Dodaj do ulubionych

nieprawidłowe branie tabletekWitam,

21.09.14, 07:57

Biore tabletki Novynette, zawsze brałam o tej samej porze, natomiast 3 dni temu wziałm po ok 13 godzinach od standardowej godziny i wczoraj znowu zapomniałam, znowu wziełam po ok 13 godzinach. Jutro z mężem wyjezdzamy (odpoczac od dzieci) i sie zastanawiam czy bedziemy mogli współżyć? Żeby nie było żadnej niespodzianki. Proszę piszcie!
Obserwuj wątek
    • annthonka Re: nieprawidłowe branie tabletekWitam, 28.09.14, 10:54
      Proszę, przeczytaj ulotkę!
      • nina222333 Re: nieprawidłowe branie tabletekWitam, 16.11.14, 19:05
        Witam, mam problem.
        Lekarz przepisał mi pierwsze w życiu tabletki antykoncepcyjne. Mam długie przerwy między występowaniem okresu, zdarza się, że nie mam go nawet 4 miesiące. Ostatni okres skończył mi się 10 października. Więc przy normalnym trybie powinnam go dostać za jakieś 28-32 dni i wtedy zacząć przyjmować tabletki hormonalne. Okresu jednak nie dostałam i znajoma poleciła mi żeby normalnie tego 32 dnia nie dostawszy okresu zaczęła zażywać te tabletki (dzisiaj już wiem, że powinnam wtedy iść do ginekologa po tabletki na wywołanie okresu jednak tego nie zrobiłam). Obecnie jestem przy 4 tabletce, czuję się dobrze. Zastanawiam się ok kiedy mogę bezpiecznie zacząć uprawiać seks?
        • annthonka Re: nieprawidłowe branie tabletekWitam, 17.11.14, 17:39
          Bezpiecznie będziesz mogła uprawiać seks jak zaczniesz słuchać lekarza a nie koleżanki i jak będziesz czytać ulotki od środków antykoncepcyjnych.
          • nina222333 Re: nieprawidłowe branie tabletekWitam, 17.11.14, 18:01
            Dzięki, pomogłaś...
        • alienka20 Re: nieprawidłowe branie tabletekWitam, 02.12.14, 03:39
          Mój ginekolog powiedział, ze jeśli rozpocznie się pierwsze opakowanie później niż w 5 dniu cyklu, to nie ma ono efektu antykoncepcyjnego i trzeba się dodatkowo zabezpieczać. Pełną ochronę uzyskujesz dopiero przy pierwszej tabletce drugiego opakowania.
          Na przyszłość pytaj lekarza o najmniejsza blahostke, jeśli nie jesteś czegoś pewna. Nie ma głupich pytań! Lekarz bierze kasę za Twoja wizytę i masz prawo się wszystkiego dowiedzieć!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka