Dodaj do ulubionych

Przerwa w braniu tabletek

23.11.05, 21:55
Tabletki biorę ponad 3 lata, obecnie jest to Cilest.Tak sobie pomyslałam,że
mogłabym zrobic sobie przerwę,ale mój lekarz dzis powiedział mi, ze jak nic
sie nie dzieje, to bez sensu jest taką przerwę robić.I w związku z tym nie
wiem jak postąpić.Z jednej strony chciałabym ją zrobić, ponieważ odkąd biore
tabletki przytyłam i chciałabym sprwdzić czy jeśli przestane to jak wpłynie
to na wagę, ale z drugiej strony miałam problemy z tradzikiem i boje się, że
jak przestanę brać to trądzik wróci. Czy gdyby tak sie stało, to jak szybko
mogłabym wrócic do tabletek i jak długa powinna byc taka przerwa.Dziekuję za
wszelkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • metnia Re: Przerwa w braniu tabletek 23.11.05, 23:49
      Przerwa powinna trwac conajmniej trzy miesiace. czesto trwa wiecej bo... zeby
      przerwe zakonczyc musisz wrocic do normalnego miesiaczkowania - po to jest ta
      przerwa zeby sprawdzic czy twoj orgnizm pamieta "jak to sie robi". ja bralam
      cilest 5 lat i nie robilam przerw - lekarz mowil mi to samo co twoj, ale ze
      bralam juz tyle lat to stwierdzilam ze chce zrobic badania hormonalne i
      sprawdzic czy dostane prawidlowo okres. dostalam od razu smile i po 5 miesiacach
      wrocilam do mojego kochanego Cilestu smile jesli przytylas to moze raczej zmien
      tabletki?
      • doska22 Re: Przerwa w braniu tabletek 24.11.05, 21:24
        Hej!
        Wiesz, ja miałam takie same wątpliwosci jak Ty, czy odstawić Cilest. No i
        odstawiłam, ale to był błąd. Efekt odstawienia był zbyt mocny!!! Rozregulował mi
        się cały cykl, cera popsuła w ciągu trzech tygodni (i to znacznie bardziej niż
        przed pierwszym opakowaniem tabletek sad(( Poza tym czułam się naprawde nie zbyt
        dobrze. Po niespełna trzech miesiącach wróciłam do tabletek, wraz z pierwszym
        dniem (w miarę normalnego)okresu. Żałuję, że zrobiłam tę przerwę.
        • angelika213 Re: Przerwa w braniu tabletek 24.11.05, 22:33
          W takim razie przekonuję się, żeby jednak tej przerwy nie robić.Póki co lekarz
          dał mi receptę na Yasmin,więc może bedzie lepiej.Swoją drogą nie jest jednak
          dobrze, że po odstawieniu powracają problemy z cerą.Bo kiedy przyjdzie czas na
          urodzenie dziecka, to tabletki bedę musiała odstawić, a problem z trądzikiem to
          po prostu koszmar.Dziękuję za rady!
          • fanka_u2 Re: Przerwa w braniu tabletek 25.11.05, 14:24
            Odstawiłam Logest po dwóch latach brania, chcę, aby organizm odpoczął. Miałam
            wiele wątpliwości. Przede wszystkim bałam się, że pogorszy się cera, ale jak na
            razie wszystko jest dobrze, nic się nie zmieniło. Nie biorę dopiero trzy
            tygodnie i 29.11 powinnam dostać okres - mam nadzieje, że tak będziesmile a po
            trzech miesiącach chcę znów powrócić do brania pigułek. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka