Dodaj do ulubionych

Norweska specjalność

IP: *.w90-23.abo.wanadoo.fr 19.02.09, 11:33
Potwierdzam - narciarstwo biegowe to zimowa świętość dla Nordyków. Niestety nie do końca zgadzam się z łatwością uprawiania go niezależnie od miejsca - w Polsce rzadko ostatnio zdarza się, by na nizinie było dość sniegu.
Ale ja w przyszłym tygodniu lecę na tydzień do Finlandii i na pewno trochę pobiegam!:)
---
www.ruegourmet.com
Obserwuj wątek
    • Gość: baade og Re: Norweska specjalność IP: *.16.108.242.tmi.telenormobil.no 27.02.09, 17:34
      Jest takie powiedzenie, że "Norweg rodzi się z nartami na nogach". A w okolicach Oslo setki (chyba nie przesadzam) kilometrów doskonale przygotowanych tras biegowych. Niektóre odcinki to dwupasmówki, oświetlone nocą. Teraz jest ścisk jak na koncercie rockowym. W Polsce biegałam w Koninkach. Ludzie stali w kolejce do wyciągu, a ja wolna i swobodna...
    • Gość: Kot Re: Norweska specjalność IP: *.digis.net 27.02.09, 17:48
      Z tą popularnością bym nie przesadzał. Ludzie są leniwi i snobistyczni, i to się przekłada na popularność narciarstwa zjazdowego, klasycznemu zostawiając rolę niszy. W Internecie można kupić sprzęt, jaki się zamarzy, ze sklepami gorzej (wiele sklepów sportowych w USA w ogóle nie sprzedaje nart biegowych, tylko zjazdowe i snowboardy).
    • Gość: xc skier Re: Norweska specjalność IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 27.02.09, 17:58
      Owszem jest to w USA nisza ale scisle wypelniona, ja sprzet do biegania kupuje i serwisuje w REI, a to tylko jeden z wielu sklepow z biegowkami.
    • Gość: Tata-Slalomista Re: Norweska specjalność IP: *.aster.pl 27.02.09, 17:59
      Frywolna PiS-dzia, biegów fanatyczka,
      Zapomniała raz zapiąć w nartach swych guziczka.
      Wpadając do przepaści, z tego - awantura:
      fason straciła PiS-dzi fertyczna figura.
    • Gość: gość:czech Re: Norweska specjalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 12:27
      Zapraszam do Ustronia !!! Przygotowane są trasy do klasyka i łyżwy nad Wisłą obok Alei Legionistów. Najłatwiej trafić - zaparkować przy stacji benzynowej na Poniwcu, przejść przez tory kolejowe i w prawo oraz w lewo jest wejście na trasy. Bomba !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka