Dodaj do ulubionych

Pytanie do eksperta

IP: *.is.net.pl 09.11.09, 04:58
Witam !

Mój problem polega na tym, że w wieku 25 lat po masturbacji zwiotczały i wydłużyły mi się wargi sromowe mniejsze i trochę łechtaczka ( wargi prawie nie wystają poza wargi większe, ale nie są zwarte i małe jak były kiedyś, a łechtaczka jest bardziej wysunięta ).

Odkąd to mi się stało jestem ZAŁAMANA. Nie mogę normalnie siedzieć, zwłaszcza w spodniach - czuję wtedy okropny ucisk, ból warg i ból, pulsowanie łechtaczki, ciągle się garbię, żeby mieć mniejszy ucisk na te okolice. Mam także ciągłe podrażnienia tych okolic, a cienkie wkładki higieniczne sprawiają teraz wrażenie grubych.

Znalazłam w internecie kilka wypowiedzi kobiet, że po masturbacji zrobiło im się to co mi i czy naprawdę to jest możliwe ? Zastanawiam się także nad tym, czy może miałam opóźnione dojrzewanie i w wieku 25 lat dopiero moje narządy się tak rozwinęły.
Także czytałam, że dużo kobiet, które mają od okresu dojrzewania duże wargi, które wystają im spoza warg większych aż kilka cm !! nie odczuwają takiego bólu jak ja, tylko dyskomfort.

Byłam u pani ginekolog, ale z innym problemem i ona wtedy nie przejęła się tymi wargami wogóle, a ja nie zadawałam pytań, za bardzo byłam zdenerwowana i nic się nie dowiedziałam.

Chciałabym prosić, aby wypowiedział się pan doktor, czy też by mi się tak stało z narządami płciowymi, gdybym normalnie współżyła, czy kobiety też tak mają ? (Ja jeszcze nie współżyłam).

I ostatnie pytanie:
Czy można coś zrobić z wargami i łechtaczką ( jakieś leki, ćwiczenia?, na operację mnie nie stać ).

Bardzo dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: WAFFA Re: Pytanie do eksperta IP: *.is.net.pl 16.11.09, 04:52
      ?
    • Gość: WAFFA Re: Pytanie do eksperta IP: *.is.net.pl 17.11.09, 03:48
      Proszę odpowiedzieć panie doktorze
      • Gość: gosia Re: Pytanie do eksperta IP: *.244.92.62.static.cust.telenor.com 17.11.09, 13:10
        Nie jestem ekspertem w tej sprawie, ale uwierz mi, że od masturbacji nie
        wydłużyły ci się wargi. Ja mam też troszkę wystające, ale urodziłam dwoje dzieci
        i wiem, że po porodzie to normalne. Na twoim miejscu powiedziałabym o swoich
        obawach przy następnej wizycie, sądzę jednak, że nie powinnaś się tym tak bardzo
        przejmować. Może taka twoja uroda? Pozdrawiam cię serdecznie.
        • izabella9.0 Re: Pytanie do eksperta 18.11.09, 17:34
          to pytanie już było, ekspert już odpowiedział ile razy można odp na jedno i to
          samo pyt ?
    • Gość: WAFFA Re: Pytanie do eksperta IP: *.is.net.pl 19.11.09, 21:57
      Takiego pytania do eksperta jeszcze nie było.
    • jacek_tomaszewski Re: Pytanie do eksperta 24.11.09, 11:41
      Każda z Pan jest inaczej zbudowana w zakresie „miejsc intymnych”. U jednej wargi
      sromowe będa rozbudowane u innych skape. Inaczej będą wyglądać w okresie
      dojrzewania, inaczej w okresie aktywności seksualnej a jeszcze inaczej w okresie
      ciąży, po ciąży czy w okresie menopazy. Ich wygląd jest po prostu indywidulnie
      zmienny. Obawiam się się że Pani problem ma raczej podłoże emocjonalne i wymaga
      wsparcia psychologicznego a nie od lekarza ginekologa. Nie wydaje mi się, żeby
      masturbacja była przyczyna Pani problemów dotyczących zmian anatomicznych.
      Raczej są to typowe zmiany obserwowane w zakresie narządu płciowego w zależności
      od okresu biologicznego życia kobiety i gry hormonalnej. Musiałaby Pani jak
      kobiety z plemienia hutentotek używać przez długi okres czasu ciężarków czy
      urządzeń do rozciągania warg sromowych. Natomiast sama masturbacja może być
      przyczyną podrażnień i infekcji. A to, co najwyżej będzie wymagało leczenia
      celowanego mającego na celu usuniecie przyczyny infekcji. Jeżeli jednak budowa
      Pani narządu płciowego jest dla Pani przyczyną dyskomfortu estetycznego
      pozostają Pani jedynie techniki operacyjne będące domena chirurgii estetycznej.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Agnieszka Re: Pytanie do eksperta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.14, 17:32
        Powiem tak. Mam dokładnie ten sam problem i to już od 4 lat się z tym borykam. Żaden ginekolog nie widzi nic nadzwyczajnego w tym jak to teraz wygląda, ale ja widzę różnicę w porównaniu z tym co było przedtem i przede wszystkim odczuwam dyskomfort.
        • stopreformom Re: Pytanie do eksperta 06.11.14, 18:41
          Gość portalu: Agnieszka napisał(a):

> Powiem tak. Mam dokładnie ten sam problem i to już od 4 lat się z tym borykam.
          > Żaden ginekolog nie widzi nic nadzwyczajnego w tym jak to teraz wygląda, ale ja
          > widzę różnicę w porównaniu z tym co było przedtem i przede wszystkim odczuwam
          > dyskomfort.
          może to bardziej do chirurga jest sprawa niż do ginekologa?
        • sandriks Re: Pytanie do eksperta 07.11.14, 18:49
          a może masz jakąś infekcję i srom jest opuchnięty poprostu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka