nikasob 26.03.08, 22:07 Dziewczyny, któraś się może orientuje jak wygląda realizacja recepty na pigułki w innych krajach? Niedługo wyjeżdżam i widziałam, że np. w Norwegii moje tabs są tańsze niż w Polsce Czy byłyby jakieś problemy, gdybym chciała je tam kupić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turzyca Re: kupno tabl zagranicą 26.03.08, 23:01 Pewniejsza odpowiedz powinnas dostac na forum dotyczacym kraju, do ktorego chcesz jechac. Bo w teorii wiem, ze polskie recepty powinny byc realizowane w Europie bez problemow. Z tym ze np w Niemczech bez dofinansowania (trzeba zaplacic pelna cene za lek, a gdy recepte wystawia niemiecki lekarz jest jakies dofinansowanie z kasy chorych). Nie sprawdzalam jeszcze czy to dziala. Odpowiedz Link
sundry Re: kupno tabl zagranicą 27.03.08, 10:50 Moja koleżanka miała w Niemczech receptę wystawioną przez niemieckiego lekarza i płaciła jak za zboże,chyba 35 euro za opakowanie,nie było dofinansowania. Odpowiedz Link
turzyca Sprawdzilam Niemcy 09.04.08, 19:35 Zrealizuja recepte bez problemu. Haczyk - opakowanie marvelonu kosztuje 15,44 euro (nie wiem czy to najtansza apteka), w Warszawie burze sie jak ktos oczekuje 30 zl (zazwyczaj udaje mi sie kupic za 26-28.) Odpowiedz Link
turzyca uzupelnienie 16.04.08, 00:29 Opakowanie Marvelonu faktycznie kosztuje 15,44. Za to trojpak tylko 26 z centami. W porownaniu z Polska rozrzut cenowy straszny. Odpowiedz Link
keltoi Czy ktoś się orientuje w Szwecji? 04.04.08, 00:44 Bo coś się walnęłam z rachunkami i zabrakło mi tabletek... Można tutaj jakoś kupić tabletki po ludzku? Niby w przyszłym tygodniu będę miała czas się przespacerować do ośrodka zdrowia, ale może ktoś mi oszczędzi fatygi? Odpowiedz Link
dosiadpl Re: kupno tabl zagranicą- Tajlandia 17.04.08, 15:15 Jesli ktoras z Was wybiera sie do Tajlandii tam mozna kupic wszystkie pigulki bez recepty ceny od 25 THB /tj okolo 1,7 PLN do około 150 THB za Yasminelle Yasmin czyli 12 PLN w przeliczeniu/ Sama kupilam sobie sporo postinoru w razie czego gdyby gumka np pekla - jest po 40 THB czyli 3 PLN- Odpowiedz Link