Dodaj do ulubionych

Wysyłają, ot tak sobie, 1000 żołnierzy do Azji ...

15.09.06, 11:22
i co, i nic sie nie dzieje ? nikogo sie nie pytają ?( a jak gardłowali jak Kwaśniewski wysłał do Iraku wojsko) nikt nie protestuje ? czy to ja juz taki ostatni pacyfista jestem ?
Obserwuj wątek
    • aisablri Re: Wysyłają, ot tak sobie, 1000 żołnierzy do Azj 15.09.06, 11:32
      Nie, po prostu uznali, że reprezentują CAŁOŚĆ spoleczeństwa i owa calość akceptuje wszystkie dzialania wladzy. Tylko nieświadomy i blądzący margines czasem coś wykrzyczy, ale kto by się przejmowal.
      • buksy Re: Wysyłają, ot tak sobie, 1000 żołnierzy do Azj 15.09.06, 11:34
        ci wszyscy krzykacze - wykształciuchy
      • brazylion3 Re: Wysyłają, ot tak sobie, 1000 żołnierzy do Azj 15.09.06, 11:40
        Oj, to nie jest takie łatwe. Jestesmy w Sojuszu NATO. Pewne obowiązki na nas ciążą. Zresztą Polska ma bogatą i chlubną tradycję w sprawowaniu misji stabilizacyjnych. Z tym ,ze ta należy do wyjątkowo nienezpicznych. Afganistan jest niebezpieczny, zwłacza południe. Tam wciąż nie poddali sie Talibowie, a oni nie toleruja niebieskich chełmow, czy innych sił rozjemczych. Ponadto temperatura upały i mrozy. Prowadzenie misji pokojowych nalezy do sfery polityki zagranicznej a dokładnie do jeje istotnej kategorii jak polityka bezpieczeństwa.
        ,,Wysłanie,, naszych jest decyzją czysto polityczną i na pewno będzie budziło kontrowersje, bo to jest woja i będą ginęli ludzie. Pytanie jakie będą korzyści oprócz prestizowych, ze taki dzielny naród i w ogóle pokoju broni, czy może potwierdzenie wiarygodności, albo jakieś inne. Ciekawe, że inni się w ogóle nie pchają do tego (bo to jest niebezpieczna misja). Wysłani żołnierze na pewno będą powoływani na zasadzie dobrowolności i to będzie indywidualny wybór każdego z nich
        • buksy Re: Wysyłają, ot tak sobie, 1000 żołnierzy do Azj 15.09.06, 12:24
          jak placą 1500 euro/mies. to zawsze znajdą sie chętni na wojnę, tylko potem jest lament i płacz
          • chuchalscy Re: Wysyłają, ot tak sobie, 1000 żołnierzy do Azj 15.09.06, 12:38
            tylko, że tu mają brać udział w walkach, ja jestem PRZECIW !!!!!!!!!!!
            • martino24 Re: Wysyłają, ot tak sobie, 1000 żołnierzy do Azj 15.09.06, 12:44
              4-5 tys złoty za miesiąc pobytu w Iraku to chyba nie dużo, co?? Przy takim ryzyku. Przy kiepskich zarobkach wielu żołnierzy utrzymujących rodziny rozważa wyjazd
              • buksy Re: Wysyłają, ot tak sobie, 1000 żołnierzy do Azj 15.09.06, 12:47
                No własnie, tylko pieniadze ich ciagną - klasyczni najemnicy, a gdy zaczną ginąć dopiero wtedy przychodzi pytanie : co my tu (tam) robimy ? i obwinianie wszystkich dookoła.
                • chuchalscy 5 minut 15.09.06, 13:17
                  Świetny tytuł dziś widziałem: "za 5 minut z Bushem 1000 żołnierzy do
                  Afganistanu" !!!! A kaczory byli w wojsku? Chiba nieeeeeeeee
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka