Dodaj do ulubionych

Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku

22.05.06, 15:31
Chuchalscy oglasz?
Obserwuj wątek
    • aisablri Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 22.05.06, 15:32
      nie pytaj tak makabrycznie...
      • pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 22.05.06, 15:33
        zaczęlo sie mocniej palić.straszne.
    • pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 22.05.06, 15:38
      Zajęła sie cała zachrystia
      • aisablri Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 22.05.06, 15:38
        Ale co to jest, podpalenie?!
        • pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 22.05.06, 15:39
          Prawdopodobnie zaprószenie ognia przy remoncie.
    • pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 22.05.06, 15:41
      Podali,że zawalony dach nie uszkodził wnętrza.W środku jest płyta nagrobna
      Hewelisza.
      • chuchalscy Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 22.05.06, 19:03
        jutro tam będę, opowiem Wam co widziałem
        • chuchalscy Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 22.05.06, 19:05
          dziś spędziłem w okolicy tego kościoła trochę czasu, ale przysięgam nie miałem z
          tym nic wspólnego, zresztą nie zrobiłbym Wam drodzy forumowicze takiego
          swiństwa, zresztą byłem tam rano około 7 i potem ok 11
          • chuchalscy Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 23.05.06, 10:13
            Dużo szczęścia w tym nieszczęściu jednak było. Najważniejsze, że zabytki
            wewnątrz uratowane. Podejść nie można, blokada jeszcze. Smutno wygląda teraz
            Gdańsk. Pamiętam jeszcze ten kościół ze zniszczeniami, Rosjanie go spalili i
            długo wracał do świetności. Ale Gdańsk zaprasza turystów, przyjeżdżajcie. Dajcie
            znać jak tu będziecie Forumowicze moi drodzy.
            • pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 23.05.06, 10:41
              mam rodzinę na warmii i juz sie kilka lat wybieram,zeby ich odwiedzic i przy
              okazji Gdańsk zobaczyć,ale chyba wczesniej zobaczę adriatyk.
              • chuchalscy Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 23.05.06, 11:19
                Pathosie, Adriatyk piękny, ale nasze plaże są cudowne. Gorzej ze słońcem i
                temperaturą ma się rozumieć. Gdy tak mówisz, że najpierw zdążysz nad Adriatyk,
                to mnie się przypomina, że najpierw pojechałem z Ostrwca w Tatry niż na Święty
                Krzyż. Krótko mówiąc cudze chwalicie, swego nie znacie.
                • pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 23.05.06, 18:40
                  Cudzego nie chwale.Ale tak sie składa,ze nad adriatyk było by mi obecnie taniej
                  niz nad Bałtyk,nawet pojechałbym w tym roku,ale wystąpiła niespodziewana ciąza
                  (nie z mojej przyczyny ;-) Byłem juz kilka km od zatoki wislanej,ale poskiego
                  morza na oczy nie widziałem,co nie znaczy,ze bym nie chciał,a odwiedzenie
                  gdańska to moje marzenie.Mama nieraz wspomina,ze wogóle przeniosłaby sie do
                  Elbląga.
                  • brazilion Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:22
                    Ja wiem, to prawie zawsze tak jest z ciaza. To troche tak, jak w tym
                    powiedzeniu: "zima znow zaskoczyla drogowcow"...
                    • pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:24
                      W sumie była planowana,ale rok wcześniej,tylko nie wyjszło
                      • brazilion Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:32

No coz, skad my to znamy. Na przyklad, nasz pierworodny syn ma taka silna
                        wole,ze pewnie sam sie zaplanowal i bardzo dobrze na tym wszyscy wyszlismy.
                        A, z kolei, jak planowalismy z zona corke, to jak na zlosc nic z
                        tego. "Meczylismy" sie tak z rok, chyba. A jak tylko planowac przestalismy
                        (przynajmniej rygorystycznie), wszystko sie ulozylo jak trzeba ;)
                        • pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:33
                          brazilion napisał:

"Meczylismy" sie tak z rok, chyba.

hehehehe
                          • brazilion Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:37
                            A kiedy zostaniesz szczesliwym ojcem chlopca lub dziewczynki ?
                            Jak bedzie chlopiec, to pewnie nazwiesz go Pathos Jr. ?
                            A jak by byla dziewczynka, to co wtedy ?
                            • pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:41
                              Eutanazja albo Anestezja.Będzie,jak dostanę 100% podwyzki.
                              • brazilion Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:43
                                A bez podwyzki, to co ?
                                • pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:44
                                  bez podwyżki antykoncepcja wychodzi taniej
                                  • brazilion Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:50
                                    Czyli, bez podwyzki "nie da rady". Jak to mawiali starozytni
                                    Macedonczycy: "Conceiving a child is pleasant, but being pregnant and giving
                                    birth is irksome".
                                    • michal13w Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:56
                                      Gratulacje pathosie:) A swoją drogą to za cholere nie mogę uwierzyć, że morza
                                      polskiego nie widziałeś! To nie może być, ktoś jeszcze nie widział?
                                      Ja ostatnio ladnych parę lat temu byłem, w tym roku już czynię jakieś nieśmiałe
                                      przymiarki ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie.
                                      • pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:59
                                        Zadnego nie widzialem,nie tylko polskiego.
                                      • dizzy81 Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 16:01
                                        Ja nie widziałem morza ani gór!
                                        • brazilion Dizzy 24.05.06, 16:05
                                          A studiujesz w Krakowie ? Wstyd i hanba. Wiecej inwektyw rzuce, jak przyjda mi
                                          jakies adekwatne do glowy...
                                          • michal13w Re: Dizzy 24.05.06, 16:07
                                            Co jest z Wami, nie macie hutnika w rodzinie?;) Nie jezdziliście na kolonie? ;)
                                            • dizzy81 Re: Dizzy 24.05.06, 16:08
                                              Nie!Ale góry postaram sie nadrobić w przyszłym tygodniu!
                                            • pathos_phobos Re: Dizzy 24.05.06, 16:12
                                              mamy,nie jeździliśmy.Mieliśmy rodzinę w całej polsce,mogliśmy jeździć do nich.
                                              • michal13w Re: Dizzy 24.05.06, 16:19
                                                Ach szczęściarze:)
                                                • pathos_phobos Re: Dizzy 24.05.06, 17:02
                                                  Teraz to doceniam
                                    • pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 16:00
                                      Dobrze po angielsku mówili ;-)
                                      • brazilion Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 16:02
                                        Mowili rewelacyjnie. Lepiej od niejednego rodowitego Amerykanina.
                                        • pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 16:07
                                          Na pewno lepiej od ówczesnych Brytów.
                                          • brazilion Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 16:51
                                            Owczesni Bryci porozumiewali sie pewnie jeszcze wtedy jezykiem migowym oraz
                                            przy pomocy chrzakania i pomrukiwania. Dystyngowane: "How do you do ?" przyszlo
                                            dopiero znacznie pozniej.
                                            • pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 16:59
                                              Lepiej nie mów tego przy współczesnych,bo dystyngowanie zrobią tulipana z
                                              butelki po ale na twojej głowie.
                                              • brazilion Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 18:35
                                                A czy ja w ogole cos mowilem ?
                                                "Ja tu tylko taka wajche pociagnal"...
                                                • pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 18:44
                                                  Szkoda,że Batory nie pływa
                • buksy Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 23.05.06, 18:46
                  a ja już mam zaklepane wakacje na mierzeji :))
                  • w.kielanowska Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 23.05.06, 18:51
                    Ja już zaczynam odliczanie...Od 9 czerwca odpoczywam we Władysławowie,o ile
                    rodzinka mi da odpocząć.Zaczynają się MŚ,więc męża nie będe miała, a mój 3 letni
                    tajfun pewnie też da czadu.....
                    • buksy Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 23.05.06, 18:53
                      w zeszłym roku byłem we "Władku" - spotkałem tam pół Ostrowca !
                      • w.kielanowska Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 23.05.06, 18:54
                        Morze-zbliża......
                        • chuchalscy Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 23.05.06, 21:45
                          no to władek 30 dychy ode mnie, dajcie znać kto tam będzie, fajne miejsce,
                          pogody życzę
    • dizzy81 Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:16
      Teraz płonie lotnisko w Stambule!

www.cnn.com/2006/WORLD/europe/05/24/turkey.fire/index.html
      SPISEK!
      • pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:17
        gejowsko-masońskiej żydonazikomuny
        • w.kielanowska Re:Gratulacje Pathos..... 24.05.06, 17:15
          Ile jeszcze przespanych nocy Ci (Wam ) zostało :))))
          • chuchalscy Re:Gratulacje Pathos..... 24.05.06, 17:47
            nocy przespanych???
            • pathos_phobos Re:Gratulacje Pathos..... 24.05.06, 18:43
              nam czyli?
              • w.kielanowska Re:Gratulacje Pathos..... 24.05.06, 20:01
                Przespanych-bo póki dzidziuś jest w ciepłym mieszkanku mamusi noce są raczej
                przespane......Wam -bo pewnie sam siebie "niezaciążyłeś"..:-)))))
                • chuchalscy Re:Gratulacje Pathos..... 24.05.06, 20:42
                  no tak, temat jest daleki od pożaru już, może i dobrze
                • pathos_phobos Re:Gratulacje Pathos..... 24.05.06, 23:11
                  Ciąża nie za moją sprawą-to żona kolegi,z którymi mielismy jechać do Chorwacji:-
                  ))))
                  • brazilion Re:Gratulacje Pathos..... 25.05.06, 01:10
                    pathos_phobos napisał:

> Ciąża nie za moją sprawą-to żona kolegi,z którymi mielismy jechać do
                    Chorwacji:
                    > -
                    > ))))

Pathos,
                    czyli jednak wyszlo na: CUDZE chwalicie, swego nie znacie ;)
                    • pathos_phobos Re:Gratulacje Pathos..... 25.05.06, 03:17
                      Ale jakos mi się nie spieszy...
                      • brazilion Re:Gratulacje Pathos..... 25.05.06, 04:40
                        Nie spiesz sie chlopie, nie spiesz. Liznij jeszcze troche zycia, zanim
                        zagrzebiesz sie do reszty w pieluchy, splaty kredytow i nadgodziny...
                        • buksy Re:Gratulacje Pathos..... 25.05.06, 11:16
                          Nie spiesz sie, nie, a później dzieci zapraszać cie beda na dzień dziadka, a nie ojca :)
                          • w.kielanowska Re:Gratulacje Pathos..... 25.05.06, 11:22
                            No to niezła wkrętka tu wyszła.....A poza tym dzieci są cudowne.....
                            • buksy Re:Gratulacje Pathos..... 25.05.06, 11:59
                              ...no, cudze :)
                              • chuchalscy Re:Gratulacje Pathos..... 25.05.06, 12:35
                                Swoje też, zapewniam buksy, mam czworo, kto ma więcej z Was?
                                • chuchalscy blokada 25.05.06, 13:51
                                  Wracam do początku wątku, taki se rym wyszedł. Otóż byłem dziś przy kościele
                                  który spłąnął był. Blokada dla ruchu aut nadal trwa. Wiecie co, trudno się
                                  zorientować od frontu, że cokolwiek się działo złego. Dachów kilku nie ma, ale
                                  to też wygląda jakby nie odbudowano po wojnie. A skoro są jeszcze budynki nie
                                  odbudowane w Gdańsku po wojnie, to ten kościół też za taki robi. Odbudowa
                                  Kościoła Św. Katarzyny trwała ok. 30 lat i nigdy nie była skończona w 100%.
                                  Teraz ma szansę na odbudowę w ....3 lata i to jeszcze z tymi elementami, których
                                  przed pożarem nie przywrócono. Takie szczęście w nieszczęściu może z tego wyjść.
                        • pathos_phobos Re:Gratulacje Pathos..... 25.05.06, 14:47
                          Niestety Jak dotąd ominęło mnie tylko to pierwsze.Kredyty i nadgodziny daaaawno
                          przerobione.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka