Dodaj do ulubionych

"okres" przy tabletkach

23.05.06, 12:48
1. czy może się tak zdarzyć, że dostanę "okres" nawet 7-go dnia?? nawet jeśli dotąd dostawałam 3-go, 4-go dnia?

2. Kiedy może się zdarzyć, że tabletka nie zadziała??
Obserwuj wątek
    • jamajka79 Re: "okres" przy tabletkach 23.05.06, 13:01
      > 1. czy może się tak zdarzyć, że dostanę "okres" nawet 7-go dnia?? nawet jeśli d
      > otąd dostawałam 3-go, 4-go dnia?
      trudno mi powiedziec ja dostaje zawsze trzeciego dnia, ale z tego co piszesz to i tak nigdy nie dostawalas okresu dokladnie tak wiec byc moze w twoim pzrypadku to jest normalne swoja droga to dziwne bo tabletki powinny ci wyregulowac dokladnie okres no chyba ze zdarza ci sie nie pzryjac jakiejs tabletki to rzeczywiscie mozesz tak miec
      > 2. Kiedy może się zdarzyć, że tabletka nie zadziała??
      tak moze sie zdarzyc np. w tedy kiedy nie przyjmiesz tabletki moze to wywolac owulacje, lub kiedy w czasie choroby zazywasz jakiwes antybiotyki, albo masz biegunke wtedy dzialanie tabletek moze byc oslabione i zaleca sie wtedy jeszcze inne zabezpieczenie przy wymoiotach jest tak samo
      tabletki nalezy brac zawsze o tej samej porze
      pzdrawiam Maja
      • kociak19 Re: "okres" przy tabletkach 23.05.06, 13:18
        po stedirilu dostawałam 3dnia,
        po dianie - 4-go dnia. Pytam, bo teraz zrobiłam przerwę po dwóch opakowaniach diany, a dzisiaj jest ten 4-ty dzień.
        Tabletki biorę regularnie co do minuty, żadnej nie zwymiotowałam, nie miałam biegunki, nie brałam antybiotyków, raz czy dwa wzięłam "specyfiki" typu: gripex, fervex.
        Alkohol ma jakiś wpływ?? (bez wymiotów)
    • kasica_33 Re: "okres" przy tabletkach 23.05.06, 14:02
      Pewnie, że możesz dostać okres 7 dnia, ja dostaję czasami 6.Konsultowałam to z
      lekarzem i powiedział mi, że to nie ma żadnego znaczenia.Czasami przecież może
      się zdarzyć, że nie dostaniesz wogóle w czasie przerwy, to jeśli tabletki
      brałaś zgodnie z zaleceniami należy wykluczyć ciążę.Przecież to tylko organizm
      i różne mogą być przyczyny opóźnienia okresu.Jeśli chodzi o niezadziałanie
      tabletki, to najczęściej przyczyną może być jej zapomnienie i nie we właściwym
      czasie jej przyjęcie, jak również różnego rodzaju leki, najczęściej
      antybiotyki, które osłabiają wchłanianie się tabletki. Ostre wymioty i biegunki
      też mogą ograniczyć działanie tabletek.Pozdr
    • kasica_33 Re: "okres" przy tabletkach 23.05.06, 14:06
      kociak19 alkohol spożywany w granicach rozsądku nie ma żadnego wpływu na
      działanie tabletek.Najważniejsze w tym wszystkim jest to abyś nie zapomniała
      jej przyjąć.Jeśli chodzi o przysłowiowe "napicie się", którego rezultatem są
      wymioty, to jedynie taka sytuacja może spowodować mniejsze działanie
      tabletek.Alkohol jest dla ludzi, ale jeśli bierzemy pigułki starajmy się
      spożywać go w ograniczonych ilościachsmile
      • pamig Re: "okres" przy tabletkach 25.05.06, 14:34
        Dostalam wczoraj plamienie, w przedostatnim dniu brania tabletek! Zdarzyło mi
        się to 1-szy raz w zyciu!!!( a biorę pigułki od kilku lat, z przerwami). Dziś,
        choć boli mnie podbrzusze - plamienia nie ma...?
        Pigułki biorę regularnie w jednej porze, tzn 22-12.
        Ostatnio miałam zapalenie gardła i bralam ambroksol i aspirynę, ale nic poza
        tym, alkohol w bardzo małych ilościach, bez wymiotów, itp.

czy którać z Was miała podobnie i czy mam powody do niepokoju (przyjaciółka
        mówi, że nie...bo zresztą straszna panikara jestem w tych sprawach)
        • jamajka79 Re: "okres" przy tabletkach 25.05.06, 14:45
          mi sie tak zdarzylo kiedys w srodku opakowania moj gin powiedzial mi ze to moze jest wina zbyt niskiej dawki hormonow jak dla mnie i przepisal mi gravistat 250 przedtam mialam gravistat125 te 250 bralam przez trzy miesiace a potem wrocilam do tych slabszych a tak wogole wydaje mi sie ze takie plamienia sa naprawde normalne przy takiej antykoncepcji choc mi sie zdarzyly ten jeden jedyny raz pozdrawiam Maja
    • kasica_33 Re: "okres" przy tabletkach 25.05.06, 15:08
      pamig rozumiem twoje obawy, choć sama nigdy nie byłam w takiej sytuacji.Z
      reguły jest tak, że podczas brania tabletek nie powinno się pojawić plamienie,
      tym bardziej jeśli tabletki bierze się już jakiś czas.Ale oczywiście od reguł
      są jak widać wyjątki.Jeśli tabletki brałaś regularnie i żadnej nie zapomniałaś
      to wszystko jest w porządku, a twoje plamienie może być najszybciej spowodowane
      tabletkami, które brałaś przy chorym gardle.Spokojnie...nie panikuj, na pewno
      to nie jest zły znak, zresztą czasami organizm może dostać świrasmileGłowa do
      góry.Pozdr
      • pamig Re: "okres" przy tabletkach 26.05.06, 14:23
        Hej, dzięki za posty, myslę,że ciąża to to nie jest...Jednak zaufanie na
        szczęscie do tych pigulek mam,ale obawiam się, ze znów mie się zakrzepy
        zaczynają robić,tak jak w przypadku najtańszego steridilu, który bralam z braku
        kasu kiedyś przez jakieś pół roku.
        Plamienie skąpe (2 maleńkie plamki na dzień), bóle w podbrzuszu od kilku dni
        miewam silne (tak jakby coś kłuło), no i w głowie mi się kręci.

Trzeba będzie jednak udac się do lekarza, jakieś badania (wrrr) porobić.

Miewałyście kiedyś objawy zakrzepicy?

Pozdrawiam
    • kasica_33 Re: "okres" przy tabletkach 26.05.06, 17:51
      Zakrzep krwi pojawia sie najczęściej u kobiet po 30, które palą papierosy i
      stosują oczywiście antykoncepcję hormonalną, tak przynajmniej słyszałamsmileSama
      palę i narazie wszystko jest ok, ale strach pomyśleć co będzie za kilka
      lat...ale moje postanowienie jest takie, że jak zajdę w ciążę rzucam palenie i
      może ominie mnie ta zakrzepicasmilePozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka