facettt niemęskie zachowanie - sa tylko dwa :) 25.02.09, 15:46 lacido napisała: > jakie zachowanie mężczyzny można uznać za niemęskie, takie które mężczyźnie nie przystoi. > Wg mnie: błaganie żeby kobieta go nie zostawiała, bycie z kobietą wiedząc, że jest się rogaczem, wszelkie objawy tchórzostwa To, o czym piszesz - w dobie rownosci plci juz dawno przeminelo. I jest dzis bez wiekszego znaczenia. Istnieja jednak nadal 2 zachowania typowo niemeskie :) a) bicie swoich partnerek b) rozpatrywanie (jak jaka placzliwa baba z FK) swoich prywatnych i intymnych problemow na forum publicznym :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: niemęskie zachowanie - sa tylko dwa :) 25.02.09, 15:53 z pierwszy się zgodzę z drugim nie do końca :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: niemęskie zachowanie - sa tylko dwa :) 25.02.09, 15:55 > To, o czym piszesz - w dobie rownosci plci juz dawno przeminelo. > I jest dzis bez wiekszego znaczenia. > Istnieja jednak nadal 2 zachowania typowo niemeskie :) > a) bicie swoich partnerek a jak to ma się do z sytuacją odwrotnej oczywiście w dobie równości płci skoro się na to powołujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
facettt nie moge :) 25.02.09, 16:27 lacido napisała: > > a jak to ma się do z sytuacją odwrotnej oczywiście w dobie równości płci skoro się na to powołujesz? Nie moge tego glosno powiedziec, gdyz typowo meska dyskrecja (niezrozumiala wszakze dla kobiet) tego mi zabrania :) Odpowiedz Link Zgłoś
codein No więc tak... 06.08.09, 17:52 obszczywanie murków jest bardzo niemęskie (i niekobiece też, tak na marginesie). A najbardziej niemęskie, co przychodzi mi do głowy (i w sumie jedyne) to rodzenie dzieci. Gdybym chciała być wredna powiedziałabym, że bycie kiecunem też jest niemęskie (nie jest też kobiece, właściwie jest nieludzkie, ale to bardziej skomplikowany problem) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 dla mnie nięmęski był wywiad z Kozyrą w Gali 25.02.09, 19:00 Przeczytałam wywiad z R. Kozyrą, który chyba jest próbą ratowania jego wizerunku a pogrąża go po uszy. Parę narcystycznych zdjęć i wywiad z którego bije żałość. Teksty w stylu Mama to najważniejsza kobieta w moim życiu. Facet który się ma za ostrego szefa i się tym szczyci. Fragment w którym opowiada o tym jak zbeształ K. Klich jak zadzwoniła na jego komórkę i pouczył ją aby umówiła się z nim na spotkanie przez sekretariat jest szczytem złego smaku. On się tumaczy, że chodziło mu o kwestie dobrego wychowania. I w tym momencie przypomniał mi się wiersz Brzechwy, o kwoce która "zaprosiła gości, by nauczyć ich grzeczności" Ten cały wywiad jest jednym wielkim przykładem niemęskiego zachowania. Skoro niemęskiego, to jakiego? Odpowiedz Link Zgłoś
maritza88 Re: niemęskie zachowanie 25.02.09, 19:48 Nieumiejętność wyartykułowania własnych oczekiwań i żalów. Facet, który nie umie powiedzieć kobiecie wprost, o co ma pretensje, jest dla mnie mało męski. Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Re: niemęskie zachowanie 25.02.09, 21:30 lacido, glupi ten twoj watek, next tajm wymysl cos madrzejszego i lepiej sformulu Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: niemęskie zachowanie 25.02.09, 21:57 już jednemu to napisałam, jeśli w nim piszesz tzn że też mądrością nie grzeszysz :) wymyśl lepszy nie bronię przecież ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Re: niemęskie zachowanie 26.02.09, 00:45 oj tam oj tam, nie ma co sie unosic tylko moze chwile obiektywnie sie zastanowic bo ani taka postawa ani ten watek nic nie wnosi Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: niemęskie zachowanie 26.02.09, 00:53 nie unoszę się :) dalej nie rozumiem po co Tu piszesz, skoro nic nie wnosisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
rahamin Re: niemęskie zachowanie 25.02.09, 21:31 bycie na utrzymaniu kobiety, brak pewności siebie Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Re: niemęskie zachowanie 26.02.09, 02:04 Zdrowa kobieta, będąca na utrzymaniu mężczyzny, jest równie żałosna. Moralność nie jest zależna od płci. Odpowiedz Link Zgłoś
borys996 Re: niemęskie zachowanie 26.02.09, 09:38 ".. bycie z kobietą wiedząc, że jest się rogaczem" Wg. ciebie mężczyzna nie może wybaczyć zdrady bo wtedy jest mało męski? Odpowiedz Link Zgłoś
lenka666 Re: niemęskie zachowanie 26.02.09, 10:45 jak dla mnie - podobnie jak twierdził wcześniej tomalamas, jedyne różnice między kobietą a mężczyzną dotyczą funkcji biologicznych. Choć wątek założony został po to aby zrozumieć na czym polega "niemęskość", relacja kobieta - mężczyzna jest podstawowym tego pytania odnośnikiem. Z tradycyjnego punktu widzenia "100% mężczyznę" (zawsze mnie zastanawiało jak to jest z tymi co są mężczyznami jedynie w 40% czy 72%?) charakteryzuje to, że nie można mu przypisać żadnej (uznawanej także kulturowo) cechy kobiecej: np.płacz, strach, dezorientacja, brak pewności siebie, farbowanie włosów czy noszenie spódnic - wówczas nazywa się go "ciotą" - najpewniej po to żeby zdecydowanie podkreślić własną "męskość". (z kobietami jest zazwyczaj na odwrót, niekobiece zachowania to te które przystoją facetom) Przykłady z innych stron świata wydają się być pouczające: lamentujący Afgańczycy, siorbiący przy jedzeniu Azjaci, transwestyci w Indiach, kultura = ideologia. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: niemęskie zachowanie 26.02.09, 11:22 mnie chodzi o sytuację gdy mężczyzna ignoruje ten fakt,nie dopuszcza do siebie tej myśli ze zona go zdradza, albo też nie ma wpływu na nią żeby przestała i jest taki no bezradny w tej sytuacji a ona mu się śmieje w twarz Odpowiedz Link Zgłoś
tomalamas Re: niemęskie zachowanie 26.02.09, 11:54 lacido napisała: > mnie chodzi o sytuację gdy mężczyzna ignoruje ten fakt,nie dopuszcza do siebie > tej myśli ze zona go zdradza, albo też nie ma wpływu na nią żeby przestała i > jest taki no bezradny w tej sytuacji a ona mu się śmieje w twarz To nie jest zachowanie "niemęskie" tylko zachowanie idioty i barana! Trzeba rozróżnić wybory w zachowaniu oraz cechy charakterologiczne od głupoty. Niestety rozczaruję cię. Wielu z tych, których otoczenie uważa za 100% mężczyzn i sami się za takich uważają nie spełniają warunków wypisanych w tym wątku. Czyli co??? Męski czy ciota??? Po prostu idiota!!! Z zaburzoną własną wartością. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: niemęskie zachowanie 26.02.09, 15:39 Wiesz, pewne zachowania można podciągać pod różne mianowniki, które się nie wykluczają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bORYS996 Re: niemęskie zachowanie IP: *.ip.gronet.pl 27.02.09, 13:53 Ok, to zgadzam się z tobą. Osobiście za niemęskie uważam przesadne dbanie o wygląd np depilowanie klaty cz nóg, ubieranie się w super trendy ciuchy zgodnie z obowiązująca modą. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek.wa_wa Re: niemęskie zachowanie 27.02.09, 10:08 lacido napisała: > jakie zachowanie mężczyzny można uznać za niemęskie, takie które mężczyźnie > nie przystoi. > Wg mnie: błaganie żeby kobieta go nie zostawiała, bycie z kobietą wiedząc, że > jest się rogaczem, wierność to cecha tradycyjnie przypisywana kobietom ciekawe... jak kobieta jest niewierna to nikt nie powie, że ona jest "niekobieca"... lacido napisała: > jakie zachowanie mężczyzny można uznać za niemęskie, takie które mężczyźnie > nie przystoi. > Wg mnie: błaganie żeby kobieta go nie zostawiała, bycie z kobietą wiedząc, że > jest się rogaczem, jak facet jest przy zdradzającej żonie to jest "niemęski" ale jak rzuci żonę to jest... "niemęski" bo nie ma żony > wszelkie objawy tchórzostwa > czyli STRACH przed "zaszufladkowaniem" jako "niemęski" jest... niemęskim zachowaniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
lenka666 Re: niemęskie zachowanie 28.02.09, 10:10 > wierność to cecha tradycyjnie przypisywana kobietom > ciekawe... > jak kobieta jest niewierna > to nikt nie powie, że ona jest "niekobieca"... będę się upierała przy swoim, jeśli kobieta jest niewierna to większość osób stwierdzi że się puszcza - i pewnie przyznasz, że nie postrzega się jej zbyt pozytywnie, facetom w tej samej sytuacji jakby trochę bardziej się pobłaża, a bo to wzrokowiec, a bo nie jest stworzony do monogamii, a bo to tamta go pewnie uwiodła zbyt krótką spódnicą... i podkreślam, że ja nie mówię o indywidualnych przypadkach, bo czytając ten wątek doskonale widać, że wiele osób nie myśli w tradycyjny sposób, chodzi mi tylko o pewne schematy, szablony, które niestety często dominują... Odpowiedz Link Zgłoś
the_ukrainian Re: niemęskie zachowanie 28.02.09, 23:30 Facet nie powinien płakać ani się mazgaić. Jedyna dopuszczalna sytuacja to strata bliskiej osoby. Chodzenie do kosmetyczki albo na solarę to dla mnie ciotowskie u faceta. Niemęskie jest nadużywanie zdrobnień w mowie, picie drinków przez słomkę. No i sikanie na siedząco i mówienie o tym. Niektórzy tak mają no bo żeby tylko lał na siedząco ale nie gadał o tym że tak jest lepiej bo się nie chlapie itd. to jeszcze by było w porządku bo przecież do klopa nikt za nim nie chodzi i nie patrzy czy on siada czy stoi czy leży. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: niemęskie zachowanie 11.03.09, 21:12 tchórzostwo i histeria Nawet u gejów mnie to zniesmacza Odpowiedz Link Zgłoś
pijawka_lekarska Re: niemęskie zachowanie 12.03.09, 15:45 - płacz z mało istotnych powodów - histeryzowanie - błaganie kobiety, by do niego wróciła - fochy, dąsy, obrażanie się, zamiast powiedzieć, o co chodzi - nadmierne przejmowanie się wyglądem - stosowanie szantażu emocjonalnego Odpowiedz Link Zgłoś
showmessage Re: niemęskie zachowanie 12.03.09, 22:04 > błaganie żeby kobieta go nie zostawiała, Chłopaki nie płaczą. ;) Tu się zgadzamy. > bycie z kobietą wiedząc, że > jest się rogaczem Niektórzy zlewają sprawę. Są takie otwarte związki czy jak to tam nazwać. Każde sypia z kim chce. > wszelkie objawy tchórzostwa Od którego momentu jest się tchórzem? Widziałem jak się człowiek trzęsie ze strachu, jak można być strachem sparaliżowanym. Czy to jest tchórzostwo? Co przez to rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: niemęskie zachowanie 12.03.09, 22:11 mam wrażenie, że kwestię tchórzostwa już omawiałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
showmessage Re: niemęskie zachowanie 13.03.09, 08:58 Nie znalazłem, chociaż starałem się przebrnąć do końca. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.noemi Re: niemęskie zachowanie 25.05.09, 17:15 płacz oprócz tego to jak facet idzie z wolnymi łapkami a jego kobitka niesie ciężkie siatki (poza przypadkami gdy on nie może ich nieść z przyczyn zdrowotnych) Odpowiedz Link Zgłoś
mikapika Re: niemęskie zachowanie 26.05.09, 18:30 a mój boi sie : 1. horrorów i thrillerów - zasłania oczy i uszy jak jakaś rześ sie odbywa w filmie (wiem bo raz poszlismy do kina na film S.Kinga "pokoj 1413" czy jakos tak, i mój przez pół filmu siedział zasłaniając sie + mamrocząc "ja chce stąd wyjsc"). Przez to przestalam ogladac horrory, choc ja z kolei uwielbiam! Wiec tylko gdy jestem sama w domu jest mi to dane. 2. ćmy -jak wleci do pokoju,zaczyna krzyczeć i wskakiwac na meble (mój chłopak, nie ćma of kors :D) zapewne jest to mało męskie - ale nie tylko to się liczy do męstwa faceta,są inne ważniejsze czynniki. Poza tym to takie słodkie..i śmieszne:D Odpowiedz Link Zgłoś
funstein Re: niemęskie zachowanie 26.05.09, 18:47 najbardziej niemęskie zachowanie to myślenie macicą matki. około 70-80% facetów jest ślepo wytresowanych na niewolników Babilonu. Niemęskie jest dawanie kobiecie seksu jak ona pozwala sobie na pyskowanie czy nieposłuszeństwo. niemęskie jest uleganie babskiemu egoizmowi. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Re: niemęskie zachowanie 07.08.09, 13:35 > najbardziej niemęskie zachowanie to myślenie macicą matki. Bardziej, niż myślenie macicą żony?? Odpowiedz Link Zgłoś
ferero Re: niemęskie zachowanie 28.05.09, 13:37 pewne formy nie przystojom ;) informatykom, ale czy oni to faceci? ot taka jakaś podkategoria czegoś tam między nie najgorszym a nie najlepszym ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pasiol2 [...] 30.05.09, 18:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vivian.darkbloom a kobiecie one przystoją? 06.08.09, 18:08 a czy kobiecie przystoi błaganie, żeby mężczyzna nas nie zostawiał i bycie z facetem, mimo że wie się o jego zdradach? Wprowadzanie kategorii męskie-niemęskie jest w tym przypadku bez sensu. Ciekawe mogłoby być najwyżej dyskutowanie o zachowaniach, które nie są niehonorowe i kompromitujące tylko dla jednej z płci (o ile istnieją). Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: a kobiecie one przystoją? 07.08.09, 13:34 czyli uważasz ze nie ma takich zachowań, które u kobiet jakoś przejdą a u faceta nie? Odpowiedz Link Zgłoś
vivian.darkbloom Re: a kobiecie one przystoją? 08.08.09, 09:12 na pewno są zachowania, które będą mniej krytykowane u kobiety niż u faceta i vice versa. Ale takie, które u kobiet byłyby w 100% OK, a u facetów nie do przyjęcia w tej chwili nie przychodzą mi na myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: a kobiecie one przystoją? 08.08.09, 22:46 Tobie nie, ale innym tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
tyia Brak odwagi 07.08.09, 09:39 Mężczyzna MUSI być odważny życiowo. W tym: umieć się przyznać do porażki, nie wstydzić się własnych uczuć (nie chodzi o ciapciakowatość) Jeśli mężczyzna kocha swojego yorka na cieniutkiej smyczy i wychodzi z nim mimo, że wie, jak jest postrzegany - to jest to bardzo męskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
impostor Re: niemęskie zachowanie 07.08.09, 13:37 moze nie na temat, ale dla mnie malo meskosci jest w sku...nach, co tluka kobiety. wychodzi na to, ze tylko wobec osob duzo slabszych fizycznie czuja sie odwazni i silni. a to malo meskie... Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: niemęskie zachowanie 09.08.09, 16:54 Lal,ale tekst!Lacido ,kiedys bylo lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.ryba Re: niemęskie zachowanie 15.08.09, 18:50 - nieumiejętność zachowania się w trudnej/niespodziewanej sytuacji - strzelanie fochów i obrażanie się - pozwalanie kobiecie żeby niosła siatę z zakupami (no bo jak są 4 siaty to się trzeba podzielić po połowie) - depilowanie klaty - pindrzenie się w łazience godzinami - robienie sobie pedicure - zwolnienie lekarskie na 10 dni z powodu kataru - dwie lewe ręce do pracy Odpowiedz Link Zgłoś