purchaawka 01.07.06, 22:08 hej zastanawiam sie nad taka antykoncepcją. czy któras z was taką stosuje? ile kosztuje zastrzyk? jakies skutki uboczne? co z wachaniem wagi? dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzanna65 Re: zastrzyk antykoncepcyjny 05.07.06, 22:42 tak ja stosuje tabletki cerazette 9 miesiecy i teraz dostalam recepte na zastrzyk.Chcialam sie zapytac czy ktos bierze z was zastrzyk, jaka go jusi byc dawka i jak przebiega samopoczucie Odpowiedz Link
florencja29 Re: zastrzyk antykoncepcyjny 06.07.06, 14:37 Jest wiele negatywnych opinii o tych zastrzykach (depo provera). Wrzućcie w wyszukiwarkę na tym forum i na Zrowiu kobiety. Jest co czytać. Kiedyś też się nad nimi zastanawiałam, ale teraz wiem, że nigdy bym go nie wzięła. Pozdrowienia. Odpowiedz Link
zwiatrem Depro -provera 06.07.06, 17:28 cześć już pisałam tutaj o Depo-Provera-jestem zmuszona do takiej formy gdyż urodziłam dziecko po Cerazette w ubiegłym roku, przy stosowniu bardzo punktualnyym- Depo- Provera może ale nie musi dac działań ubocznych uciążliwych. Najpierw maiałam dawke na 3 miesiace jednakże libido na minusie i depresyjki bardzo mi przeszkadzały, teraz otrzymuję dawki mniejsze w kosztach wizyty wizyta, badanie czasem usg +Depo-Provera płace 40-60zł. Ile kosztuje na recepte nie wiem- ja otrzymuję zastrzyk w gabinecie. Dawka za każdym razem jest ustalona indywidualnie. Niestety wiele dziewczyn jest przeciw, ale przy karmieniu piersią niestety ja jestem zmuszona do takiej formy antykoncepcji. Porozmawiaj z lekarzem, odpowiednikiem Depo-Provera jest inne środek antyk. w tbl. Może warto spróbowac czegos inngo, jesli nie karmisz piersia, pozdrawiam. poczytaj jeszcze tutaj i sie dowiesz czy chcesz tego specjału czy tez nie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=42329993&v=2&s=0 Odpowiedz Link
olka981 Re: zastrzyk antykoncepcyjny 06.07.06, 15:52 o cerezatte tez pisze duzo zlego i tez mialam wachania jak lykalam pierwsza tabletka a jednak czuje sie dobrze po nich a moja gin powiedziala ze ma duzo pacjentek ktore biore depo-provere i sa zadowolone wiec to trzeba samemu wyprobowac ! a tak apropos to czemu chcesz zmienic z cerezatte na depo??? Odpowiedz Link
florencja29 Re: zastrzyk antykoncepcyjny 07.07.06, 08:57 Ale mi nie chodzi o stany depresyjne, czy ogólnie złe samopoczucie - to mały pikuś. Sama brałam cerazette i ze wszysstkich tabletek, które brałam, przy niech miałm najwięcej skutków ubocznych. A depo provera maja podobny skład to pewnie będą przy nich występować podobne skutki uboczne jak przy cerazette. Jednak wszystko to jest do przeżycia. Mi chodzi o inną rzecz - długi powrót do płodności (podobno nawet do 18 mies.)i całkowite rozregulowanie cyku, wiele dziewczyn o tym pisało. Chyba,z e ktoś już wiecej dzieci nie planuje. Odpowiedz Link
zwiatrem Re: zastrzyk antykoncepcyjny 07.07.06, 10:56 ja wiecej dzieci nie planuje na pewno, zatem Depo-Provera jest dla mnie ok, natomiast mylisz się, że stany depresyjne to pikus u mnie było to tak silne, że skończyło się na lekach przeciwdepresyjnych, potem keidy działanie dawki na 3 miesiace się skończyło wszystko wróciło do normy; jednak rozmowy z ginekologiem nie unikniesz, skoro potem jest tak długi okres powrotu do płodności - to rzeczywiście jest nad czym rozważać- ja ta stroną się nie interesuję całkowicie - ktos pytał dlaczego z Cerazette przeszłam na Depo- provera - no cóż pietro wyżej napisałam dlaczego pozdrawiam Was wachań wagi nie mam, libido jest ok ale przy dawkach mniejszych, to chyba tyle Odpowiedz Link
purchaawka Re: zastrzyk antykoncepcyjny 29.07.06, 10:22 buuuubuuuu nietety nie mogę. poszłam do ginekologa i powiedział, że niestey nie moge żadnej hormonalnej antykoncepcji używać. kiedyś przeszłam zakrzepowe zapalenie i jest dla mnie bardzo nie bezpieczna taka forma antykomcepcji. nieżle mnie nastraszyła...mówiła nawet o zatorze w móżgu. szkoda, tylko spiralka albo prezerwatywa. najgorsze jest jednak to, że mój poprzedni gin przepisywał mi tabletki. mówił tylko, żebym uważała na siebie i dużo spacerów robiła. kurde mogł mnie zabić. dziewczyny uważajcie na siebie... zdrowie najważniejsze. Odpowiedz Link