weronika_222 01.02.06, 18:33 Mam prośbę!!! Przechodzę z Logestu na Cilest i nie wiem czy od razu będę w pełni zabezpieczona. Proszę o radę. Czy mam je wziąść normalnie po okresie tak jakbym dalej zażywała Logest??? Pomocy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwes Re: Zmiana tabletek z Logest na Cilest 01.02.06, 18:45 Zwykle jest tak, że przy zmianie tabletek nowe opakowanie nie należy brać w osómym dniu (czyli po 7 dniach przerwy) ale w pierwszym dniu @. Wtedy zabezpieczenie jest kontynuowane. Wiem, że czasem ginekolog radzi wziąć normalnie, w osómym dniu po przerwie ale ja wychodzę z założenia, że producent wie najlepiej - w końcu przeprowadzał badania kliniczne. Odpowiedz Link
weronika_222 Re: Zmiana tabletek z Logest na Cilest 01.02.06, 18:47 No to co ja mam zrobić? Dwa razy pytałam czy mam normalnie wziąść te tabletki i czy będę zabezpieczona. Ginekolog twierdzi że tak. Odpowiedz Link
metnia Re: Zmiana tabletek z Logest na Cilest 01.02.06, 22:47 Uwazam ze powinna wziasc normalnie, po 7 dniowej przerwie. Cilest jest silniejszy od Logestu wiec nie ma niebezpieczenstwa, ze bedzie przerwany efekt anty. ja mialam odwrotnie przechodzilam z Cilestu na Logest i musialalm wziasc szybciej - jak dostalam okres ale dlatego ze Logest jest slabszy w dzialaniu. Potem znowu wrocilam do Cilestu po 7 dniowej przerwie. Logest mi w ogole nie sluzyl. Odpowiedz Link
weronika_222 Re: Zmiana tabletek z Logest na Cilest 02.02.06, 10:39 Dziękuję bardzo za pomoc. Tego nie wiedziałam. Pozdrawiam Odpowiedz Link