Dodaj do ulubionych

coz to moze byc!help!

03.11.06, 22:00
Witam wszystkie Panie!
moja sytuacja rysuje sie nastepujaco: biore Yasmin, bylam niestety zmuszona
rozpoczac zazywanie micorygon 30, po polowie opakowania odstawilam tabsy bo
strasznei sie po nich czulam, pojawilo sie krwawienie tak jak normalnie
podczas 7dniowej przerwy, poszlam do lekarza znow po Yasmin i czekam za
miesiaczka i doczekac sie nie moge!!!juz 2tyg mi sie spoznia! seks byl, raz, z
prezerwatywa, zadnych niespodzianek, nawet nie w dni plodne, test ciazowy
zrobilam 5 dnia po dacie spodziewanej miesiaczki wynik negatywny. Mimo to sie
stresuje ze jestem w ciazy. aha! przez ostatnie 5 tyg bylam na diecie
iczyszczajacej [nie odchudzajacej], jadlam same warzywa i owoce, czy rto moze
miec wplyw?
napiszcie prosze co o tym sadzicie!
Obserwuj wątek
    • jamajka79 Re: coz to moze byc!help! 04.11.06, 11:05
      z tego co piszesz nie wynika ze jestes w ciazy tylko po prostu twoj organizm troche sie pogubil nie zarzylas calego opakowania jednych tabletek i to na pewno jest powod poczekaj az wszystko sie ustabilizuje bo tak na pewno bedzie moze to troche potrwac ale nie martw sie
      • gandalfica Re: coz to moze byc!help! 04.11.06, 13:02
        staram sie nie martwic i myslec racjonalnie. w pon powtarzam test, mam nadzieje,
        ze uspokoi mnie jego wynik, dzieki za odpowiedz-podtrzymala mnie na duchu i
        ukoila okropnego nerwa!
        moze ktoras z uzytkowniczek forum tez miala podobny problem po przerwaniu tabsow?

pozdrawiam serdecznie
    • the_kami Re: coz to moze byc!help! 04.11.06, 15:59
      Troszkę zamieszałaś z tymi hormonami (w dodatku Yasmin bardzo różni się od
      Microgynonu). Organizm może niestety świrować przez jakiś czas.
      • gandalfica Re: coz to moze byc!help! 04.11.06, 16:35
        w klinice planowania rodziny powiedziano mi ze jest zblizony do Yasmin! no ale
        potem przeczytalam ze Y jest 4generacji a M drugiej... hym...
        mam nadzieje ze juz niedlugo sprawa sie wyjasni i wszystko wroci do normy!
        • the_kami Re: coz to moze byc!help! 04.11.06, 16:43
          gandalfica napisała:

> w klinice planowania rodziny powiedziano mi ze jest zblizony do Yasmin! no ale
          > potem przeczytalam ze Y jest 4generacji a M drugiej... hym...

Otóż to uncertain

> mam nadzieje ze juz niedlugo sprawa sie wyjasni i wszystko wroci do normy!

Może rozsądnie byłoby przejść się do lekarza po prostu? W ciąży pewnie nie
          jesteś, ale może lepiej byłoby wywołać krwawienie luteiną, i zacząć brać te pigułki?
          • turzyca Re: coz to moze byc!help! 04.11.06, 19:08
            Trzymam kciuki, ze wszystko sie samo ulozy w szybkim czasie, ale gdyby nie, kami
            ma racje, warto isc do lekarza.
            • gandalfica Re: coz to moze byc!help! 05.11.06, 15:15
              Dziekuje za wsparcie! i rady! i w ogole ze chcialo Wam sie odpisac na moje
              wypociny!wink
              jutro lece po test, we wt rano zobaczymy ile bedzie kresek...bez wzgl na wynik i
              tak do lekarza isc musze: jako ciezarna lub jako "zaburzona" uncertain eh...ogolnie
              depresyjny nastroj...
              pozdrawiam
    • gandalfica Re: coz to moze byc!help! 07.11.06, 12:47
      zrobilam tescik dzisiaj rano-JEDNA krechasmile ale czy to oznacza ze juz na pewno
      nie jestem w ciazy?hym...@ ani widu ani slychusad umawiam sie do lekarza, ale
      chcialabym byc juz spokojna ze przynajmniej w ciazy nie jestem!co myslicie?
      pozdrowienia
      • the_kami Re: coz to moze byc!help! 07.11.06, 13:52
        gandalfica napisała:

> zrobilam tescik dzisiaj rano-JEDNA krechasmile ale czy to oznacza ze juz na pewno
        > nie jestem w ciazy?

Nie na 100%. Jeśli poziom hgc jest zbyt niski, test może go nie wykryć.
        Pewniejszy byłby test z krwi.

> hym...@ ani widu ani slychusad umawiam sie do lekarza, ale
        > chcialabym byc juz spokojna ze przynajmniej w ciazy nie jestem!co myslicie?

Idź do laboratorium, odżałuj 20 zł. i zrób badanie krwi.
        • gandalfica Re: coz to moze byc!help! 07.11.06, 21:12
          ok, to nawet w domniemanym 2 tyg ciazy poziom hormonu moze byc za niski zeby
          zostal wykryty przez test plytkowy?
          • malwes Re: coz to moze byc!help! 07.11.06, 22:03
            Myślę ,że na 100% w ciąży nie jesteś - chyba, że jesteś wiatropylna bo mimo
            zawirowań ze zmianą leków jakoś nie wierzę, żeby pigułki + gumki miały
            doprowadzić do ciąży.

A co do testów to jest to możliwe - mój dał wynik prawidłowy dopiero w czwartym
            tyg od spodziewanej M - a w ciąży byłam na pewno. Robiony w dniu brakującej M -
            negatywny, robiony tydzień później nic - dwa tygodniej później dwie kreski.
            • gandalfica Re: coz to moze byc!help! 08.11.06, 22:43
              co do zabezpieczenia to bylam po odstawieniu tabsow [po zazyciu polowy
              opakowania] ale oczywiscie z gumka!
              co do skutecznosci testu to sie podlamalamsad wizyte u lekarza mam w przyszly
              czwartek...
              Malwes, mialas jakies inne objawy oprocz braku @?
              pozdrawiam
              • gandalfica Re: coz to moze byc!help! 11.11.06, 11:36
                hej Dzieczyny!
                Mam pytanko, @ jeszcze nie dostalam, juz 3 tydz ale oprocz tego niec mi nie
                jest. nie wystepuje bolesnosc piersi, jem normalnie [chyba?], nastroj taki
                jesienny no i test negatywny...
                w czw wizyta u lekarza...meczy mnie ze nie wiem co mi jest! czy tak dluga
                przerwa w @ moze byc spowodowana zawirowaniami z tabsami? czy ktorejs z Was sie
                to zdarzylo?
                pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka