Dodaj do ulubionych

tabletki antykoncepcyjne

21.10.10, 17:23

Mam takie pytanie do Was dziewczyny,od dwóch miesiecy biore tabletki antykoncepcyjne i bola mnie czasami nogi raz bardziej raz mniej, teraz jestem w siedmiodniowej przerwie i od wczoraraj bola mnie dosc mocno czy ma to jakis zwiazek z tymi tabletkami czy któras też tak miała?
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: tabletki antykoncepcyjne 21.10.10, 17:44
      może mieć związek.
      lepiej skonsultuj to z lekarzem, być może to problemy z krążeniem.
    • nothing.at.all Re: tabletki antykoncepcyjne 22.10.10, 08:07
      Tableki mogą wpływać na prawie wszystko. Zatem do lekarza marsz!
      • ding_yun Re: tabletki antykoncepcyjne 24.10.10, 23:02
        Tak, to prawie na pewno ma związek z antykoncepcją, też odczuwałam takie bóle. Zrób badania krwi na układ krzepnięcia przede wszystkim.
    • niuskaaa Re: tabletki antykoncepcyjne 31.10.10, 18:25
      Szczerze powiedziawszy od momentu gdy mialam dobrze dobrane tabletki nigdy nie narzekałam na jakieś bóle. Nie przypominam sobie tego. W prawdzie puki tabletki nie byly odpowiednie nie spotkalam sie z bólem nóg.
      • malinka2303 Re: tabletki antykoncepcyjne 03.11.10, 14:18
        Ja na szczęście nie miałam takich problemów. Powinnaś udać się do lekarza w tym przypadku możliwe, że masz źle dobrane pigułki. Widziałyście filmiki o antykoncepcji absurdalnej: www.pigulka.pl/50lat/
        • paulus2303 Re: tabletki antykoncepcyjne 07.11.10, 14:11
          Niezłe te filmiki smile najlepszy jest cyberseks smile Ktoś miał fajne pomysły. Moja koleżanka miała problemy po tabletkach źle się czuła ale zmieniła i teraz jest ok.
          • malinka2303 Re: tabletki antykoncepcyjne 15.11.10, 19:26
            No właśnie lekarz powinien wiedzieć czy to od tabletek czy nie. Mi nic nigdy nie bolało od pigułek.
          • niuskaaa Re: tabletki antykoncepcyjne 22.11.10, 18:09
            Filmiki są świetne!! Dla mnie okadzanie jest ekstra!! smile) Wogóle ktoś nieźle pomyślał z całą tą akcją antykoncepcyjną smile
    • nastka501 Re: tabletki antykoncepcyjne 09.11.10, 20:03
      Nie mam pojęcia. Wydaje mi się, że nie, bo ja nie miałam takiego problemu. Jednak najlepiej idz do lekarza. ps. Filmiki są zabawnebig_grin
    • niuskaaa Re: tabletki antykoncepcyjne 24.11.10, 13:33
      Ostatnio rozmawiałam o tym ze swoją koleżanką i ona mi powiedziała, że też kiedyś tak miała. Dość długo pobolewały ją te nogi. Dokładnie tak jak u Ciebie. Niby lekarz mówił, że to nie od tabletek, ale ją coś pchało w kierunku zmiany tych tabsów. Ginekolog zapewniał ją że wszystko jest w porządku. Zmieniła lekarza, zmieniła tabletki i teraz wszystko jest oki i wróciło do normy.
      • kobietka_29 "dobierane" pigulki 30.11.10, 09:58
        Lekarze na wszystkie uwagi odnosnie skutkow ubocznych pigulek reaguja zaprzeczeniem. Nie zdarzylo mi sie jeszcze, zeby ktorys przyznal otwarcie, ze pigulki, ktore mi przepisal, to syf. Az sama doszlam po kilku zmianach pigulek i lekarzy do tego, ze ja zwyczajnie nie toleruje zadnych pigulek. Moze gdyby faktycznie ktorys lekarz je dobieral po wczesniejszym badaniu... Ale to dobieranie polegalo zawsze tylko na testowaniu. Oczywiscie, nie ma niczego zlego w testowaniu. Tylko ze ja mam ekstremalne skutki uboczne i przy ostatnich pigulkach malo nie zeszlam z tego swiata. Bole nog jak najbardziej moga miec zwiazek z tabsami. Pigulki wszakze, choc nie wszystkie i coraz mniej, podwyzszaja ryzyko trombozy.
        • paulus2303 Re: "dobierane" pigulki 30.11.10, 12:13
          Miałaś dużego pecha z tymi pigułkami. Mi na szczęście nic się nie działo nigdy złego.
          • niuskaaa Re: "dobierane" pigulki 30.11.10, 21:19
            Ja musze powiedzieć, że też jakoś nie miałam większych problemów przy braniu tabsów. To wszystko zależy od każdej z nas. Każda ma inny organizm i inaczej on reaguje na dane dawki i dane leki. Może to dlatego.
            • malinka2303 Re: "dobierane" pigulki 01.12.10, 21:15
              Dokładnie, dla Ciebie te są dobre dla innej kobiety złe. Każdy powinien być traktowany indywidualnie przy przypisywaniu jakichkolwiek leków.
    • liliyah Re: tabletki antykoncepcyjne 27.02.11, 20:05
      Przyjmowanie tabletek powoduje zatrzymywanie sie wody w organizmie, przez co tez moga puchnac konczyny, jesli bedzie to bardzo uciazliwe dla Ciebie, proponuje isc do lekarza i sprobowac dobrac inne tabletki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka