrosci Okazja jest powtarzalna. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Re: Bykowe 12.03.08, 15:34 Rzeczywiscie Jasiu durny jestes jak but. Najwiekszymi frajerami sa: 1. ci co ozenili sie z paskudnymi mentalnie, intelektualnie i wizualnie pasztetami, 2. zrobieni na dziecko. Znam takich sporo i nawet mi ich nie zal. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 12.03.08, 16:07 przemek1975 napisał: > Rzeczywiscie Jasiu durny jestes jak but. > Najwiekszymi frajerami sa: > 1. ci co ozenili sie z paskudnymi mentalnie, intelektualnie i > wizualnie pasztetami, Nieszczęścia parami chodzą, ale że trójkami to za dużo szczęścia na raz :D > 2. zrobieni na dziecko. Zn wrobieni w dziecko? Pół biedy jak w swoje;) > > Znam takich sporo i nawet mi ich nie zal. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Bykowe 12.03.08, 16:35 Nie wiem co przez to rozumiesz. W Polsce dość powszechnie zdarza się, że dziecko jest twoje i nie twoje. Twoje bo tak wynika DNA, ale niedostępne bo przygarnięte na amen przez mamusię dla której liczy się tylko kasa z alimentów. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Bykowe 12.03.08, 20:33 znacznie częściej jest tak że zamiast tego że dziecko jest nasze jest tylko moje bo ojciec ma je w d..e Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe 13.03.08, 11:03 lacido napisała: > znacznie częściej jest tak że zamiast tego że dziecko jest nasze jest tylko moj > e > bo ojciec ma je w d..e Tak. Bo po rozstaniu z matką taki kretyn jeden czy drugi uważa, że tak jak nie ma już żony, tak nie ma już dzieci. I albo w ogóle nie łoży na utrzymanie potomków albo wzorem premiera Pawlaka utrzymuje, że nie ma kasy i wnosi o zmniejszenie alimentów. Inną sprawą są wredne i zaborcze matki, które każą byłych partnerów utrudnianiem kontaktu z dzieckiem. Ciekawa jestem, poważnie, kto w tych statystykach przeważa: zaborcze matki czy 'troskliwi' tatusiowie. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Bykowe 14.03.08, 11:43 > Tak. Bo po rozstaniu z matką taki kretyn jeden czy drugi uważa, że > tak jak nie ma już żony, tak nie ma już dzieci. I albo w ogóle nie > łoży na utrzymanie potomków albo wzorem premiera Pawlaka utrzymuje, > że nie ma kasy i wnosi o zmniejszenie alimentów. dokładnie a sprawa Pawlaka rozwaliła mnie już zupełnie > Inną sprawą są wredne i zaborcze matki, które każą byłych partnerów > utrudnianiem kontaktu z dzieckiem. to też fakt, nie dziwę się tylko ty matom których dzieci rosły bez ojca a po 3-3latach cudowny tatuś(de facto obcy człowiek dla dziecka) nagle chce brać dziecko na weekend > Ciekawa jestem, poważnie, kto w tych statystykach przeważa: zaborcze > matki czy 'troskliwi' tatusiowie. Odpowiedz Link Zgłoś
facettt NIE, nie nalezaloby... 12.03.08, 18:13 zasada madrej polityki prorodzinnej nie jest karanie za brak dzeci i rodziny, lecz NAGRADZANIE za ich posiadanie. Ulgi podatkowe na dzieci wszelkie odpisy etc... Odpowiedz Link Zgłoś
no_okki Re: NIE, nie nalezaloby... 12.03.08, 21:05 bardzo to mądre, co napisał Facettt :P Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: NIE, nie nalezaloby... 13.03.08, 00:14 Nie kpij :) Wspomnialem tyko o STANDARDACH obowiazujacych w wiekszosci Krajow Europy Zachodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: NIE, nie nalezaloby... 13.03.08, 00:18 u nas jedyną polityką prorodzinną jest brak refundacji na tabletki antykoncepcyjne :) Odpowiedz Link Zgłoś
no_okki Re: NIE, nie nalezaloby... 13.03.08, 09:36 lacido napisała: > u nas jedyną polityką prorodzinną jest brak refundacji na tabletki > antykoncepcyjne :) - chcesz, żeby nasze państwo zbankrutowało ?/:D Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: Bykowe i krowie 13.03.08, 00:15 nie zapominajmy o starych pannach. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe i krowie 13.03.08, 10:24 marcowsky napisał: > nie zapominajmy o starych pannach. Ty już nie bądź taki troskliwy. One o sobie nie dadzą zapomnieć:P Odpowiedz Link Zgłoś
silic Ale bykowe już jest. 13.03.08, 00:51 W pewien sposób. Każdy bezdzietny i tak płaci podatki na całą infrastrukturę związaną z dziećmi: przedszkola, żłobki, place zabaw, szkoły, opiekę medyczną itd. Natomiast przymuszanie do samego małżeństwa (nie gwarantującego w żaden sposób rozmnażania się) byłoby sporym idiotyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.alex Re: Ale bykowe już jest. 13.03.08, 10:41 To tak jak kazdy niepalacy placi podatki na sluzbe zdrowia i wycinanie chorych pluc palaczom - jakos nie czuje przymusu wewnetrznego do rozpoczynania palenia w celu zwiekszenia prawdopodobienstwa, ze w przyszlosci skorzystam z takiej opieki... Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Ale bykowe już jest. 13.03.08, 23:36 małżeństwo nie jest niezbędne zeby pojawiły się dzieci :D Odpowiedz Link Zgłoś
no_okki Re: Bykowe 13.03.08, 18:18 Ooo -jakby fajnie było, jakby Lupus zaprosił Menkę na małą czarną... Obiecywowujesz Lupus ?/:D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 14.03.08, 08:50 no_okki napisał: > Ooo -jakby fajnie było, jakby Lupus zaprosił Menkę na małą czarną... > Obiecywowujesz Lupus ?/:D By mi Moja A. dała Menkę...yyy... mękę :D Odpowiedz Link Zgłoś
no_okki Re: Bykowe 14.03.08, 09:13 lupus76 napisał: > no_okki napisał: > > > Ooo -jakby fajnie było, jakby Lupus zaprosił Menkę na małą > czarną... > > Obiecywowujesz Lupus ?/:D > By mi Moja A. dała Menkę...yyy... mękę :D ....hihi...skąd ja to znam... Co to, ze fajni faceci to w większości zajęci ??/:D > Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 14.03.08, 11:04 no_okki napisał: > lupus76 napisał: > > > no_okki napisał: > > > > > Ooo -jakby fajnie było, jakby Lupus zaprosił Menkę na małą > > czarną... > > > Obiecywowujesz Lupus ?/:D > > By mi Moja A. dała Menkę...yyy... mękę :D > ....hihi...skąd ja to znam... > Co to, ze fajni faceci to w większości zajęci ??/:D > > No wierę na słowo, bo szukać nie próbowałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 14.03.08, 13:54 lacido napisała: > nie demonizuj swojej A :))) To nie demonizacja (czyli odmoniczenie, czyli wyczyszczenie terenu z wszelkich Monik), tylko przyzwoitość :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 14.03.08, 19:54 no_okki napisał: > Warto posłuchać myślę Czego posłuchać? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe 14.03.08, 19:55 no_okki napisał: > Warto posłuchać myślę Czego posłuchac? Odpowiedz Link Zgłoś
no_okki Re: Bykowe 14.03.08, 20:50 nawiązuję do uwagi Lacido; zresztą gadajcie sobie dalej - za mało w temacie jestem /:P Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Bykowe 14.03.08, 21:50 rety, tak dla towarzystwa wypić kawkę to nie grzech :)) zwłaszcza z Menką :))) Odpowiedz Link Zgłoś
no_okki Re: Bykowe 14.03.08, 22:03 lacido napisała: > rety, tak dla towarzystwa wypić kawkę to nie grzech :)) zwłaszcza z Menką :))) - dlatego powaznie proponowałem spotkanie z tą świetną kobietą / znaczy ich spotkanie /... a'propos - Ty puściłabyś swojego na taką kawkę? ... tu będzie ciekawie w Twej odp. hehe.../:D Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Bykowe 14.03.08, 22:21 kiedy miałam swojego to łaził na spotkania z ludźmi poznanymi na forum tematycznym i do tej pory nie wiem czy to były spotkania grupowe czy indywidualne. ale wychodzę z załozenia ze jak sie komuś ufa to sie nie doszukuje drugiego dna :) Odpowiedz Link Zgłoś
no_okki Re: Bykowe 15.03.08, 15:54 lacido napisała: > kiedy miałam swojego to łaził na spotkania z ludźmi poznanymi na forum > tematycznym i do tej pory nie wiem czy to były spotkania grupowe czy > indywidualne. ale wychodzę z załozenia ze jak sie komuś ufa to sie nie doszukuj > e > drugiego dna :) - rozsądne, bo i tak nie upilnujesz Odpowiedz Link Zgłoś
mirkarolina Re: Bykowe 15.03.08, 19:39 mamusinych leniuchów chcesz zmuszać do małżeństwa? Oooo nie, niech sobie żyją do śmierci z mamusiami - ja bym współczuła ich przyszłym żoną! Odpowiedz Link Zgłoś
no_okki Re: Bykowe 15.03.08, 20:09 mirkarolina napisała: > mamusinych leniuchów chcesz zmuszać do małżeństwa? Oooo nie, niech sobie żyją d > o > śmierci z mamusiami - ja bym współczuła ich przyszłym żoną! - zastrzeliłaś mnie tak dojrzałą wypowiedzią. Pozwolisz, że namyślę się nad odpowiedzią /:P Odpowiedz Link Zgłoś
krystkaoj Bykowe a moja propozycja 16.03.08, 16:40 no_okki napisał: > Czy nie należałoby przywrócić "bykowe" dala trzydziestoparoletnich > męskich, mamusinych Leniuchów ??/:D:P To moze tez tzw. wprowadzic "krowience" bo przeciez "do tanga" trzeba dwojga? Dlaczego trzeba obarczac wszystkim mezczyzn??? Odpowiedz Link Zgłoś
no_okki Re: Bykowe a moja propozycja 16.03.08, 20:37 no nie bardzo; to działa w jedną stronę; ona jest stroną wyczekującą; Ty natomiast powinieneś być zdobywającą ją, inaczej zaklepującą niejako nową rodzinę, komórkę na prztrwanie gatunku choćby.../:D Odpowiedz Link Zgłoś
krystkaoj Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 08:36 no_okki napisał: > no nie bardzo; to działa w jedną stronę; ona jest stroną > wyczekującą; Ty natomiast powinieneś być zdobywającą ją, inaczej > zaklepującą niejako nową rodzinę, komórkę na prztrwanie gatunku > choćby.../:D Ja mam inne zdanie! Do tanga trzeba dwojga! I mam wiele dowodów na to, ze niekiedy kobiety nie chcą! A spotykaja atrakyjnych i inteligentnych facetów ale jak rzadzi pieniadz to niestety nic sie nie zrobi i głowa muru sie nie przebije. Dlatego tez należałoby wprowadzic tzw "krowiece"! Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 08:52 Zapytam: dlaczego? Dlaczego to bykowe i krowięce? Ktoś tak wybrał albo tak się złożyło. Ta opłata to ma być kara to ma być za to, że tym ludziom jest tak dobrze, czy tak źle? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krystkaoj Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 09:40 Mysle ze tak! Ówczesnym władzom (socjalistycznym) pewnie zależało na wzroscie demograficznym i dlatego cos takiego wprowadzili. Dla mnie było to cos bardzo niesprawiedliwego. Mógł to byc swego rodzaju szantaz ze strony kobiet. Bo czasami za ich decyzje obarczało sie mezczyzn i to czasami niewinnych. Podobnie ma sie rzecz moim zdaniem ze świetem 8 marca. Typowe socjalistyczne. Przereklamowane. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 09:43 krystkaoj napisała: > Podobnie ma sie rzecz moim zdaniem ze świetem 8 marca. Typowe > socjalistyczne. Przereklamowane. Choć - paradoksalnie - powstało w USA. Podobnie, jak 1 maja :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 09:45 Otóż to. Ono zostało tylko zawłaszczone przez komunistów, socjalistów... Książki od historii poszły w niebyt czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 10:05 menk.a napisała: > Otóż to. Ono zostało tylko zawłaszczone przez komunistów, > socjalistów... Komunistów to nigdzie na dobrą spreawę nie było. Był tzw "realny socjalizm" :D > Książki od historii poszły w niebyt czy co? Obawiam się, ze w Polsce nigdy nie pojawiły się na skalę masową... Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 10:09 Dobrze, dobrze. Zostańmy więc przy tym socjalizmie.;) A co do książek... Westchnę sobie tylko.;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 10:21 menk.a napisała: > Dobrze, dobrze. Zostańmy więc przy tym socjalizmie.;) > A co do książek... Westchnę sobie tylko.;) Historia jest nauczycielką życia... i dlatego Polacy są głupim społeczeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 10:28 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > Dobrze, dobrze. Zostańmy więc przy tym socjalizmie.;) > > A co do książek... Westchnę sobie tylko.;) > > Historia jest nauczycielką życia... i dlatego Polacy są głupim > społeczeństwem. ??? Masz na myśli nie uczenie się historii? Czy nieumiejętność wyciągania wniosków z przeszłości? Bo jestem skonfundowana (ostanio podoba mi się to słówko;P). Powiedziałabym , że nie potrafimy uczyć się na błędach, nawet swoich błędach. Tyle o narodzie. Bo społeczeństwa (obywatelskiego) to nie mamy. Nie jesteśmy. Podobno jesteśmy dumnym narodem, który sprawdza się w chwilach realnego zagrożenia. I żadnym społeczeństwem. Ponad wiek temu stwierdził coś takiego jeden z naszych pióropisarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 10:51 menk.a napisała: >> > ??? Masz na myśli nie uczenie się historii? Czy nieumiejętność > wyciągania wniosków z przeszłości? Bo jestem skonfundowana (ostanio > podoba mi się to słówko;P). U nas historię pisze się na bazie ideologii będącej akuratnie "na topie", a nie na bazie faktów. Stąd tyle głupich sporów. > Powiedziałabym , że nie potrafimy uczyć się na błędach, nawet swoich > błędach. > Tyle o narodzie. Nie da się ukryć, niestety. > Bo społeczeństwa (obywatelskiego) to nie mamy. Nie jesteśmy. > Podobno jesteśmy dumnym narodem, który sprawdza się w chwilach > realnego zagrożenia. I żadnym społeczeństwem. Ponad wiek temu > stwierdził coś takiego jeden z naszych pióropisarzy. Proste prawo socjologiczne - grupa w obliczu zagrożenia zewnętrznego zwiękasza swoją spoistość wewnętrzną. Każde społeczeństwo/naród tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 10:58 Naród w stanach zagrożenia. Społeczeństwo w stanie spokoju. Ale to dotyczy każdej nacji. Nie jesteśmy pod tym względem wyjątkowi (w ogóle nie jesteśmy wyjątkowi). To co nas różni od innych narodów i społeczeństw, to przeszłość. Polacy uczą się podejmować własne decyzje, dopiero raczkują. I muszą nauczyć się brać za to odpowiedzialność. No i kłócą się. Jak słusznie zauważyłeś: spory ideologiczne na każdym kroku. Przeszłość dzieli. Ja nie chcę krakać, ale mod chyba śpi. Może nożyce ostrzy;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 11:50 menk.a napisała: > Naród w stanach zagrożenia. Społeczeństwo w stanie spokoju. Jeśli mówimy o zdrowym, silnym społeczeństwie - prawo to się tyczy tak samo społeczeństwa, jak i narodu ( spójrz na różnicę miedzy społeczeństwem amerykańskim i jugosłowiańskim - w pierwszym przypadku trudno mówić o jakimś konkretnym narodzie - jest właściwie wielonarodowe społeczeństwo - w drugim był zlepek narodów i iluzoryczne społeczeństwo) > Ale to dotyczy każdej nacji. Nie jesteśmy pod tym względem wyjątkowi > (w ogóle nie jesteśmy wyjątkowi). Fajnie by było, gdybyśmy zdali sobie z tego sprawę. To co nas różni od innych narodów > i społeczeństw, to przeszłość. I bagaż związanych z nią doświadczeń. > Polacy uczą się podejmować własne decyzje, dopiero raczkują. I muszą Cóż, liberum veto i późniejsze komunistyczne ubezwłasnowolnienie do dziś zbierają żniwa... > nauczyć się brać za to odpowiedzialność. > No i kłócą się. Jak słusznie zauważyłeś: spory ideologiczne na > każdym kroku. Przeszłość dzieli. A przyszłości decydenci nie chcą widzieć. > Ja nie chcę krakać, ale mod chyba śpi. Może nożyce ostrzy;)) Albo Go dręczą wyrzuty sumienia po tym wątku Kitka :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 11:55 US to tygiel narodów. Jugosławia... podobnie chociaż w mniejszej skali. Jake są warunki koniecznie, by społeczeństwo było obywatelskie? Odpowiedzialne? Mądre? Choć z tą mądrością to pzresada. Sumienie to trzeba najpierw mieć;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 12:06 menk.a napisała: > US to tygiel narodów. Jugosławia... podobnie chociaż w mniejszej > skali. > Jake są warunki koniecznie, by społeczeństwo było obywatelskie? > Odpowiedzialne? Mądre? Choć z tą mądrością to pzresada. > Krytyczne. Takie, gdzie każdy zna (przynajmniej z grubsza) mechanizmy nim rządzące. I świadome, gdzie każdy wie jakie są jego prawa i obowiązki. > Sumienie to trzeba najpierw mieć;)) Niekoniecznie. Trza być świadomym. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 12:10 lupus76 napisał: > > > Sumienie to trzeba najpierw mieć;)) > > Niekoniecznie. Trza być świadomym. To się odnosiło do sumienia społecznego. A do Pascalowego - to może się po proistu administracyjnmie pojawiło? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 09:52 Niewinni mężczyźni;DD A poważnie: po wojnie wele kobiet zostało bez pary. Różnica w liczbie kobiet i mężczyzn była.... rzeczywiscie spora. Ale na zdrowy rozum: duzo kobiet, mało mężczyzn powinno skutkować tym, iż wszyscy panowie mieli wręcz pewność nie pozostawania długo w stanie kawalerskim. Zatem nie znajduję uzasadnienia dla 'zachęty' dla mężczyzn w formie bykowego. Kobiety były aż takie brzydkie, że panowie nie chceli się żenić? No chyba że owi panowie rzeczywiscie żyli jak niebieskie ptaki, a kobiety się irytowały. Choć obyczajowość owych czasów nie sprzyjała chyba plumkaniu. Seks nie był tak dostępny jak dzisiaj;P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 10:20 menk.a napisała: > Niewinni mężczyźni;DD > A poważnie: po wojnie wele kobiet zostało bez pary. Różnica w > liczbie kobiet i mężczyzn była.... rzeczywiscie spora. W takiej sytuacji rozsądek nakazywałby wprowadzenie poligynii, jako odpowiedniego remedium > Ale na zdrowy rozum: duzo kobiet, mało mężczyzn powinno skutkować > tym, iż wszyscy panowie mieli wręcz pewność nie pozostawania długo w > stanie kawalerskim. "Bykowe" obowiązywało od 23 roku życia. Chodziło o jak najszybsze wprowadzenie mężczyzn w cykl prokreacyjny i jak najszybszą zstępowalność pokoleń. Zatem nie znajduję uzasadnienia dla 'zachęty' > dla mężczyzn w formie bykowego. Kobiety były aż takie brzydkie, że > panowie nie chceli się żenić? j.w. > No chyba że owi panowie rzeczywiscie żyli jak niebieskie ptaki, a > kobiety się irytowały. Faceci byli za młodzi, a kobietom zegar tykał, jak bomba. Państwo zaś potrzebowało: a) siły roboczej - zwłaszcza w przemyśle ciężkim b) mięska armatniego na potencjalne wojenki planowane przez Wielkiego Brata. LWP liczyło sobie ponad 400 000 chłopa :) Choć obyczajowość owych czasów nie sprzyjała > chyba plumkaniu. Seks nie był tak dostępny jak dzisiaj;P Wbrew pozorom - był, tylko nie był tak bardzo rozpropagowany prze mass-media. Z oczywistego powodu - braku tv i ograniczonego dostępu do kolorowych czasopism. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 10:49 Wielozeństwo zapewne byłoby jakimś rozwiązaniem;) Kobiety mężczyznom ten los zgotowały? Oj chyba zbyt proste wyjaśnienie sprawy. Czuję spisek :P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 10:57 menk.a napisała: > Wielozeństwo zapewne byłoby jakimś rozwiązaniem;) > Kobiety mężczyznom ten los zgotowały? Oj chyba zbyt proste > wyjaśnienie sprawy. Czuję spisek :P W tym konkretnym przypadku mężczyźni, niestety. Ci u władzy :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 10:59 To gdzie mnie z tym cykającym zegarem wyskakujesz?;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 11:53 menk.a napisała: > To gdzie mnie z tym cykającym zegarem wyskakujesz?;) Na Forum. Tu też czasem to cykanie słychać. I ówcześni decydenci przez to cykanie pewnie spać nie mogli :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 11:57 Nic nie słyszę. Nic nie słyszę. A słuch mam dobry. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe a moja propozycja 18.03.08, 12:08 menk.a napisała: > Nic nie słyszę. Nic nie słyszę. A słuch mam dobry. ;) Kurde, a ja niemal WIDZĘ to cykanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
no_okki Re: Bykowe a moja propozycja 19.03.08, 07:46 menk.a napisała: > Zapytam: dlaczego? Dlaczego to bykowe i krowięce? Ktoś tak wybrał > albo tak się złożyło. Ta opłata to ma być kara to ma być za to, że > tym ludziom jest tak dobrze, czy tak źle? ;) = odkryję wreszcie swoje credo na ten temat: oczywiście, że to był zniewolony pomysł na kiedyś, ingerujący w duszę kazdego z nas. Dziś jesteśmy wolni, wolni też w doborze miłoscią, doborze samego siebie na dalsze życie. A komu nie wygodnie - zostaje sam, skoro wtedy się zrealizuje, odnajdzie w pojedynkę jako singiel szczęście dla siebie.../:D PS. Miło się czyta dyskusję Menki z Luptusem. Proszę o dalej... :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe a moja propozycja 19.03.08, 12:14 no_okki napisał: > menk.a napisała: > > > Zapytam: dlaczego? Dlaczego to bykowe i krowięce? Ktoś tak wybrał > > albo tak się złożyło. Ta opłata to ma być kara to ma być za to, że > > tym ludziom jest tak dobrze, czy tak źle? ;) > > = odkryję wreszcie swoje credo na ten temat: > oczywiście, że to był zniewolony pomysł na kiedyś, ingerujący w > duszę kazdego z nas. Dziś jesteśmy wolni, wolni też w doborze > miłoscią, doborze samego siebie na dalsze życie. A komu nie > wygodnie - zostaje sam, skoro wtedy się zrealizuje, odnajdzie w > pojedynkę jako singiel szczęście dla siebie.../:D > PS. Miło się czyta dyskusję Menki z Luptusem. > Proszę o dalej... :D:D:D A Luptus, to co? Krzyżówka wilka i Liptona? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe a moja propozycja 19.03.08, 12:27 lupus76 napisał: > no_okki napisał: > > > PS. Miło się czyta dyskusję Menki z Luptusem. > > Proszę o dalej... :D:D:D > > A Luptus, to co? Krzyżówka wilka i Liptona? Zostałeś genetycznie zmodyfikowany :D Taki twór na wzór gmo :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe a moja propozycja 19.03.08, 12:51 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > no_okki napisał: > > > > > > PS. Miło się czyta dyskusję Menki z Luptusem. > > > Proszę o dalej... :D:D:D > > > > A Luptus, to co? Krzyżówka wilka i Liptona? > > Zostałeś genetycznie zmodyfikowany :D Taki twór na wzór gmo :D Ale ja jestem na KOŃCU łańcucha genetycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe a moja propozycja 19.03.08, 12:55 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > Zostałeś genetycznie zmodyfikowany :D Taki twór na wzór gmo :D > > Ale ja jestem na KOŃCU łańcucha genetycznego. No jesteś ostateczną wersją siebie :D A podobno panowe nie lubią być na łańcuchach :P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Bykowe a moja propozycja 19.03.08, 13:10 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > menk.a napisała: > > > > > Zostałeś genetycznie zmodyfikowany :D Taki twór na wzór gmo :D > > > > Ale ja jestem na KOŃCU łańcucha genetycznego. > > No jesteś ostateczną wersją siebie :D Nie ostateczną, tylko najlepszą. > A podobno panowe nie lubią być na łańcuchach :P Wiem,że panowe nie lubią. Ale juz taki panowych los... :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Bykowe a moja propozycja 19.03.08, 13:15 Przed chwilą napisałeś, że jesteś na końcu łańcucha. Zatem wersja ostateczna. Czy najlepsza? To trzeba by porównać z innymi;) Panowie. Panowie :P Odpowiedz Link Zgłoś
no_okki Re: Bykowe a moja propozycja 19.03.08, 13:22 menk.a napisała: > Przed chwilą napisałeś, że jesteś na końcu łańcucha. Zatem wersja > ostateczna. Czy najlepsza? To trzeba by porównać z innymi;) > Panowie. Panowie :P = oczywiście "Lupus" - sam nie wiem, skąd ta nielegalna modyfikacja Odpowiedz Link Zgłoś