mi_sia 15.08.05, 14:09 poczawszy od DZIS wszystkie ogloszenia nt. kupna i sprzedazy tabletek antykoncepcyjnych i innych np. plastrym globulki, itp BEDA USUWANE sa ta leki sprzedawane tylko i wylacznie na recepte obrot poza apteka jest zakazany Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekler.ka Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 15.08.05, 18:26 globulki nie sa na recepte Odpowiedz Link
kreatywni kupno 21.11.05, 15:19 A może by tak zamieszczać tylko ogłoszenia zaczynające się od "potrzebuję". Nie ma przecież zakazu pytania... To podobnie jak za sprzedażą alkoholu nieletnim: niepełnoletniemu wolno iśc do sklepu i poprosić o sprzedaż wina, nie wolno tylko sprzedać mu wina. Ewentualna sprzedaż rozgrywała by się na privie (gg, mail) i nikt by o tym nie wiedział Odpowiedz Link
ayadeis Re: kupno 09.08.06, 14:22 mi_sia nie gniewam sie na Ciebie, za to co zrobiłaś, już nie chcę kupować Diane 35 ale jedynie pisze, że potrzepuję. Nic tu nie bede kupować. Mam także Misia mojego kochanego pluszowego, dlatego kiedy mysle o Tobie, to nie potrafie sie gniewac , gdyż kocham mojego misia. Dziekuję wszystkim za wsparcie i proszę przyślijcie mi adres forum, na którym można sie wymieniać lekami, fajnie by było gdyby takie coś gdzieś było. Mój e- mail:ayadeis@expatpol.com dzieki Odpowiedz Link
victoria1985 [...] 14.10.06, 18:40 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
victoria1985 [...] 14.10.06, 18:43 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
tracja4 Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 15.08.05, 22:13 I bardzo dobrze! Przestaną 16letnie gówniary kupować na lewo pigułki, bo seksić to to się chce, ale do ginekologa się boi i wstydzi iść, gówniarstwo. Odpowiedz Link
mischell Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 15.08.05, 22:47 Nie przesadzaj, że same 16-letnie gówniary kupowały tabletki... Często można było odkupić tabletki od kogoś kto już ich nie potrzebował a samej się takie brało o kilka złotych taniej... Ciekawe że wcześniej nikomu to nie przeszkadzało i od dzisiejszego dnia stwierdzono, że sprzedaż poza apteka jest zakazana. --- mischell Odpowiedz Link
metnia Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 16.08.05, 19:18 a mi_sia nie jest juz przeciez opiekunem forum a watek o adminie ktory o forum nie dba zostal skasowany... Odpowiedz Link
tracja4 Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 17.08.05, 23:58 Ale one też, tym samym sobie szkodząc. Żałosna jest chęć brania tabletek i to chęć tak wielka, że można się posunąć do brania pierwszych lepszych dostępnych o których się słyszało, a ciągły strach przed ginem jak u małego dziecka. Dojrzałości trochę. Szkodziły sobie, niech dorosną. Ja tam popieram. Odpowiedz Link
myfoonia Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 20.01.06, 14:12 A ja nie popieram. Bo sama z chęcią wolałabym sobie odkupować od kogoś tabletki.Nie mam 16 lat i nie boje sie isc do ginekologa co wiecej idac do niego szukalam naprawde najlepszego i jezdze az do krakowa (czyli 180km od mojego miejsca zamieszkania) i wcale nie usmiecha mi sie jezdzic do niego po recepty np. Wychodzi mi kupe hajsu za dojazd i pojscie do lekarza.Skoro juz zostaly mi przepisane tabletki to przeciez moge sobie odkupic od kogos kto ich juz nie potrzebuje i jezdzic tam tylko na kontrole , których bym nie omineła.Tak więc ja jestem zwolenniczką wykupywania tabletek bez recepty Odpowiedz Link
dorotenienka : dot. kupna i sprzedazy tabletek 23.02.06, 09:50 a czy to jest jakiś problem, żeby on ci wypisał recepty na pigułki na pół roku do przodu? bo mój właśnie tak robi, a jest naprawdę dobry i profesjonalny... i tym sposobem również jeżdżę tylko na kontrole... Odpowiedz Link
tomira74 Re: : dot. kupna i sprzedazy tabletek 21.04.06, 07:56 Jestem nowa na tym forum i z uwaga przeczytałam ten wątek. Mieszkam na wsi na mazurach od niecałych dwóch lat) do ginekolog mam 600 km ...Może to paradoks ale tutaj nigdy nie udało mi sie do lekarza dostać bo zapisy są we wtorki od 10-13 na cały tydzień....Pierwszeństwo maja ciężarne ,młode matki i stałe pacjentki! No więc nie ja. Często podróżuje do rodzinnego miasta i tam chodze do mojego lekarza ,który nie robi mi problemów z badaniami ,tabletkami i czasem (chodze na Kase Chorych).Tutaj wiele osób skarżyło mi się ,że lekarz nie przepsiuje tabletek boś za młoda i możesz mieć dzieci albo zapisuje jedno opakowanie i trzeba za miesiąc znów się dostać jakoś na wizytę. Wierzcie ,że istnieja miejsca gdzie cywilizacja nie dotarła,W tym miesiącu musze "zdobyć" receptę na mój środek i skóra mi cierpnie jak pomyślę jak to zrobić.Nie mówię ,że kupowanie tabletek przez net jest dobre ale chciałabym zwrócić uwage ,że nie wszędzie jest Warszawa czy inne duże oświecone miasto. Pozdrawiam Odpowiedz Link
anka_florian Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 17.08.05, 17:36 a wcześniej to niby co? nie były na recept? i wcześniej kupowały je pewnie kobiety które i może nie powinny i jakoś nikt się tym nie przejmował, a i tak na forum jest pełno ogłoszeń o kupnie tabletek. Odpowiedz Link
mi_sia odpowiedz 17.08.05, 20:23 nie zawsze mam czas zeby wejsc i wykasowac ogloszenia co do "kiedys byly i nikomu to nie przeszkadzalo" to owszem - byly ogloszenia ale do adminow portalu ktos "zyczliwy" doniosl a admini napisali do mnie z "prosba" o kasowanie watkow wiec mam wybor - albo kasowac watki albo zamknac forum co lepsze? Odpowiedz Link
anka_florian Re: odpowiedz 18.08.05, 12:06 zwracam honor , no pewnie że lepiej zachować forum, które na pewno nie jednemu pomogło. A swoją drogą dziwne, że dopiero teraz czepiono się-przecież ten cały proceder sprzedaży tabletek trwał od dawna Odpowiedz Link
papuka Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 31.08.05, 21:17 Sorki dawno nie byłam na forum i nie wiedziałam że nie można dawać takich ogłoszeń. ale trochę mnie to dziwi nie mam 16 lat tylko 21 i tabletki mam zapisane przez gina. Wyszło tak że potrzebuje szybko tabletki ale skoro tak wyszło to trudno jakoś sobie poradzę Odpowiedz Link
virgin_black Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 31.08.05, 21:33 zakaz rozumiem i jestem w stanie sie z nim zgodzic, ale "czarna lista" umieszczona w naglowku forum... Misia, kamieniami tez bedziesz rzucac? Odpowiedz Link
mi_sia Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 31.08.05, 21:47 mysle, ze kilka dni takiej "akcji" poskutkuje naglowek zawsze mozna zmienic Odpowiedz Link
wielorak Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 01.09.05, 15:09 Zgoda ale co z osobami które np. kupiły 2 opakowania tabletek, po skończeniu jednego chcą zmienić na inne lub całkiem zrezygnować? Kto zwróci kase w aptece? Odpowiedz Link
mi_sia Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 01.09.05, 17:31 zapytaj sie o to Inspektora Farmaceutycznego Odpowiedz Link
coconut1984 Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 03.09.05, 13:01 I bardzo dobrze! Kupowanie na forum jest bezmyślne i niedojrzale, skad macie pewnosc ze pigulki byly dobrze przechowywane, skad macie pewnosc po co komu te tabletki, jedna sie zapyta czy ktos ma recepte a druga po prostu sprzeda, skad wiecie czy ktos nie ma ochoty sie tym zacpac i probuje zdobyc po to by lyknac opakowanie naraz itd LUDZIE POMYSLCIE TROCHE, a Ty misia nie obrazaj sie na jak go okreslilas "zyczliwego" bo ten "zyczliwy" slusznie zrobil ze zwrocil na sprawe uwage, moze uchronil jakas malolate od bezmyslnego lykniecie tabletek bez uprzednich badan i jeszcze jedno: co to znaczy szybko potrzebowalam tabletek??? ja to do swojej gin moge zadzwonic poprosic o wypisanie recepty przyjsc po nia isc do apteki którą kazdy ma gdzies pod nosem i JUZ MAM, nikt mi nie wmowi ze akcja "przez forum" to taka szybka i latwiejsza ech dziewczyny dziecinada, dziecinada, pomyslcie i zastanowcie sie kto tu dobrze postapil, czasem nam sie wydaje ze ktos cos robi przez czysta zlosliwosc, a moze ten ktos mysli ciut i obawia sie konsekwencji cudzej bezmyslnosci, POZDRAWIAM i polecam ginekologow, recepty i apteki Odpowiedz Link
sahteene Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 07.09.05, 21:22 racja ze kupowanie bez recepty jest niebezpieczne jak sie ktos za bardzo do tego przyzwyczai i przestanie chodzic do lekarza. ale z drugiej strony szkoda wyrzucac w bloto kilkadziesiat zlotych jak sie pzrestalo brac nagle i nie ma co z tym zrobic ps. coconutt1984 nie pzresadzaj z zacpaniem pigulkami antykoncepcyjnymi ;-p jak ktora na tyle durna zeby na taki pomysl wpasc to sobie znajdzie cokolwiek zeby sie "nacpac" Odpowiedz Link
kassai Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 08.09.05, 14:41 Nie przesadzasz troszkę? Ja wiem, że życie w Warszawce zaćmiewa umysł ale żeby aż tak. Zapominasz że 20% kobiet jest bezrobotnych, połówa zaś zarabia minimum socjalne. Byle Ginekolog wypisze receptę na trzy opakowania i ma pacjentke za przeproszeniem gdzieś bo i tak za nic nie odpowiada, ale swoje za to weźmie zazwyczaj 50 zł. Jak chcesz się dostać do Gina normalną drogą to w małych miasteczkach rejestrujesz się dwa miesiące do przodu. I 90% z nich nie wykonuje i nie zleca żadnych badań tylko przypisze ten lek od którego producenta najwięcej dostają czy to pieniędzy czy to atrakcyjnych wyjazdów na "szkolenia". Jak nie wiadomo o co chodzi, chodzi o pieniądze. Jakie to dziwne, że w bardziej rozwiniętych krajach w których korupcję się zwalcza, można nabyć leki bez recepty a u nas nie. Niesamowite, i co najdziwniejsze wogóle nie ma z tym problemów a i chorych mają mniej a wypadków żadnych. Trochę rozumowania, i informacji. Odpowiedz Link
coconut1984 Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 08.09.05, 23:19 i te 20% kobiet bezrobotnych i połowa zarabiajacych minimum socjalne siedzi sobie na luzie w necie? mysle ze te osoby o których wspomnialas nie pozwalaja sobie na taki luksus, ja nie wiem nie wnikam na co im i z jakiego powodu, mowie tylko ze ja nikomu bez recepty zadnego leku bym nie dala, nie moje to zadanie Odpowiedz Link
annawagner1 Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 18.09.05, 10:25 Troche pozno reaguje, ale dopiero teraz napatoczylam sie na ten watek. Trudno jest przeoczyc tutaj rozbieznosc informacji. Przypuszczam, ze USA mozna uznac za kraj rozwininiety. Mieszkam w Stanach od ponad 10 lat. Pigulki antykoncepcyjne dostepne sa jedynie na recepte. Cala moja rodzina jest w Polsce. Jedno co moge powiedziec jest: rzecz nie polega na dostepnosci srodkow antykoncypcyjnych, ale na edukacji seksualnej. Siostra moja jest 12 lat mlodsza ode mnie. Wiekszosc jej rowiesniczek ma przynajmniej dwojke dzieci na ktore zadna nie moze sobie pozwolic. Przerazajaca jest dla mnie ilosc mlodych dziewczyn w Polsce, ktore najzwyczajniej nie zdaja sobie sprawy z konsekwencji posiadania dzieci. Los kazdej zyjacej osoby spoczywa w tej osoby reku, niezaleznie od biezacej sytuacji polityczno-spolecznej. Istotnie, potrzeba w Polsce nade wszystko rozumowania i informacji. Odpowiedz Link
akia_k Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 16.10.05, 23:06 Ale chociaż Cerazette mogłybyście zostawić. Chyba 16-letnie dziewczyny nie kupuja tabletek anty dla kobiet karmiących ) A ja właśnie potzrebująca karmiąca jestem. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 26.10.05, 23:21 cerazette nie jest tylko dla matek karmiacych... Odpowiedz Link
bo.tak Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 27.10.05, 11:08 W Polsce jest zakaz handlowania prywatnego środkami na recepte - dotyczy to wszystkich lekarstw, nie rozumiem dlaczego miało by się robić wyjątek dla czegokolwiek. pozdrawiam Odpowiedz Link
a.kopiko1 Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 07.11.05, 00:52 To sobie dziewczyny mogą stworzyć własne forum, gdzie będą się wymieniały/sprzedawały pigułki i będzie po problemie Odpowiedz Link
mi_sia Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 08.11.05, 12:12 bylo takowe ale zostalo skasowane przez adminow forum Odpowiedz Link
ayadeis Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 09.08.06, 14:18 mi_sia nie gniewam sie na Ciebie, za to co zrobiłaś, już nie chcę kupować Diane 35 ale jedynie pisze, że potrzepuję. Nic tu nie bede kupować. Mam także Misia mojego kochanego pluszowego, dlatego kiedy mysle o Tobie, to nie potrafie sie gniewac , gdyż kocham mojego misia. Dziekuję wszystkim za wsparcie i proszę przyślijcie mi adres forum, na którym można sie wymieniać lekami, fajnie by było gdyby takie coś gdzieś było. Mój e- mail:ayadeis@expatpol.com dzieki Odpowiedz Link
myfoonia Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 20.01.06, 14:20 do kassai: bardzo mądra wypowiedź.W 100% popieram.A jeśli chodzi o te nagłe przypadki.To ja moge miec wlasnie taka sytuacje.Bo np gin przepisal mi 2 opakowania niech pojdzie co po mojej mysli niech bede miala wymioty to w tej chwili nie mam zapasowego opakowania a dotrzec do krakowa 180 km umowic sie na wizyte zaplacic za nia....troszeczke...to wcale nie taka latwa i szybka sprawa.A jesli zapytasz czemu nie mam gina u siebie w miescie to wlasnie dlatego ze to male miasto i kazdy przepisuje tabletki bez badan.Wszystko wszystkim wali byleby tylko zaplacic za wizyte.No moze sie nasunac pytanie czemu nie panstwowo ....no bo zlikwidowali ostatnia przychodnie ginekologiczna w miescie a nawet tam nie chcieli przepisywac tabletek bo to niby zabija zycie dziecka i oni nie moga i od razu daja swoja wizytowke!!! Odpowiedz Link
moly8 Re: UWAGA WAZNE- dot. kupna i sprzedazy tabletek 31.10.06, 18:21 dziewczyno, niektóre z nas naprawdę żyją na wsi albo pracuję po 13h na dobę i co wtedy? chłopaka mam wysłać po receptę? Akurat!!! Widziała świnia niebo. Odpowiedz Link