Dodaj do ulubionych

Staż w Ostrowcu

IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.09, 14:48
Witam.

Skoćzyłem liceum i w czasie wakacji chciałem iść na staż, jednak
problem w tym że nie ma chętnych aby mnie przyjoł na staż.
Dziewczyny wiadomo mają łatwiej ze znalezieniem pracy... Możecie
wiecie gdzie przyjmują na staż lub chcieli by przyjąc, oczywiscie w
Ostrowcu ?

Z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • dizzy81 Re: Staż w Ostrowcu 21.06.09, 14:48
      A co chciałbyś robić?
      • Gość: John Re: Staż w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.09, 15:14
        Bez róznicy, po prostu chciałbym sobie zarobic pare groszy. Robic
        mógłbym wszystko.
        • dizzy81 Re: Staż w Ostrowcu 21.06.09, 16:30
          Podobno staż w PUP-ie można mieć ino raz, bo pewnie o taki Ci chodzi, więc nie
          wiem czy jest sens iść teraz.
          • unhollyseth Re: Staż w Ostrowcu 21.06.09, 16:33
            Staż można mieć do 27 roku życia. Ile razy tylko chcesz. Przecież ja byłem
            ostatnio na drugim stażu.
            • dizzy81 Re: Staż w Ostrowcu 21.06.09, 16:34
              to sorry
              • pepla_z_czata Re: Staż w Ostrowcu 21.06.09, 21:51
                ne,ne, ne!! staż można odbywać po każdej ukończonej szkole. a więc po ukończeniu
                liceum- pierwszy raz, po licencjacie- drugi raz, po magisterium- trzeci raz,
                byle nie przekroczyć 27 rokuf. potem można iść na "przygotowanie zawodowe"-
                wtedy można przekroczyć nawet 152 rokuf rzycia ;)
                • Gość: John Re: Staż w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.09, 22:38
                  Do 27 roku życia można isć na staż, tylko trzeba mieć gdzie...
                  Naprawde nie wiecie gdzie mogliby mnie przyjąc, lub może gdzies
                  aktualnie potrzebują kogos... Jakies hurtownie, Tesco itd. ????
                  • Gość: Mandaryn Re: Staż w Ostrowcu IP: *.blokowe.pl 22.06.09, 11:54
                    Witam,to staż można mieć do 27 lat?Mam skończone 25 lat,wcześniej miałem rentę i
                    myślałem,że staż można mieć do 25 lat.To jak to w końcu jest?
                    • dizzy81 Re: Staż w Ostrowcu 22.06.09, 11:57
                      1. Na staż może być skierowana osoba bezrobotna do 25 roku życia z art. 49 pkt 1 oraz osoba, która w okresie 12 miesięcy od ukończenia szkoły wyższej nie ukończyła 27 roku życia /art. 53 pkt.2/oraz osoby będące w szczególnej sytuacji na rynku pracy z art. 49 pkt 2-7:
                  • Gość: gość Re: Staż w Ostrowcu IP: *.blokowe.pl 22.06.09, 18:06
                    A skad to cisnienie akurat na staz? Pieniadze psie, a roboty tyle samo. Moze
                    lepiej za jakims etatem sie rozejrzec, skoro i tak jest ci obojetne co mialbys
                    robic?
                    • dizzy81 Re: Staż w Ostrowcu 22.06.09, 18:08
                      Popieram, staż w TESCO? A czego się masz tam nauczyć? Staż tylko w zawodzie -
                      takie moje zdanie, może truskawki w Niemczech? Ale to zdecydowanie za późno
                      • Gość: John Re: Staż w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.09, 22:13
                        Chce po prostu zarobic sobie pare groszy na wakacje, za staż teraz
                        dostaje sie 600zł wiec mógłbym sobie gdzieś pojechac... A dlatego
                        chce isc na staż bo teoretycznie najłatwiej znaleźc, z tego wzglęgu
                        ze płąci za nas państwo a nie pracodawca który Nas zatrudnia. Wiec
                        dostaje tak jakby pare rąk do pracy za darmo...
                        • kemotost Re: Staż w Ostrowcu 22.06.09, 22:23
                          Może popatrz z innej beczki - w O-cu jest sporo małych firm jadących na
                          dofinansowaniu do tworzenia miejsc pracy i one nie mogą w takiej sytuacji brać
                          stażystów. Napisz podania, opisz że szukasz zatrudnienia na okres wakacji, że
                          dla takiej firmy jest to rozwiązanie problemów kadrowych w trakcie okresu
                          urlopowego i samodzielnie uderz w firmy. Napewno coś znajdziesz.
                        • Gość: gość Re: Staż w Ostrowcu IP: *.blokowe.pl 22.06.09, 22:32
                          Pomysl czy chcesz uczestniczyc w dostarczaniu pracodawom darmowej sily roboczej
                          i utwierdzaniu ich w przekonaniu ze moga miec ludzi do pracy za darmo z rotacja
                          co kilka miesiecy.
                          • Gość: Karola Re: Staż w Ostrowcu IP: *.telkonet.pl 25.06.09, 09:12
                            Najlepiej zarejestruj się w PUP. Na ich stronie internetowej są aktualnie
                            dostępne oferty staży:
                            www.pup.ostrowiec.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=41
                            Najlepiej jednak od czasu do czasu zajrzeć do biura pracy. Na pewno coś
                            wybierzesz dla siebie.
    • Gość: majka Re: Staż w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.09, 17:56
      Ja również poszukuje stażu. w urzędzie pracy nie ma żadnych ofert, czy ktoś coś
      wie gdzie poszukują osoby na staż?
      • unhollyseth Re: Staż w Ostrowcu 28.09.09, 22:52
        Dziecko, jakbyś umiała czytać to wiedziałabyś, że nie ma ŻADNYCH staży bo PUP
        nie ma kasy. Jasne to czy mam Ci narysować?
        • Gość: gość Re: Staż w Ostrowcu IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 29.09.09, 09:46
          z tego co mi jest wiadomo to staże albo już są albo niebawem się zaczną spróbuj
          w ARL na ulicy Sandomierskiej, tam są organizowane szkolenia za które dostajesz
          pieniądze, a nawet oni organizują staże dla beneficjentów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka