Dodaj do ulubionych

Postinor duo - pomocy:(

23.07.08, 13:53
być może moje pytanie jest głupie, ale bardzo prosiłabym o
potraktowanie mojego problemu poważnie i z góry dziękuję tym Paniom,
które mi doradząsmile Wczoraj z powodu "wpadki" musiałam pierwszy raz w
życiu zażyć postinor duo, udało mi się to zrobić przed upływem 24
godzin od stosunku. Zgodnie z zaleceniem przyjęłam dziś drugą
tabletkę, jednak nie wystąpiły u mnie żądne z opisywanych działań
ubocznych (nudności,krwawienie,osłabienie itp). Mam obawy,że być
może tabletka nie zadziałała? Czy te objawy nie pojawiają się po
prostu u wszystkich? Bardzo się boję, dlatego proszę o radęsad

Jeszcze jedno pytanie- zastanawiam się, czy ten specyfik wchodzi w
interakcję z alkoholem? tzn czy alkohol może np. osłabić jego
skuteczność?jeśli tak,to ile dni po przyjęciu tabletki trzeba się go
wystrzegać?
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Postinor duo - pomocy:( 23.07.08, 14:06
      działania uboczne mogą wystąpić, ale nie muszą...
      co do alkoholu radzę przeczytać ulotkę...
      i pomyśleć o innej metodzie zapobiegania niechcianej ciąży...
      • tacco Re: Postinor duo - pomocy:( 23.07.08, 16:54
        czytałam ulotkę bardzo dokładnie, gdyby była tam jakaś wzmianka o
        alkoholu, nie zadawałabym takich pytań. ale dziękuję za chęć pomocysmile
    • sigrid.storrada Re: Postinor duo - pomocy:( 23.07.08, 15:10
      możliwe, że masz silny organizm i nawet duża dawka hormonów go nie rusza. Skutki
      uboczne nie są konieczne i nie świadczą o działaniu postinoru.
      Co do alkoholu - nie mam pojęcia, ale może unikaj przez kilka dni.
      • sigrid.storrada Re: Postinor duo - pomocy:( 23.07.08, 15:12
        > Co do alkoholu - nie mam pojęcia, ale może unikaj przez kilka dni.

bo połączenie większej dawki alko z tabletkami może spowodować jakieś skutki
        uboczne. Ja bym dmuchała na zimne.
      • tacco Re: Postinor duo - pomocy:( 23.07.08, 16:56
        dzięki, trochę mnie to podniosło na duchusmile
        • dlania Re: Postinor duo - pomocy:( 26.07.08, 10:43
          Tez nie miałam żadnych objawów ubocznych, czułam sie zupełnie normalnie, a
          spodziewałam się masakrywink
          • aja_1989 Re: Postinor duo - a Contraplan II 02.02.09, 20:10
            Czy może któraś z was brała zamiast postinor duo CONTRAPLAN II?? Moj chlopak
            mial to w domu kupił to od jakiejs facetki na allegro, skład ma taki sam jak
            postinor duo ale ja mam ogromne obawy. Pekla nam gumka i moj chlopak szczytowal
            dosc konkretnie we mnie, ten cotraplan to tak jak postinor duo 2 tabletki i
            stosuje je
            sie tak samo jak postinor, wzielam pierwsza chyba do godziny po stosunku. Czy
            ktos mial stycznosc z tym contraplanem II??? prosze podzielcie sie doswiadczeniami
            • fabiankaa Re: Postinor duo - a Contraplan II 02.02.09, 21:46
              Trzeba byc niezła kretynką, zeby zażywac nieznane specyfiki,
              zakupione na allegro..
              Ludzie nie przestaną zadziwiac mnie swoim debilizmem.
              • aja_1989 Re: Postinor duo - a Contraplan II 02.02.09, 22:08
                po co sie odzywasz kretynko skoro nie chcesz pomoc. Zapewne jestes jakims
                sfrustrowanym babskiem. to normalny lek taki sam jak postinor tylko ze
                zagraniczny o innej nazwie ale o tym samym skladzie. Nie odzywaj sie jak nie
                masz nic madrego do przekazania.
                • fabiankaa Re: Postinor duo - a Contraplan II 02.02.09, 22:15
                  A co mam powiedziec KRETYNCE, ktora zazywa lek niezarejestrowany w
                  Polsce, niedopuszczony do obrotu, kupiony z kompletnie
                  niewiarygodnego zrodla, gdzie nie wiadomo, jak ten lek byl
                  przechowywany i czy na pewno ten lek, czy tez może w pudełko po nim
                  wsadzono aspiryne i spreparowano tak, zeby taka durna sie nabrała..

Komentarze są tu zbędne, uwierz mi.
                  • aja_1989 Re: Postinor duo - a Contraplan II 02.02.09, 22:52
                    to ty jestes kretynka. Aspiryna tez wymyslilas polglowku. Jestes tak
                    ograniczoina ze nie wiesz ze na listku z lekiem tez jest jego nazwa. po co
                    komentujesz cokolwiek ciemnoto...
                    • fabiankaa Re: Postinor duo - a Contraplan II 02.02.09, 23:13
                      A nie wiesz, ze rynek PODRABIANYCH leków jest ogromny i korzystaja z
                      niego wlasnie takie debilki jak ty, ktore nie potrafia kupic gumy
                      albo bzykaja sie z byle kim, a potem nie potrafia pojsc do
                      ginekologa, tylko łykaja jakies gowno z allegro???????
                      A co to za problem podrobic listek z lekiem????????

Myslenie nie boli, idiotko.
                      • aja_1989 Re: Postinor duo - a Contraplan II 02.02.09, 23:24
                        Szkoda że Twoi rodzice nie wiedzieli jak zapobiegać niechcianej ciąży bo
                        zaoszczędzili by ci tylu lat życia w głupocie.żal mi ciebie.tak wogole to nie
                        jest podróbka bo lek jest na rynku zagranicznym.a że ty jesteś ograniczona to
                        już twój problem
                        • fabiankaa Re: Postinor duo - a Contraplan II 02.02.09, 23:38
                          A skad wiesz, ze nie podróbka, kretynko????????
                          Przeciez kupilas go na allegro, a nie w aptece!!!!!! Wiec logiczne
                          jest, ze nie znasz pochodzenia tego leku!!!
                          A od moich rodziców sie od-pi-...-dol smile)
                          • turzyca Re: Postinor duo - a Contraplan II 03.02.09, 10:33
                            Niestety fabianka ma racje, to ze jakis lek istnieje na rynku zagranicznym nie
                            oznacza, ze kupiony przez allegro jest wlasnie tym lekiem - rynek podrobek jest
                            olbrzymi, a mala linia do produkcji tabletek nie jest droga.
                            Drugi mozliwy wariant: to byly leki, ktore z ktorejs aptek na Zachodzie zostaly
                            wyslane do zniszczenia, bo przez przypadek zostaly np. przegrzane i stracily
                            swoje wlasciwosci, a ktos je nielegalnie przejal i wystawil na allegro jako
                            pelnowartosciowe.

Owszem mozliwe, ze to zadna z powyzszych sytuacji, ale nie mozna ich wykluczyc.
                            A zdrowie i zycie mamy tylko jedno, wiec nie ma co sie wyglupiac z lykaniem
                            nie-wiadomo-czego.

A za nim ktos napisze cos wiecej, prosze o zajrzenie do regulaminu forum i
                            nielamanie go.
                          • aja_1989 Re: Postinor duo - a Contraplan II 03.02.09, 11:12
                            ale to nie oznacza ze mozna kogos obrazac i wyzywac od kretynek czy idiotek...
                            zdrowie mamy jedno i zycie tez a rozne sytuacje zmuszaja nas do roznych nie
                            zawsze dobrych decyzji. Szukalam wsparcia a dostalam kopa, ludzie sa okropni...
                            • turzyca Re: Postinor duo - a Contraplan II 03.02.09, 12:15
                              Kobieto, dostalas kopa, bo chcialas sobie zrobic krzywde. Oczekiwalas, ze ktos
                              Cie po glowce poglaszcze za to, ze chcesz sobie z glupoty zrobic kuku? Naprawde
                              pojscie do ginekologa i powiedzenie mu, ze potrzebujesz pigulki "po" jest tak
                              trudne, ze lepiej ryzykowac wlasnym zdrowiem? I to jeszcze w taki glupi sposob?

O contraplanie nie ma nigdzie ani slowa, pomijajac jedna anglojezyczna strone. I
                              pomijajac Twoj post na innym forum (co tak na marginesie oznacza, ze lamiesz
                              netykiete, ale to tak tylko btw). Swiadczy o popularnosci leku...

PS Owszem ludzie bywaja okropni. Ale wiesz - lepiej spotkac okropnego czlowieka,
                              ktory prosto z mostu wyrabie Ci prawde, niz spotykac tylko milych obludnikow,
                              ktorzy nie beda przejmowac sie Twoim zdrowiem i beda sklonni przekonywac Cie, ze
                              zrobilas dobrze, nawet jesli strzelilas glupote swojego zycia.
                              A na przyszlosc proponuje zaopatrzyc sie w niedatowana recepte i miec nadzieje,
                              ze nigdy wiecej nie bedziesz potrzebowac z tego srodka skorzystac. Nawet jesli
                              to legalny lek to i tak robi calkiem niezla rewolucje w organizmie, to taka
                              bomba hormonalna, ktora powinna byc stosowana jak najrzadziej, a najlepiej w
                              ogole. Naprawde duzo lepiej brac normalne, dobrze przez lekarza dobrane pigulki,
                              to bezpieczniejsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka