Dodaj do ulubionych

Zabójcy Michała niewinni

04.08.09, 09:24
Sprawiedliwość w Polsce ma róźne oblicza:
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6890330,Szesnastoletniemu_mordercy_grozi_dozywocie.html
Raz mordercy stają przed zwykłym sądem, innym razem przed sądem
rodzinnym. W zwykłym mogą dostać nawet dożywocie a w rodzinnym kilka
lat w poprawczaku. Nie ma sprawiedliwości. W końcu okaże się że
Michał sam się pobił i specjalnie uderzył głową w granit.
Obserwuj wątek
    • Gość: ostrowianka Re: Zabójcy Michała niewinni IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 08.09.09, 20:46
      Dzisiaj zapadł "sprawiedliwy" wyrok w sprawie morderstwa -
      poprawczak w zawieszeniu,bo przecież inaczej być nie mogło,
      Komu miał służyć BIAŁY MARSZ?? I Co na to PAN PROKURATOR???
      • Gość: dekajot Re: Zabójcy Michała niewinni IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.09, 07:05
        Pan Prokurator działał w imieniu społeczeństwa, czyli nas, tych
        którzy "niechcą aby ktoś tak młody za zabicie człowieka poszedł
        siedzieć".
        • namacany Re: Zabójcy Michała niewinni 09.09.09, 10:23
          Chętnie dowiedziałbym się kim są i jak wyglądają owi niewinni młodzieńcy; choćby
          po to, by móc ich unikać.
          • Gość: ostrowianka Re: Zabójcy Michała niewinni IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 09.09.09, 13:06
            chyba publicznie się nie dowiesz bo to młodzieńcy z dobrych domów,i
            po co robić reklame rodzicom??"następnym razem jak wywiną taki numer
            to się dowiesz,że byli znani organom ścigania"
            • Gość: alina Re: Zabójcy Michała niewinni IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 09.09.09, 16:48
              czyli wszystko jest cacy, a może dać im jakieś odszkodowanie, "za stres jaki
              musieli przejść"
            • namacany Re: Zabójcy Michała niewinni 09.09.09, 21:38
              Prywatnie to w sumie wiem, lecz chciałbym tak publicznie właśnie...
              • Gość: A Re: Zabójcy Michała niewinni IP: *.mobile.playmobile.pl 09.09.09, 22:01
                Od początku było wiadomo czyje pociechy brały udział w uśmierceniu
                Michała.Trudno mi uwierzyć w taki wyrok-ale niech sumienie dręczy tych ludzi
                którzy przyczynili się do takiego zakończenia.To jest nic innego jak czucie się
                bezkarnym bijąc śmiertelnie ludzi na ostrowieckich ulicach.I nawet Policji praca
                idzie na marne.
                • Gość: dekajot Re: Zabójcy Michała niewinni IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.09, 07:34
                  Jakie sumienie? Ci ludzie nie mają sumienia, a sprawcy tym bardziej.
                  Ale pewnie wszyscy gorliwi katolicy itd.
                  • dorsai100 Re: Zabójcy Michała niewinni 10.09.09, 08:28
                    Kasa czyni cuda a nasze sądownictwo jest do bani, nic nie potrafi
                    zrobić dobrze.
                    • Gość: mama Re: Zabójcy Michała niewinni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 22:17
                      Czyli co ? Dzieci ostrowieckiej elity mogą bezkarnie zabijać. Trzeba
                      ucieka c stąd jak najdalej.
                      • Gość: ostrowianka Re: Zabójcy Michała niewinni IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 14.09.09, 01:13
                        a dlaczego uciekać? pies jak pogryzie człowieka to się go usypia,bo
                        agresywny.prokurator powinien zaskarżyć taki wyrok a i rodzice
                        powinni nadać szerszy rozgłos,powiadomić telewizję itp..... a nie
                        dziękować za umożliwienie usytuowania krzyża w miejscu zabójstwa,
                        • Gość: teletubiś Re: Zabójcy Michała niewinni IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 14.09.09, 01:34
                          To ja bym chciał się dowiedzieć co to za dzieci i jakiej elity. Bo tak mi się
                          obiło o uszy ale nie wiem ile w tym prawdy. Konkretne nazwiska. Może ktoś kto
                          wie i nie jest tchórzem to powie. Ja jak bym wiedział to bym napisał do
                          publicznej wiadomości. A może już gdzieś jest to napisane ....
                          • namacany Re: Zabójcy Michała niewinni 14.09.09, 12:07
                            Zastanawia mnie, czy podanie do publicznej wiadomości imion i nazwisk niewinnych
                            osób - z zaznaczeniem, że są niewinne i zostały oczyszczone z wszelkich
                            podejrzeń - jest uznawane za złamanie prawa.
                            • dizzy81 Re: Zabójcy Michała niewinni 14.09.09, 12:39
                              Hmm, ale z tego co ktoś pisał dostali poprawczak w zawiasach, czyli winni
                              • Gość: dekajot Re: Zabójcy Michała niewinni IP: 87.205.148.* 14.09.09, 15:57
                                Poprawczak w zawiasach to żadna kara, zwłaszcza jak nie wykazują
                                skruchy. Powinni pracować do końca życia w kamieniołomach i
                                zarobione przez nich pieniądze powinny iść na jakiś szczytny cel. A
                                tak to się śmieją ludziom wprost w oczy i nic sobie nie robią.
                                Wszakże kary żadnej nie ponieśli, a to co im wymierzyli jest
                                śmieszne. W naszym kraju za zabicie psa idzie się do wiezienia, a za
                                człowieka conajywżej wyrok w zawieszeniu.
                      • Gość: Juzef Re: Zabójcy Michała niewinni IP: *.chello.pl 11.10.09, 13:07
                        Jakiej elity? Znam tego szczyla, który uderzył - trenował nawet
                        boks. Nie pochodzi z żadnej elity
    • dizzy81 Re: Zabójcy Michała niewinni 08.10.09, 16:16
      Hmm, ostrowianka, no to zapadł wyrok czy nie?

www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091008/POWIAT0107/535215769
      • Gość: ostrowianka Re: Zabójcy Michała niewinni IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 08.10.09, 22:32
        dizzy i Ty przekonasz się,że ten wyrok już zapadł,który podejrzany o
        morderstwo pozostaje na wolności??/chyba tylko w Ostrowcu!)
        czemu nie dziwisz się,że panna w wieku 24 lat ma doświadczenie
        zawodowe i wygrywa konkurs (chyba tylko w Ostrowcu) i wiele innych
        rzeczy......
        • Gość: ostrowianka Re: Zabójcy Michała niewinni IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 08.10.09, 22:59
          dizzy oni jeszcze nie doszli do sądu i już byli po wyroku
    • Gość: dekajot Re: Zabójcy Michała niewinni IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.09, 08:32
      Za psa wiedzienie a za czlowieka poprawczak w zawieszeniu.
      www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091121/POWIAT0107/607376869
      • Gość: jożin z bażin Re: Zabójcy Michała niewinni IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.09, 09:07
        Jeden cytat - aż słów mi zabrakło - szok

"- Pokrzywdzony w sposób natarczywy szukał zaczepki. W pewnym
        momencie zachował się tak, jakby chciał zaatakować jednego z
        nieletnich. Zaznaczam, że zachował się, a nie zaatakował -
        podkreślił sędzia Paweł Musiał. - Wtedy jeden z nieletnich, chcąc
        pokazać mu, gdzie jest jego miejsce, zadał mu silne uderzenie
        pięścią w twarz. Kiedy poszkodowany nie upadł, został uderzony po
        raz drugi. Po tym upadł na granitowe, bardzo twarde podłoże.
        Najprawdopodobniej na skutek uderzenia w szczękę doznał chwilowej
        utraty świadomości, dlatego padł bez żadnych odruchów obronnych.
        Nastąpiło pęknięcie czaszki z wylewem krwi do mózgu. Pozostali dwaj
        nieletni, widząc, że poszkodowany się nie rusza, dołączyli się i
        chcieli pokazać, że też mają coś do powiedzenia. Jeden kopnął go,
        celując w głowę, a drugi uderzył w twarz. Potem jeszcze wydali
        okrzyki, ciesząc się, że dali mu nauczkę."

źródło: www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?
        AID=/20091121/POWIAT0107/607376869

wyrok-rok poprawczaka w zawieszeniu na 3 lata-brak słów
        • Gość: rodzic Re: Zabójcy Michała niewinni IP: 94.254.214.* 22.11.09, 12:40
          Boże....jak teraz wychowywać dzieci,jak wytłumaczyć co to sprawiedliwość,gdzie
          granica między morderstwem,zabójstwem a
          pobicie..kota...psa...człowieka.Wytłumaczcie!!!!!!
          • Gość: dekajot Re: Zabójcy Michała niewinni IP: 81.219.154.* 22.11.09, 13:48
            Dla kontrastu
            www.ostrowiecka.pl/prawo/pod-paragrafem/2498-napadli-na-dziecko
            "Oskarżony Bartosz S. przyznał się do popełnienia zarzucanych mu
            czynów. Sąd - na rozprawie - wymierzył mu karę 2 lat i 2 miesięcy
            bezwzględnego pozbawienia wolności.
            -W imieniu oskarżonego złożyłem wniosek o sporządzenie uzasadnienia -
            mówi adwokat Rafał Jabłoński. Zamierzam bowiem zaskarżyć zapadły
            wyrok, zwłaszcza w części dotyczącej orzeczenia o karze, która jest
            w mojej ocenie zbyt surowa. W apelacji wyeksponuję przede wszystkim
            okoliczności łagodzące, które winny doprowadzić do złagodzenia kary
            i skorzystania z dobrodziejstwa warunkowego zawieszenia jej
            wykonania.
            Adwokat podkreśla, że jego klient nie był nigdy karany, gdyż
            stosowane wobec niego wcześniej środki na podstawie ustawy o
            postępowaniu w sprawach nieletnich nie były karą, jaką orzeka się
            wobec osoby dorosłej, a jedynie środkami wychowawczymi i poprawczymi"
            Czyli majac kase i tak adwokat cie wyciagnie ze wszytkiego.
            Sprawiedliwoście niema i nie będzie nigdy.
        • unhollyseth Prośba 22.11.09, 13:46
          Chciałbym poznać nazwiska sprawców oraz ich zdjęcia, żebym uważał na ulicy. Ja
          też czasem mogę szukać natarczywie zaczepki i nie chcę żeby jeden z tych
          gó...arzy pokazał mi gdzie moje miejsce.
          Każdy sprawca zabójstwa, gwałtu czy pedofil powinni być "upubliczniani" (
          pomijam tutaj zabójstwa w obronie własnej). I proszę niech nikt nie pisze głupot
          o ochronie danych i wizerunku. Taka osoba przestaje być jednostką społeczną więc
          jej prawa są nic nie warte.
          ZABIŁEŚ - POCZUJ SIĘ JAK ŚMIEĆ
          • namacany Re: Prośba 22.11.09, 16:15
            W pełni zgadzam się z unhollysethem.
            • lachien Re: Prośba 22.11.09, 16:19
              Również się zgadzam. Tacy "ludzie" powinni mieć swoją rubrykę w GO.
              • Gość: rodzic Re: Prośba IP: 94.254.214.* 22.11.09, 17:32
                A czy ich rodzice napiętnują publicznie tą...(nie wiem jak nazwać w obliczu
                wyroku) zbrodnię...wybryk...
                • Gość: dekajot Re: Prośba IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.09, 20:48
                  Napiętnuja inaczej, bo przecież opłacili adwokata aby ich wybronił.
                  Inwestycja przyniosla zamierzony efekt.
                  • dorsai100 Re: Prośba 23.11.09, 12:30
                    Popieram Unholly.
                    • kamila2604 Re: Prośba 23.11.09, 17:07
                      To są nasze życzenia jedynie, by upublicznić, pokazać, nazwać z imienia i
                      nazwiska tych zwyrodnialców (tak o nich myślę).Jednak póki prawo stanowi tak jak
                      stanowi my na to wpływu nie mamy.
                      Kiedyś usłyszałam od znajomej psycholog (biegłej sądowej), że młodzież rzadko
                      przebacza swoim "wrogom" i prawie zawsze dąży do zemsty. Wydało mi się to
                      niedorzeczne. Ale im dłużej żyję, to przyznaję jej rację. Michał jest tego
                      dowodem. Żal i skrucha tych małoletnich morderców nie wróci życia chłopcu. Może
                      jednak kiedyś tak we własnym sumieniu poczują się odpowiedzialni za śmierć
                      Michała i będą żałować tego co zrobili. Ta śmierć będzie z nimi zawsze.Do końca.
                      Mam nadzieję.
                      A ja chyba nie doczekam niestety czasów, żeby ze słowników zniknęły słowa
                      agresja, przemoc, morderstwo. A czy Wy doczekacie - też chyba nie.
                      • Gość: Rodzic Re: Prośba IP: 87.204.126.* 24.11.09, 20:07
                        Kolejna kpina polskiego sądownictwa, mam nadzieję iż rodzice złążą
                        apelację (bo na prokuraturę to liczyć chyba nie można, Sędzia Anna
                        Maria jest pewnie załamana tym "wyrokiem")
    • unhollyseth Re: Zabójcy Michała niewinni 25.11.09, 20:36
      Przeczytałem dziś ciekawe słowa...
      ""Prawo jest jak płot,tygrys przeskoczy, żmija prześlizgnie się, a bydło stoi""
    • Gość: gloos Re: Zabójcy Michała niewinni IP: 77.255.246.* 31.12.09, 14:29
      Pamietajmy w nowym roku
      • Gość: dekajot Re: Zabójcy Michała niewinni IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.10, 18:35
        W naszym kraju takie cos by pewnie nie przeszlo.
        crime.about.com/
        www.ishieldthefamily.com/TeacherSexScandal/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka