pathos_phobos 22.05.06, 15:31 Chuchalscy oglasz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aisablri Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 22.05.06, 15:32 nie pytaj tak makabrycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 22.05.06, 15:33 zaczęlo sie mocniej palić.straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 22.05.06, 15:38 Zajęła sie cała zachrystia Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 22.05.06, 15:38 Ale co to jest, podpalenie?! Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 22.05.06, 15:39 Prawdopodobnie zaprószenie ognia przy remoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 22.05.06, 15:41 Podali,że zawalony dach nie uszkodził wnętrza.W środku jest płyta nagrobna Hewelisza. Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 22.05.06, 19:03 jutro tam będę, opowiem Wam co widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 22.05.06, 19:05 dziś spędziłem w okolicy tego kościoła trochę czasu, ale przysięgam nie miałem z tym nic wspólnego, zresztą nie zrobiłbym Wam drodzy forumowicze takiego swiństwa, zresztą byłem tam rano około 7 i potem ok 11 Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 23.05.06, 10:13 Dużo szczęścia w tym nieszczęściu jednak było. Najważniejsze, że zabytki wewnątrz uratowane. Podejść nie można, blokada jeszcze. Smutno wygląda teraz Gdańsk. Pamiętam jeszcze ten kościół ze zniszczeniami, Rosjanie go spalili i długo wracał do świetności. Ale Gdańsk zaprasza turystów, przyjeżdżajcie. Dajcie znać jak tu będziecie Forumowicze moi drodzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 23.05.06, 10:41 mam rodzinę na warmii i juz sie kilka lat wybieram,zeby ich odwiedzic i przy okazji Gdańsk zobaczyć,ale chyba wczesniej zobaczę adriatyk. Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 23.05.06, 11:19 Pathosie, Adriatyk piękny, ale nasze plaże są cudowne. Gorzej ze słońcem i temperaturą ma się rozumieć. Gdy tak mówisz, że najpierw zdążysz nad Adriatyk, to mnie się przypomina, że najpierw pojechałem z Ostrwca w Tatry niż na Święty Krzyż. Krótko mówiąc cudze chwalicie, swego nie znacie. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 23.05.06, 18:40 Cudzego nie chwale.Ale tak sie składa,ze nad adriatyk było by mi obecnie taniej niz nad Bałtyk,nawet pojechałbym w tym roku,ale wystąpiła niespodziewana ciąza (nie z mojej przyczyny ;-) Byłem juz kilka km od zatoki wislanej,ale poskiego morza na oczy nie widziałem,co nie znaczy,ze bym nie chciał,a odwiedzenie gdańska to moje marzenie.Mama nieraz wspomina,ze wogóle przeniosłaby sie do Elbląga. Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:22 Ja wiem, to prawie zawsze tak jest z ciaza. To troche tak, jak w tym powiedzeniu: "zima znow zaskoczyla drogowcow"... Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:24 W sumie była planowana,ale rok wcześniej,tylko nie wyjszło Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:32 No coz, skad my to znamy. Na przyklad, nasz pierworodny syn ma taka silna wole,ze pewnie sam sie zaplanowal i bardzo dobrze na tym wszyscy wyszlismy. A, z kolei, jak planowalismy z zona corke, to jak na zlosc nic z tego. "Meczylismy" sie tak z rok, chyba. A jak tylko planowac przestalismy (przynajmniej rygorystycznie), wszystko sie ulozylo jak trzeba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:33 brazilion napisał: "Meczylismy" sie tak z rok, chyba. hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:37 A kiedy zostaniesz szczesliwym ojcem chlopca lub dziewczynki ? Jak bedzie chlopiec, to pewnie nazwiesz go Pathos Jr. ? A jak by byla dziewczynka, to co wtedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:41 Eutanazja albo Anestezja.Będzie,jak dostanę 100% podwyzki. Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:43 A bez podwyzki, to co ? Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:44 bez podwyżki antykoncepcja wychodzi taniej Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:50 Czyli, bez podwyzki "nie da rady". Jak to mawiali starozytni Macedonczycy: "Conceiving a child is pleasant, but being pregnant and giving birth is irksome". Odpowiedz Link Zgłoś
michal13w Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:56 Gratulacje pathosie:) A swoją drogą to za cholere nie mogę uwierzyć, że morza polskiego nie widziałeś! To nie może być, ktoś jeszcze nie widział? Ja ostatnio ladnych parę lat temu byłem, w tym roku już czynię jakieś nieśmiałe przymiarki ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:59 Zadnego nie widzialem,nie tylko polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 16:01 Ja nie widziałem morza ani gór! Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Dizzy 24.05.06, 16:05 A studiujesz w Krakowie ? Wstyd i hanba. Wiecej inwektyw rzuce, jak przyjda mi jakies adekwatne do glowy... Odpowiedz Link Zgłoś
michal13w Re: Dizzy 24.05.06, 16:07 Co jest z Wami, nie macie hutnika w rodzinie?;) Nie jezdziliście na kolonie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Dizzy 24.05.06, 16:08 Nie!Ale góry postaram sie nadrobić w przyszłym tygodniu! Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Dizzy 24.05.06, 16:12 mamy,nie jeździliśmy.Mieliśmy rodzinę w całej polsce,mogliśmy jeździć do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 16:00 Dobrze po angielsku mówili ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 16:02 Mowili rewelacyjnie. Lepiej od niejednego rodowitego Amerykanina. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 16:07 Na pewno lepiej od ówczesnych Brytów. Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 16:51 Owczesni Bryci porozumiewali sie pewnie jeszcze wtedy jezykiem migowym oraz przy pomocy chrzakania i pomrukiwania. Dystyngowane: "How do you do ?" przyszlo dopiero znacznie pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 16:59 Lepiej nie mów tego przy współczesnych,bo dystyngowanie zrobią tulipana z butelki po ale na twojej głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 18:35 A czy ja w ogole cos mowilem ? "Ja tu tylko taka wajche pociagnal"... Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 18:44 Szkoda,że Batory nie pływa Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 23.05.06, 18:46 a ja już mam zaklepane wakacje na mierzeji :)) Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 23.05.06, 18:51 Ja już zaczynam odliczanie...Od 9 czerwca odpoczywam we Władysławowie,o ile rodzinka mi da odpocząć.Zaczynają się MŚ,więc męża nie będe miała, a mój 3 letni tajfun pewnie też da czadu..... Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 23.05.06, 18:53 w zeszłym roku byłem we "Władku" - spotkałem tam pół Ostrowca ! Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 23.05.06, 18:54 Morze-zbliża...... Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 23.05.06, 21:45 no to władek 30 dychy ode mnie, dajcie znać kto tam będzie, fajne miejsce, pogody życzę Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:16 Teraz płonie lotnisko w Stambule! www.cnn.com/2006/WORLD/europe/05/24/turkey.fire/index.html SPISEK! Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Płonie kosciól sw katarzyny w gdańsku 24.05.06, 15:17 gejowsko-masońskiej żydonazikomuny Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re:Gratulacje Pathos..... 24.05.06, 17:15 Ile jeszcze przespanych nocy Ci (Wam ) zostało :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re:Gratulacje Pathos..... 24.05.06, 20:01 Przespanych-bo póki dzidziuś jest w ciepłym mieszkanku mamusi noce są raczej przespane......Wam -bo pewnie sam siebie "niezaciążyłeś"..:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re:Gratulacje Pathos..... 24.05.06, 20:42 no tak, temat jest daleki od pożaru już, może i dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re:Gratulacje Pathos..... 24.05.06, 23:11 Ciąża nie za moją sprawą-to żona kolegi,z którymi mielismy jechać do Chorwacji:- )))) Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re:Gratulacje Pathos..... 25.05.06, 01:10 pathos_phobos napisał: > Ciąża nie za moją sprawą-to żona kolegi,z którymi mielismy jechać do Chorwacji: > - > )))) Pathos, czyli jednak wyszlo na: CUDZE chwalicie, swego nie znacie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re:Gratulacje Pathos..... 25.05.06, 03:17 Ale jakos mi się nie spieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re:Gratulacje Pathos..... 25.05.06, 04:40 Nie spiesz sie chlopie, nie spiesz. Liznij jeszcze troche zycia, zanim zagrzebiesz sie do reszty w pieluchy, splaty kredytow i nadgodziny... Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re:Gratulacje Pathos..... 25.05.06, 11:16 Nie spiesz sie, nie, a później dzieci zapraszać cie beda na dzień dziadka, a nie ojca :) Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re:Gratulacje Pathos..... 25.05.06, 11:22 No to niezła wkrętka tu wyszła.....A poza tym dzieci są cudowne..... Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re:Gratulacje Pathos..... 25.05.06, 12:35 Swoje też, zapewniam buksy, mam czworo, kto ma więcej z Was? Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy blokada 25.05.06, 13:51 Wracam do początku wątku, taki se rym wyszedł. Otóż byłem dziś przy kościele który spłąnął był. Blokada dla ruchu aut nadal trwa. Wiecie co, trudno się zorientować od frontu, że cokolwiek się działo złego. Dachów kilku nie ma, ale to też wygląda jakby nie odbudowano po wojnie. A skoro są jeszcze budynki nie odbudowane w Gdańsku po wojnie, to ten kościół też za taki robi. Odbudowa Kościoła Św. Katarzyny trwała ok. 30 lat i nigdy nie była skończona w 100%. Teraz ma szansę na odbudowę w ....3 lata i to jeszcze z tymi elementami, których przed pożarem nie przywrócono. Takie szczęście w nieszczęściu może z tego wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re:Gratulacje Pathos..... 25.05.06, 14:47 Niestety Jak dotąd ominęło mnie tylko to pierwsze.Kredyty i nadgodziny daaaawno przerobione. Odpowiedz Link Zgłoś