Dodaj do ulubionych

Przepisala mi Valette

09.03.05, 13:47
Wlasnie wrocilam od lekarki, przepisala mi Valette (mieszkam w Niemczech). Nie
jestem jakos przekonana, poprostu po swoich problemach z Harmonetem (bol
glowy, tycie i problemy z wyproznianiem) mam strasznego stracha. A Valette, bo
mam problemy hormonalne w drugiej fazie cykle. Niby to ma prprawic. Moze macie
jakies doswiadczenia z tego typu zmiana tabletek?

Z gory wielkie dziekismile
Obserwuj wątek
    • pelagia100 Re: Przepisala mi Valette 09.03.05, 14:17
      ja nie mam ale tez mieszkam w Niemczech powiedz mi jak sie pierwszy raz udalas
      po pigulki to jakie badania ci zlecila?zmieiam teraz lekarza i nie wiem o co
      mam sie ew wyklocic przy zapisaniu pierwszych w zyciu tabletek, co pokrywa
      kasa, jakie badania itd? doradzisz cos? bede ci bardzo wdzieczna, z tego co
      wiem to dosc popularny jest tu microgynon 21, moze slyszalas jakies wiesci o
      nim, jak sie kobitki po nim czuja itd.
      dzieki za ew odpowiedz
      pelagia
      • zisina Re: Przepisala mi Valette 09.03.05, 15:04
        pelagia100 napisała:

> ja nie mam ale tez mieszkam w Niemczech powiedz mi jak sie pierwszy raz udalas
        > po pigulki to jakie badania ci zlecila?zmieiam teraz lekarza i nie wiem o co
        > mam sie ew wyklocic przy zapisaniu pierwszych w zyciu tabletek, co pokrywa
        > kasa, jakie badania itd? doradzisz cos? bede ci bardzo wdzieczna, z tego co
        > wiem to dosc popularny jest tu microgynon 21, moze slyszalas jakies wiesci o
        > nim, jak sie kobitki po nim czuja itd.
        > dzieki za ew odpowiedz
        > pelagia

co do mikrogynon to masz link: gyn.de/produkte/product.php3?ID=15

Ta lekarka jest moim drugim ginem, pierwszemu nie ufala, mimo ze mi zrobil
        poziom hormonow. Ta zbadala m,nie normalnoe, USG dopochwowo (to zreszta tu
        norma), wywiad rodzinny, cisnienie, waga i takie tam trele morele. Tabletki
        napewno jakies Ci dobierze, patrzac na Twoj organizm, tak niby mi teraz dala te
        Valette. Za takie normalne baanie placi Krankenkassa, nawet poziom hormonow,
        wiec nie martw sie, za nic nie bedziesz placic. Mi dala pierwsze opakowanie
        tabletek za darmo, ale wiadomo kto jej to sponsorujesmile Ciekawe czy na nie pojde,
        najbardziej boje sie tego tycia. No zobaczymy, mam nadzieje ze jakies
        formulowiczki mi tu cos jeszcze powiedzasmile Pozdrawiamsmile
        • pelagia100 Re: Przepisala mi Valette 09.03.05, 20:56
          dziekuje ci bardzo,zobaczymy co mi powie, ja tez zmieniam lekarza porzedni to
          taki jakis mruk, pozzdrawiam, moze ktos opisze to Valette.
          pelagia
          • zisina Re: Przepisala mi Valette 09.03.05, 22:09
            no i zapomnialam, zrobila mi tez cytologie smile
    • zisina Re: Przepisala mi Valette 11.03.05, 17:24
      Zadna nie nic mi nie pomoze?Dziwczyny a noz ktoras miala taka zmianae, alebo wie
      cos na ten tematsmile
      • solina94 Re: Przepisala mi Valette 14.03.05, 19:15
        ja mieszkam w polsce ale tabletki Valette(jak się dzisiaj dowiedziałam)
        występują w Polsce pod nazwą Jeanine.Ja stosuje je dopiero od tygodnia i
        narazie jest wszystko w porządku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka