Dodaj do ulubionych

NuvaRing problem?

29.04.11, 17:37
18 kwietnia dostałam 2gi okres od porodu i wtedy też założyłam pierwszy krążek. Za chwilę mnie 14 dni jak mam krwawienie i nic nie wskazuje na to, żeby miało się skończyć. Intensywność dość duża. Czy to normalne? Powinnam poczekać czy iść do lekarza?
Gdzieś słyszałam, że po dłużej przerwie bez antykoncepcji hormonalnej pierwszy miesiąc może być trudny. Nie wiem tylko czy tak się objawiają te trudności.

Doral2... pomóż.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: NuvaRing problem? 29.04.11, 21:07
      14 dni i nadal krwawisz??
      to nie jest normalne, szoruj do gina, biegusiem!
      • zapytam.bo.niewiem Re: NuvaRing problem? 29.04.11, 21:25
        Kurcze jednak? A tu weekend majowy sad Miałam nadzieje że to może ma jeszcze coś wspólnego z krwawieniem po porodzie (urodziłam zaledwie 4 miesiące temu).
        A może powinnam wyjąć ten krążek? i tak mi się nie przydaje, nie wiem po co go wkładałam.
        • doral2 Re: NuvaRing problem? 30.04.11, 18:52
          może mieć związek z niedawnym porodem, albo i z czym innym, normalne nie jest.
          ale to już twoja decyzja.
          chcesz krwawić dalej i się zastanawiać dlaczego? twoja decyzja.
          chcesz wyjąć nuvaring w połowie cyklu? proszę bardzo, twoja decyzja.
          następna, niechciana ciąża? twoja decyzja.
          pytałaś, odpowiadam.
          ja za ciebie decyzji nie podejmę.
          • zapytam.bo.niewiem Re: NuvaRing problem? 01.05.11, 15:37
            Wszystko rozumiem. Teraz ten krążek nie jest mi potrzebny. Mąż wraca dopiero z delegacji w lipcu. Czekam na wynik cytologii i będę miała założoną Mirenę.
            Żadna ciąża nie wchodzi w grę.
            Jak zakładałam krążek to nie wiedziałam, że mąż wyjedzie.
            Pytam tylko czy mogę wyjąć i czekać na tą cytologię (9 maja odbieram) więc jak wyjdie dobrze to już w następnym cyklu założę Mirenę.
            Ginekolog dopiero będzie 9 maja.
    • livia25 Re: NuvaRing problem? 25.05.11, 16:43
      widzialam ze juz jestes po konsultacji z lekarzem, ale tylko chcialam napisac ze mialam dokladnie to samo (tez pierwsza antykoncepcja po porodzie), nawet bralam jakis lek na zatrzymanie krwawienia ktory nie pomogl, u mnie tez nie bylo wiadomo dlaczego (USG ok wyszlo)
      po 3 cyklu sie uspokoilo
      • zapytam.bo.niewiem Re: NuvaRing problem? 25.05.11, 17:12
        Jak wyjęłam pierwszy krążek to się uspokoiło, ale krwawienia między 1 a 2 krążkiem nie było w ogóle. Będę się obserwować.
        • doral2 Re: NuvaRing problem? 25.05.11, 19:51
          to fajnie, że dałaś informacje zwrotną, bo mało kto o robi
          • zapytam.bo.niewiem Re: NuvaRing problem? 25.05.11, 22:01
            Dodam jeszcze tylko że cytologia nie wyszła dobrze, jakaś infekcja czy grzybek uncertain
            Dostałam jakieś czopki na zamówienie z nystatyną i antybiotykiem.
            I znów mi coś chodzi po głowie. Jak wkładam ten czopek a obok krążek to on nie zmniejsza skuteczności?
            Coś ta Mirena nie jest mi pisana, a napaliłam się jak stary na suchary sad
    • zapytam.bo.niewiem Znów coś nie tak. 17.06.11, 16:31
      Wyjęłam już dwa krązki, po żadnym z nich nie było krwawienia, czy to powód żeby udać się znów do lekarza czy czekać jeszcze 3?
      Generalnie to 3 krażki już miałam, po 1 krwawienie trwało 30 dni. Po 2 i 3 wcale nie było.
      • doral2 Re: Znów coś nie tak. 17.06.11, 19:50
        zrób test, jak negatywny to tylko się cieszyć smile
        aha, cytologia grzybicy raczej nie wykrywa.
        coś ten twój lekarz nieteges...
        • zapytam.bo.niewiem Re: Znów coś nie tak. 17.06.11, 21:18
          W ciąży nie jestem, odkąd urodziłam (6 miesięcy) jestem nie tknięta smile
          Cytologia wykazała stan zapalny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka