Dodaj do ulubionych

mam dość rzuciłam tabletki

25.10.06, 00:00
biorę tabletki od 2 lat, najpierw rigevidon, potem regulon a przez ostatni
miesiąc cilest i właśnie te ostatnie to były móje najgorsze tabletki nie dość
że dostawałam wariacji, wścieklizny z byle powodu to jeszcze to że libido
zanikło, normalnie zero i zero sexu,..... dziś już nie wytrzymałm i dwie
ostatnie tabletki wylądowąły w koszu a z szafeczki wyjęłam gumeczki no bo co
mi pozostalo już mam dość eksperymentów sad
Obserwuj wątek
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: mam dość rzuciłam tabletki 25.10.06, 07:14

Dobrze, że o tym piszesz. Skutków ubocznych tabletek nie należy wyolbrzymiać,
      ale też nie wolno przemilczać.

Koniunktura na tabletki jest taka, że w mediach nieproporcjonalnie mało mówi się
      o złych skutkach tabletek. Koncernom farmaceutycznym zależy na reklamie.

→ → → → → → → → → →
      Odkryjmy Białoruś!
      odkryjmybialorus.blox.pl
    • kabaste Re: mam dość rzuciłam tabletki 25.10.06, 08:40
      Mnie strasznie frustruje brak chęci na seks po tabletkach (biorę już 4,5 roku),
      po prostu masakra - seks mógłby dla mnie nie istnieć - i już teraz rozumiem
      dlaczego jest to taka dobra antykoncepcja - bo się seksu odechciewa zupełnie.
      A najgorsze jest to, że mój mąż zupełnie mnie nie rozumie sad
      • milena2004 Re: mam dość rzuciłam tabletki 25.10.06, 10:03
        dlatego juz powiedziałam sobie dość! mój mąz stwierdził że szkoda kasy na
        tabletki lepiej kupować gumeczki, juz nie pamiętam kiedy ostatni raz kochaliśmy się
        • megajvc Re: mam dość rzuciłam tabletki 25.10.06, 12:50
          Tyle ze juz nie pamiętacie co to znaczy kochać się w gumce.To jest dla mnie najgorsze możliwe rozwiązanie.Dla dziewczyny też.To jest lizanie lizaka przez papierek.Idz do lekarza z mężem i niech dobre tabletki Wam przypisze.Do innego gina idźcie.
          • anula36 Re: mam dość rzuciłam tabletki 25.10.06, 13:52
            a to ty bedziesz lizal ten lizak?
          • meg303 Re: mam dość rzuciłam tabletki 25.10.06, 17:09
            dla mnie nie ma dobrych tabletek,przetestowałam wszystko spiralę też.To mój
            kochany małżonek podjął decyzję :gumki i koniec nie będziesz się dalej
            męczyć.Chyba mnie naprawdę kocha, nie?
            • pamig Re: mam dość rzuciłam tabletki 25.10.06, 18:25
              Ja też rzuciłam niedawno z podobnych powodów co Ty. Brałam głównie Logest od
              paru lat, z większymi przerwami czasami. Brałam tylko z powodu antykoncepcji no
              i bolesnych miesiączek. Po jakimś czasie czułam, że to pigułka mnie
              rozregulowywuje hormonalnie, zauważyłam drażliwośc, huśtawki nastrojów, co źle
              wpływało na mój związek. Zawsze miałam regularne okresy, więc może spróbuję
              naturalnych metod, jak wszystko wróci do normy? (po 2-3 miesiącach od
              odstawienia). A na razie gumki w dniach kiedy mam niepohamowaną ochotę (wtedy
              jestem płodna) a przerywany w innych dniach. Co do przerywanego - to jasne,że
              nerwy były wiele razy z powodu tego co się mówi o nim, ale po kilku latach
              doświadczeń z 3 partnerami uznałam w końcu, że dla mnie jest nieszkodliwy i
              nigdy po nim w ciążę nie zaszłam.
              • emilia_a Re: mam dość rzuciłam tabletki 25.10.06, 18:57
                Zawsze miałam regularne okresy, więc może spróbuję
                > naturalnych metod, jak wszystko wróci do normy?

W nowoczesnych metodach NPR nie potrzeba regularnych cykli, bo metody te nie
                opierają się na długości cykli (jak to było w kalendarzyku) tylko na obserwacji
                temperatury i śluzu w danym cyklu. Zakłada się, że każdy cykl może być inny.

(po 2-3 miesiącach od
                > odstawienia).

Są specjalne reguły popigułkowe, zaostrzone, ale czemu nie, możesz odczekać.
                Na tym forum jest linkownia, a w niej zbiór wszystkich chyba polskich stron,
                które wyczerpująco opisują metodę objawowo-termiczną (zwykłe serwisy
                antykoncepcyjne niestety podają informacje w skrócie, albo błędne).
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906
                • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: mam dość rzuciłam tabletki 25.10.06, 22:24

Dodam, że stosowanie metod naturalnych wspomaganych prezerwatywą ma same
                  właściwie zalety. Masz sporo dni, w których możesz bez gumki - dzięki metodom
                  naturalnym wiesz kiedy. A znowu w dniach gdy w metodzie naturalnej jest pewne
                  ryzyko, prezerwatywa dodatkowo zabezpiecza.

→ → → → → → → → → →
                  Odkryjmy Białoruś!
                  odkryjmybialorus.blox.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka