Dodaj do ulubionych

remont ul Sienkiewicza

IP: 87.204.126.* 07.08.09, 20:39
Kiedy zakończy sie remont ulicy Sienkiewicza? Czy ktos ma jakieś informacje?
Bardzo mi on utrudnia zycie :(
Obserwuj wątek
    • Gość: radek Re: remont ul Sienkiewicza IP: *.blokowe.pl 07.08.09, 20:47
      Prawdopodobnie we wrześniu, ale to ładnie wygląda.
    • Gość: kasia Re: remont ul Sienkiewicza IP: 87.204.126.* 09.08.09, 19:51
      Dziekuję za informację , mam nadzieję,ze termin zostanie dotrzymany :))
    • pathos_phobos Re: remont ul Sienkiewicza 13.08.09, 11:17
      Dziś byłem,asfalt kładą,słupy sygnalizacji stoją,wygląda,jakby koniec niedługo
      być miał.Ciekawe czy przyjedzie Gosiu wstęgę przecinać?
    • Gość: radek Re: remont ul Sienkiewicza IP: *.blokowe.pl 13.08.09, 13:14
      Pewnie zaleci tuż przed wyborami
    • Gość: kierowca Re: remont ul Sienkiewicza IP: *.blokowe.pl 13.08.09, 18:32
      Zasadniczo skrzyżowanie już można przejechać - ale tylko wysokozawieszeniowcy,
      mistrzowie tuningu sobie pourywają wszystko, uskoki kilkunastocentymetrowe
      • pathos_phobos Re: remont ul Sienkiewicza 13.08.09, 19:00
        Wszystko teoretycznie i zależy w którą stronę i samochody budowlańców wybitnie
        przeszkadzają.
        • dizzy81 Re: remont ul Sienkiewicza 13.08.09, 19:02
          Dziś przed 18 pusto, zero sprzętu
          • rotarepo Re: remont ul Sienkiewicza 13.08.09, 19:05
            < wolne mają >
          • pathos_phobos Re: remont ul Sienkiewicza 13.08.09, 19:18
            fajrant to rzecz święta.Ja byłem po 10
    • temponick Re: remont ul Sienkiewicza 14.08.09, 19:11
      Odblokują Sienkiewicza do końca
      sierpnia

• pathos_phobos Re: remont ul Sienkiewicza 14.08.09, 19:23
        "Chcielibyśmy do 20 sierpnia położyć asfalt, a do końca miesiąca wymalować
        oznakowanie poziomie i włączyć sygnalizację świetlną"
        11 dni będą malować ? ;-)
        "Do końca września chcielibyśmy włączyć do ruchu skrzyżowanie Waryńskiego z
        ulicą Konopnickiej a w październiku zakończyć całą Waryńskiego."
        A tego to już nie rozumiem-jeden miesiąc kilkaset metrów a resztę w ciągu
        drugiego miesiąca.
    • pathos_phobos Re: remont ul Sienkiewicza 18.08.09, 13:54
      Już bardzo blisko końca.
    • pathos_phobos Re: remont ul Sienkiewicza 21.08.09, 14:13
      Asfalt wylany,światła montowane,tylko wymalować pasy i jazda.
      • temponick Re: remont ul Sienkiewicza 21.08.09, 14:30
        No to zacznijmy odliczać
    • dizzy81 Re: remont ul Sienkiewicza 22.08.09, 10:19
      co z Waryńskiego? Jakiś tydzień temu stan opłakany. Zastanawia mnie jedno,
      odbywa się tamtędy dojazd do firm, posesji a powycinane są w jezdni dziury o
      głębokości nastu centymetrów, po których są zmuszone jeździć auta. Przez cały
      okres remontu, nikt z odpowiedzialnych nie pomyślał, żeby te wyrwy zasypać
      czasowo jakimś żwirkiem...
    • pathos_phobos Re: remont ul Sienkiewicza 25.08.09, 19:42
      zakazy ruchu stoją,ale skrzyżowanie już przyjezdne i niektórzy jeżdżą.
    • Gość: MAcSi Re: remont ul Sienkiewicza IP: *.onecik.pl 27.08.09, 20:09
      Mozna probowac jezdzic jesli nie ma mundurowych.

Wg mnie na Warynskiego i Sienkiewicza (jak i innych remontach) powinien byc
      zakaz wjazdu ale w godzinach pracy robotnikow. Pozniej tabliczka z informacja:
      wjezdzasz na wlasne ryzyko i nie wolaj odszkodowania jak cos urwiesz ;)
      • pathos_phobos Re: remont ul Sienkiewicza 27.08.09, 22:34
        dziś nie było można.Ładnie zastawione i malują oznakowanie poziome.
        • Gość: ciapek Re: remont ul Sienkiewicza IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 27.08.09, 22:49
          podobno na początku września mają otworzyć sienkiewicza, ale
          waryńskiego jeszcze miesiąc remontować...
          • pathos_phobos Re: remont ul Sienkiewicza 27.08.09, 22:55
            Wygląda na to,że na pierwszego zdążą.
    • pathos_phobos Re: remont ul Sienkiewicza 28.08.09, 19:17
      nie jestem w 100% pewien,ale chyba dzisiaj odbyła se próba świateł.
    • dizzy81 Re: remont ul Sienkiewicza 01.09.09, 11:30
      czy skrzyżowanie jest otwarte już?
      • Gość: dolex Re: remont ul Sienkiewicza IP: 195.116.34.* 01.09.09, 11:58
        ciągle zakaz ruchu... znikneły zapory lecz przed skrzyżowaniem ustawione zakazy
        ruchu oraz "nie dotyczy autobusów miejskich". Tak więc otwarte tylko dla MPK...
        samochody osobowe około 8:00 dziś przechwytywane były przez niebieski radiowóz
        • Gość: dolex Re: remont ul Sienkiewicza IP: 195.116.34.* 01.09.09, 12:01
          sygnalizacja miga pomarańczowymi światłami puki co... trwają prace kosmetyczne
          na skrzyżowaniu... lada dzień powinni puścić ruch, puki co lepiej nie
          przejeżdżać bo "niebiescy" mogą urządzać wzmożone kontrole w tamtym miejscu.
          • Gość: wojtek_68 Re: remont ul Sienkiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 13:42
            widzę, że miałem sporo szcześcia.
            Uwierzyłem w zapewnienia, że od września będzie ul.Sienkiewicza
            przejezdna i nie chciało mi się spod skrzyżowania zawracać.

Poszedłem jak przecinak na pomarańczowych światłach za samochodem
            przede mną. To było ok. 6:40.
            Dobrze, że policjanci lubią pospać ;)

Ale co z obietnicą inwestora ?

• dizzy81 Re: remont ul Sienkiewicza 01.09.09, 13:48
              to teraz spodziewaj się wizyty panów w niebieskich drelichowych mundurach i
              butach, w których noga się gotuje - i nie miej pretensji, przyznałeś się :P
              • kszo.pany Re: remont ul Sienkiewicza 01.09.09, 14:42

Wojtek użył słowa "poszedłem", a ruch pieszych jest dozwolony:)
                • dizzy81 Re: remont ul Sienkiewicza 01.09.09, 15:27
                  :)

Skrzyżowanie chyba otwarte, nie zauważyłem żadnych znaków zakazu, przynajmniej w
                  ciągu Sienkiewicza, sygnalizacja kierunkowa dla lewoskrętu
                  Waryńskiego/Sienkiewicza, ale już brak takowej (chyba) dla
                  Sienkiewicza/Żeromskiego. Całość wygląda ładnie, ale wydaje mi się że pasy
                  kierunkowe są ciut wąskie - ale to wyjdzie w praniu.
                  • Gość: temp.nick Re: remont ul Sienkiewicza IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 01.09.09, 15:47
                    Zdjęcia dizzy, zdjęcia na forum, pełna dokumentacja -Jak jechać żeby
                    przejechać -Aż mnie korci żeby pojechać i to wszystko na własne oczy
                    zobaczyć
                    • dizzy81 Re: remont ul Sienkiewicza 01.09.09, 15:53
                      :)

Nie ma zdjęć:) Natomiast jeśli chodzi o Waryńskiego, to trwają prace przy
                      studzienkach, położona została pierwsza (chyba) warstwa asfaltu. Obejrzałem
                      dokładnie wjazdy do posesji od strony Waryńskiego i współczuję mieszkańcom,
                      momentami wygląda to tak, jakby zostali totalnie odcięci od swoich garaży:) Po
                      jednej ze stron, ciągle nie ma wyłożonych chodników, a po drugiej miejscami
                      kostka ponownie zdjęta - pewnie coś się przypomniało wykonawcy. Wjazdy ze
                      Wspólnej i innych bocznych uliczek dalej w rozsypce, grożące uszkodzeniem
                      zawieszenia.

Mimo przejezdności skrzyżowania, dalej nasilony ruch samochodów na Iłżeckiej.
                      • Gość: temp.nick Re: remont ul Sienkiewicza IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 01.09.09, 16:12
                        Waryńskiego to sprawa landlordów, wygląda na to że będą się handryczyć
                        z wykonawcą albo inwestorem. Jak skrzyżowanie? Dobrą wiadomośc trzeba
                        puścić w świat! Ostrowiec się wzbogacił w nastepną tak bardzo
                        oczekiwaną inwestycję!!!
                        • kemotost Re: remont ul Sienkiewicza 01.09.09, 20:39
                          obadałem skrzyżowanie na sienkiewce.Z Żeromskiego zakaz wjazdu, od strony starej
                          9 też. Wygląda na to, że oficjalnie nadal nie drożne jest. Sygnalizacja działa w
                          trybie żółte - żółte.
                          • dizzy81 Re: remont ul Sienkiewicza 01.09.09, 20:48
                            dziś koło 15 śmigały osobówki bez zażenowania:)
                            • kemotost Re: remont ul Sienkiewicza 01.09.09, 21:43
                              Koło 19 też, nawet radiowóz z drogówki przejechał, bez sygnału i uprawnień.
    • dizzy81 Re: remont ul Sienkiewicza 02.09.09, 21:11
      czy coś się zmieniło?
    • dizzy81 Re: remont ul Sienkiewicza 03.09.09, 19:21
      Dla temponicka:

img513.imageshack.us/i/p0309091708.jpg/
      Widok od strony ulicy Sosnowej. Niestety za mną stał dalej zakaz ruchu! A ruch
      jak w Warszawie:)
      • Gość: pit Re: remont ul Sienkiewicza IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.09, 19:38
        dzisiaj po południu sygnalizacja działała, zakaz ruchu dalej stoi. Moim zdaniem
        ta sygnalizacja jest trochę bez sensu. Po co było dawać osobne światło dla
        lewoskrętu jadąc od strony kościoła, jeżeli nie ma osobnego światła dla
        lewoskrętu jadąc od strony miasta? Wystarczyło ustawić wcześniejsze zapalanie
        się czerwonego dla tych jadących od miasta. A teraz Ci skręcający w lewo w
        Waryńskiego będą blokowani gdy Sienkiewicza będzie miała zielone, a później będą
        dwie możliwości: albo całe skrzyżowanie będzie stało, żeby pojechał ten jeden
        lewoskręt, albo będzie zatrzymany ruch od miasta i puszczony od kościoła prosto
        i w lewo (co będzie jednoznaczne z rozwiązaniem o którym napisałem wyżej)
        • dizzy81 Re: remont ul Sienkiewicza 03.09.09, 19:55
          Jakiś inżynier ruchu to projektował i tak ma być:) jednak założę się, że
          kierowcy będą psioczyć na te strzałki:) No ale coż, taki urok tej sygnalizacji.

Wypadałoby jeszcze oznaczyć, które przyciski dla pieszych są do którego
          kierunku, bo można wciskać, wciskać i dopiero po jakimś czasie człowiek zauważa,
          że może trza po prawej stronie wcisnąć:)
          • pathos_phobos Re: remont ul Sienkiewicza 07.09.09, 13:18
            Przepisy unijne-jeden pas ruchu,jeden sygnalizator.
    • dizzy81 Re: remont ul Sienkiewicza 03.09.09, 19:27
      Te studzienki chyba trzeba będzie podciągnąć?

img529.imageshack.us/i/p030909165401.jpg/.
      img210.imageshack.us/i/p0309091659.jpg/
      A tak poza tym super musi się jeździć po smole, którą widać na zdjęciach, aż sam
      chciałbym spróbować się przykleić:) idąc za przykładem innych:)
      • Gość: temp.nick Re: remont ul Sienkiewicza IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 03.09.09, 19:38
        Dzięki dizzy za zdjęcie

-Wygląda imponująco, powiedziałbym wielkomiejsko -Yeah stare... nowe
        kąty, lubię te klimaty mimo wszystko
    • dizzy81 Re: remont ul Sienkiewicza 03.09.09, 20:03
      przeraża zielona tablica z nazwami miejscowości, która w 70% jest zasłonięta
      przez drzewa......
    • unhollyseth Re: remont ul Sienkiewicza 03.09.09, 20:15
      To kiedy droga zostanie oficjalnie poświęcona?
      • dizzy81 Re: remont ul Sienkiewicza 03.09.09, 20:17
        najbliższe wolne terminy mam dopiero w październiku, no chyba że Ty poświęcisz,
        użyczę kropidła
        • unhollyseth Re: remont ul Sienkiewicza 03.09.09, 20:23
          Drogi i ukochany księże dziekanie, Dizzy niestety ja również wrzesień mam bardzo
          pracowity, jak wiesz przedszkola w Ostrowcu są remontowane no i poświęcić trza.
          Trzeba poczekać do października

PS. Mam nowy model kropidła, platynowy, a w rękojeści zatopiony jest szmaragd
          wielkości gałki ocznej.
    • dizzy81 Re: remont ul Sienkiewicza 03.09.09, 20:58
      To jeszcze pozostały nam Waryńskiego/Iłżecka, Polna/Radwana, Polna/Iłżecka
      • Gość: temp.nick Re: remont ul Sienkiewicza IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 03.09.09, 21:30
        Ano powtórka z rozrywki co parę lat -Tak sobie myślę jeżdżąc po
        Londynie czy Berlinie, jak często remontowane są ichnie skrzyżowania?

Żadnej prosperujacej gospodarki jaką znam, nie stać na taką rozrzutność
    • Gość: kierowca Re: remont ul Sienkiewicza IP: *.blokowe.pl 04.09.09, 12:33
      mam nadzieję, że szybko wyleją asfalt na armii krajowej, bo przy wyjeździe w
      iłżecką można łatwo coś uszkodzić
      • Gość: pit Re: remont ul Sienkiewicza IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.09, 15:58
        skrzyżowanie już otwarte, znaki zakazu zniknęły :)
        • dizzy81 Re: remont ul Sienkiewicza 04.09.09, 16:00
          i aż żal dupę ściska, że naście metrów od skrzyżowania, w kierunku Długiej,
          Polnej i Żeromskiego kończy się gładź asfaltowa

Ps. Na Armii Krajowej właśnie walcują nową nawierzchnię
          • Gość: temp.nick Re: remont ul Sienkiewicza IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 04.09.09, 16:42
            Ano się kończy, szkoda! Za kilka sezonów od tego miejsca zacznie się
            kolejny remont, żeby znowu wrócić na... dziś oddane do użytku
            skrzyżowanie. I tak w koło Macieju, czyli bez sensu ładu i składu
    • dizzy81 Re: remont ul Sienkiewicza 06.09.09, 10:14
      wjechała pod walec:

www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090906/POWIAT0107/887636404
      • Gość: temp.nick Re: remont ul Sienkiewicza IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 06.09.09, 13:45
        Gratuluję błyskotliwego artykułu!!! -Szkoda że Rafał Soboń nie zajął stanowiska wcześniej jak setki kierowców tkwiły przez całe wakacje w źle wytyczonych i nieprzygotowanych przez inwestora oraz wykonawcę, objazdach. Wystarczy poczytać chociażby opinie z tego forum, żeby wyrobić sobie zdanie na temat chaosu komunikacyjnego jaki zapanował nie tylko w strefie remontu ale w całym mieście. Nie bronię łąmiacych zakazy, ale nonsensem jest twierdzenie, że z kilkuset głosów krytykujacych wytyczone objazdy, wszyscy się mylą, bo chcą notorycznie łamać zakazy i jeździć wbrew prawu
        • dizzy81 Re: remont ul Sienkiewicza 06.09.09, 13:56
          Pewnie tak, ale jakby jakiś tam procent kierowców zdecydował się na objazd
          zdecydowanie dłuższy, inaczej by to wyglądało.
          • Gość: temp.nick Re: remont ul Sienkiewicza IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 06.09.09, 14:12
            Naiwnym jest oczekiwanie na inicjatywę ze strony kierowców, skoro urząd do tego wyznaczony, ignoruje postulaty oraz zdrowy rozsądek. Pozostają nerwy, złość, psioczenie, bezradność oraz łamanie zakazów i prawa
            • dorsai100 Re: remont ul Sienkiewicza 07.09.09, 09:14
              Skrzyżowanie Sienkiewicza -Waryńskiego od piątku jest otwarte,
              Waryńskiego jescze nie. Termin otwarcia Waryńskiego 30.09.2009 lub
              30.10.2009
              • unhollyseth Re: remont ul Sienkiewicza 07.09.09, 09:19
                W takim razie Dizzy zdąży poświęcić wyremontowaną drogę. Uff...
              • pathos_phobos Re: remont ul Sienkiewicza 07.09.09, 13:24
                Imponująca rozpiętość czasowa
                • dorsai100 Re: remont ul Sienkiewicza 08.09.09, 10:15
                  Z tego co wiem termin ma do 15.01.2010, to ich dobra wola.
                  • kszo.pany Re: remont ul Sienkiewicza 09.09.09, 10:23
                    Po przebudowie skrzyżowania jadąc od strony miasta nie można skręcić
                    w uliczkę pomiędzy III LO, a dawną SP 13. Z kolei wyjeżdżając z tej
                    uliczki jest nakaz jazdy w prawo.
                    • Gość: anita Re: remont ul Sienkiewicza IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 15.09.09, 06:19
                      wydaje mi się tonie możliwe ale sprawdzę
                  • pathos_phobos Re: remont ul Sienkiewicza 09.09.09, 10:32
                    "dobra wola" bo z tego co wiem ciężko się kładzie asfalt przy -15 stopniach
                    • dorsai100 Re: remont ul Sienkiewicza 15.09.09, 11:29
                      A kładłeś kiedyś ? Czy raczej tak Ci się zdaje.
                      • pathos_phobos Re: remont ul Sienkiewicza 18.09.09, 16:22
                        Tak.od dziecka
                    • Gość: blondynka Re: remont ul Sienkiewicza IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 15.09.09, 11:32
                      a na Syberii kładą i jest nawet minus 50
                      • dizzy81 Re: remont ul Sienkiewicza 15.09.09, 17:01
                        www.youtube.com/watch?v=bKRJ5yOA-rg&feature=related
                        • dorsai100 Re: remont ul Sienkiewicza 16.09.09, 09:18
                          Rewelacja szkoda że u nas tak się nie robi było by śmiechu co
                          niemiara.;DD
                          • dizzy81 Re: remont ul Sienkiewicza 16.09.09, 22:14
                            a ty myslisz że jak na waryńskiego wylali podkład po stronie Adamskiego, to co
                            kobity robiły?:P
                            • Gość: anita Re: remont ul Sienkiewicza IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 18.09.09, 07:33
                              jakoś niewiele się dzieje na Waryńskiego pogoda dobra, pieniądze dobre,a robota
                              stoi może za długi termin,a później będzie tłumaczenie że pogoda nie pozwala
                              skończyć w terminie.Tylko problem by powstał gdyby skończono miesiąc przed
                              ustalonym terminem, okazało by się że ludzie którzy wyznaczali termin trochę się
                              nie popisali a kierowcy już się przyawyczaili
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka