Dodaj do ulubionych

Studniówka

05.01.07, 21:54
Jutro, wg info z budy, ma być studniówka w Bronku. Pamiętacie swoje
studniówki? Moja była 31 lat temu. W szkole ma się rozumieć. Tańce na sali
teatralnej, jedzonko w klasach. A wódeczkę kumpel z klasy niżej, nazwiska nie
podam choć pamiętam heheh, podał nam przez okno. Wciągnęliśmy na sznurku na I
piętro. No i pamiętam jakiegoś facia, który wpierniczył... szklankę. Jak
chrupało. Ale tak w ogóle było super. Zostały czarno-białe fotki. A jeszcze
polonez. Stroje wtedy były przepisowe, czarne spódnice, białe bluzki.
Garnitury no to nic dziwnego bo pewnie i dziś są.
Obserwuj wątek
    • chlebny Re: Studniówka 05.01.07, 22:01
      Od mojej już 13 lat, nie wiem kiedy to zleciało. Zbychu, czy Twoja studniówka
      była w sali teatralnej na II piętrze?
    • aisablri Re: Studniówka 05.01.07, 22:06
      ja o mojej, 3 lata temu chciałabym zapomnieć. Właściwie, to powinnam była nie iść.
    • skladak1968 Re: Studniówka 05.01.07, 22:35
      No Wasza Klasa to była ...debestof :) Ja moją wspominam bardzo miło :) a wódka
      ... hmmm... wniesiona została w kolumnach ( takiej 80 czy 100 watowych) i
      wszyscy się dziwili dlaczego niesiemy je tak ostrożnie i w sześciu :) Ech były
      czasy. Nawet Pani Woźna Bakowa z nami lufkę przyjęła :)
      • misiek7307 Re: Studniówka 05.01.07, 22:38
        są prawdziwe osoby-legendy Naszej szkoły, a pani woźna Bakowa jest niewątpliwie
        jedną z nich!!!
        • skladak1968 Re: Studniówka 05.01.07, 22:45
          Dokładnie. Pamiętam jak po poprzednim Zjeździe Ją odwoziłem do domu to się
          popłakała jak to jest szanowana i pamiętana. :)
          • monika.dk Re: Studniówka 05.01.07, 23:12
            wożna Bakowa to i moje czasy :))
            a na studniówce bawiłam się jak nigdy, z kumplem z klasy, ciekawa jestem czy
            zrobił karierę jako pilot, Grześ pozdrawiam !
            • chuchalscy Re: Studniówka 05.01.07, 23:38
              Woźna Bakowa..... tak, kawał historii. Tak, w teatralnej na II piętrze - to do
              kszo.pany. Jutro postaram się wrzucić jakąś fotkę ze studniówki 1976, jeśli
              gdzieś znajdę zeskanowaną. Albo niech ktoś z Was zacznie, ja dołączę.
              • monika.dk Re: Studniówka 05.01.07, 23:45
                z krótkich obliczeń wynika, że pracowała 20 lat w Bronku, nie wiem, czy dobrze
                pamiętam, ale chyba odeszła na emeryturę w trakcie mojej nauki
                • brazylion3 Re: ale to były czasy:) 05.01.07, 23:58
                  Ja mialem studniówkę w 2001 roku. Na sali oczywiście. to mi sie podoba w Bronku, że podtrzymuje się tę tradycję. Klimat jest. ja byłem z taką ładną dziewczyna z mojej klasy. ale byłem wtedy chyba gapowaty za bardzo...a może to i lepiej:) Wódeczka jasne , że była. Ale były jakieś pozory, gdzieś tam się schowało pod stół, a po północy już legal. A dziś jak te studniówki wygladają towarzystwo uchalne jak bydło, w lokalch, to już jest inny styl.

Dla mnie ta studniówka to istotny ślad w głowie. Nieraz puszczam sobie wifdeo tasme na VHS i oglądam z łezką w oku:)

--------------

Wypromujmy Ostrowiec :)
                  • brazylion3 a i jeszcze 05.01.07, 23:59
                    dzisiaj mieliśmy grać w piłkę na hali na Bronku i co...nie wypał, bo hala zajęta. A tak się napaliłem na grę:):) Może niedzielę na Kszo powalczę:)
                    --------------

Wypromujmy Ostrowiec :)
    • buksy Re: Studniówka 06.01.07, 14:02
      w moim roczniku "wąż polonezowy" był tak długi że trzeba było na schodach tańczyć :)
      • chuchalscy Fotki 06.01.07, 15:58
        Jak zapowiadałem, tak zrobiłem. Na fotoforum umieściłem pierwsze fotki
        studniówkowe. Czekam teraz na Was.
        • temp_nick Re: Fotki 07.01.07, 16:01
          Czy ta brunetka koło Ciebie to czasami nie Rutkowska?
    • renmik Re: Studniówka 07.01.07, 14:43
      No nie mozliwe, tylko bronek a gdzie inni. Ja osobiście o studniówce nic nie
      mogę napisac, jestem ofiarą stanu wojennego. Nie mielismy studniówki, miał byc
      bal maturalny ale wszyscy sie rozjechali i nic z tego nie było. Zapomniałam
      dodać - staszic.
    • bmwariat Re: Studniówka 08.01.07, 06:20
      Moja studniówka była 9 lat temu 20-któregoś stycznia( strasznie szysbko ten
      czas zleciał). Było nas sporo nawet osób, wchodziliśmy na 4 tury na Poloneza(
      kto zna, to wie jaka "wielka" jest aula w THM-ie:), wychowawczyni Prof. Walczyk
      vel Główka, sala chyba 307 lub 308:)). Z zapamiętanych, to to jak moja przyszła
      dziewczyna uciekała od swojego partnera, który ciągle ją ganiał po szkole by z
      nim zatańczyła. Uciekała, bo był tak napruty już na początku studniówki, że na
      nogach nie mógł ustać. Inne zdarzenie, to jak podczas polonezów i przechodzenia
      pod rękami, zaplątał się warkocz mojej kumpeli w pierścionek innej mojej
      kumpeli:))) i texty" wyciągnij tą k..a ręke!, moje k..a włosy... hehehe
      wszystko pod czujnym okiem kamer i aparatów:))). Dziewczyna od nas z klasy tak
      się napruła bimbrem, że na swojego partnera który miał jasny garnitur wylała
      specjalnie barszcz czerwony. Wyobrażacie sobie chyba jak zareagował i jakie
      były nasze miny:). Nad głową kumpla nalewałem wódkę do literatki innemu
      koledze, niestety zagapiłem się i spora część uleciała właśnie na tego kumpla:D
      Wydarł się na mnie wtedy, bo powiedział że go matka zabije jak poczuje alkohol
      od niego:)). W sumie studniówka była udana i ogólnie to chciałoby się wrócić do
      tamtych czasów.
      • chuchalscy Re: Studniówka 08.01.07, 11:13
        Czekamy na zdjęcia ze wszystkich szkół, nie tylko z Bronka. Przecież studniówki
        były wszędzie. A propos kto koło mnie, to do temp_nicka. Na zdjęciu we dwoje to
        nauczycielka, Ci co chodzili do Bronka to znają, bo jeszcze dziś na emeryturze
        ale uczy. Na zdjęciu grupowym, tak, to osoba o tym właśnie nazwisku co
        wspomniałeś. Czyli chodziłeś do Chreptusa, znaczy się. I może jeszcze nasze
        roczniki?
        • temp_nick Re: Studniówka 08.01.07, 21:58
          Znałem kiedys rodzine doktora Rutkowskiego- bardzo szacowna przyznaje!
          Pamietam jak przyjechał do Ostrowca -pozniej ja wyjechałem na studia -i tak w
          zasadzie sie włócze -oni zas wyjechali -nie spotkałem ich wiecej z wyjatkiem
          najstarszej corki na zjezdzie Chreptusa pare lat temu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka