ddaga87 10.08.06, 07:36 witam, biore harmonet od 1,5 roku, jestem zadowolona ale chce zrobic sobie 3miesieczna przerwe, mozecie mi doradzicic? czy mozna tak poprostu odstawic tabletki i po 3 miesiacac zaczac je brac znowu? czekam na odpowiedzi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_kami Re: przerwa z tabletkami...? pytanie do doswiadcz 10.08.06, 12:25 Po co chcesz robić przerwę? Odpowiedz Link
ddaga87 Re: przerwa z tabletkami...? pytanie do doswiadcz 10.08.06, 20:31 bo moj facet wyjezdza i nie chce mi sie brac tabletek na darmo.. pozatym wiem ze mozna robic przerwy tak dla zdrowia... wiec pytam... Odpowiedz Link
the_kami Re: przerwa z tabletkami...? pytanie do doswiadcz 10.08.06, 20:48 Dla zdrowia to się raczej nie robi, jeśli wyniki i samopoczucie masz OK, to nie ma wskazań do robienia przerwy. Jeśli nie będziesz potrzebowała antykoncepcji, to tę przerwę zrób, tylko licz się z tym, że cykl przez chwilkę może wariować. Możesz wykorzystać ten czas na zrobienie badań. A potem znów zaczynasz od pierwszego dnia miesiączki - acz przed rozpoczęciem to ja bym się jednak skonsultowała z ginekologiem, tak dla wszystkiego. Odpowiedz Link