unhollyseth 01.10.10, 07:56 finanse.wp.pl/kat,104128,title,Wiesz-co-pijesz-Tak-ci-sie-tylko-wydaje,wid,12713656,wiadomosc.html?ticaid=1afb7 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piwosz Re: Piwo IP: 178.235.77.* 06.10.10, 21:31 No Warka z biedronki swego czasu miała jakiś dziwny smak. Szkoda, że artykuł nie ujawnia, które browary produkowały te trefne piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwosz Re: Piwo IP: 178.235.77.* 06.10.10, 22:53 Piwo Leżajsk z biedronki (niebieskie 4-ro paki) brak ilości ekstraktu (chmielu). Brak składu. Tyskie - brak składu. Tatra - brak składu. Żywiec - brak składu. Lech - brak składu. Carlsberg - brak składu, brak ilości ekstraktu. Karpackie - skład jest (woda, chmiel, słód jęczmienny - a to mocne 9% niby nie jest wzbogacane dodatkowo alkoholem? takie mocne im wychodzi bez dodania alkoholu?), brak ilości ekstraktu. Żubr - brak składu. itd itp Jakoś w mediach nic o tym nie słyszałęm a o dopalaczach trąbią do znudzenia. Każdą najmniejszy szczegół podają. A tu nic. Nawet nie wiem w którym piwie jest żółć a w którym go nie ma, bo nie ma skałdu piwa podanego na etykiecie. PIsze tylko, żę zawiera słód jęczmienny. Ale np. o wodzie, żółci, przeciwutleniaczach nic nie pisze, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Piwo 06.10.10, 23:29 Chcieliśmy 'kapitalizmu' wiec go mamy -Rodem z ...Tesco i Biedronki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwosz Re: Piwo IP: 178.235.77.* 07.10.10, 01:10 Próbuje znaleźć więcej informacji na ten temat, znalazłem to: www.ijhar-s.gov.pl/news/items/komunikat-ijhars.360.html www.ijhar-s.gov.pl/pliki/download//040820_151914_114_Piwo%20skrot.pdf www.ijhar-s.gov.pl/pliki/decyzje%20z%20art.%2029/13%2007%2010/upublicznianie%20zielona%20g%C3%B3ra%20piwo%201.doc www.ijhar-s.gov.pl/pliki/decyzje%20z%20art.%2029/13%2007%2010/upublicznianie%20zielona%20g%C3%B3ra%20piwo%201.doc www.ijhar-s.gov.pl/art-29.html o piwku nic nie ma :( Za to znalazłem fajny dowcip: - Barman! to piwo jest jakieś niedobre! - nie no, wszystko w porządku!, jak się panu nie podoba niech pan je sobie wyśle do laboratorium. - ha! zrobię tak. po kilku tygodniach przychodzi ekspertyza: [...] Pański koń ma żółtaczkę [...] Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Piwo 07.10.10, 11:09 Współczesny 'kapitalizm' jest wyjątkowo innowacyjny -Mamy kreatywną księgowość oraz coraz bardziej edukacyjną edukację, mamy coraz mniej masła w maśle za to coraz więcej wody i innego świństwa w wędlinach. TV, prasa i multimedia wypalają nam mózgi bez różnicy -Chciwość i zachłanność, nienasycona pazerność i egoizm elit poprawia nam jakość życia każdego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
namacany Re: Piwo 07.10.10, 20:33 A ja coś sobie właśnie sączę i wcale nie narzekam na to, co sobie właśnie sączę. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Piwo 07.10.10, 22:06 Jestem zszokowany wynikami kontroli w branży piwowarskiej -I pomyśleć, że swego czasu Krakus konkurował z najlepszymi piwami na świecie!!! -A teraz człowiek, nie jest pewien czy piwo to jeszcze piwo, mimo że smakuje (albo się tylko wydaje) że smakuje jak piwo. Nie jestem piwoszem, więc rzadko pijam ten trunek -Ale kupując butelkę czy puszkę wolałbym nie zostać nabitym w butelkę. Kiedyś był znak jakości, który odróżniał produkty na półce, jeżeli -hehehe- w ogóle były na półce a nie były sprzedawane spod lady. Na szczęście jest jeszcze inny, pewny sposób, żeby się nie dać oszukać -Po prostu szukać towaru ze znakiem ""By Appointment to Her Majesty the Queen" Właśnie popijam z takiej buteleczki i uważam, że prędzej niebo się zawali i ziemia się zatrzęsie, niż Johnnie Walker wypuści bubla ze swojej gorzelni Odpowiedz Link Zgłoś