23.03.05, 11:41
Wczoraj o 21 wziełam swoją pierwszą w życiu pigułke. po jakimś czasie zaczeła
mnie pobolewać lewa noga. A dziś doszło drętwienie ręki lewej. Żadnych innych
skutków nie mam jak narazie. co mam robić czy to groźne?Czy moge dalej łykać
tabletki. Do lekarza bede mogął isc dopiero w kwietniu.Czy to moż eby cbrak
jakiejs witaminy? pOmóżcie denerwuje się.
Obserwuj wątek
    • anula.a1 Re: CIlest 23.03.05, 12:30
      hej, wydaję mi się że chyba troszkę panikujeszsmile Raczej wątpliwe, zeby to było
      od pigułek. Jesli przed pigułkami zrobiłaś sobie badania (krwi, próbę
      wątrobową) i nie masz zrowotnych przeciwskazań do stosowania pigułek, to
      wszystko powinno być ok. Oczywiście moze zdarzyć się, ze akurat Cilest to nie
      jest najlepsza pigułka dla Ciebie, bo np. będą Cie boleć pirsi lub będziesz
      miała inne skutki uboczne. Wtedy mozesz się zdecydować na inną pigułkę, bo
      niestety metoda prób i błędów jest jedyną aby znależć najlepszą pigułkę dla
      siebie. Ale to czy dobrze znosisz Cilest będziesz mogła powiedzieć po dwóch
      miesiącach, po okresie kiedy organizm przyzwyczai się do pigułki. Zatem
      powodzenia i staraj się nie myśleć o tych wszystkich ewentualnych skutkach
      ubocznych napisanych na ulotce czy na forachsmile To jak z czytaniem encyklopedi
      zdrowia, nagle zaczyna Cie wszystko boleć i wydaje ci się, ze masz symptomy
      przynajmniej 15 opisywanych tam ciężkich choróbsmile Trzymaj się!
    • mmo13 Re: CIlest 23.03.05, 16:32
      sęk w tym ze lekarz nie skierował mnie na zadne badania przeprowadził wywiad
      i przepisał 2 opakowania cilestu na zasadzie zobaczymy jak zareaguje pani na
      to.
      • anula.a1 Re: CIlest 23.03.05, 16:48
        Przeczytaj ulotke i zobacz czy nie masz jakiś przeciwskazań zdrowotnych, np.
        nadciśnienia, żylaków, etc. Jeśli nie, to zrób sobie badania krwi ogólne i
        koniecznie próbę wątrobową (problemy z wątroba też wykluczają branie pigułek).
        Z koniecznych badań to jeszcze usg piersi, chodzi o to żeby wykluczyć
        jakiekolwiek zmiany, ponieważ hormony mogłyby sprzyjać rozwojowi istniejących
        już zmian. Te badania (krew, proba wątrobowa, usg piersi) mozesz zrobić teraz,
        jak bierzesz już pigułki. Jeśli wszystko będzie ok i nie masz przeciwskazań to
        możesz brać pigułki. Aha i jeszcze jedna rada - jak już jesteś u lekarza to
        pytaj go o różne rzeczy, nawet jak wydaje Ci się to mało ważne. Lepeiej
        oczywiscie byłoby, zeby sam Ci wytłumaczył co i jak, zwłaszcza, ze po raz
        pierwszy bierzesz pigułki. Może więc warto pomyśleć o zmianie lekarza? Nie wiem
        jak to tam było, ale dobry lekarz powinien skierować Cię na badania i zrobić
        porządny wywiad Twojego zdrowia i Twojej rodziny przed wypisaniem recepty na
        pigułki. no ale decyzja nalezy do Ciebie. Na razie zrób te badania i jak będzie
        ok, to bierz spokojnie i obserwuj swój organizm. Ale spokojnie, bez paniki.
        Zyczę powowdzenia, a jak masz jeszcze jakieś watpliwości to pisz. Pozdrawiamsmile
    • mmo13 Re: CIlest 23.03.05, 16:44
      a po jakim czasie mogą wystąpić skutki uboczne np. nadmierne owłosienie i czy
      po cylescie moze do tego dojsc mam małe wąsiki i nie chce zeby to sie zwiekszyło
      • anula.a1 Re: CIlest 23.03.05, 16:51
        smile Nie panikujsmile Jak cos będzie ok, to po prostu odstawisz pigułki lub zmienisz
        na inne. Po 2-3miesiącach brania pigułek raczej wszystko powinno wrócić do
        normy, gdyby coś było nie tak. A wąsami będziesz przejmowała się, jak urosnąsmile
        A najprawdopodobniej nie urosna więc po prostu ciesz się życiem i nie martw się
        taksmile
    • metnia Re: CIlest 23.03.05, 16:55
      dziewcze Drogie, poczytaj sobie najpierw o antykoncepcji, porozmawiaj z mama,
      ksiedzem, lekarzem 1 kontaktu i 10 koleżankami to może któraś Ci powie ze nie
      dorosłaś jeszcze to hormonalnej antykoncepcji. Doprawdy dziwne że nie masz
      jeszcze owłosionej twarzy, szyji i wieklich pryszczy na nosie po wzięciu 1
      (słownie : jednej) pigulki anty. jeśli nie masz jeszcze któregos z ww objawów
      to mysle ze powinny pojawić sie w ciagu najblizszych kilku dni.

Po co bierzesz pigulki skoro nic o nich nie wiesz? Dlaczego na wlasna prosbe
      sie stresujesz? Poza tym... dziewczyny napiszcie jej co z tym owlosieniem bo mi
      rece opadly.
      • marta_i_koty Re: CIlest 23.03.05, 19:56
        Ołosienie całego ciała pojawia sie dopiero po zażyciu 5 tabletek...
        • metnia :)))) pozdrawiam :) 23.03.05, 23:33
    • 8dusia4 Re: CIlest 24.03.05, 14:42
      Hej dziewczyny!A ja mam inne pytanie odnośnie Cilestu.Kupiłam pierwesze
      opakowanie,zapłaciłam 29,80.Nie miałam czasu chodzić po różnych aptekach.Noi
      moje pytanie- czy trafiłam akurat na drogą aptekę czy tyle mniej więcej
      kosztuje Cilest?
      • anula.a1 Re: CIlest 24.03.05, 14:44
        tyle kosztuje
        • mmo13 Re: CIlest 24.03.05, 15:32
          ja płaciłam 28 zeta
      • evrin Re: CIlest 24.03.05, 21:42
        zazdroszcze... we wroclawiu zeszlam juz kilka aptek, wszedzie po 33 zł sad
        • janka111 Re: CIlest 04.04.05, 13:12
          no wlasnie to jak z tym owlosieniem po cllest ???? napiszcie cos ale bez
          zartów. to ma wspomagać a nie zartować
          • syrenka12 Re: CIlest 04.04.05, 19:00
            Cilest przepisuję się osobą, które mają problemy z nadmiernym owłosieniem
          • metnia Re: CIlest 04.04.05, 20:41
            owlosienie po cilescie zmniejsza sie. for siur.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka