Dodaj do ulubionych

Azalia a skutki uboczne

10.09.13, 12:21
Od ponad dwóch miesięcy zażywam Azalię, bo karmię piersią i chciałam zapytać czy któraś z Was, która zażywa też te tabletki tak jak ja ma mdłości, bóle głowy i zmęczenie?

Zastanawiam się czy to z powodu tych tabletek czy może to coś innego.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Azalia a skutki uboczne 10.09.13, 18:44
      w ulotce opisane są możliwe skutki uboczne.
      sugerowałabym jej przeczytanie.
    • doral2 Re: Azalia a skutki uboczne 20.02.14, 19:02
      domi_nika81 napisał(a):

> trzeba, albo nie trzeba. To już jest indywidualna kwestia, każdej kobiety. Ja w
      > cześniej łykałam tabletki antykoncepcyjne, i faktycznie moja flora bakteryjna,
      > podupadła..."

flora bakteryjna ci podupadła od tabletek antykoncepcyjnych?
      kto ci takich bzdur naopowiadał?
    • claratrueba Re: Azalia a skutki uboczne 23.02.14, 05:48
      Akurat bóle głowy, zwykle z niewyspania (choć zmiany hormonalne poporodowe też mają wpływ) i zmęczenie przy karmieniu piersią i zajmowaniem się niemowlakiem to typowe i dla pań nie biorących tabletek.
      Tak naprawdę jedynym sposobem sprawdzenia czy mdłości wynikają z tabletek (mogą- w ulotce stoi czarno na białym) jest odstawienie tabletek. Wynikać nie muszą, znam parę osób, w tym panów, więc tabletki anty odpadają, u których mdłości są objawem zmęczenia, a szczególnie braku wystarczającej ilości snu.

• claratrueba Re: Azalia a skutki uboczne 28.02.14, 12:30
      Kobieto, to twoja wiedza o ludzkim organizmie jest na poziomie średniowiecza. Żadne bakterie (to skład Twojej "cudownej profemin intima") z tabletki nie zawędrują do pochwy, nie pomagają na bóle głowy a mdłości to mogą co najwyżej wywołać.
      Nabijasz kabzę producentom, którzy korzystają z faktu, że parafarmaceutyk nie musi mieć żadnych badań nad skutecznością i opisem mechanizmu działania (którego tu nie można opisać nie przecząc zasadom biologii) i można go wciskać naiwnym i niedouczonym.
      Flora bakteryjna jest wytwarzana w pochwie i jedynie dopochwowo można ją poprawić, jeśli jest to konieczne. Wyobraź sobie, że u mnie nie było konieczne nigdy przez 27 lat brania tabletek. Podobnie jak u milionów kobiet, którym flory nie wytruły antybiotyki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka